Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Taurė @ 2014 11 15, 16:37)
Jei parkingas ne paralelinis, aš ir tik prieku parkuoju. Bet ne dėl to, kad nemoku, o dėl to, kad jei kažkas paskui užkabins galą, pigiau remontuoti nei priekį. Čia mb filosofija, bet man patiko mintis, todėl klausau jo šiuo atveju  smile.gif

o geras, as irgi priekiu, bet va koks geris is to. Gerai g.gif

Na sian vazinejau po miesta, sekes visai gerai, kelio nezinojau, nelabai nusigrybavau, bet kur reikejo nuvaziavau. O kai pastaciau masina uzpakaliu i gatve, tai kazkoks grybas pastate toj gatvej masina kitoj pusej savo ir dingo. Na tai man reikejo uzpakaliuku manevruotis, kad isvaziuociau. Na pavaziuoju, islipu, pasiziuriu, kiek dar liko, kad nepasibuciuociau, pavaziuoju, vel islipu, nu zo, pasportavau, bet viskas baiges gerai, labai savim patenkinta likau. Gal po metu, jau nereiks islipt ir taip zinosiu, kur mano masina baigiasi smile.gif Mano masiniukas senoviskas, necypauja, kai kas per arti buna. Ai, koks skirtumas. Cypauja, necypauja, reik ismokt viena karta smile.gif
Atsakyti
aš parkuojuosi pagal situaciją, jeigu matau, kad siaura ir paskui bus problema išvažiuoti, visada tik galu.
Atsakyti
Nežinot, kur įsigyti gražių atšvaitų pėstiesiems?
Atsakyti
QUOTE(South @ 2014 11 15, 13:50)
Kiek laiko praejo,kai teises issilaike?As pamenu,kad po menesio turbut persilauziau,nors tik pasiemus teises,viena turejau vaziuoti uz miesto,oi,kaip bijojau,bet nuo tada ir nereikejo man,kad kazkas salia sedetu,kad butu drasiau,man kaip tik buvo geriau vaziuoti,niekas netrukdo,neaiskina,o jei suklystu,niekas nebamba  biggrin.gif .
As galu parkuotis ir dabar nemegstu,kazkaip nuo pat pradziu priekiu parkavausi,tai ir dabar taip darau biggrin.gif.

Du metus nevazinejo po issilaikymo,nes neturejo masinos-tik dabar jai nupirkau,uztat taip sunkiai ir einasi.Bet nieko nepamirso,del masinos valdymo problemu kaip ir nera,pavaras perjungia visiskai automatiskai,kuro sunaudoja maziau uz mane ax.gif Trukdo tik baime ir nepasitikejimas savo jegom doh.gif Blogai,kad vengia sudetingu situaciju,jei nevengtu-prasilauztu greiciau.
Papildyta:
QUOTE(džu @ 2014 11 15, 19:19)
aš parkuojuosi pagal situaciją, jeigu matau, kad siaura ir paskui bus problema išvažiuoti, visada tik galu.

