Įkraunama...
Įkraunama...

Religiniai "nesutapimai"

Aš jau galiu kalbėti apie religinius nesutapimus ir vestuves, nes mes per tai jau perėjome ax.gif
Manasis vyras yra provoslavas, o aš katalikė. Tuokėmės katalikų bažnyčioje su vyskupo leidimu. Kiekvienas išsaugojome savąjį tikėjimą, taičua abu esame susaistyti santuokos sakramentu ir nesvarbu, kad manasis netapo kataliku. Jokių problemų tikrai nekilo dėl tų nesutapimų. Niekas bažnyčioje į mus kreivai nežiūrėjo, net pasakė- kad Dievas yra vienas, nesvarbu kuria kalba ir kokia forma jis garbinamas. Mūsų santuoka vyko su šv. mišiomis. Tai jų metu aš šv. rašto skaitinį Himną meilei skaičiau lietuviškai, o manasis tą patį skaitė rusų kalba. Priesaikos žodžius jis taip pat sakė rusiškai, į kunigo klausimus (jis užduodavo rusiškai) manasis atsakinėjo rusiškai. Aš viską sakiau lietuviškai. Buvo tikrai thumbup.gif prasminga ir visiems suprantama (tiek mano giminėms, tiek jo giminėms). O dar ceremonijos metu bažnyčią nutvieskė saulės spinduliai- tai išvis visi kalbėjo (net kunigas taip pasakė), kad mūsų santuoką pati šv. Dvasia aplankė ir palaimino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 02 26, 13:37)
Aš jau galiu kalbėti apie religinius nesutapimus ir vestuves, nes mes per tai jau perėjome ax.gif
Manasis vyras yra provoslavas, o aš katalikė. Tuokėmės katalikų bažnyčioje su vyskupo leidimu. Kiekvienas išsaugojome savąjį tikėjimą, taičua abu esame susaistyti santuokos sakramentu ir nesvarbu, kad manasis netapo kataliku. Jokių problemų tikrai nekilo dėl tų nesutapimų. Niekas bažnyčioje į mus kreivai nežiūrėjo, net pasakė- kad Dievas yra vienas, nesvarbu kuria kalba ir kokia forma jis garbinamas. Mūsų santuoka vyko su šv. mišiomis. Tai jų metu aš šv. rašto skaitinį Himną meilei skaičiau lietuviškai, o manasis tą patį skaitė rusų kalba. Priesaikos žodžius jis taip pat sakė rusiškai, į kunigo klausimus (jis užduodavo rusiškai) manasis atsakinėjo rusiškai. Aš viską sakiau lietuviškai. Buvo tikrai  thumbup.gif prasminga ir visiems suprantama (tiek mano giminėms, tiek jo giminėms). O dar ceremonijos metu bažnyčią nutvieskė saulės spinduliai- tai išvis visi kalbėjo (net kunigas taip pasakė), kad mūsų santuoką pati šv. Dvasia aplankė ir palaimino ax.gif

kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif shaunuoliai jus thumbup.gif labai daug laimes linkim mes abu, net savishkiui perskaichiau, tai jis jum linkejimus siuncia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Hasiukas @ 2006 02 26, 14:41)
kaip grazu  wub.gif  wub.gif  wub.gif  shaunuoliai jus  thumbup.gif  labai daug laimes linkim mes abu, net savishkiui perskaichiau, tai jis jum linkejimus siuncia  wub.gif

Dėkojam wub.gif ax.gif Ir jums laimės ir didžiausi linkėjimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taya @ 2006 02 26, 12:15)
Vakar vel kalbejau su kunigu - pasakiau kad manasis apsikrikstys ir taps liuteronu baznycios nariu, tai vis tiek kunigas buvo labai nepatenkintas ir norejo itikinti mane kad mano suzadetinis butu kataliku. Nu bet jis nenori nors tu ka.

nu ir neversk jo jei nenori. negi zmogu del keletos valandu baznycioj apkrikstysi visam gyvenimui. koks tikslas krikstytis jei netiki ir nenori.

sveikinu, vaiduze 4u.gif zinau cia biski ne i tema, bet kaip vestuves dviem kalbom praejo?
Atsakyti
QUOTE(Sirrena @ 2006 02 09, 14:15)
Vakar buvom su saviškiu bažnyčioje ir išsiaiškinome, jog jokių kliūčių tuoktis bažnyčioj nėra, nors aš katalikė, o mano būsimas vyras nekrikštytas ir netikintis. Galima net šiek tiek pakoreguot ceremoniją, kad jam nerikėtų sakyti tam tikrų žodžių thumbup.gif  thumbup.gif

Sveika,
galgali pasakyti,kokioje baznycioje taip buvo. nes pasmus ta pati situacija,tik netikinti- as.
dekui
Atsakyti
QUOTE(Taya @ 2006 02 26, 14:15)
Vakar vel kalbejau su kunigu - pasakiau kad manasis apsikrikstys ir taps liuteronu baznycios nariu, tai vis tiek kunigas buvo labai nepatenkintas ir norejo itikinti mane kad mano suzadetinis butu kataliku. Nu bet jis nenori nors tu ka.

