Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...panikos atakos

[quote=jauniute,2014 10 06, 20:43]
Kaip suprasti nebutu 3 nestumu jei ne netektis? 4u.gif
[/quote]

Tai jeigu būtų vaikelis gyvenęs,tikrai 3 negimdyčiau smile.gif
[quot :yesboss,2014 10 06, 20:56]
uoj, ziopla boba as blush2.gif tai visai gerai sekasi, gerai, kad zinot, jog sie ad padeda ir jei ka galit juos gert...o as bijau, kad neslopintu, kaip i darba eisiu...
[/quote]
Jeigu tau tiks tie AD tu jau po kelių savaičių skraIDYSI:)
Atsakyti
QUOTE(Lu @ 2014 10 05, 15:07)
pas mane analogiška situacija buvo.po 30sav viskas prasidėjo ir + dar vyras buvo išvykęs į užsienį.
Tai sedatifu ir valerijono arbata gelbėjaus.O buvo jau ruduo,pilvuzikas nemažas.Tai dieną kažkur išeidavau o poto filmus pradėjau žiūrėti.Jeigu naktį neužmigdavau eidavau šveistis ar netgi valgio virti.
Dar gerai,kad vyresnėlė buvo,bet jai savi reikalai-draugai buvo biggrin.gif Tai jos po pusę dienos namie nebūdavo.
Luka,kiek jau laiko tau nestuke.gif ?
Keista tavo būsena beprasmybės.Negalvok taip,juk nešioji savyje didžiausią pasaulio stebuklą wub.gif

Man su nemiga kazkaip problemu nera, netgi atvirksciai, daznai ir diena miego uzsimanau (ypac i vakara).
26 savaite dabar smile.gif Taip, zinau, kad pas mane pilvelyje stebuklas gyvena wub.gif siandien dare echoskopa, jau lytis turetu buti kaip ir pilnai susiformavusi, tai paprasem gydytojo, kad lyties nesakytu, o uzrasytu ant lapelio, sulankstytu ir mums paduotu biggrin.gif po to, grize dar patys pasianalizavom echoskopo vaizdus, nes vyras nufilmavo, ka rode per ekrana. Abu izvelgiam mergaite thumbup.gif Kol kas to lapelio dar neziurejom, laikom intriga tongue.gif

QUOTE(jauniute @ 2014 10 05, 21:48)
Luka, o jus pastojot su ad, ar nutrauket pries pastodama? 4u.gif  jetau visos cia jau beveik mamos arba dabar nescios, labai dziaugiuos uz jus, bet paciai su kiekviena diena vis didesnis beviltiskumas tik ima unsure.gif

Kai tik suzinojau, kad laukiuosi dar ta pacia diena nuejau pas psichiatre. Jau ir taip buciau juos nutraukus, nes tikrai ilga laika jauciausi visai normaliai, o dabar dar kai nestumas, tai net nebuvo minciu gerti juos toliau. Psichiatre irgi tik pasveikino su nestumu ir palinkejus sekmes atsisveikino. Dar prisimenu kazka minejo, kad jeigu bus nelabai gerai, tai psichoterapija galesiu palankyt arba sedatif pagert. Tai per savaite vis pamazinant (nors ir taip maza doze geriau), nutraukiau visai.
Jauniute, o kodel ir tu nenori prisideti prie nestuke.gif ? Vartoji ad?

QUOTE(maja23 @ 2014 10 06, 09:43)
Luka kiek laiko jau laukiates?
As snd eisiu pas daktare gal jau pasakis kaa turesiu:))  labai sapnuoju mazus vaikus naktym:)
As siokio tokio streso turejau del darbo tai irgi savijauta nekokia, laukau spygas kad tk zaraza neuzeitu,  dbr kai i darba nereikia tai ir depresija puola atrodo is nieko neveikimo..
O lucero senai bebuvai cia, gal jau pasveikai?smile.gif

