Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Eri' akvariumas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2014 10 29, 22:11)
nu kad man kaip tik nesinori jokio fono, baisu man su fonu, primena tuos 70-uosius... lotuliukas.gif
augalus praravesiu kai nusibos biggrin.gif
o graikiskas dubenelis ne siaip sau ten atsirado - o su didele istorija jis ten smile.gif taip kad man jis nerealus, o ta banalybe kokosas - nesamone. kokosas ziurkenui, kokosas sinsilai kokosas  tarantului ir dar  kokosas akvariume? - na jau ne.
o kaip atsikirti tuos trintukus, pagal lyti? cia jau kiek issiaiskinau kad pterikas, o ne ancitrusas. nors buvo literaturos kur skaiciau kad tai yra vienas ir tas pats... tik idomu su lytimi.
a siaip svarbu aki malonina. Jis buvo pirmas gyventojas sio akvos smile.gif o kiti jau derinosi.

Trintuku nzn, o ancitruso (gal ir pteriko) patnelis turi turet labai daug usiuku ant snukio. (Patele irgi turi, bet gal tik kokius 4). Fotkej labai teisingai atsisukus lyties nustatymui biggrin.gif
Kulisa ne visai tas pats kas fonas. Kulisa tai tokia uz akvariumo pastatoma dezute su visokiom sakelem ir t.t. Jei pasirysit gamint - papasakosiu placiau. Tik ispeju: DARBO PORAI DIENU! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 29, 21:28)
Trintuku nzn, o ancitruso (gal ir pteriko) patnelis turi turet labai daug usiuku ant snukio. (Patele irgi turi, bet gal tik kokius 4). Fotkej labai teisingai atsisukus lyties nustatymui  biggrin.gif
Kulisa ne visai tas pats kas fonas. Kulisa tai tokia uz akvariumo pastatoma dezute su visokiom sakelem ir t.t. Jei pasirysit gamint - papasakosiu placiau. Tik ispeju: DARBO PORAI DIENU! unsure.gif

ner vietos uz akvos biggrin.gif
zodziu iki pilnos laimes noriu kokio raudonalapio augalo, kad atsispindetu visa zaluma. ir dar poros zuvyciu, bet is didesniu kazko. tik ko tai nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 29 spalio 2014 - 21:34
nu kad man kaip tik nesinori jokio fono, baisu man su fonu, primena tuos 70-uosius... lotuliukas.gif
augalus praravesiu kai nusibos biggrin.gif
o graikiskas dubenelis ne siaip sau ten atsirado - o su didele istorija jis ten smile.gif taip kad man jis nerealus, o ta banalybe kokosas - nesamone. kokosas ziurkenui, kokosas sinsilai kokosas  tarantului ir dar  kokosas akvariume? - na jau ne.
o kaip atsikirti tuos trintukus, pagal lyti? cia jau kiek issiaiskinau kad pterikas, o ne ancitrusas. nors buvo literaturos kur skaiciau kad tai yra vienas ir tas pats... tik idomu su lytimi.
a siaip svarbu aki malonina. Jis buvo pirmas gyventojas sio akvos smile.gif o kiti jau derinosi.

Pterikų ir plecostomusų lytį atskirti praktiškai neįmanoma schmoll.gif ir ūsų jie neaugina lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomb: 30 spalio 2014 - 09:31
QUOTE(giege @ 2014 10 29, 19:41)

Sveika,
su vandens keitimu viskas gerai, bet norint auginti raudonus augalus reikia gero apšvietimo ir pakankamai maisto medžiagų. Jei augalų daug, o žuvų mažai, tikrai nepakaks žuvyčių kaku, kad augalai gerai augtų, pagalvok apie trąšas. Apšvietimo per mažai, jei eina, įmontuok lempom reflektorius. Apšvietimą palaipsniui gali didinti iki 8h
Atsakyti

o graikiskas dubenelis ne siaip sau ten atsirado - o su didele istorija jis ten smile.gif taip kad man jis nerealus

