Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(stafisss @ 2015 02 06, 11:28)
Sveiki,

Sodroje radau, kad "dirbantys pagal individualios veiklos pažymą yra įgiję pakankamą stažą tėvystės pašalpai gauti, jei iki nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 3600 Eur draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinių 24 mėnesių laikotarpį."

Tos draudžiamosios pajamos, tai bendra mano uždirbta suma nuo kurios skaičiuoju mokesčius ar kažkokia kita. Pvz. uždirbau per 2 metus 5800 EUR, nuo kurių sumokėjau mokesčius, tai man priklauso minimali išmoka?

Ir dar kitas klausimas, gal kas susidūrė su tuo. Jeigu antraisiais vaiko auginimo metais perrašom gavimą tėčiui 40 % pašalpos, tai aš galiu dirbti ar negaliu?

Del pirmo klausimo nezinau, del antro, taip, dirbti galesit ir jus.
Atsakyti
Sveikos, pasimeciau visai. Gal kas saltu protu atsakys. Esu vpa iki sueis vaikui vieneri. Dabar mazyliui 8 men, darbdavio prasymu griztu i darba anksciau. Tokiu atveju turiu nutraukti vpa sodroj? Ar bus galimybe apsigalvot ir pvz uz poros savaiciu vel buti vpa? Ar tokia galimybe tureciau tik tuo atveju, jei laikinai vpa iseitu vyras.

Ar tikrai pirmais metu negaliu buti ir vpa ir dibt (ne del pinigu, bet jausciaus saugiau)
prasau nesijuokt is turbut elementariu klausimu, situacija asmenine, tai susisuko galva visai
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2015 02 08, 11:20)
Sveikos, pasimeciau visai. Gal kas saltu protu atsakys. Esu vpa iki sueis vaikui vieneri. Dabar mazyliui 8 men, darbdavio prasymu griztu i darba anksciau. Tokiu atveju turiu nutraukti vpa sodroj? Ar bus galimybe apsigalvot ir pvz uz poros savaiciu vel buti vpa? Ar tokia galimybe tureciau tik tuo atveju, jei laikinai vpa iseitu vyras.

Ar tikrai pirmais metu negaliu buti ir vpa ir dibt (ne del pinigu, bet jausciaus saugiau)
prasau nesijuokt is turbut elementariu klausimu, situacija asmenine, tai susisuko galva visai

Jums reikia nutraukti VPA arba perrašyti tėčiui (tada jis negalės dirbti kol vaikui sueis 1 m.), kitu atveju nebegausit pinigėlių.
O kuriam jūs laikui parašius prašymą 0 iki 1 m. ar 2 m.? Jei iki 2 m., tada kai vaikui sueis 1 m. - vėl galit apsiformint VPA - ir gauti DU, ir pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 02 08, 13:48)
Jums reikia nutraukti VPA arba perrašyti tėčiui (tada jis negalės dirbti kol vaikui sueis 1 m.), kitu atveju nebegausit pinigėlių.
O kuriam jūs laikui parašius prašymą 0 iki 1 m. ar 2 m.? Jei iki 2 m., tada kai vaikui sueis 1 m. - vėl galit apsiformint VPA - ir gauti DU, ir pašalpą.

Esu atostogose iki vaikui sueis 1-eri.
Gaila, kad negaliu laikinai nutraukti atostogu ir grizt esant butinybei atgal
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2015 02 08, 16:09)

Galit. Tik iki metų, jeigu toks buvo pirmas prašymas.tik kol busit nutraulusi vpa, o vyras neis, negausit visao pasalpos.
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2015 02 08, 17:09)

I VPA galit grizt bet kada, nes VPA ya iki kol vaikui sueis 3 metai, tiesiog pacia pasalpa jau nebegaudinesit po to, kai vaikui sueis metai, nes taip esat sodroi pasirinkusi.
Atsakyti
Sveikos, gal pakomentuosit

aš esu VPA antrus metus,nuo metukų pašalpą gauna vyras +dirba. o kaip galimybės su mano darbu? ar galėčiau ieškotis kokio darbo kol esu VPA? ar galėčiau dirbti tik senoje darbovietėje, ar galėčiau ir kitur? pagal autorinę sutartį ar pan?