As atvirksciai,jei siaura-tada priekiu,nes man galu lengviau tada isvaziuoti-visos milimetrovkes labai tiksliai matosi pro veidrodzius,o ir masina galu vaziuojant manevringesne ax.gif Kaimynai saipesi is pradziu,paskui priprato doh.gif Dabar kai isvaziuoju is kiemo priekiu,pravaziuodama sakau jiems(vairuotoju burelis,besirenkantis prie vienos laiptines-daug bendros kalbos buna)-mokausi priekiu vazinet...tai zvengia... doh.gif
Atsakyti
priekiu varomos mašinos galas manevringesnis išties, o galu atvirkščiai, visgi toks įprotis turbūt ir todėl kad priekiu įsiparkuot kartais į siaurą vietą visai nepaprasta, pvz prie parduotuvės, reikia išiminėt gerą, kampą, arba tiesintis, o galu-viens, du ir viskas. ax.gif
Atsakyti
As cia pries kelias dienas.. Atvaziuoju prie vaiko darzelio, ten istrizas parkingas priekiu, jis tuscias, pasistatau, paimu vaika. Nu ir prisiklijavo dvi masinos is sonu.. Reikia isvaziuoti, vaikai susimuse gale, bandau skirti, susipainiojau, vaira susukau, ziuriu, kad mm nuo kitos masinos, tikrai liesiu jei dar vaziuosiu daugiau.. Griztu atgal, sakau geriau palauksiu, kol isvaziuos (maximum puse minutes laukti ten), isvaziuoja kaimynai, iskart naujas prilipo biggrin.gif Aisku laukti negaliu visa diena, isvaziavau, bet velgi sugadino nuotaika doh.gif Butent tokiam parkinge per lietu tada ir nubrozdinau masinos sona doh.gif Tetis man visada sako - ismok gerai vaziuoti atbulom ir tada mokesi vairuoti apskritai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 16, 11:35)
priekiu varomos mašinos galas manevringesnis išties, o galu atvirkščiai, visgi toks įprotis turbūt ir todėl kad priekiu įsiparkuot kartais į siaurą vietą visai nepaprasta, pvz prie parduotuvės, reikia išiminėt gerą, kampą, arba tiesintis, o galu-viens, du ir viskas. ax.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif Dar labai priklauso nuo ratu pasukamumo. As tai jau priekiu parkuotis atkalusi gerai trajektorija,tai ivarau is pirmo karto ir iskart tiesiai.Kieme tai jei i istriza vieta-tada tik priekiu (dukros masina tik apsukineju,kad jai geriau isvaziuot butu),jei i statmena-tada priklausomai nuo aplinkybiu,jei labai siaura-irgi priekiu,jei vietos daugiau ir netingiu stumdytis-tada galu smile.gif .Dazniausiai tingiu stumdytis doh.gif
Atsakyti
Beje, dar klausimas, kai pradedu vaziuoti, automatiskai uzsirakina visos durys. Jei palieku uzvesta masina, ir islipu is jos - ar gali uzsirakinti?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2014 11 16, 12:40)
Beje, dar klausimas, kai pradedu vaziuoti, automatiskai uzsirakina visos durys. Jei palieku uzvesta masina, ir islipu is jos - ar gali uzsirakinti?? g.gif

Ne tik,kad gali,bet ir uzsirakins biggrin.gif ,man taip buvo karta ir is karto paprasiau vyro,kad padarytu,kad neuzsirakintu biggrin.gif .
Atsakyti
įjungtu varikliu man nepastebėjau kad užsirankintų, jeigu stovi vietoje, kad ir kiek būčiau g.gif
paprastai, kai pradedi važiuot, tas suveikia.
Atsakyti
Na pas mane uzsirakina po keliu pravaziuotu metru. Bet as labai bijau, kad kartais sustojus prie kokio kiosko nepamirsciau palikti atidaryto lango bent jau.. Nes palieku masina su vaikais ir issoku nusipirkti ko reikia. Jei uzsirakintu su vaikais viduj..... blink.gif Pas mane padaryta, kad gale is vidaus neatsidaro durys.. Nezinau ka daryciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2014 11 16, 13:37)
Na pas mane uzsirakina po keliu pravaziuotu metru. Bet as labai bijau, kad kartais sustojus prie kokio kiosko nepamirsciau palikti atidaryto lango bent jau.. Nes palieku masina su vaikais ir issoku nusipirkti ko reikia. Jei uzsirakintu su vaikais viduj..... blink.gif Pas mane padaryta, kad gale is vidaus neatsidaro durys.. Nezinau ka daryciau doh.gif

Palieki uzvesta masina? g.gif As jei ne uz vairo-visada gesinu ir pasiimu raktus,jei masinoje lieka dukra-uzsirakina,jei trumpam laikui-tada ne,bet visada gesinu ir niekada nepalieku spyneleje rakto,paprasciausiai del saugumo (to ismoke kazkada mano eks,dirbes vairuotoju-kai dar buvome zali jauni ir be vaiku,ir as net nesapnavau kad kada nors pati vairuosiu).
O siaip tai per vienas varzybas buvo kad zmonems uzsirakino uzvesta masina...norejo kviesti pagalba,bet anie uzsiprase 200lt,tai kas tik nebuvo ismeginta-ir atlupti langa,ir su vielute-niekaip,paskui visi pradejo savo raktus nesti-avos tiks,tai atrakino su golfo raktais doh.gif Sako,golfo rakteliai beveik visoms masinoms tinka lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti