Įkraunama...
Įkraunama...

Religiniai "nesutapimai"

o jis pasikryktyti nenorėtų? ir ar tiek svarbu ir blush2.gif tau susituokti bažnyčioje, jei tik kelis kartus per metus nueini?

Va čia pabandyk pasieškoti detaliau
tiksliau čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azalija: 04 gruodžio 2006 - 01:05
as jam siuliau pasikrisktinti, ir nebutu jokiu problemu, bet ji kategoriskas tuo klausimu schmoll.gif o del santuokos baznycioje, tai as esu visiskai tikrair man ji yra svarbi. nesvarbu , kad i baznicia nueinu, ti keleta kartu per metus, bet kalbetis su Dievu galima ir einat gatve cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukutee @ 2006 12 04, 00:48)
esu girdejusi , kad galima tuoktis baznycioje, kad ir vienas ne katalikas, tokiu atveju pries Dieva prisiekia, tik katalikas  smile.gif gal kas nors zino tiklu atsakyma? ax.gif

Iš tiesų, galimybė susituokti katalikų bažnyčioje, jei tik vienas iš sužadėtinių katalikas, yra ir greičiausiai apie tai jau susiradai išsamios info, kad ir šiame forume, bet atvirai pasakius, lengva Jūsų atveju vargu ar bus, nes pati nesi praktikuojanti katalikė. Suprantu, kad norisi gražios aplinkos, kaip kad ir baltos (tikriausiai) suknelės, bet jei su bažnyčia tesieja vien šventinės tradicijos, aš Tavo vietoje neskubėčiau ir su bažnytine santuoka.

P.S. Numanau, kad ši tema netrukus bus perkelta šalia tų, kurias nurodė Azalija.
Atsakyti
Na taigi yra atsakymas ten kur nurodė Azalija

Čia atsako nekrikštytai pusei.
Jūs galite tuoktis bažnyčioje ir Jums nepriėmus krikšto sakramentą, tik tokiu atveju klebonas turi prašyti Jūsų sužadėtinei dispensos nuo kulto skirtumo kliūties, o ji pati prieš tai privalo pasirašyti pasižadėjimą, kad visomis jėgomis rūpinsis išlaikyti tikėjimą ir santuokoje gimusius vaikus rūpinsis krikštyti katalikų Bažnyčioje.
http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,1057

! 
TEMOS SKELBIMO TAISYKLĖS
1. Labai prašome temų pavadinimus bei komentarus rašyti lietuviškomis raidėmis: ą č ę ė į š ų ū ž .
Atsakyti
Sveikos! As cia naujoke tai atleiskit jei sitas klausimas jau buvo pateiktas.Tiesiog gal kas zino ka daryti su nekrikstytu suzadetiniu is uzsienio.Mes Anglijoje gyvenam.As krikstyta Lietuvoje,o jis visai nekrikstytas.Norime tuoktis baznycioje Vilniuje. Cia dabar paskaiciau,kad i kazkokius kursus reikia vaikscioti ir kruva pazymu pateikti.Nelabai isivaizduoju kaip mes i tuos kursus patektumem gyvendami Londone. O dar mano suzadetinis Lietuviskai nesneka.

Gal kas turi kokiu minciu?! g.gif
Atsakyti
Aha, pas mane ir ta pati problema verysad.gif As katalike ir krikstyta, o mano busimasis be 'tikejimo' (anglas) ir mes norime susituokti Lietuvoje.
Siek tiek ieskojau informacijos tai girdejau kad norint tuoktis tokioje situacijoje,reikes pasizadeti (pasirasyti) kad vaikus uzauginsi katalikiskai ir t.t unsure.gif Bezinau ar cia kiek pagalba bet ir pati konkreciau noreciau suzinoti.

