Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sveikos Mamytes Esamos bei busimos ... nestuke.gif smile.gif Gal galite man padėti, 30 savaičių budama įšeinu į dektretines nuo 2014 11 28d .Jai dekretines skaiciuojas uz 126 d , Tai jos skaiciuojasi nuo 2014 11 28 dienos iki 2015 04 02 d , ir as gaunu pinigelius uz visas 126d ar issimeta nedarbo dienos ir šventinės dienos ??? Kiek aš logiskai suprantu, begaunu tik daly pinigelių, nes nusiima sventines dienos 6 bei 36 d sawaitgalio. tai man apmoka tik uz 84 d pinigus . Ar aš klystu? ir man apskaiciuoja vidurki kažkokį ir sumoka pinigus ,nesvarbu sventės ir tos dienos savaitgaliu yra ir gaunu pinigus uz 126 d kurias man turi apmoketi uz dekretines .

Ir kitas svarbus Klausymas . 2015 04 02 baigias man dektretines ir nuo 2015 04 03 skaičiuojas vaiko priežiuros atostogos, tai pinigelius už balandzio men man sumokes geguzės men . ar aš pinigėlių isvis negausiu uz balandi ir tik nuo geguzes men skaiciuosis man VPA ir tik liepa gausiu pirma išmoka.

Be to kažką girdėjau jog nuo 2015 m Žada kelti išmokas , Ir lygtais bus 80 proc mokama 1 metais . o Antrais 50 proc. Gal kažką ir jūs girdėjot? Ar Žinot?
Labai pergyvenu kaip čia bus su Eurais tos visos išmokos ir pan .
Atsakyti
QUOTE(missmonik @ 2014 11 12, 12:06)
Sveikos Mamytes Esamos bei busimos ... nestuke.gif   smile.gif

Apmokamos yra tik darbo dienos, kurios pakliūna į dekreto laikotarpį.
Gegužės gale gausite pinigus už nepilną balandį.
Dėl procentų didinimo nieko negirdėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S..K..: 12 lapkričio 2014 - 12:53
QUOTE(S..K.. @ 2014 11 12, 12:52)
Apmokamos yra tik darbo dienos, kurios pakliūna į dekreto laikotarpį.
Gegužės gale gausite pinigus už nepilną balandį.
Dėl procentų didinimo nieko negirdėjau.

aciu uz bloga informacija tai nieko gero netureciau gaut už dekretines, o nuo juo atskaiciuoja 21 proc mokesciam ar ne?
Atsakyti
QUOTE(missmonik @ 2014 11 12, 13:52)
aciu uz bloga informacija tai nieko gero netureciau gaut už dekretines, o nuo juo atskaiciuoja 21 proc mokesciam ar ne?

Taip atskaičiuoja mokesčius.
Nežinau kokia jūsų alga ir kitų niuansų, bet NGA (dekretinių) išmoka yra 100% buvusio atlyginimo vidurkio į rankas. Pvz. jeigu iki išeinant į dekretą, metai laiko atgal, jūsų alga į rankas per mėnesį buvo 1500, tai dekretinių gausit maždaug 4*1500lt. Jei alga kito, sudėkit visų 12 mėn. atlyginimus išveskit vieno mėnesio vidurkį, padauginkit iš 4 ir žinosit kiek galit maždaug tikėtis pinigų už dekretą.
Jeigu mėnesio pajamos didelės, joms yra taikomos lubos ir maximalus mėnesio kompensuojamas uždarbis bus 4761,60Lt su mokečiais.
Atsakyti
QUOTE(Avituke @ 2014 11 11, 15:30)
Mamos, jei iseinu i dekreta ir pasalpa galiu gauti dalimis arba visa is karto, tai ar cia realiai yra koks skirtumas pinigune prasme? Ar gali buti, kad imant dalim gausiu daugiau/maziau nei visa iskart?smile.gif ar nera skirtumo?smile.gif

Taip pat patarkit kaip ten naudungiau daryt ar pazymet, kad taikytu npd ar kad netaikytu (buvau samdoma paprasta darbuotoja, neturiu jokio verslo ir iseinant i dekreta vis dar esu vpa) smile.gif

Na ir pabaigai - ar gali taip buti, kad jei turi 2 vaikus kuriem nera 2m gauti 110% vpa? Tipo uz pirmaji 40%, uz antraji 70%? Ar uz abu tik 100% ir taskas?

Pasirinkus visą iš karto gautumėte kažkiek mažiau ir paskui pavasarį pateikus deklaraciją susigrąžintumėte, kas priklauso. Imant dalim, iš kart gausit viską kaip priklauso.
"Pasirinkus visos motinystės pašalpos išmokėjimą iš karto, apmokestinant gyventojų pajamų mokesčiu išmokos dalį už kitų metų mėnesius, nebus pritaikytas neapmokestinamas pajamų dydis. Permokėtą mokestį pašalpos gavėjai galės atsiimti Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikę tų metų metinę pajamų mokesčio deklaraciją. Pasirinkus pašalpos išmokėjimą dalimis, pašalpos dalis už kitų metų mėnesius bus išmokėta pritaikius neapmokestinamąjį pajamų dydį."