Ir kaip būtų jei pradėčiau lauktis kito vaikelio? kaip man skaičiuotų? jei nedirbu ir negaunu pašalpos kaip skaičiuotų už tuos metus? gal yra galimybė gauti pagal pirmo vaiko paskaičiavimus pašalpą,bet reikia spėti į tam tikrą terminą? mano vaikas gimė 2014 12 20, kada palankiausia planuoti nėštumą, kad skaičiuotų pašalpą pagal pirmą vaiką.

ačiū labai
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2015 02 09, 17:53)
Sveikos, gal pakomentuosit

aš esu VPA antrus metus,nuo metukų pašalpą gauna vyras +dirba. o kaip galimybės su mano darbu? ar galėčiau ieškotis kokio darbo kol esu VPA? ar galėčiau dirbti tik senoje darbovietėje, ar galėčiau ir kitur? pagal autorinę sutartį ar pan?

Ir kaip būtų jei pradėčiau lauktis kito vaikelio? kaip man skaičiuotų? jei nedirbu ir negaunu pašalpos kaip skaičiuotų už tuos metus? gal yra galimybė gauti pagal pirmo vaiko paskaičiavimus pašalpą,bet reikia spėti į tam tikrą terminą? mano vaikas gimė 2014 12 20, kada palankiausia planuoti nėštumą, kad  skaičiuotų pašalpą pagal pirmą vaiką.

ačiū labai

Galit dirbti bet kur ir bet kaip smile.gif
Skaiciuotu is to DU kaip pirmam vaikui, jeigu nors viena diena is pirmu atostogu ieitu i busimu atostogu apskaiciavima.
Atsakyti
sveiki, vykdant individualia veikla, NGA ir VPA man bus mokamos?
Tarkim gimdau 2016 m. kova, i dekreta iseinu 2016 m. sausi, tai man pasalpos skaiciuosis nuo 2015 sausio iki 2016 sausio pajamu?

Ir jei pajamos yra 1000eur, tai pirmais metais gausiu 70%, antrais 40? O kaip skaiciuojasi NGA? 100% pajamu?

Kazkur girdejau, kad siu metu liepa svarstys vel padaryti pirmais metais 100%, antrais 80%, kazin kokia galimybe, kad istatymas bus priimtas?
Atsakyti
QUOTE(nerimana @ 2015 02 09, 20:53)
sveiki, vykdant individualia veikla, NGA ir VPA man bus mokamos?
Tarkim gimdau  2016 m. kova, i dekreta iseinu  2016 m. sausi, tai man pasalpos skaiciuosis nuo 2015 sausio iki 2016 sausio pajamu?

Ir jei pajamos yra 1000eur, tai pirmais metais gausiu 70%, antrais 40? O kaip skaiciuojasi NGA? 100% pajamu?

Kazkur girdejau, kad siu metu liepa svarstys vel padaryti pirmais metais 100%, antrais 80%, kazin kokia galimybe, kad istatymas bus priimtas?

Taip, priklauso, jeigu sisirinks stazo.
Jeigu sausi einat i dekreta, tai NGA skaiciuos is 2014.12.01-2015.11.31, taip 100% moka uz NGA. VPA skaiciuos is 2015.04.01-2016.03.31 laikotarpio. Uz VPA ziurint kiek pasirinksit metus 100% ar du 70%/40%.
Dar nieko nesvarsto ir man atrodo, kad net nieko nesvarstys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 vasario 2015 - 20:07
Reikalinga konsultacija, gal kuri buvote susidurusi.

Antru metu VPA noreciau perrasyti vyrui jis ne tik dirba moka mokescius bet ir ukininkauja bei moka sodrai ir kitus mokescius taip sakant dvigubas apmokestinimas, tai kaip bus su ismoka ar sodra itraukia kitu veiklu pajamas I ismoka ar ne, gal zinote?
Apie tai informacijos jokios o ir sodra neisaiskina schmoll.gif o tai tikrai reikalinga info.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2015 02 10, 09:02)
Reikalinga konsultacija, gal kuri buvote susidurusi.

Antru metu VPA noreciau perrasyti vyrui jis ne tik dirba moka mokescius  bet ir ukininkauja bei moka sodrai ir kitus mokescius taip sakant dvigubas apmokestinimas, tai kaip bus su ismoka ar sodra itraukia kitu veiklu pajamas I ismoka ar ne, gal zinote?
Apie tai informacijos jokios o ir sodra neisaiskina  schmoll.gif  o tai tikrai reikalinga info.Aciu  4u.gif

''Asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui''. Jeigu nuo tų pajamų mokėdavo įmokas ligos ir motinystės socialiniam draudimui, tada taip išeina, kad įsiskaičiuotų g.gif
Atsakyti