Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos grožių augintojos smile.gif
Gal kvailai nuskambės klausimas, bet jis neduoda man ramybės blush2.gif
Auginu tris skirtingų spalvų fanelopsius. Visus gavau dovanų ryškios spalvos, bet per laiką, žiūriu, kad spalvos kažkaip blunka.. Suprantu, kai žiedai baigia žydėt ir vysta, jie po truputį blunka, bet kad nauji žiedynai išauga nebe tokios sodrios spalvos... Ar čia mano akys priprato jau.. bigsmile.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakvi @ 2015 04 20, 10:03)
Sveikos grožių augintojos smile.gif
Gal kvailai nuskambės klausimas, bet jis neduoda man ramybės  blush2.gif
Auginu tris skirtingų spalvų fanelopsius. Visus  gavau dovanų ryškios spalvos, bet per laiką, žiūriu, kad spalvos kažkaip blunka.. Suprantu, kai žiedai baigia žydėt ir vysta, jie po truputį blunka, bet kad nauji žiedynai išauga nebe tokios sodrios spalvos... Ar čia mano akys priprato jau.. bigsmile.gif
4u.gif

blankesnė spalva gali būti, dėl nepakankamos dienos šviesos, jei žydėjo žiemą. taip pat augalai gali būti "prifarširuoti" trąšų, kurių veikimas palaipsniui baigiasi, kas ir atsispindi žiedų spalvoje.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 20, 11:38)
blankesnė spalva gali būti, dėl nepakankamos dienos šviesos, jei žydėjo žiemą. taip pat augalai gali būti "prifarširuoti" trąšų, kurių veikimas palaipsniui baigiasi, kas ir atsispindi žiedų spalvoje.

Aišku, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri žinote kas galėtų sukelti tokius gumbelius ant orchidėjos ?smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elle: 21 balandžio 2015 - 15:31
Nusipirkau orchideja parsinezu namo ir o varge .ant vieno lapo virsutines puses kazkos iskilimas kaip ir randuota nesu su tokiom bedom susidurusi .tas iskilimas kietas. zalias lapo spalvos .nemoku is tel ikelti nuotraukos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ointriga: 02 gegužės 2015 - 09:11
Sveikos, persikėlėm gyventi iš buto į namą ir nežinau kas pradėjo darytis mano orchidėjoms, nors ir žydi, tačiau su lapais blogiau kasdien... Ar dėl to, kad aplinka pasikeitė, ar koks puvynys, neįsivaizduoju, ką daryti... visi lapai susiraukšlėjo, nors priežiūra tokia pati, o kai kurie pradėjo gelsti, atsirado rudos dėmės... Žiedai tai gražūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antklode: 13 gegužės 2015 - 14:05
QUOTE(Antklode @ 2015 05 13, 15:03)
Sveikos, persikėlėm gyventi iš buto į namą ir nežinau kas pradėjo darytis mano orchidėjoms, nors ir žydi, tačiau su lapais blogiau kasdien... Ar dėl to, kad aplinka pasikeitė, ar koks puvynys, neįsivaizduoju, ką daryti... visi lapai susiraukšlėjo, nors priežiūra tokia pati, o kai kurie pradėjo gelsti, atsirado rudos dėmės... Žiedai tai gražūs.

įdėkite nuotrauką, bus aiškiau. ar sveikos augalų šaknys?
jei aplinka pasikeitė, tai ir priežiūrą reikia koreguoti, jei to reikia. galbūt naujuose namuose vėsiau, ar šilčiau, ar sausiau, ar drėgniau, ar šiaurė iš pietų pasidarė ir pan., tai ir reaguoja gėlės. o jūs matomai ne, jei prižiūrite taip pat, ir augalai sublogo. o ir laistyti reikia gėles pagal kiekvienos poreikį, o ne visas kartu tarkim kartą į savaitę. ne, galima ir kartą į savaitę, bet tada reik žiūrėt, gal vienai tik substratą apipurkšt, kitą tik perlieti vandeniu, trečią gal ir pamirkyt gerai reikėtų ir t.t.
Atsakyti
Mano orchidėja, neturinti sveikų šaknų, leidžia gražų žiedkotį. Ar leisdama žydėti pasmerkiu ją myrip, ar nebūtinai? Vienintelis lapas yra mikštas.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2015 05 15, 09:33)
Mano orchidėja, neturinti sveikų šaknų, leidžia gražų žiedkotį. Ar leisdama žydėti pasmerkiu ją myrip, ar nebūtinai? Vienintelis lapas yra mikštas.

sakyčiau, kad taip. ji atiduos paskutines jėgas žydėjimui. jei užteks jėgų sužydėti.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2015 05 15, 08:33)

O tu tikra, kad ten tikrai ziedkotis, o ne keikis? g.gif vienas lapas neismaitins ziedo.
Atsakyti
QUOTE(agnik @ 2015 05 16, 06:58)
O tu tikra, kad ten tikrai ziedkotis, o ne keikis? g.gif vienas lapas neismaitins ziedo.

Taip, esu tikra, nes matėsi ir pumpurėliai. Nukirpau. Tikiuosi, išgyvens.
Atsakyti
Sveikos, rusiškai nesuprantu, kur nuoroda įkelta pirmam puslapį doh.gif
Taigi, mano orchidėją pradėjo griaužti balti vabaliukai.... Ką reikia daryti? Kaip juos išnaikinti? doh.gif
Atsakyti