Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Armante @ 2015 02 02, 14:17)
Laba diena, turiu toki klausima ir as, busiu labai dekinga uz paaiskinima  4u.gif

Buvau isitikinus, kad zinau, bet dabar susimeciau.
I dekreta iseinu 2015.04.08
Tai man nestumo atostogoms skaiciuos is laikotarpio 2014.02.01 -2015.02.01
Buvau sventai isitikinus, kad ir motinystes pasalpa skaiciuos is sio laikotarpio, bet dabar pasimeciau.
Gimdymas birzelio 18 numatytas, bet cia ne esme, man idomu is kurio laikotarpio man skaiciuos motinystes pasalpa?
Labai didelis aciu is anksto  4u.gif

motinystes pasalpa skaiciuosis is kito laikotarpio mirksiukas.gif Jusu atveju jei i VPA kazkada rugpjuti, tai skaiciuosis is 2014-07/2015-06

Atsakyti
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 02, 00:36)
Ojj kaip ačiū!!!  drinks_cheers.gif  thumbup.gif Vadinasi visą info, ką pati buvau iškapsčiusi, buvo teisinga  ax.gif
Tik va yra bėda, jeigu būsiu nėščia tuo metu, kai reikės grįžti, ir dar neaišku kada prasidės dekretinės, nežinau ar pavyks sužaisti su biuleteniais, nes pažįstamų neturiu, kas padėti šiuo klausimu galėtų, o ir atostogos visos išnaudotos  blush2.gif Todėl ir mąstau, kaip reikės su tuo darbu suktis, kai darbo vietos neturėsiu... O jeigu sutiksiu su kitom pareigom, išeitinių jau nebegausiu po antro vaikelio... unsure.gif Uždaviau, sugalvotą išsisukimo iš situacijos, rebusą darbo teisės temoje, gal ten, kas galės pakonsultuoti  ax.gif
O čia, Vandene, Jums labai dėkoju už atsakymus ir mano rinktos informacijos patvirtinimą  drinks_cheers.gif

Paskambinau į DI ir viską išsamiai išsiaiškinau thumbup.gif Žodžiu visa situacija yra gana nebloga ir palanki smile.gif

Galiu kad ir dabar pranešti darbui, kad noriu grįžti (galėjau tą padaryti vos tik sužinojusi, kad mano darbo vietos nebėra, nes būčiau gavusi jau mažiausiai metus pinigėlius papildomus) ir jie turi man suteikti darbo vietą, kurią palikau, o kaip žinia, jos nebėra. Darbadvys, iki kol vaikui sueis 3 metai NEGALI MANĘS ATLEISTI. Taigi gali siūlyti arba kitą, pagal mano kvalifikaciją atitinkantį darbą, arba iškart siūlyti prastovas. Jeigu pasiūlo kažkokį darbą, atitinkantį mano kvalifikaciją ( tik va nepaklausiau ar atlyginimas turi būti toks pats, kurį gaudavau?) ir aš atsisakau, tada man iki kol vaikui sueis 3 metai, moka prastovas 30% nuo minimalaus Lietuvos valandinio tarifo. Jeigu jie man nesiūlo jokių kitų pareigų (kas mažai tikėtina, nes tokių galimybių turi), tada man moka 2/3 vidutinio mano darbo užmokesčio (bet nemažiau nustatyto LT minimumo), iki kol vaikui sueis 3 metai.
Kai vaikui sueis 3 metai, jie man teikia raštą dėl atleidomo iš darbo, taigi dar 4 mėnesius, iki kol galės mane atleisti, jie moka man prastovas.

Tačiau, jeigu iki paskutinės dienos, kol mokės prastovas, kad ir paskutinę mano darbo dieną aš atnešu pažymą, kad laukiuosi, jie tęsia man prastovų mokėjimą ir aš toliau lieku toje įmonėje ir jie vėl mane išleidžia dekretinių ir viskas vėl nuo pradžių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 02, 19:18)
Va jei, tik dabar pamačiau  ax.gif Bet esmė ta pati, kaip ir DI sakė, tik jie labai kategoriški, kad turiu nenusileisti darbdaviui  lotuliukas.gif Imti visas išeitines, prastovas ir t.t.  lotuliukas.gif

