Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(sandrixe @ 2014 11 12, 22:03)
ar tikrai, nes bijau paskui teisminiu reikalu uzturet..sad.gif nes jei noreciau tvarkytis pasalpa uz vaikus, ten uzsieni manau reiktu pasakyti ar gaunu ka is lietuvos, del to ir galvojau kad jos reikia tada cia atsisakyt.

Nuvaziuokit i sodra ir tyksliai zinosit smile.gif
Jus ten socialinias pasalpas uz vaikus tvarkisites, o ne is darbo gi smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

turiu iš aš klausimėlį smile.gif daug skaičiau ir bandžiau suprasti šitas visas subtilybes. Ir savo atveju išmasčiau taip, patarkite ar teisingai:

1) Mano NGA turėtų prasidėti 2015.02.09 dieną;
2) turėsiu iki to laiko sukaupusi apie 30 k.d atostogų;
3) eisiu VPA 70% ir 40%.

Pagal tokį grafiką mano NGA išmoka skaičiuojasi 2013.01.01-2013.12.31.

Tačiau jeigu aš panaudoju savo sukauptas atostogas nuo 2015.02.02-2015.02.27 (nes baigti darbą noriu kuo greičiau), reiškiasi prieš išeinant atostogų t.y sausio mėnesio gale gaunu visą sumą atostoginių į priekį+darbo užmokestis už gruodžio mėnesį. Gaunasi, jog sausį gavau dvigubus pinigus, o skaičiuojant NGA man šis mėnesis įkris, nes NGA tuomet išeisiu 2015.03.02.

VPA kaip suprantu įtakos neturės, nes į VPA įkris ir 2014.02 mėnuo, kuris bus tuščias.

Kitas pliusas, nusikelia vienu mėnesiu NGA ir gaunu 100%, vietoj 70%.

Patvirtinkite arba paneikite smile.gif Ačiū mergytės.
Atsakyti
esme ne kada gauti pinigeliai, o uz kuri laikotarpi mirksiukas.gif Nebus jokiu dvigubu, ar tusciu menesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nusisypsok @ 2014 11 13, 15:10)
esme ne kada gauti pinigeliai, o uz kuri laikotarpi mirksiukas.gif Nebus jokiu dvigubu, ar tusciu menesiu smile.gif

Bet tuomet gaunasi jog NGA vidurkį skaičiuoja nuo laikotarpio 2014.02.01-2015.01.31. O 2015.01 mano pajamos padvigubėja. Ar ne taip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 12, 23:09)
Nuvaziuokit i sodra ir tyksliai zinosit smile.gif
Jus ten socialinias pasalpas uz vaikus tvarkisites, o ne is darbo gi smile.gif

skambinau i sodra , sake atsisakyti nereikia.
Dabar reks aiskintis kaip kita salis reaguos jei gaunu pajams lt g.gif smile.gif
Atsakyti
Sveiki, greičiausiai klausta milijonus kartų, bet... blush2.gif

Aš dabar esu VPA, antrus metus, ir laukiuosi vėl. Kaip suprantu - man išmokos skaičiuosis taip, kaip ir dabar? O kaip, jei antrus metus aš negavau pinigėlių, nes juos gavo vyras? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paukštukėlis @ 2014 11 13, 22:41)
Sveiki, greičiausiai klausta milijonus kartų, bet...  blush2.gif

Aš dabar esu VPA, antrus metus, ir laukiuosi vėl. Kaip suprantu - man išmokos skaičiuosis taip, kaip ir dabar? O kaip, jei antrus metus aš negavau pinigėlių, nes juos gavo vyras? Ačiū  smile.gif

Tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Junigeda @ 2014 11 13, 15:45)
Bet tuomet gaunasi jog NGA vidurkį skaičiuoja nuo laikotarpio 2014.02.01-2015.01.31. O 2015.01 mano pajamos padvigubėja. Ar ne taip? smile.gif

