Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...panikos atakos

Kaip gera skaityti apie pasveikima, besilaukiančias mamytes, ar tiesiog mamytes, atrodo suteikia vilties 4u.gif
Kurios man labai reikia, nes siuo metu atrodo, jog neimanoma issikapstyt is sios nesamones, atrodo anksciau kamavo fiziniai simptomai, o dabar labiau psichologiniai...ta baime...placios akys jos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 10 06, 10:27)
ar pasveikau tai kaip cia pasakius...visu pirma nemanau kad tai liga nuo kurios mes turime pasveikti.mes tiesiog turime jautria nervu sistema.padidejusi jautruma ir su tuom reikia daug dirbti paciom.visokie vaistai tik pagelbeja.nuima  simptomatika.o reikia dirbti su savo mastymu.negatyvu mastyma keisti i pozityvesni.pati zinau kad labai tai sunku kai atrodo kad mirsti ar kankina pa...buna man visokiu dienu ir juodu ir sviesiu bet ad nevartoju.taciau as nesu pries vaistus.as daug metu gydziaus ad ir dekui Dievui kad dabar galiu gyventi be ju

drinks_cheers.gif Siaip esu optimiste iki negalejimo, bet va mano silpnoji vietele - sunelio ligos doh.gif Dar kai dabar apie visokius meningokokus zurnalistai pastoviai tauskia, tai nepamiegojimas kelias naktis prie karsciuojancio (o jam tempos dazniausiai labai aukstos kyla ir sunkiai musasi), stresas ir jau VD simptomatika islenda doh.gif Dazniausiai per kokia savaitele isbrendu, bet va dabar kazkaip rimciau uzklimpus buvau doh.gif O siaip tai vistiek nepalyginsi kaip pirma karta buvo, kai nezinai kas cia su tavim vyksta, dabar jau kazkaip ramiau i visa tai ziuriu - nebegasdina nei galvos svaigimai, nei sirdutes kalimas, nei ranku koju tirpimai, bet va tas tempos kilnojimasis tai ziauriai nervina doh.gif I sita tai dar neismokau demesio nekreipt...
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 10 06, 07:32)
Labas smile.gif as tai atradau kas man tikrai padeda per vd paumejimus,tai yra sukatzoliu lasiukai smile.gif nu super zinokit. thumbup.gif  as ir dar ne mama o jau 30 netoli rolleyes.gif  spesim mergytes smile.gif  4u.gif

cia taip atskirai vaistinese jie ir parsiduoda? bigsmile.gif neteko tokiu girdeti, bet reiks butinai pameginti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wiki123 @ 2014 10 06, 12:38)
Siaip esu optimiste iki negalejimo,

Su musu liga, optimizmas yra pliusas ir greitesnis kelias i busenos pagerejima manau, tau pasiseke 4u.gif o as pavyzdziui iki kaulu smegenu esu pesimiste, bandau db saviitaiga uzsiimt, bet prie sprigimti ziauriai sunku eiti biggrin.gif

kazi kaip bonitai sekasi? unsure.gif nebepasirodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yesboss @ 2014 10 06, 11:51)
Kaip gera skaityti apie pasveikima, besilaukiančias mamytes, ar tiesiog mamytes, atrodo suteikia vilties 4u.gif
Kurios man labai reikia, nes siuo metu atrodo, jog neimanoma issikapstyt is sios nesamones, atrodo anksciau kamavo fiziniai simptomai, o dabar labiau psichologiniai...ta baime...placios akys jos unsure.gif