Siauliuose jie truputi uzsispyre doh.gif Man is pradziu pasake be jokiu problemu, o kai jau atejo laikas rimciau tartis tai iki dabar dar issidirbineja(tartis ejau vasario men.)

Bandyk kitoj baznycioj, gal ten lengviau bus susitart. Man manau tas pats gresia, eisim ieskot kitos baznycios turbut. doh.gif
Atsakyti
O ka daryti, jei jaunikis angliakalbis? blink.gif staciatikis, as katalike... ar bus patarimu? mirksiukas.gif noriu teketi smile.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu maza problemele. As esu katalike, o mano isrinktasis zydas. Norime susituokti baznycioje. Ar imanomas toks dalykas Lietuvoje? Nepriimant kito tikejimo? Zinau, kad tevas stanislovas sutuokdavo, bet deja nebera jau jo sad.gif. ka daryti tokioje situacijoje? I "Zagsa" nelabai noriu eiti, man jis laidojimo rumus primena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzeleee @ 2006 08 03, 11:01)
Sveiki, turiu maza problemele. As esu katalike, o mano isrinktasis zydas. Norime susituokti baznycioje. Ar imanomas toks dalykas Lietuvoje? Nepriimant kito tikejimo? Zinau, kad tevas stanislovas sutuokdavo, bet deja nebera jau jo sad.gif. ka daryti tokioje situacijoje? I "Zagsa" nelabai noriu eiti, man jis laidojimo rumus primena smile.gif

dėl skirtingų tikėjimų nežinau, bet dėl panašių tikėjimų esu girdėjus, kad tuoktis bažnyčioje leidžia su sąlyga, kad vaikai bus auklėjami katalikais. Geriausia jums būtų nuvažiuoti į vieną ar kelias bažnyčias ir tiesiog pasiklausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikiniauskienė: 03 rugpjūčio 2006 - 10:39
sveiki,
as irgi noreciau papsisakyti sia tema smile.gif
as - provoslave, vyras - katalikas.
be jokio vargo ir net ispazinciu susituokeme Sv. Onos baznycioje.
Poto, po gero pusmecio susituokeme provoslavu cerkveje.
Sio bendro susitarimo priejome kartu clap.gif

Taciau drysciau nesutikti su vienu punktu, kuri man reikejo pasirasyti pildant dokumentus kataliku baznycioje.
As turejau pasizadeti, kad musu vaikai bus krikstijami katalikais.
Manyciau sis sprendimas turetu buti irgi tevu sutarimu. Vis tik tevai nusprendzia kokiu tikejimo pagrindu bus auklejami vaikai.

Aisku, cia tik popierizmas, bet kazkaip isimine man sis dalykas... juk pasizadejau, bet neisitikinus, kad tesesiu...

Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2006 08 18, 16:34)
sveiki,
as irgi noreciau papsisakyti sia tema smile.gif
as - provoslave, vyras - katalikas.
be jokio vargo ir net ispazinciu susituokeme Sv. Onos baznycioje.
Poto, po gero pusmecio susituokeme provoslavu cerkveje.
Sio bendro susitarimo priejome kartu  clap.gif

Taciau drysciau nesutikti su vienu punktu, kuri man reikejo pasirasyti pildant dokumentus kataliku baznycioje.
As turejau pasizadeti, kad musu vaikai bus krikstijami katalikais.
Manyciau sis sprendimas turetu buti irgi tevu sutarimu. Vis tik tevai nusprendzia kokiu tikejimo pagrindu bus auklejami vaikai.

Aisku, cia tik popierizmas, bet kazkaip isimine man sis dalykas... juk pasizadejau, bet neisitikinus, kad tesesiu...

ir as esu pravoslave, o mano draugas-katalikas, tai jis nori tuoktis kataliku baznycioj, bet del sio punkto, kur reikes vaikus krikstyti kataliku baznycioj, tai ir as nesutikciau, nes visai nereciau, kad vienas vaikutis butu krikstytas kataliku, kitas-staciatikiu baznycioj thumbup.gif
o butina pasirasyti sita punkta? g.gif ar reiketu kunigui apie tai pasakyti? blush2.gif
Atsakyti
aandrute@yahoo.com
iskilo man viena problemele unsure.gif as -katalike, krikstinta, ir sutvirtinimo sakramenta jau turiu, zodziu tikra katalike biggrin.gif o mano busimasis vyras -netikintis, net nekrikstintas. verysad.gif na is tiesu, tai nesudaro man jokio skirtumo, nes pati einu i barznycia tik per sventes blush2.gif na, bet kaip kalba pasisuka apie busima santuoka sunerimstu, nes as noriu "zenintis" baznycioje. jis pritare mano minciai, kol nepasakiau, kad :teks brangusis pasikrikstint! na tada ir prasidejo doh.gif ne ir viskas schmoll.gif esu girdejusi , kad galima tuoktis baznycioje, kad ir vienas ne katalikas, tokiu atveju pries Dieva prisiekia, tik katalikas smile.gif gal kas nors zino tiklu atsakyma? ax.gif
Atsakyti