Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(jurguulle26 @ 2015 01 03, 22:08)
sveikos merginos nežinau gal jau ir buvo toks klausimas, bet visur skirtingi atsakymai  smile.gif Sakykit prašau esu pasirinkusi 2 metų motinystės atostogų modelį, dabar gaunu 70 proc algos,su vyru esame numatę,kad 2 metais pašalpą pasidarysime ant vyro, nes jo alga didesne, o aš antraisiais metais planuoju likti motinystės atostogose, sakykit ar man eis stažas ir gausiu socialines garantijas, gal kas susidūrėte su panašia situacija padėkit  smile.gif

Taip, nes jus ir toliau busit VPA, tad visos garantijos galioja tos pacios.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

draugės prašymu noriu pasiteirauti:

už kokius laikotarpius jai skaičiuos NGA ir VPA pašalpas, jei į dekretines jinai išeina 2015-04-26?

Nerandu konkrečios info, kaip skaičiuot, visur skirtingai....
Atsakyti
Laba diena,sausio 7 diena baigesi NGA,tai sausio 8 diena reikia eiti i sodra del VPA? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 01 04, 15:57)
Laba diena,sausio 7 diena baigesi NGA,tai sausio 8 diena reikia eiti i sodra del VPA? 4u.gif

Is pradziu reikia eiti i darba ir rasyti prasyma, kad isleistu VPA, ten parasys isakyma ir pranes sodrai, o po darbo vaziuoti i sodra. Galit ir iki tos datos darbovieteje parasyti prasyma. Butina tureti vaiko gimimo liudijima
Atsakyti
QUOTE(Alincik @ 2015 01 04, 15:52)
Sveikos  4u.gif

draugės prašymu noriu pasiteirauti:

už kokius laikotarpius jai skaičiuos NGA ir VPA pašalpas, jei į dekretines jinai išeina 2015-04-26?

Nerandu konkrečios info, kaip skaičiuot, visur skirtingai....

2014.03.01-2015.02.29
2014.07.01-2015.06.31
Atsakyti
Gal kas galėtų tiksliau priminti, jei būnant NGA bagiasi terminuota darbo sutartis, tai atleisti gali iškart pasibaigus NGA g.gif ?
P.S. O už likusias atostogas tada gaučiau 100% DU g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 01 04, 15:27)
Gal kas galėtų tiksliau priminti, jei būnant NGA bagiasi terminuota darbo sutartis, tai atleisti gali iškart pasibaigus NGA  g.gif ?
P.S. O už likusias atostogas tada gaučiau 100% DU g.gif ?

Į VPA privalo išleisti, jei prašot, ir DS baigiasi iš karto pasibaigus VPA.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 01 04, 15:32)
Į VPA privalo išleisti, jei prašot, ir DS baigiasi iš karto pasibaigus VPA.

Aš galvoju gal reikia kokiais atsispausdintais įstatymais eit "apsiginklavus", nes spėju, kad gali nenorėt išleist g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 01 04, 16:16)
2014.03.01-2015.02.29
2014.07.01-2015.06.31

Ačiū labai.

Sakykit, kur sodros puslapy ar dar kur nors yra nurodyta, už kuriuo laikotarpius skaičiuoja?
Ginčijames su drauge, jinai kitaip sako :-D
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 01 04, 16:56)
Aš galvoju gal reikia kokiais atsispausdintais įstatymais eit "apsiginklavus", nes spėju, kad gali nenorėt išleist  g.gif

Neturi teises neisleisti, jusu terminuota sutartis gali baigtis menesi po NGA, bet jus jau busit isejusi i VPA, tad ji baigsis tada po VPA.
"sutartinį darbo sutarties terminą reikėtų perkelti ne iki nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, o iki dar vieno mėnesio, pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, pabaigos. Jeigu darbuotoja, pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, prašo suteikti vaiko priežiūros atostogas, terminuotos sutarties terminas pratęsiamas vaiko priežiūros atostogų laikui"

Papildyta:
QUOTE(Alincik @ 2015 01 04, 17:02)
Ačiū labai.

Sakykit, kur sodros puslapy ar dar kur nors yra nurodyta, už kuriuo laikotarpius skaičiuoja?
Ginčijames su drauge, jinai kitaip sako :-D

"Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2013 m. lapkričio mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2012-10-01 iki 2013-09-30 gautų draudžiamųjų pajamų."
http://sena.sodra.lt/lt/motinystes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 sausio 2015 - 16:26
QUOTE(egllute @ 2015 01 04, 16:16)
Is pradziu reikia eiti i darba ir rasyti prasyma, kad isleistu VPA, ten parasys isakyma ir pranes sodrai, o po darbo vaziuoti i sodra. Galit ir iki tos datos darbovieteje parasyti prasyma. Butina tureti vaiko gimimo liudijima

darbovieteje isakyma rasiau pries 2 sav.tai man 8d vaziuoti,ar galiu ryt jau lekt i sodra?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 01 04, 18:26)
darbovieteje isakyma rasiau pries 2 sav.tai man 8d vaziuoti,ar galiu ryt jau lekt i sodra?

O kam jums lekt i sodra, gi galima per interneta uzpildyt prasyma smile.gif
Atsakyti