Sveikos
, ga;l galit patart į kokius vazonėlius sodinti mini orchidejas phaleanopsius, iš tų kuriuose buvo kai pirkau, jau laabai išaugo, o į molinius ir nepermatomus nenoriu, nemokėsiu prižiūrėti. Į kokius mažuliukes sodinat Jūs?

QUOTE(Marija1 @ 2015 06 14, 09:57)
Sveikos
, ga;l galit patart į kokius vazonėlius sodinti mini orchidejas phaleanopsius, iš tų kuriuose buvo kai pirkau, jau laabai išaugo, o į molinius ir nepermatomus nenoriu, nemokėsiu prižiūrėti. Į kokius mažuliukes sodinat Jūs?

Aš persodinu plastikinius permatomus, skirtus orchidėjoms, kuriuos įstatau į keramikinius. Tų plastmasinių permatomų parduotuvėse būna įvairių dydzių. Tik reik uztaikyt, paprastos parduotuvės dazniausiai prekiauja didesnėm orchidėjoms skirtais vazoniukais, bet kokiuose nors ermitazuose jų dazniausiai galima surasti.
Aciu uz atsakyma, ar aš gerai supratau, kad yra/būna pirkti ir mini phaleanopsiams vazonelių, mažesnių už įprastus? Ačiū reiks ieškoti.

QUOTE(WWWitch @ 2015 06 03, 13:39)
ojetau , net zada ateme

as irgi labai myliu sias geles, bet turiu tik 6

QUOTE(Dideja @ 2015 06 15, 13:25)
ojetau , net zada ateme
Ispudinga kolekcija turetu but...ale kur sustatyti tiek ?

Sunkiai, bet sustaciau

QUOTE(Marija1 @ 2015 06 15, 08:01)
Aciu uz atsakyma, ar aš gerai supratau, kad yra/būna pirkti ir mini phaleanopsiams vazonelių, mažesnių už įprastus? Ačiū reiks ieškoti. 

Taip, jie yra apie 8-9 cm skersmens - mazesni uz standartinius ir didesni uz tuos, kuriuose įsodintus perkame miniukus.

Sveikos , atejnu su beda, pries mazdaug dvi savaites nusipirkau orchideja atrode tikrai neblogai kol siandiena nepastebejau jos dvieju keistu lapeliu ir po vienu is ju juodo vabaliuko kai paemiau orchideja tas mazas vabaliukas nubego link saknu, tada issigandau labai nes ji buvo prie mano kitu orchideju puoliau visas apziurineti ,nes pas mane dabar visos pradeda zydet tai ant dar vienos ziedo radau tokiu juodu taskeliu man turbut sita zieda visai pasalinti reiketu? Bet nesuprantu kaip gydyti ir kas cia tai mano vargsei su geltonuojanciais lapeliais is karto ja atskyriau nuo kitu ir padejau ant palanges, kitu orchideju labai negeltonuoja tik sios vienos ir daugiau vabaliuku bent jau nepastebejau tik ant sios vienos ,bet gal jie slepiasi. Tiesiogines saules spinduliu negauna ,nes jos pas mane ne ant palanges gyvena vesiam kambaryje.Prasau padekit ka man dabar daryti su sitom gelytem kas joms cia nutiko gal kuriai taip buvo?

Sveikos,
gal kas naudojate Vilniaus žalumos žemes orchidėjoms - atiduodu tik paimkite
, kitaip išmesiu
Vieta Vilnius netoli New yorko klubo
gal kas naudojate Vilniaus žalumos žemes orchidėjoms - atiduodu tik paimkite

Vieta Vilnius netoli New yorko klubo

Sveikos,
turiu stai toki IKEA siltnamiuka ir noriu jame reanimuoti kelias orchidejas, taciau ant palangiu buna ganetinai sauleta ir nudega lapeliai, tad galvoju koks butu protingiausias sprendimas sia beda apeiti? galbut tiesiog deti balta lapa per visa siltnamio siena? gal kas susidurete su panasia problema ir esate sugalvojusios gera sprendima?
turiu stai toki IKEA siltnamiuka ir noriu jame reanimuoti kelias orchidejas, taciau ant palangiu buna ganetinai sauleta ir nudega lapeliai, tad galvoju koks butu protingiausias sprendimas sia beda apeiti? galbut tiesiog deti balta lapa per visa siltnamio siena? gal kas susidurete su panasia problema ir esate sugalvojusios gera sprendima?

Sveikutės, turiu tik vieną orchidėja, jis pas mane jau 2metai, žydėjo tik du kartus, paskutinį kart sausį
. Lapais gausi, bet stiebai tik du, žiedai irgi buvo tik ant vieno žiedkočio. Šnd pastebėjau kad kažkas su ja negerai, pradėjo džiūti galai stiebelių ir mažos šakytės. Puoliau gelbėt, radau nemažai supuvusių šaknų ( o gal per žioplumą nudeginau su trašom žydinčioms gėlėms ). nukarpiau ir persodinau, labai tikiuosi atsigaus. Parodysiu kaip atrodo, įvertinkit ekspertės kokia jos būklė.
Ačiū...
Papildyta:

Kelia neramumų tas paskutinėj foto matomas stiebas, kitokios spalvos nei turėtų būt. Ar jam viskas gerai?
Ir turi vaikiuką, bet tik su viena šaknim. Ar dar laukt daugiau šaknų ar jau galima atskirt?

Papildyta:

Kelia neramumų tas paskutinėj foto matomas stiebas, kitokios spalvos nei turėtų būt. Ar jam viskas gerai?
Ir turi vaikiuką, bet tik su viena šaknim. Ar dar laukt daugiau šaknų ar jau galima atskirt?

QUOTE(El@da @ 2015 06 26, 13:59)
Šnd pastebėjau kad kažkas su ja negerai, pradėjo džiūti galai stiebelių ir mažos šakytės. Puoliau gelbėt, radau nemažai supuvusių šaknų ( o gal per žioplumą nudeginau su trašom žydinčioms gėlėms ). nukarpiau ir persodinau, labai tikiuosi atsigaus. Parodysiu kaip atrodo, įvertinkit ekspertės kokia jos būklė.
Ačiū...

Gėlė arba padziūvus, arba perlaistyta, arba po perdziūvimo gausiai palaistyta, vaizdas patvirtina, kaip ir sakėt, kad su šaknim ne viskas gerai

Ziedstiebiai nėra ilgalaikiai, jie nudziūva, dėl jų nereik pergyvent, tą pageltusį galit nukirpt, gėlė išleis naują, kai (jei) norės zydėt.
O tas vaikiukas ant kito ziedstiebio - aš siūlyčiau jį dar paaugint ant tos šakos, geriausia jį būtų atskirt su kokiom 3 šaknelėm paaugusiom iki 3-5 cm ilgio. Zinoma, nuvargusi gėlė sunkiai (nelygu kiek dabar likę sveikų šaknų) išmaitins vaikiuką, bet turėsit naują tvirtesnį augalą. Jei esat pasiryzusi daugiau patupinėt ir bandyt išsaugot tiek motininį, tiek mazesnį augalą, bandykit atskirt, bet maziukui reikės konstruot šiltnamiuką, labiau padabot, papurškinėt ir kitaip patupinėt, kol išleis daugiau šaknelių ir įsitvirtins substrate.

QUOTE(Emila @ 2015 06 26, 22:57)
Ziedstiebiai nėra ilgalaikiai, jie nudziūva, dėl jų nereik pergyvent, tą pageltusį galit nukirpt, gėlė išleis naują, kai (jei) norės zydėt.
Ačiū už komentarą