Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(be*starlet @ 2015 02 01, 13:06)
Noriu pasitikslinti, ar teisingai galvoju
1.NGA pradzia 2015-03-26. Pasalpos laikotaris 2014.02.01-2015.01.31 .

Kadangi DU metu begyje kilo, noriu kad persikeltu dar vienu menesiu.
Tokiu atveju, kad pasalpa butu skaiciuojama uz 2014/03/01-2015/02/28, iseiti NGA nuo 2015/04/xx dienos ?

2. 2015/04/01 turesiu atostogas 8k.d.
Jei jas panaudociau , jos isiskaiciuotu i pasapos laikotarpi?
NGA tada nusikelciau i 2015/04/06 ir taip uzsitikrinciau, kad pasalpa skaiciuotu uz 2014/03/01-2015/02/28 ?

3.Kada darbdavys turetu apmoketi uz kasm.atostogas sukauptas NGA metu ?

Aciu

1. Taip. Taip.
2. Ne, nes laikotarpis is kurio kaiciuosis pasalpa 2014/03/01-2015/02/28, balandzio atostogos niekaip cia neieina mirksiukas.gif
3. Jis neturi apmoketi uz jas is anksto mirksiukas.gif Tai iprastos kasmetines atostogos. Kai eisite atostogu tada ir apmokes, na nebent isseitumete is darbo, tuomet paskutine darbo diena ismoketu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nusisypsok: 01 vasario 2015 - 12:14
QUOTE(Nusisypsok @ 2015 02 01, 13:13)
1. Taip. Taip.
2. Ne, nes laikotarpis is kurio kaiciuosis pasalpa 2014/03/01-2015/02/28, balandzio atostogos niekaip cia neieina mirksiukas.gif
3. Jis neturi apmoketi uz jas is anksto mirksiukas.gif Tai iprastos kasmetines atostogos. Kai eisite atostogu tada ir apmokes, na nebent isseitumete is darbo, tuomet paskutine darbo diena ismoketu.

Aciu.

Klausima nr.2 ne taip suformulavau.
Noriu suprasti,
* ar man iseiti 2015/03/26+8d.atostogu
* ar 2015/04/06 be atostogu?

Mano tikslas, kad pasalpa skaiciuotu nuo 2014/03/01, o ne nuo vasario
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2015 02 01, 13:28)
Aciu.

Klausima nr.2 ne taip suformulavau.
Noriu suprasti,
* ar man iseiti 2015/03/26+8d.atostogu
* ar 2015/04/06 be atostogu?

Mano tikslas, kad pasalpa skaiciuotu nuo 2014/03/01, o ne nuo vasario

Kad pasalpa skaiciuotu nuo 2014.03, tai i dekreta jums reikia iseiti balandi. O ar imsit jus atostogu ar neimsit cia jau jums spresti, nes kaip ir nieko nekeicia, tik kad bunant atostogose ilsiesites.
2014.03.01-2015.02.28
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 vasario 2015 - 13:18
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 01, 14:17)
Kad pasalpa skaiciuotu nuo 2014.03, tai i dekreta jums reikia iseiti balandi. O ar imsit jus atostogu ar neimsit cia jau jums spresti, nes kaip ir nieko nekeicia, tik kad bunant atostogose ilsiesites.
2014.03.01-2015.02.28

Vadinasi, kasmetines apmokamos atostogos itraukiamos i darbo staza ir NGA galiu formintis nuo pasibaigusiu atostogu dienos, taip prailgindama savo bendra poilsio laika iki VPA. Teisingai ? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 01 vasario 2015 - 14:32
QUOTE(be*starlet @ 2015 02 01, 15:31)
Vadinasi, kasmetines apmokamos atostogos itraukiamos i darbo staza ir NGA galiu formintis nuo pasibaigusiu atostogu dienos, taip prailgindama savo bendra poilsio laika iki VPA. Teisingai ? Aciu  4u.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 01 30, 21:13)
Sveikos,
o mano situacija štai tokia:

2015 m. liepos pabaigoje baigiasi VPA. Sueis 3 metai VPA. Į darbą neturėsiu kur grįžti, o ir nenoriu, nes mano darbo vietos ir viso padalinio tiesiog nebėra, arba įmonė man siūlytų kitą darbo vietą, kitame padalinyje, arba atleidimą su išeitine. Tačiau aš nesutiksiu, nes apskritai grįžti į tą įmonę nenoriu.

Išmokas gavau 2 metu, paskutinę išmoką gavau 2014 m. rugpjūčio mėn. už liepą.

Taip pat dirbu ir dirbsiu pagal individualią veiklą, kurią vykdau keleta metų, ir dar dirbu pagal civilinę paslaugų sutartį (ten jokių sodrų ir PSD nemoku, tik GPM, nuo gauto užmokesčio).