P.S. Sorry kad parasyta be lietuvisku raidziu 4u.gif
Atsakyti
jei vienas iš poros yra tikintis ir katalikas, o kitas ne - laisvamanis, tuomet galima bažnytinė santuoka. Tiesa, santuokos sakramentas suteikiamas tik vienam, tas kuris katalikas. T.y. ateityje asmuo (laisvamanis) galėtų su kitu asmeniu tuoktis bažnyčioje, nes ji neįsipareigoja prieš Dievą, o katalikas, gavęs vieną kart santuokos sakramentą nebegalėtų tuoktis bažnyčioje. Taigi, formaliai dalyvaujant abiems, santuokos sakramentas suteikiamas vienam ir tik katalikui.
Atsakyti
Mes irgi tuoksimes baznycioje, MB- anglas, protestantas, as- katalike.Kunigas, sake jokiu problemu, tik MB turres pasirasyti sutikima vaikus aukleti katalikiskai.MB sutinka. Kunigas sako, kad santuoka bus tiek galiojanti katalikiskam pasauly, tiek protestantiskam. Klausem ir anglijoje pastoriaus, jis sake, jei issiskirsim, tai MB gales tik palaiminima gauti savo baznycioje.
Atsakyti
Pas mane pa pati situacija tik truputi kitu kampu. As katalike, mano busimas - vienos is protestantiskuju pakraipu (lietuvis).
Tuoktis baznycioje mes galim ir as "ale" tik viena baznytine santuoka sudarysiu... Nors man taip neatrodo schmoll.gif
Na ir kas kad tik as i katalikiskas knygas busiu irasyta, bet mano vyras taip pat i Dieva tiki ir mane veda kaip savo vienintele zmona, tikejimo prasme mes abu gaunam palaiminima is Dievo!!!
Gal as tikrai tada nesu 100 katalike g.gif , bet nemanau, kad Dievulis nustate tokia tvarka, juk tarp protestantisko ir katalikisko tikejimu skirtumai tik dogmose... Dievas juk vienas!!!
Ir is kunigu esu girdejusu, kad yra laikoma, kad vaikas auklejamas katalikiskai, jei krikscioniskai... Tik nemanau, kad senieji musu kunigai tam pritartu, todel su jais ir nesigincijau doh.gif
Taigi, jokios as nuodemes nedrysiu, jei savo vaikui, kad ir pasirasiusi pasizadejima, leisiu paciam pasirinkti, koki tikejima - katalikiska ar protestantiska - ispazinti ir nepulsiu jo tik gimusio krikstyti!
As taip manau, ir tikiu kad Dievulis mane supranta!
Formalumai - viena, o tikejimas - tai kita!
Atsakyti
QUOTE(Pukutee @ 2006 12 03, 22:48)
aandrute@yahoo.com
iskilo man viena problemele unsure.gif  as -katalike, krikstinta, ir sutvirtinimo sakramenta jau turiu, zodziu tikra katalike biggrin.gif  o mano busimasis vyras -netikintis, net nekrikstintas.  verysad.gif na is tiesu, tai nesudaro man jokio skirtumo, nes pati einu i barznycia tik per sventes blush2.gif  na, bet kaip kalba pasisuka apie busima santuoka sunerimstu, nes as noriu "zenintis" baznycioje. jis pritare mano minciai, kol nepasakiau, kad :teks brangusis pasikrikstint! na tada ir prasidejo doh.gif  ne ir viskas schmoll.gif  esu girdejusi , kad galima tuoktis baznycioje, kad ir vienas ne katalikas, tokiu atveju pries Dieva prisiekia, tik katalikas  smile.gif gal kas nors zino tiklu atsakyma? ax.gif

As katalike (krikstyta baznycioje ir komunija priejus, viskas kaip priklauso) MB kito tikejimo, taciau jokiu problemu nebuvo (jis protestantu tikejimo) Ejome i kursus, o baznycioje pridavus dokumentus tiesiog paprase prisiekti kad vaikai bus auklejimi pagal mano tikejima mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vaikinas irgi provoslavas, o as katalike, bet mes irgi lygiai taip pat esame nutare, kad tuoksimes ir baznycioje ir cerkveje. As gerbiu jo tikejimo pavidala, jis gerbia manaji, taigi nera jokiu problemu, nes isties - Dievas vienas.
Atsakyti
na MB yra anglikonas as katalike.tuoksimes lietuvoje baznycioje.tai kunigas, su kuriuo mano mama kalbejo, pasake kad susituokti nera roblemu, tik man reikes pasirasyti ta popieri apie vaikus.na as tai irgi taip skeptiskai i tai paziurejau.na bet jo nuomone - ,kaip jums iseis taip ir bus'.
pati buvau tempta i baznycia pirmos komunijos ir sutvirtinimo vien del to kad tevai taip norejau.as nesu pries tikejima bet kiekvienas turi pasirinkimo teise.
bet zinau yra kunigu kurie labai grieztai i tai ziuri.
Atsakyti