26 savaites. Na, ir kas gi pas tave gyvena? smile.gif
O tu koki darba dirbai?
As tai namie dirbu, bet nereguliariai, tai irgi toks dienotvarkes nebuvimas blasko. Atrodo, galeciau daugiau pailset, paskaityt knygu, filmu paziuret, bet kazkaip neleidzia sazine. Vyras dirba, tai ir man norisi dirbti ir save realizuoti... Bet dabar kai tas nerimas vel uzpuole, tai sunku ir dirbt. o mano darbas kurybinis. Tas nerimas visa kurybiskuma zlugdo verysad.gif
Atsakyti
[quote=Lu,2014 10 06, 20:25]
uoj, ziopla boba as blush2.gif tai visai gerai sekasi, gerai, kad zinot, jog sie ad padeda ir jei ka galit juos gert...o as bijau, kad neslopintu, kaip i darba eisiu...
[/quote]
[/quote]

oho, o skraidyt as labai noreciau biggrin.gif o merginos ar alko su ad bent truputi geriat? As taip pasiilgau bent truputi isgert...dar gimse arteja. Ir dar gydytojas sako, jog libido sumazet gali, kaip jum? smile.gif
Atsakyti
Beje, kaip i visus tuos nerimus, verkimus nepagristus ar keistus nervus reaguoja jusu vyrai? Supranta, padeda ar nelabai? smile.gif
Atsakyti
[quote=Lu,2014 10 06, 20:25]
[/quote]
[/quote]

oho, o skraidyt as labai noreciau biggrin.gif o merginos ar alko su ad bent truputi geriat? As taip pasiilgau bent truputi isgert...dar gimse arteja. Ir dar gydytojas sako, jog libido sumazet gali, kaip jum? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yesboss @ 2014 10 06, 18:10)
Ir aplamai kaip nustot bijot visko, na gal ne visko, bet ne taip daznai ir nesveikai  biggrin.gif  ax.gif  4u.gif
O merginos, kaip si busena (nedristu vadint liga) veikia jusu gyvenimus, ar atsisakot kazko labiau? Nes as jauciu kaip bugstauju per daug del nieku, ir ne taip daznai norisi kazka veikt ar kazkur eiti...

As irgi baiminuos ir nerimauju del menkniekiu, sunku atsipalaiduoti ir tiesiog gyventi. Bet labai reiketu pasistengti atsipalaiduoti, reiketu kuo maziau save kankint, maziau galvoti apie tai, ka pagalvos apie tave kiti, reikia suprasti, kad visi esame unikalus, skirtingi ir labai nuostabus zmones. Zinoma, reikia atrasti dalyku, kuriuos mokame gerausiai ir del ko mus myli aplinkiniai ir juos nuolat sau priminti. Jeigu su aplinkiniais santykiai ne kokie, tai nebutinai reiskia, kad tai musu kalte.

O man taip pat buna su tuo ejimu kazkur. Kai atsipalaiduoju, tai noriu but su zmonem, kazka su jais nuveikti, bet kai apima tas nerimas, tai saviverte stipriai nusmunka ir visai nenoriu, bijau bendrauti, bijau pasirodyti keista arba neprotinga. Pavyzdziui, visai noreciau palaikyti glaudesni rysi su broliu, jis, manau, irgi to noretu, bet nezinau kaip su juo bendraut, nuo ko pradet, apie ka sneket. Jau senokai su juo atvirai kalbejom, nors esam tokie panasus.

QUOTE(Lu @ 2014 10 06, 18:45)
Aš "susirgau'' pirmą sykį 25 metų.Pats jėgų žydėjimas biggrin.gif Niekur nebevariau,jokio alko ,nei lašo.Jokių gimtadienių ,jokių pasisedėjimų.Retai į parduotuves net eidavau.

As irgi per jegu zydejima...O jeigu taip niekur neidavai, tai kai i tai draugai reaguodavo? Ir kiek tau dabar?

QUOTE(yesboss @ 2014 10 06, 19:12)
Man siuo metu 23m, tai ir pats jegu zydejimas turetu but. Einu, lipu per save, bet ne visur...sestadieni egzas laukia, bijau kaip bus...sunku net susikaupti. Dziaugiuosi, jog visoms pavyksta pasiekti remisija, todel ir jos laukiu pati, gaila man tu dienu, praleistu veltui, ieskant ligu, kas man jas grazins verysad.gif
O jus po kiek laiko pasveikot? Ir jei ne paslaptis kiek metu jum?