Taigi klausimai:

1. Jeigu aš laukiuosi ir dekretinės man turėtų prasidėti pvz. rugpjūčio pab. arba rugsėjį, kai nebedirbsiu darbe, kuriame buvau išėjusi VPA su pirmu vaiku, ar man priklausys dekretinės ir visos kitos išmokos sekančios paskui?
2. Ar reikėtų kažkur bent trumpam įsidarbinti, kad mane kas išleistų dekretinių?
3. Norint gauti bet kokias išmokas turiu nebedirbti nei pagal individualią veiklą (arba tiesiog negauti pajamų) bei nebedirbti pagal civilinę paslaugų sutartį (o gal galėčiau dirbti, tik negauti uždarbio, dirbti savanoriškai?).
4. Ar buvimas VPA, tuos 3 metus, įsiskaičiuoja į darbo stažą? Klausiu, nes išeitinę išmoką turiu gauti liepos mėn., kai reikės grįžti į darbą, kurio nėra ir turės man išmokėti išeitines, kurių dydis priklausys nuo darbo stažo įmonėje.

Būsiu labai dėkinga, jeigu atsakytumėte ar teisi ar ne esu ir pasakytumėte, ko nežinau  blush2.gif  4u.gif

1. Kad gautumėte dekretinių (NGA) pašalpą, turi būti darbdavys, kuris išleidžia į šias atostogas. VPA pašalpą gautumėte, jei užtektų stažo.
2. Jeigu turite reikalingą stažą, norit gaut išmoką, įsidarbinti reikėtų.
3. Gautos pajamos mažins išmoką. sakysim jūsų pašalpa 300 eur, tą mėnesį gavote 100 eur pajamų, pašalpos gausite jau tik 200 eur.
4. ''Šis atostogų laikotarpis yra įskaičiuojamas į darbuotojo darbo stažą (atostogų laikotarpis patenka ir į valstybinio socialinio draudimo stažą). Į darbuotojo darbo stažą taip pat įskaičiuojami laikotarpiai, kurių metu darbuotojui buvo suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos bei tėvystės atostogos.

http://www.delfi.lt/...0#ixzz3QUxpZHbP
''
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 01 vasario 2015 - 15:09
QUOTE(dok2266 @ 2015 02 01, 16:08)
1. Kad gautumėte dekretinių (NGA) pašalpą, turi būti darbdavys, kuris išleidžia į šias atostogas. VPA pašalpą gautumėte, jei užtektų stažo.
2. Jeigu turite reikalingą stažą, norit gaut išmoką, įsidarbinti reikėtų.
3. Gautos pajamos mažins išmoką. sakysim jūsų pašalpa 300 eur, tą mėnesį gavote 100 eur pajamų, pašalpos gausite jau tik 200 eur.
4. ''Šis atostogų laikotarpis yra įskaičiuojamas į darbuotojo darbo stažą (atostogų laikotarpis patenka ir į valstybinio socialinio draudimo stažą). Į darbuotojo darbo stažą taip pat įskaičiuojami laikotarpiai, kurių metu darbuotojui buvo suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos bei tėvystės atostogos.

http://www.delfi.lt/...0#ixzz3QUxpZHbP
''

Labai dėkoju už atsakymą 4u.gif Dar pasitikslinsiu:

1. Bet, kiek žinau, galiu registruotis DB ir ji gali mane išleisti NGA?
2. Ar aš turėsiu tą stažą? Jeigu paskutinę VPA išmoką gavau 2014 m. rugpjūčio mėn. už liepą. Ar skaičiuotų man pagal man palankų skaičiavimą?
4. Tame pačiame straipsnyje yra štai tokia vieta:

Svarbu tai, jog vadovaujantis Darbo kodekso 170 straipsniu, laikas, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, nėra įskaitomas į darbo stažą kasmetinėms atostogoms gauti.

Ar nebus taip, kad išeitinei išmokai išmokėti šis laikas, būnant VPA, taip pat nėra įskaitomas į stažą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŠviesaTamsoje: 01 vasario 2015 - 15:33
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 01, 15:30)

Svarbu tai, jog vadovaujantis Darbo kodekso 170 straipsniu, laikas, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, nėra įskaitomas į darbo stažą kasmetinėms atostogoms gauti.