O tu nenoretum AD pagalba visiskai is viso sito issikapstyt, ir kai jau pasijusi visiskai tvirtai uzsiimt leliuko planavimais mirksiukas.gif Labai tave suprantu, nes kai man uzejo sita bjaurastis pirma karta, kaip tik jau mastem ta linkme kad laikas vaikuciui, tai atrode zeme slysta is po koju, nes va teks gerti AD ir neaisku kaip ten bus toliau, kiek asaru del to isliejau, bet cia tas nerimas taip mintis sujaukia, viskas daug beviltiskiau atrodo nei yra - dabar blaivia galva pagalvoju, ir buvo ten lygtais ko tas asaras lieti biggrin.gif Po pusmecio AD vartojimo nutraukiau ir pastojau mirksiukas.gif O jau kaip jausies nestumo metu - cia loterija, niekas to nepasakys
Papildyta:
QUOTE(jauniute @ 2014 10 06, 12:47)
Su musu liga, optimizmas yra pliusas ir greitesnis kelias i busenos pagerejima manau, tau pasiseke 4u.gif  o as pavyzdziui iki kaulu smegenu esu pesimiste, bandau db saviitaiga uzsiimt, bet prie sprigimti ziauriai sunku eiti biggrin.gif

O paskui kai nueini pas gydytoja AD issirasyt, nes jau visai jauti kad sakutes, tai pareiskia, kad jo nuomone ju man nereikia, nes nu nemoku be sypsenos su zmonemis bendrauti nors tu ka, tai ir visiems atrodo kad pastoviai laimingas ir gyvenimu besidziaugiantis zmogus esu doh.gif lotuliukas.gif O kad tas padeda tai tikrai, ziurek pradzioj per didziausias pastangas teisspaudi ta sypsena ir nei nepastebi kai jau tai darai nuosirdziai- net kazkur skaiciau, kad net jei nesinori reikia priversti save sypsotis, gerina nuotaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 06, 11:47)

kazi kaip bonitai sekasi? unsure.gif  nebepasirodo 4u.gif

drinks_cheers.gif ir Steisje dingo blink.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, aš šitoj temoj kažkada buvau pasisakiusi, bet į rimtas diskusijas nesivėliau, kažkaip stengiuosi reguliuoti laiką, praleidžiamą prie kompiuterio, tad temą dažniau tik paskaitinėdavau vakare prisėdus. Panorau parašyti, nes kažkaip dabar temoje keletas leliukų besilaukiančių mamyčių, tad smagu rasti kolegių nestuke.gif Nerimo sutrikimas ir pasikartojančios nerimo atakos kamuoja mane ilgą laiką, jau kokius 8 metus. Per tą laiką išbandžiau ir ad, kuriuos vartojau ilgą laiką su pertraukomis, ir jogą, ir sportą, ir psichoterapiją, ir žolinius preparatus. Tiesą pasakius, didesnį poveikį iš natūralių metodų man davė joga. Jos dėka pavykdavo atsipalaiduoti, atitrūkti nuo tų nerimastingų minčių, dvi valandas du kartus per savaitę paskirti sau. Tas yra labai svarbu, nes mes tiek gilinamės į savo ligą, simptomus, o malonumą keliančius