Man dabar 24. Ta busena pajauciau ir as pirma karta 23, praeitais metais. Tai studijavau dar pirmam magistro kurse, irgi buvo egzai, visokios prezentacijos, atsiskaitymai, viesi kalbejimai. Buvo nekazka..Plius dar ir vestuves, povestuvine kelione organizavausi savo tuo metu. Suknele prisimenu rinkausi visai be dziugesio, na, bet galiausiai viskas praejo tobulai, vestuves ir medaus menuo ir viskas buvo nerealiai nuostabiai ir pavyko puikiai viska suorganizuot. Nes pradejau tada gerti ad. Tai visa ta laika iki dabar lb gerai jauciausi, ir magistra sugebejau pabaigti, parasiau geriausia darba is visos grupes. O dabar jau 6 men nebegeriu ad ir vel lenda ta busena. Gal dar nestumas prisideda su savo visokiais hormonais... blink.gif

Papildyta:
Kazkaip pagalvojau, kad butu gal visai smagu susitikti mums.. ax.gif Gal yra kurios is Kauno?
Atsakyti
Luka, man dabar 31 metai.draugu daug neturiu, keli žinojo , del ko neinu. Viena drauge irgi "sirgo" tai labai suprato, palaikė. Vyras man padėjo tuo laiku labai. Mane kai pirma sykį ištiko PA , buvo naktis as isbegau i laiptine, nes galvojau, kad mirstu... O poto per PA vyras ramindavo ir griežtesni žodį pasakydavo- man padėdavo. Nors neseniai kalbėjomės apie ta sirg ima, tai jis nesuvokia kaip taip gali būti.ir sake, kad sunkoka ir jam buvo tokia mane matyti. Del gėrimo alko tai saikingai tikrai gAlima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu: 06 spalio 2014 - 21:47
QUOTE(Sabalyte @ 2014 10 06, 14:23)
Sveikos merginos, aš šitoj temoj kažkada buvau pasisakiusi, bet į rimtas diskusijas nesivėliau, kažkaip stengiuosi reguliuoti laiką, praleidžiamą prie kompiuterio, tad temą dažniau tik paskaitinėdavau vakare prisėdus. Panorau parašyti, nes kažkaip dabar temoje keletas leliukų besilaukiančių mamyčių, tad smagu rasti kolegių  nestuke.gif Nerimo sutrikimas ir pasikartojančios nerimo atakos kamuoja mane ilgą laiką, jau kokius 8 metus. Per tą laiką išbandžiau ir ad, kuriuos vartojau ilgą laiką su pertraukomis, ir jogą, ir sportą,  ir psichoterapiją, ir žolinius preparatus. Tiesą pasakius, didesnį poveikį iš natūralių metodų man davė joga. Jos dėka pavykdavo atsipalaiduoti, atitrūkti nuo tų nerimastingų minčių, dvi valandas du kartus per savaitę paskirti sau. Tas yra labai svarbu, nes mes tiek gilinamės į savo ligą, simptomus, o malonumą keliančius dalykus, atsipalaidavimą, sportą kažkaip pamirštame. Joga mane išmokė susitelkti į save, jos dėka tapau lankstesnė. Aišku, norint, jog tai padėtų išlipti iš nerimo spąstų, reikia, kad tai taptų gyvenimo būdu, tuo labiau esam skirtingi ir kas tinka vienam, gali netikti kitam. Taigi, dabar laukiuosi leliuko ir gimdyti turėčiau gruodžio mėn. Kadangi šiuo periodu pakeičiau gyvenamąją vietą (iš didmiesčio grįžome gyventi į savo gimtąjį miestą, kuris daug mažesnis), nusipirkome namuką, kurį dabar įsirenginėjame, tad nėštumo metu teko atsisakyti ir jogos, kurios mano mieste nėra. Nerimas dar gyvenant didmiestyje, nuo kažkur 6 nėštumo mėnesio grįžo su panikos atakomis parduotuvėje, kitose socialinėse situacijose (troleibuse, svečiuose), aišku gal ne toks stiprus kaip prieš nėštumą, bet trukdantis gyventi. Paskutiniu metu, net sunkiai sekdavosi miegoti naktimis. Žinau, kad negerai, kenkia leliukui, bet žinau ir tai, kad ad nėštumo metu negaliu vartoti. Tad pradėjau vartoti maisto papildus Triptan forte maždaug prieš 2 savaites, kad palengvinti savo savijautą. Tiesą pasakius, ar juos galima vartoti nėštumo metu, nežinau, informaciniame lapelyje to nerašo. Jų sudėtyje yra 5htp, kuris organizme virsta seratoninu. Na, kaip bebūtų, ar tai placebo efektas, ar tai įtakoja, kad persikraustėme, bet aš tikrai šiuo metu jaučiuosi geriau. Taip, kaip gyventi galiu ir nerimas nekankina nuo ryto iki vakaro. Aišku, stengiuosi nemažai laiko praleisti ne namie, einu pasivaikščioti su šuniuku, manau ir tai padeda. Neatmetu galimybės, kad gali tekti po nėštumo grįžti prie ad, bet tikiuosi, kad pavyks nėštumo metu išgyventi be jų.

