Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(g.gum @ 2015 01 06, 08:25)
Sveikos merginos, gal galėsite padėti ir atsakyti,nes visai susipainiojau labai daug nuomonių. Planuojam antrus metus perrasyti vyrui,kad jis gautu pasalpa, taciau pasigirdo tokiu komentaru paklausus,kad jeigu as perrasysiu pasalpa vyrui man nesiskaiciuos darbo stazas ir jeigu as pastosiu as nieko negausiu,o mes kaip tik ir planuojam antra vaikiuka,tai kaip yra gal zinote ar pastojus as gausiu ismokas?

Darbo stažas irgi skaičiuosis, nes jūs liksit VPA, tik pašalpos gavimą perrašysit vyrui.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 01 06, 09:53)
Darbo stažas irgi skaičiuosis, nes jūs liksit VPA, tik pašalpos gavimą perrašysit vyrui.

aciu,kazkaip supanikavau,planuojam antra vaikiuka ir jeigu nieko negausim tai sakes,na zodziu smile.gif
Atsakyti
Laba,
Jei dekretas nuo 2014 12 30 iki 2015 05 04, tai dabar gauti pinigai bus uz visa si laikotarpi. Ir isejus VPA gausiu pinigus uz geguzi tik birzeli ?
Atsakyti
QUOTE(Ručike @ 2015 01 06, 10:51)
Laba,
Jei dekretas nuo 2014 12 30 iki 2015 05 04, tai dabar gauti pinigai bus uz visa si laikotarpi. Ir isejus VPA gausiu pinigus uz geguzi tik birzeli ?

Taip, dabar gausit visus iskart pinigus uz visa NGA laikotarpi, o jau mot(tev) pasalpa gausit kita menesi po isejimo i VPA.
Atsakyti
sveikos, mamytes,, gal ir mane kuri galesit pakonsultuoti:

Siuo metu auginiu vaikiuka, rugseji sueis 2m, galvoju pradeti leisti I darzeli ir noreciau puse etato dirbti (senajam darbe nesusitarciau, bet tureciau galimybe padirbeti kitur) iki jam sueis trys metukai (tiksliau iki 3metuku noretume broliuko arba sesutes), mane domina (kaip supratau senajam darbe galiu buti mot atostogose iki vaikui sueis 3 m ir tuo paciu dirbti kitame darbe, pataisykit jei klystu:)):

1. Jeigu I dekreta su planuojamu vaikuciu iseiciau tuo metu, kai senajam darbe dar buciau motinystes atostogose iki vaikiukui sueis 3m... kaip tokiu atveju su tuo darbu, kuriame puse etato dirbciau? nes noreciau, kad pinigus skaiciuotu pagal tuos pacius pinigelius, kur siam vaikuciui moka...

2. Jeigu nesulauksime pagausejimo iki 3 m,o tarkim keliais menesiais veliau I dekreta,,,kaip tada,,,jei likciau tik tam darbe kur puse etato,,I dekretines galetu isleisti?ar butina dirbti pilnu etatu?

Tikiuosi, kad kasnors supras kas mane domina:)

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2015 01 06, 22:05)
sveikos, mamytes,, gal ir mane kuri galesit pakonsultuoti:

Siuo metu auginiu vaikiuka, rugseji sueis 2m, galvoju pradeti leisti I darzeli ir noreciau puse etato dirbti (senajam darbe nesusitarciau, bet tureciau galimybe padirbeti kitur) iki jam sueis trys metukai (tiksliau iki 3metuku noretume broliuko arba sesutes), mane domina (kaip supratau  senajam darbe galiu buti mot atostogose iki vaikui sueis 3 m ir tuo paciu dirbti kitame darbe, pataisykit jei klystu:)):

1. Jeigu I dekreta su planuojamu vaikuciu iseiciau tuo metu, kai senajam darbe dar buciau motinystes atostogose iki vaikiukui sueis 3m... kaip tokiu atveju su tuo darbu, kuriame puse etato dirbciau?  nes noreciau, kad pinigus skaiciuotu pagal tuos pacius pinigelius, kur siam vaikuciui moka...

2. Jeigu nesulauksime pagausejimo iki 3 m,o tarkim keliais menesiais veliau I dekreta,,,kaip tada,,,jei likciau tik tam darbe kur puse etato,,I dekretines galetu isleisti?ar butina dirbti pilnu etatu?

Tikiuosi, kad kasnors supras kas mane domina:)

Aciu 4u.gif

Galite viename darbe būti VPA, kitame dirbti.
1. Jeigu išeinant į dekretą, į jo išmokos apskaičiavimo laikotarpį papuola nors viena diena iš ankstesnių VPA, galite rinktis, kad skaičiuotų pagal jums palankesnį variantą.
2. Nesvarbu kokiu etatu dirbsite, svarbiausia, kad bus darbdavys, kuris išleis į NGA.
Atsakyti
jeigu papuls bent vienas menesis is tu menesiu, kur auginu vaika iki 3 m tada skaiciuos pagal tuos pacius pinigelius,nesvarbu, kad tuo metu ir vaiko prieziuros atostogose buvau , bet itdirbau, taip supratau? tas naujas darbas jokios itakos neturetu? o ydomu ir is to darbo turetu isleisti I dekreta ir is senosios darbovietes, ar kaip tokiu atveju?

QUOTE(dok2266 @ 2015 01 06, 22:18)
Galite viename darbe būti VPA, kitame dirbti.
1. Jeigu išeinant į dekretą, į jo išmokos apskaičiavimo laikotarpį papuola nors viena diena iš ankstesnių VPA, galite rinktis, kad skaičiuotų pagal jums palankesnį variantą.
2. Nesvarbu kokiu etatu dirbsite, svarbiausia, kad bus darbdavys, kuris išleis į NGA.

Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2015 01 06, 23:27)
jeigu papuls bent vienas menesis is tu menesiu, kur auginu vaika iki 3 m tada skaiciuos pagal tuos pacius pinigelius,nesvarbu, kad tuo metu ir vaiko prieziuros atostogose buvau , bet itdirbau, taip supratau? tas naujas darbas jokios itakos neturetu? o ydomu ir is to darbo turetu isleisti I dekreta ir is senosios darbovietes, ar kaip tokiu atveju?

Taip, ir is vieno darbo, ir is kito, turetu isleisti i atostogas.
Atsakyti
QUOTE(Ručike @ 2015 01 06, 10:51)
Laba,

O kaip jūsų toks ilgas dekretas? Jis ne 70 dienų visom?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 01 07, 20:41)

Dekretas (NGA) tęsiasi 126 dienas, 70 dienų prieš gimdymą ir 56 po.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 01 07, 21:41)

Tokia dekreto nera smile.gif nebent tik nespejat iki gimdymo iseit i dekreta ir komplikuotas nestumas, tada 56+14=70 dienu.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 01 07, 21:41)

Nzn, taip israse. Sodra jau ir paskaiciavo mirksiukas.gif
Atsakyti