dalykus, atsipalaidavimą, sportą kažkaip pamirštame. Joga mane išmokė susitelkti į save, jos dėka tapau lankstesnė. Aišku, norint, jog tai padėtų išlipti iš nerimo spąstų, reikia, kad tai taptų gyvenimo būdu, tuo labiau esam skirtingi ir kas tinka vienam, gali netikti kitam. Taigi, dabar laukiuosi leliuko ir gimdyti turėčiau gruodžio mėn. Kadangi šiuo periodu pakeičiau gyvenamąją vietą (iš didmiesčio grįžome gyventi į savo gimtąjį miestą, kuris daug mažesnis), nusipirkome namuką, kurį dabar įsirenginėjame, tad nėštumo metu teko atsisakyti ir jogos, kurios mano mieste nėra. Nerimas dar gyvenant didmiestyje, nuo kažkur 6 nėštumo mėnesio grįžo su panikos atakomis parduotuvėje, kitose socialinėse situacijose (troleibuse, svečiuose), aišku gal ne toks stiprus kaip prieš nėštumą, bet trukdantis gyventi. Paskutiniu metu, net sunkiai sekdavosi miegoti naktimis. Žinau, kad negerai, kenkia leliukui, bet žinau ir tai, kad ad nėštumo metu negaliu vartoti. Tad pradėjau vartoti maisto papildus Triptan forte maždaug prieš 2 savaites, kad palengvinti savo savijautą. Tiesą pasakius, ar juos galima vartoti nėštumo metu, nežinau, informaciniame lapelyje to nerašo. Jų sudėtyje yra 5htp, kuris organizme virsta seratoninu. Na, kaip bebūtų, ar tai placebo efektas, ar tai įtakoja, kad persikraustėme, bet aš tikrai šiuo metu jaučiuosi geriau. Taip, kaip gyventi galiu ir nerimas nekankina nuo ryto iki vakaro. Aišku, stengiuosi nemažai laiko praleisti ne namie, einu pasivaikščioti su šuniuku, manau ir tai padeda. Neatmetu galimybės, kad gali tekti po nėštumo grįžti prie ad, bet tikiuosi, kad pavyks nėštumo metu išgyventi be jų.
Atsakyti
Sveikutes, Kaune Neuromedoje renkama grupe, panikos sutrikimams gydyti. Placiau pasiskaitykite cia: http://www.neuromedi...ikimams-gydyti/
Seminaras jau buvo, bet i grupe dabar registruoja, bandykit!
Atsakyti
QUOTE(wiki123 @ 2014 10 06, 11:56)
O tu nenoretum AD pagalba visiskai is viso sito issikapstyt, ir kai jau pasijusi visiskai tvirtai uzsiimt leliuko planavimais mirksiukas.gif Labai tave suprantu, nes kai man uzejo sita bjaurastis pirma karta, kaip tik jau mastem ta linkme kad laikas vaikuciui, tai atrode zeme slysta is po koju, nes va teks gerti AD ir neaisku kaip ten bus toliau, kiek asaru del to isliejau, bet cia tas nerimas taip mintis sujaukia, viskas daug beviltiskiau atrodo nei yra - dabar blaivia galva pagalvoju, ir buvo ten lygtais ko tas asaras lieti biggrin.gif  Po pusmecio AD vartojimo nutraukiau ir pastojau mirksiukas.gif O jau kaip jausies nestumo metu - cia loterija, niekas to nepasakys
Papildyta:

O paskui kai nueini pas gydytoja AD issirasyt, nes jau visai jauti kad sakutes, tai pareiskia, kad jo nuomone ju man nereikia, nes nu nemoku be sypsenos su zmonemis bendrauti nors tu ka, tai ir visiems atrodo kad pastoviai laimingas ir gyvenimu besidziaugiantis zmogus esu doh.gif  lotuliukas.gif O kad tas padeda tai tikrai, ziurek pradzioj per didziausias pastangas teisspaudi ta sypsena ir nei nepastebi kai jau tai darai nuosirdziai- net kazkur skaiciau, kad net jei nesinori reikia priversti save sypsotis, gerina nuotaika smile.gif

Man kai pasakė diagnozę, taip pat, atrodė, jog žemė iš po kojų slysta...atrodė, kad geriau kažkas fiziškai būtų, tada praeitų, o čia galvoju visam gyvenimui, ir nedarbinga ir negalincia pastoti save laikiau... schmoll.gif
dabar apsipratau truputi, žinau, kad draugas labai leliu ateity nori, tai turiu sustipreti, gal teks ir AD pagalba, gydytojas israse, bet sake mano atveju 50/50 ar juos reikia gerti, tai kolkas negeriu...bet blaiviu protu ir nepasimetusiom mintim butu viskas aiskiau 4u.gif kazkaip salutinio issigandau, nes pirma tablete isgerus kazkaip priglusinta jauciausi, bet gal cia tik mano vaizduote...
O del sypsenos man tas pats, visada issisiepiu, tai daktaras sako AD ir nuotaika pagerins, nors tau ir nereikia jos gerint, nors namie kasdien ziumbiu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(yesboss @ 2014 10 06, 16:34)
Man kai pasakė diagnozę, taip pat, atrodė, jog žemė iš po kojų slysta...atrodė, kad geriau kažkas fiziškai būtų, tada praeitų, o čia galvoju visam gyvenimui, ir nedarbinga ir negalincia pastoti save laikiau... schmoll.gif
dabar apsipratau truputi, žinau, kad draugas labai leliu ateity nori, tai turiu sustipreti, gal teks ir AD pagalba, gydytojas israse, bet sake mano atveju 50/50 ar juos reikia gerti, tai kolkas negeriu...bet blaiviu protu ir nepasimetusiom mintim butu viskas aiskiau 4u.gif kazkaip salutinio issigandau, nes pirma tablete isgerus kazkaip priglusinta jauciausi, bet gal cia tik mano vaizduote...
O del sypsenos man tas pats, visada issisiepiu, tai daktaras sako AD ir nuotaika pagerins, nors tau ir nereikia jos gerint, nors namie kasdien ziumbiu... blush2.gif

Jetau, tai jeigu jau kasdienis dalykas asaros, tai nekankink saves tikrai daugiau taip... Man tai is visos simptomatikos tas nei is sio nei is to uzkaistantis veidas ir ranku atsalimas liko - nu jau kaip nervina, negaliu... Ir tuoj pirma mintis, baime suima - tempa kyla doh.gif Nors kiek matavausi, daugiau 37 nebuvo... Jetau, ir kaip nustot bijot tos tempos, kazkoks absurdas... doh.gif
Atsakyti
Ir aplamai kaip nustot bijot visko, na gal ne visko, bet ne taip daznai ir nesveikai biggrin.gif ax.gif 4u.gif
O merginos, kaip si busena (nedristu vadint liga) veikia jusu gyvenimus, ar atsisakot kazko labiau? Nes as jauciu kaip bugstauju per daug del nieku, ir ne taip daznai norisi kazka veikt ar kazkur eiti...
Atsakyti
QUOTE(yesboss @ 2014 10 06, 18:10)
Ir aplamai kaip nustot bijot visko, na gal ne visko, bet ne taip daznai ir nesveikai  biggrin.gif  ax.gif  4u.gif
O merginos, kaip si busena (nedristu vadint liga) veikia jusu gyvenimus, ar atsisakot kazko labiau? Nes as jauciu kaip bugstauju per daug del nieku, ir ne taip daznai norisi kazka veikt ar kazkur eiti...

Aš "susirgau'' pirmą sykį 25 metų.Pats jėgų žydėjimas biggrin.gif Niekur nebevariau,jokio alko ,nei lašo.Jokių gimtadienių ,jokių pasisedėjimų.Retai į parduotuves net eidavau.

Wiki,o ką dėl tempos sako gydytojai,ar tikrai ji gali būti tik nervinio pagrindo? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu: 06 spalio 2014 - 17:45
QUOTE(Lu @ 2014 10 06, 17:45)
Aš "susirgau'' pirmą sykį 25 metų.Pats jėgų žydėjimas biggrin.gif Niekur nebevariau,jokio alko ,nei lašo.Jokių gimtadienių ,jokių pasisedėjimų.Retai į parduotuves net eidavau.

Wiki,o ką dėl tempos sako gydytojai,ar tikrai ji gali būti tik nervinio pagrindo? unsure.gif

Man siuo metu 23m, tai ir pats jegu zydejimas turetu but. Einu, lipu per save, bet ne visur...sestadieni egzas laukia, bijau kaip bus...sunku net susikaupti. Dziaugiuosi, jog visoms pavyksta pasiekti remisija, todel ir jos laukiu pati, gaila man tu dienu, praleistu veltui, ieskant ligu, kas man jas grazins verysad.gif
O jus po kiek laiko pasveikot? Ir jei ne paslaptis kiek metu jum?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yesboss: 06 spalio 2014 - 18:19