Nebus cia tas atvejis kaip Putinui: pirma karta panere ir graikiska amfora rado? bigsmile.gif
Aba kaip Mao Dzedungui, kuris savo 80-ojo jubiliejaus proga laimejo Kinijos cempionata 10 km. plaukimo rungtyje? thumbup.gif
---------------
Ale Kubilina nuotrauka tai ikele! Gal jau pasitaise serveris? g.gif Bet greiciausiai bus MANO MOKYKLA!!! biggrin.gif
Norodos irgi gerai. Sakyc net geriau, nes kai ikeliat fotke (nevisuomet, bet dazniausiai; turbut nuo kokio nors formato priklauso) man viso puslapio vaizdas issiplecia, tai gaunu "bruzint" su strelytem nes arba avataro nematau, arba teksto galo. Turbut galima kazkaip sumazint, bet gal tada mazu raideliu nebeiziuresiu unsure.gif Be to, nemoku schmoll.gif Man dar reik kokius 10-20 metu savo mokykla palankyt biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(nomb @ 2014 10 30, 10:30)
Pterikų ir plecostomusų lytį atskirti praktiškai neįmanoma  schmoll.gif ir ūsų jie neaugina  lotuliukas.gif

Tai, bet juk sako, kad vos ne vienas ir tas pats? unsure.gif
Ancitrusus atskirt ne ka sunkiau uz gupkes. Net jei usu nebutu: kitokios figuros pas patina ir patele. Patnas pailgesnis ir snukis jo labiau istestas (panasiai kaip krokodilo), o patelka apvalainesne ir santykinai aukstesne. Ir "lipucke" biski skiriasi, ir plaukmenys. Jei Eri fotkej ancitrusas,- rizikuociau spet, kad ten -iene smile.gif
Atsakyti
Ai, Eri, jei nepatinka krimst kokosus galima dar skyleta pusplyte, arba keramikinio drenazo vamzdzio gabala indet biggrin.gif Labai pravers ancitrusu nerstui! Kokosas siuom atveju net ne pats geriausias versijus: vamzdis kur kas fainiau! bigsmile.gif
O Tavo pterikas-ancitrusiene i ta uzbona lenda??
Ancitrusu nemazai (visokiu) esu turejes; tai i kokosa kai kurie lisdavo. (Labiau patineliai). Tik jiems reikia ir kita kevalo gala prakirst, kad siokia tokia srovele nuo burbuliatoriaus (aba filtro) butu
Atsakyti
jis is ten beveik neislenda. jam ten labai patinka, ir svarbiausiai nuo skaliaro slepias ( lotuliukas.gif skaliaras neranda - nezino kad ten ilyst galima).
turiu draugelio foto tik vel nezinau kaip cia ileisti, kad 100 kb (200x150 dpi ) butu ne per daug doh.gif

Nerstui reik 2 o ne vieno pirmiausia, antra iki to nersto toooli man. o trecia reik kazkaip lyti issiaiskint kad neatsirastu 2 patinai ar 2 pateles ir is ju reikalaut kad isnerstu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2014 10 30, 13:18)
jis is ten beveik neislenda. jam ten labai patinka, ir svarbiausiai nuo skaliaro slepias ( lotuliukas.gif skaliaras neranda - nezino kad ten ilyst galima).
turiu draugelio foto tik vel nezinau kaip cia ileisti, kad 100 kb (200x150 dpi ) butu ne per daug  doh.gif

Nerstui reik 2 o ne vieno pirmiausia, antra iki to nersto toooli man. o trecia reik kazkaip lyti issiaiskint kad neatsirastu 2 patinai ar 2 pateles ir is ju reikalaut kad isnerstu biggrin.gif

Tavo skaliaras dar mazas, bet netrukus suzinos visas olas (ir, svarbiausia (!) kur maitina) lotuliukas.gif Jis gi ciklidinis, taip, kad akve yra pats gudriausias.
Musu skaliarke (nefontanus didesne uz jusiske pleksne) buvo i tokia is akmenu suklijuota uola ilindus ir uzstrigus. Istraukiau piktybiskai. Bet jin ten turbut ilgokai buvo, nes kitos zuvys (pagristai itariu barbusus) vuodega ir visus pelekus nuskabe. Paskum dar pora menesiu pagyveno, bet tokia... kaip "liudnojo vaizdo riteris": ni pyski-ni syski... tik kraujosruvu nuo traukimo daug unsure.gif Reikejo is karto paleist i "placiuosius vandenis", bet jin buvo labai draugiska, tai tikejausi, kad gal dar pagyvens.
--------
Tu is pradziu rusi issiaiskink! biggrin.gif Jeigu pterikai diametraliai skiriasi nuo ancitrusu tada beda net teisingai lyti sugaudzius. (Only kardininkai su gupijienem ir molinezijom istvirkauja). Mazu tu ta lipucke atskirai nufotkink? Gal tada ka nors protingiau galesim pasakyt g.gif
O nuotraukos... Ir nuoroda visai neblogai ax.gif Nors ant to puslapio buna jau pofek jei tik kas nors kur nors paveiksliuka inkelia unsure.gif
Atsakyti
cia jau kiek issiaiskinau kad pterikas, o ne ancitrusas. nors buvo literaturos kur skaiciau kad tai yra vienas ir tas pats... tik idomu su lytimi.