Pas mane visa situacija dabar labai panasi 4u.gif mes irgi isirenginejam nauja busta ir gimdyt tureciau sausio vidury. O kiek is vis tu laiko geri ta papilda Triptan Forte? As tai zuvu taukus pageriu ir magni. Jie nervu sistemai gerai ir nuo meslungio smile.gif
As dabar joga nesciuju lankau, tai man irgi labai ji padeda. Kazkaip ta diena, kai einu i joga, visai kitaip jauciuosi. Visa diena daug geriau prasideda. Zadu dar ir baseina pradet lankyt.
Atsakyti
Luka, tai vat, man taip pat magistras, paskutiniai metai, atrodo ir anksciu buvau jautri, bet ne tokia kaip dabar, atrodo sprogs ta ytampa, man tik siltnamio salygomis gyvent biggrin.gif klausei, kap vyrai reaguoja, as drauga turiu, tai jam nelabai suprantamos tos busenos, pastato i vieta ir tikrai neguodzia ir neverkia kartu, bet po daktarus vezioja ir rupinasi, yra sakes, kad jam sunku mane tokia mtyti, ypac, kai verkdavau daznai. O kjaip taviskis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 06, 21:57)
Beje, kaip i visus tuos nerimus, verkimus nepagristus ar keistus nervus reaguoja jusu vyrai? Supranta, padeda ar nelabai?  smile.gif

sveikos 4u.gif maniskis tai labai nervinasi,geriau jau jam nesiskusti smile.gif kai uzeina man kokie asarojimai tai jis tempiasi mane pasivaikscioti ir nesvarbu koks oras smile.gif dazniausia padeda biggrin.gif
Atsakyti
Klausykit merginos, o AD nuima vidinę baimę? 4u.gif
Nes aš taip jautriai reaguoju į vusus pasakojimus...vat dar širyt papasakojo apie žmogų, kuris išprotėjo ir nusižudė...tai tokia baimė sukilo, kad man taip nebūtų. Žinau, kad tai jau tikrai nesąmoningos mintys, bet kodėl aš to taip bijau...
Atsakyti
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 06, 21:54)

Jauniute, o kodel ir tu nenori prisideti prie  nestuke.gif ? Vartoji ad?

Apie tai tik ir tesvajoju jau daug metu 4u.gif tiesiog pries du menesius paaiskejo, kad maziukas nustojo vystytis ir netekau jo verysad.gif as tada ir nutraukinejau ad, bet po viso sito man pasake, jog pries sekanti planavima nutraukt ad, tai db ir metu, bet pati suvokiu, kad jauciuos tikrai ne kaip unsure.gif
Atsakyti