Tik turėkit omeny, kad prastovose reikia būti. T.y. reikia fiziškai sėdėti kažkur darbovietėje. Neturi jie skirti jokios darbo vietos, bet turi teisę reikalauti, kad ten būtumėte. Tiek gera VDI pozicija, kad nereikia jums to susitarimo šalių ir derybų. Išbūsit iki dekreto ir nusikels viskas vėlesniam laikui.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 02 02, 20:53)
Tik turėkit omeny, kad prastovose reikia būti. T.y. reikia fiziškai sėdėti kažkur darbovietėje. Neturi jie skirti jokios darbo vietos, bet turi teisę reikalauti, kad ten būtumėte. Tiek gera VDI pozicija, kad nereikia jums to susitarimo šalių ir derybų. Išbūsit iki dekreto ir nusikels viskas vėlesniam laikui.

DI nieko apie tai neminėjo, kad reikės būti kažkur darbovietėje, prastovos metu. Reikės ryt dar pasukti, pasitikslinti daugiau viską smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2015 02 02, 21:12)
DI nieko apie tai neminėjo, kad reikės būti kažkur darbovietėje, prastovos metu. Reikės ryt dar pasukti, pasitikslinti daugiau viską smile.gif

Tai gali būti gana sunku psichologiškai iškęsti visa tai. Ypač, jei darbdavys nebus teigiamai nusiteikęs. Stiprybės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(icma @ 2015 02 02, 22:15)
Tai gali būti gana sunku psichologiškai iškęsti visa tai. Ypač, jei darbdavys nebus teigiamai nusiteikęs. Stiprybės Jums 4u.gif

Na jeigu tada lauksiuosi ir iki dekretinių nedaug laiko bus likę, galbūt pavyks išsėdėti, be to tai didelė kompanija, dirba 7000 žmonių, tai ne taip baisu, kaip sėdėti biure su 5 darbuotojais ir direktoriumi smile.gif

Be to, galbūt kažkiek laiko pavyktų biuletenyje pabūti, nes ir pirmas nėštumas nekoks buvo sad.gif Taip pat turime labai dažnai sergantį vaiką ax.gif

Žėsime, ką išvis jie atsakys, ką pasiūlys.. g.gif
Atsakyti
Laba
Esu vpa.
Klausimas.isejau dviem metam ir prasyme darbe reikejo rasyt du metus nuo vaiku gimimo ar nuo vpa pradzios?
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2015 02 05, 11:00)
Laba
Esu vpa.
Klausimas.isejau dviem metam ir prasyme darbe reikejo rasyt du metus nuo vaiku gimimo ar nuo vpa pradzios?

Nuo VPA pradzios.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2015 02 05, 11:00)
Laba
Esu vpa.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 05, 11:23)
Nuo VPA pradzios.

g.gif nuo vaiku gimimo g.gif Juk i darba grisit tikriausiai, kai vaikaui sukaks du metai g.gif O ne kai sueis 2 metai kai esate VPA...
as taip supratau klausima...
Atsakyti
QUOTE(Nusisypsok @ 2015 02 05, 11:43)
g.gif nuo vaiku gimimo g.gif Juk i darba grisit tikriausiai, kai vaikaui sukaks du metai g.gif O ne kai sueis 2 metai kai esate VPA...
as taip supratau klausima...

Darbe prasyma rasai, kad isleistu i VPA, o i VPA eini gi ne nuo vaiko gimimo, nes dar buni NGA, eini kai baigiasi NGA, tad ir darbe reikia rasyti prasyma nuo VPA pradziuos iki kol vaikui sueis metai, du ar tris.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 05, 11:46)
Darbe prasyma rasai, kad isleistu i VPA, o i VPA eini gi ne nuo vaiko gimimo, nes dar buni NGA, eini kai baigiasi NGA, tad ir darbe reikia rasyti prasyma nuo VPA pradziuos iki kol vaikui sueis metai, du ar tris.

tai as apie tai ir rasau mirksiukas.gif apie pabaiga VPA, ne pradzia... pradzia taip - tik po NGA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nusisypsok @ 2015 02 05, 11:55)
tai as apie tai ir rasau mirksiukas.gif apie pabaiga VPA, ne pradzia... pradzia taip - tik po NGA 4u.gif

Vadinasi as ne taip klausima supratau 4u.gif supratau, kad klausia nuo kada prasideda smile.gif
Atsakyti