toli gražu ne tas pats-ancitrusai auga iki 10-15cm max,pterikai 30-40cm ir jiem rekomenduojamas laikyti akvos dydis 500l smile.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau epizodu is skaliarkiu ir ancitrusu sugyvenimo! Gal patiks.
Kaip sakiau, skalerke buvo labai draugiska: vos mane pamacius atpluduriuodavo i pavirsiu ir akytes vartaliodavo. Uz tai gaudavo kriausiniu musyciu; jei pagaudavau, zinoma. Ir kai pribresdavo maitinimas - pati pirmoji prie tos vietos budi.
Tada prie akvo sienos buvau prisiklijaves toki maitintuva (beje, nei tas, nei pluduriuojantis "gelbejimosi ratas" nepasiteisino schmoll.gif . Geriau sert tiesiogiai pilant i burbuliukus). Maitindavau gyvu. Ne karetra ir ne matylium. Tokiom pirktinem kirmelytem (tingiu ieskot pavadinimo), gerokai mazesnem uz matyliu, bet kurios pacios is maitintuvo po biski islindineja. Tai skalerke tiesiog snukiu prie tos plasmasionkes prilipdavo. Bet paskum prisicinkino ir ancitrusas. Siaip tai jis neperdaugiausiai plaukioja (gal todel, kad plaukymo pusles neturi, tad viska reik padaryt "is jegos" g.gif Bet kai serdavau - is kazkur atsirasdavo)! Paskum prisiblatino taip: jis mazdaug zino kada maitinsiu, tai jau avansu prilimpa prie serykles ir nieko nedaro; laukia kol kirminukai patys i glotke sulys. Visoms kitoms zuvims nieko nelieka. O skaliarke ziuri tokiom paklaikusiom akim... Laukia, laukia, o nifiga blink.gif Dar dziobteli profilaktiskai ancitrusui per peleka, bet tam dzin; jis kietas ir jam pietus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2014 10 30, 13:52)
toli gražu ne tas pats-ancitrusai auga iki 10-15cm max,pterikai 30-40cm ir jiem rekomenduojamas laikyti akvos dydis 500l smile.gif

Zydre, o kol dar maziukai vizualiai kuom nors skiriasis? Suintrigavot! bigsmile.gif
Mano lydekos dydzio vis tiek nepasieks nei tie, nei anie. (Bet ta lydeka yra TOPAS! Trecia pagal dydi pagauta zuvis! Dar su svogeriu (ant brakonierisko "sniuro") buvom 2,3 kilu lyna istrauke ir vos ne moterisko bicepso storumo unguri. Tas 110 cm ilgio buvo. DIDZIULIS! Paskum dar karsi netoli poros kilu Sartu ezere paemau. Maniau, kad baidarke apvers kol lupau.
O samiukai ir uzauga iki pilno dydzio toli grazu ne kiekvienam akve. Tarp kitko ancitrusai tik primeta kietus, o siaip gana lepus. Kaip ir kates turi 9 gyvenimus, bet juos labai greit istranzyrina unsure.gif
Daug kartu girdejau pterikus, bet akis i aki susidurt neteko. Paziureciau ka "talmude" raso. Tik man ziauriskai sunku ieskot toj storoj knygoj. Lotyniskas pavadinimas praverstu. Gentis, sema, rusis ar porusis - idealu thumbup.gif
Siaip "talmudo" paveiksliukuose tik elementarus ir albinosinis ancitrusai ideti. Bet ten milijonas aprasytu zuvu, o nuotrauku tik 100 - gal pusantro
Atsakyti