Ar nebus taip, kad išeitinei išmokai išmokėti šis laikas, būnant VPA, taip pat nėra įskaitomas į stažą? g.gif

Buvimas VPA yra skaičiuojamas kaip stažo laikas (pvz. pensijai gauti ar išeitinei manyčiau smile.gif , tačiau buvimas VPA tikrai nekaupia kasmetinių atostogų.
Lygtai šito klausėt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 01, 15:30)
Labai dėkoju už atsakymą  4u.gif Dar pasitikslinsiu:
1. Bet, kiek žinau, galiu registruotis DB ir ji gali mane išleisti NGA?
2. Ar aš turėsiu tą stažą? Jeigu paskutinę VPA išmoką gavau 2014 m. rugpjūčio mėn. už liepą. Ar skaičiuotų man pagal man palankų skaičiavimą?
4. Tame pačiame straipsnyje yra štai tokia vieta:

1. Nežinau kaip yra ištikrųjų, anksčiau čia buvo minėta, kad tuo metu, kai laikas išeit į NGA ir stovint DB, bei gaunant pašalpą, jos mokėjimas prasitęsia iki NGA pabaigos.
2. Jeigu į naujų atostogų skaičiavimą, papuola ankstesnių VPA laikotarpis, tada galima rinktis, kad skaičiuotų pagal palankesnį variantą.
Sakykim į NGA 2015 09 tai stažui ims laikotarpį 2013 09-2015 09. šio laikotarpio mėnesiai, kuriais gavote pašalpą įsiskaičiuos į stažą.
''Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai<...> per kuriuos apdraustasis asmuo gavo<...>motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas. šaltinis Gal kas pataisys, jei klystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 01 vasario 2015 - 21:29
QUOTE(dok2266 @ 2015 02 01, 22:28)
1. Nežinau kaip yra ištikrųjų, anksčiau čia buvo minėta, kad tuo metu, kai laikas išeit į NGA ir stovint DB, bei gaunant pašalpą, jos mokėjimas prasitęsia iki NGA pabaigos.
2. Jeigu į naujų atostogų skaičiavimą, papuola ankstesnių VPA laikotarpis, tada galima rinktis, kad skaičiuotų pagal palankesnį variantą.
Sakykim į NGA 2015 09 tai stažui ims laikotarpį 2013 09-2015 09. šio laikotarpio mėnesiai, kuriais gavote pašalpą įsiskaičiuos į stažą.
''Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai<...> per kuriuos apdraustasis asmuo gavo<...>motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas. šaltinis Gal kas pataisys, jei klystu.

1. Tai taip išeina moka, ir NGA ir bedarbio pašalpą?

2. O stažui apskaičiuoti, kad gauti NGA, ima 2 metus atgal? Ne metus?
Nes jeigu taip, tada tikrai būtų puiku ir skaičiuotųsi man palankiu skaičiavimu, nes VPA pinigus gavau iki 2014 m. liepos (imtinai). Ar svarbu ne tas laikotarpis VPA, kurį gavau išmokas, o tas kuriame buvau faktiškai VPA ir tarkim nebegaudama išmokų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŠviesaTamsoje: 01 vasario 2015 - 22:12
Sveikos, kas gali normaliai paaiskinti kokius pinigelius ismoka sodra nesciajai tik isejus i dekreta, zinau apie 1400 lt kuriuos gaunama jau gimus vaikui, zinau apie pinigelius pirmus metus 70% ir antrus 40% bunant VPA, o dabar kas per kalbos kituose forumuose apie lyg tais 4 menesiu atlyginimu vidurki, kuri sumoka sodra iseinant i NGA nu kosmosas cia, pati esu dirbanti ir pries 5 metus gimdziau nu bet neatsimenu jokiu pinigeliu apart 1400 ir tuos kur kas menesi du metus gavau...
Atsakyti
QUOTE(Laurika5 @ 2015 02 01, 23:57)
Sveikos, kas gali normaliai paaiskinti kokius pinigelius ismoka sodra nesciajai tik isejus i dekreta, zinau apie 1400 lt kuriuos gaunama jau gimus vaikui, zinau apie pinigelius pirmus metus 70% ir antrus 40% bunant VPA, o dabar kas per kalbos kituose forumuose apie lyg tais 4 menesiu atlyginimu vidurki, kuri sumoka sodra iseinant i NGA nu kosmosas cia, pati esu dirbanti ir pries 5 metus gimdziau nu bet neatsimenu jokiu pinigeliu apart 1400 ir tuos kur kas menesi du metus gavau...

Tai gal neejot i NGA, kad neatsimenat smile.gif
Sodra moka 2-vi pasalpas, viena motinystes pasalpa bunant nestumo ir gimdymo atostogose, tuos 4 menesius, ja ismoka visa iskart , i NGA einama nuo 30 sav., kita motinystes(tevystes) pasalpa uz vaiko prieziuros atostogas, kai baigiasi NGA pasirenki metus gaudineti 100% ar du metus 70%/40%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 vasario 2015 - 23:06