nedvigubėja, jūsų atostoginiai bus parodyti, kaip buhalteris teiks Sodrai ataskaitą už tą laikotarpį kai atostogausite. Sodra jūsų pajamas skaičiuoja ne pagal realiai gautus pinigus, o pagal ataskaitas, kurias teikia buhalterija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 13 lapkričio 2014 - 22:15
Sveikos Mamytes Esamos bei busimos ... nestuke.gif smile.gif Gal galite man padėti, 30 savaičių budama įšeinu į dektretines nuo 2014 11 28d .Jai dekretines skaiciuojas uz 126 d , Tai jos skaiciuojasi nuo 2014 11 28 dienos iki 2015 04 02 d , ir as gaunu pinigelius uz visas 126d ar issimeta nedarbo dienos ir šventinės dienos ??? Kiek aš logiskai suprantu, begaunu tik daly pinigelių, nes nusiima sventines dienos 6 bei 36 d sawaitgalio. tai man apmoka tik uz 84 d pinigus . Ar aš klystu? ir man apskaiciuoja vidurki kažkokį ir sumoka pinigus ,nesvarbu sventės ir tos dienos savaitgaliu yra ir gaunu pinigus uz 126 d kurias man turi apmoketi uz dekretines .

Ir kitas svarbus Klausymas . 2015 04 02 baigias man dektretines ir nuo 2015 04 03 skaičiuojas vaiko priežiuros atostogos, tai pinigelius už balandzio men man sumokes geguzės men . ar aš pinigėlių isvis negausiu uz balandi ir tik nuo geguzes men skaiciuosis man VPA ir tik liepa gausiu pirma išmoka.

Be to kažką girdėjau jog nuo 2015 m Žada kelti išmokas , Ir lygtais bus 80 proc mokama 1 metais . o Antrais 50 proc. Gal kažką ir jūs girdėjot? Ar Žinot?
Labai pergyvenu kaip čia bus su Eurais tos visos išmokos ir pan . Siandien per zinias net kalbejo kad kels viska.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 12, 20:07)
O kam jums issideklaruoti? Jus esat VPA, tad esat drausta.

Taip, esu drausta, bet jei neissideklaruosiu, neprisiregistruosiu naujoj vietoj, t.y.prie LT ambasados uzsienyje, negalesiu naujagimiui gauti dokumentu, paso!
Atsakyti
QUOTE(missmonik @ 2014 11 14, 04:01)
Sveikos Mamytes Esamos bei busimos ... nestuke.gif  smile.gif Gal galite man padėti, 30 savaičių budama įšeinu į dektretines nuo 2014 11 28d .Jai dekretines skaiciuojas uz 126 d , Tai jos skaiciuojasi nuo 2014 11 28 dienos iki 2015 04 02 d , ir as gaunu pinigelius uz visas 126d ar issimeta nedarbo dienos ir šventinės dienos ??? Kiek aš logiskai suprantu, begaunu tik daly pinigelių, nes nusiima sventines dienos 6 bei 36 d sawaitgalio. tai man apmoka tik uz 84 d pinigus . Ar aš klystu? ir man apskaiciuoja vidurki kažkokį ir sumoka pinigus ,nesvarbu sventės ir tos dienos savaitgaliu yra ir gaunu pinigus uz 126 d kurias man turi apmoketi uz dekretines .

Ir kitas svarbus Klausymas . 2015 04 02 baigias man dektretines ir nuo 2015 04 03 skaičiuojas vaiko priežiuros atostogos, tai pinigelius už balandzio men man sumokes geguzės men . ar aš pinigėlių isvis negausiu uz balandi ir tik nuo geguzes men skaiciuosis man VPA ir tik liepa gausiu pirma išmoka.

Be to kažką girdėjau jog nuo 2015 m Žada kelti išmokas , Ir lygtais bus 80 proc mokama 1 metais . o Antrais 50 proc. Gal kažką ir jūs girdėjot? Ar Žinot?
Labai pergyvenu kaip čia bus su Eurais tos visos išmokos ir pan . Siandien per zinias net kalbejo kad kels viska.

Motinystes pasalpa mokama tik uz darbo dienas.
Taip mot(tev) pasalpa pirma uz nepilna balandi gausit geguzes menesi 20 d., jeigu nepasikeis mokejimo data po nauju metu.
Ne, nieko nekelia, kalba ejo ir pakele tik ligos pasalpa.
Atsakyti
Dar vienas klausimas smile.gif

Ar teisingai suprantu, jog prieš išeidama į VPA rašau prašymą savo vardu dviems metams (nes tokį renkuosi). Artėjant antrų metų pradžiai (ar kada?)galiu perrašyti išmokos gavėją ant vyro (nes jo alga kiek didesnė), jis gauna 40% ir eina į darbą, o aš lieku namie antrus metus su vaiku, tik be pajamų.

Kokius tokio pasirinkimo minusus jūs matote vėliau? Na aš lieku vienus metus be jokių oficialių pajamų.

Ačiū už diskusiją.
Atsakyti