Jeigu pažymėsit, kad netaikytų, tai vėl deklaruojant pajamas galėsit susigrąžinti jums priklausiusio NPD dalį.

Nesu tikra, bet man rodos gautumėt tik 100%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 12 lapkričio 2014 - 16:50
Labas vakaras,mamos, kreipiuosi į jus su tokiu klausimų. Ar gauti VPA pinigėlius tu turi būtinai deklaruoti gyvenamą vietą Lietuvoje? Situacija tokia, 2013 m. pasigimdžiau leliuką ir būdama VPA išsikrausčiau iš Lietuvos, bet neišsideklaravau. Dabar planuojam antrą lelių, bet gimdyčiau jau kitoj šalyje, ta va ir galvoju kaip čia su protingiau pasielgti, gal galėčiau gauti VPA, nes pirmojo leliaus VPA dar nesibaigė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnyte: 12 lapkričio 2014 - 18:19
QUOTE(ugnyte @ 2014 11 12, 19:18)
Labas vakaras,mamos, kreipiuosi į jus su tokiu klausimų. Ar gauti VPA pinigėlius tu turi būtinai deklaruoti gyvenamą vietą Lietuvoje? Situacija tokia, 2013 m. pasigimdžiau leliuką ir būdama VPA išsikrausčiau iš Lietuvos, bet neišsideklaravau. Dabar planuojam antrą lelių, bet gimdyčiau jau kitoj šalyje, ta va ir galvoju kaip čia su protingiau pasielgti, gal galėčiau gauti VPA, nes pirmojo leliaus VPA dar nesibaigė

O kam jums issideklaruoti? Jus esat VPA, tad esat drausta.
Atsakyti
sveikos, noreciau ir as paklausti, gal kas supras ko noriu paklaust.
Esu vaiko auginimoa tostogose antri metai, jos baigiasi vasaros gale,kol esu atostogose planuoju vykti i uzsieni, toks klausimas, ar atsisakyti pasalpos galima internetu? ( turiu omeni jei isidarbinciau ar tvarkyciaus pasalpas ten, bet dar nezinau ar liksiu... ar galima atsisakyti pasalpos bet likti atostogose, internetu),ar turiu tai padaryti kol esu LT sodroje vietoje, noriu apsidraust jei nepasiseks uzsieni grizt i esama darbo vieta.
jei viskas gerai vasarios gale besibaigianta tostogom grisiu ir eisiu lauk is darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrixe: 12 lapkričio 2014 - 20:40
QUOTE(sandrixe @ 2014 11 12, 21:38)
sveikos, noreciau ir as paklausti, gal kas supras ko noriu paklaust.
Esu vaiko auginimoa tostogose antri metai, jos baigiasi vasaros gale,kol esu atostogose planuoju vykti i uzsieni, toks klausimas, ar atsisakyti pasalpos galima internetu? ( turiu omeni jei isidarbinciau ar tvarkyciaus pasalpas ten, bet dar nezinau ar liksiu... ar galima atsisakyti pasalpos bet likti atostogose, internetu),ar turiu tai padaryti kol esu LT sodroje vietoje,  noriu apsidraust jei nepasiseks uzsieni grizt i esama darbo vieta.
jei viskas gerai vasarios gale besibaigianta tostogom grisiu ir eisiu lauk is darbo.

Antrais metais galima dirbti, tad nieko atsisakineti nereikes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 12, 22:54)
Antrais metais galima dirbti, tad nieko atsisakineti nereikes.

o jei as ten tvarkysiuos kokia nbors pasalpa tada juk reikia atsisakyti? ar galima taip jei atsisakau pasalpos bet lieku atostogose ? kol nezinau kaip seksis bijau cia viska prarast.
Atsakyti
QUOTE(sandrixe @ 2014 11 12, 21:56)
o jei as ten tvarkysiuos kokia nbors pasalpa tada juk reikia atsisakyti? ar galima taip jei atsisakau pasalpos bet lieku atostogose ? kol nezinau kaip seksis bijau cia viska prarast.

Nereikia.
Gi ne socialine pasalpa gaunat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 12, 23:01)
Nereikia.
Gi ne socialine pasalpa gaunat smile.gif

ar tikrai, nes bijau paskui teisminiu reikalu uzturet..sad.gif nes jei noreciau tvarkytis pasalpa uz vaikus, ten uzsieni manau reiktu pasakyti ar gaunu ka is lietuvos, del to ir galvojau kad jos reikia tada cia atsisakyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrixe: 12 lapkričio 2014 - 21:06