Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Aretha @ 2015 04 14, 10:36)
Sveiki visi 4u.gif

Norėjau paklausti patarimo, gal kas nors žinote, kas čia kimba prie lapų? Atsiranda tokie mažyčiai taškiukai, nenusivalo, po truputį jų daugėja... Kaip kovoti?

net nežinau g.gif perverčiau bene didžiausią ligų "enciklopediją" su nuotraukomis ( čia ) - nieko panašaus... o kaip vidinė lapo pusė atrodo?
Atsakyti
Lapo vidinė pusė atrodo normali... Kitam forume gavau dvi versijas: kad gal koks nors grybas puola, arba edema. Pagal savo augalo simptomus sprendžiu, kad panašiau į edemą, bet nupurkšiu dėl visa ko ir kalio permanganato tirpalu.
Gal kam nors mano patirtis bus naudinga - čia nuoroda (anglų k.) apie edemas: http://edis.ifas.ufl.edu/pp164 4u.gif
Atsakyti
Sveikos orchidėjų mylėtojos 4u.gif

susidūriau su keistu reiškiniu - ant dviejų orchidėjos lapų apačios atsirado iškilimai (bet tik ant apačios - kita lapo pusė graži). Į ką tik aptartą Aretha orchidėjos atvejį man lyg ir nepanašu g.gif Bandžiau ieškoti informacijos internete, bet tokios situacijos niekur neradau. Tie iškilimai ne lipšnūs, tokios pat spalvos kaip lapas - jie tiesiog kaip lapo dalis. Gal galite patarti, kas tai galėtų būti? Arba, jei kažkur apie tai kalbama, nukreipti, kur galėčiau pasiskaityti.

Būčiau labai dėkinga 4u.gif

P.S. Gal man ne labai gerai išeina nupasakoti, tai bandysiu prisegti ir nuotrauką.

http://www.part.lt/p...e8cb1d9a312.JPG
Atsakyti
Sveikos noreciau jusu pagalbos .Kas galetu buti mano orchidejoms jau antra pradeda dziuti tarp lapeliu ir lieka "sausuolis"net nezinau kaip pasakyti kitaip ne tai kad puna bet riesiog isdziusta
Atsakyti
Sveikos,
siandien Senukuose nusipirkau 5 grazias nukainuotas orchidejas, vienos ju ziedai man ypac patiko - griztu namo, pakuoju, apziurineju augalus, ogi ant mano numyletosios lapo puikuojasi miltuotasis skydamaris unsure.gif gana nemazas, ji sunaikinau, apziurejau visa augala ir likusius, taciau daugiau siu kenkeju neaptikau (is patirties zinau, jog jie gali sleptis ir substrate, ir aplamai yra labai ikyrus ir sunkiai isnaikinami, man juos senais laikais pavyko isnaikinti tik su Actara, kurios deja pas mus LT sunku isigyti). Visus augalus ismaudziau duse ir lapus nuvaliau slapiu vatos diskeliu ismuiluotu ukiniu muilu, aisku ta augala laikysiu karantine. ka dar galeciau padaryti, kad uzkirsti kelia ju atsiradimui? Atrodo taip apziurineju parduotuvese tuos augalus, ir vistiek parsinesiau verysad.gif ismesti labai gaila..
Atsakyti
Gal kas naudojo zeme orchidejoms "Sodo centras"? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(Ilonalit @ 2015 04 17, 16:39)
Gal kas naudojo zeme orchidejoms "Sodo centras"? Kokie atsiliepimai?

Durpiu yra substrate ar vien drozles ?
Atsakyti
Spygliuočių medžių žievė 89 proc. augalinis kompostas 5 proc. durpės 5 proc. medžių anglis 1 proc.
Atsakyti
Sveikos. Turiu dvi orchidejas. Viena jau apie apie menesi kita pries pora dienu nusipirkau. Pirmoji zydejo graziai viskas buvo gerai, o dabar nuslepo lapai. Antrosios irgi lapai nuslepo. Del ko galejo taip nutikti? Pirmaja persodinau, nes pasirode, kad esamas vazonas permazas, o su antraja nieko nedariau. Net nelaisciau dar, nes pagal mane dar nereikia. Pagelbekit. Prisegciau nuotraukas, jei kas isduotu paslapti, kaip tai padaryti per telefona
Atsakyti
QUOTE(laurushkee @ 2015 04 18, 22:17)
Sveikos. Turiu dvi orchidejas. Viena jau apie apie menesi kita pries pora dienu nusipirkau. Pirmoji zydejo graziai viskas buvo gerai, o dabar nuslepo lapai. Antrosios irgi lapai nuslepo. Del ko galejo taip nutikti? Pirmaja persodinau, nes pasirode, kad esamas vazonas permazas, o su antraja nieko nedariau. Net nelaisciau dar, nes pagal mane dar nereikia. Pagelbekit. Prisegciau nuotraukas, jei kas isduotu paslapti, kaip tai padaryti per telefona

1) variantas - perlaistėt
2) variantas perdziovinot.
3) jei perdziovinusi palaistėt - rezultatas toks pats.
Persodintąjai galėjo pritrūkti drėgmės, jei persodinoti į visiškai naują naują, dar nemirkytą substratą ir per ilgąi nepalaistėte.
JEI šaknys šviesios (pilkšvos), siūlyčiau trumpam įmerkti į vandenį, o vėliau jau pasirpūpinti, kad netrūktų drėgmės - periodiškai purkšti substratą/lapus arba karts nuo karto organizuoti šiltą dušą (leidziant pradziūt ir būtinai nusausinant vandenį tarp lapų), arba, jei netingit, susiorganizuokit šiltamiuką (apgaubti maišeliais, dėt į plastikines permatomas dėzutes atveriamu dangteliu, statyt ant drėkinantčių loveliių ar pan ir kt., kas padėtų išlaikyt drėgmę), kas būtų bene geriausias variantas reanimuot jūsų gėlę. 4u.gif
P.S. nuotraukos dar niekada nepakenkė. Daznai be jų tikrai galima su patarimais prašaut pro šalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 18 balandžio 2015 - 21:49
Jau 2 menesiai kai auginu savo pirmaja orchideja ir iskilo daugiau klausimu. 1) Visus lapu krastus "puosia" tolygi juoda juostele. Galvojau, kad gal pasalo gabenantis namo (visgi pirkta ziema per salcius), bet dabar gele leidzia nauja sviezia lapeli ir jis turi tokia pat juosta. Ieskojau internete bet nieko panasaus nemaciau. Geles ziedas baltas su rausvu krastu (Minho Lightning), tai gal ir lapai del veisimo galejo igauti koki krasteli? Ar cia rimta? 2) Pirkau gele su 2 ziedynkociais. Pries kelias dienas ziuriu is kiekvieno ziedynkocio auga po nauja sakele, o zemiau paskutiniu ziedu (nezinau kaip apibudinti) kalasi nauji pumpurai. Cia viskas normalu ar as ja pertresiau? Seni ziedai nenukrite.
Atsakyti
Ikeliu nuotraukas. Pirmos dvi pirmosios geles, kitos - antros geles.

user posted imageuser posted image

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurushkee: 19 balandžio 2015 - 08:59