QUOTE(Juodoji_Orchidėja @ 2014 10 30, 17:28)
Dienom tai nea, bet jeigu vaikas bus 2savaites pas tėvą, tai labai realu, kad mama gaus tik pusę alimentų. Ir praktikoje taikoma. Dėl dienų čia aš paaiškinau vyro logiką.
Batus pirks mama, bet nemaitins ir kitų išlaidų nepatirs, tad kažkokia suma mažesni jie gali būti. Nemanau,akd dėl savaitgalių kažkas išskaičiuoja 25lt nuo alimentų.
Batus pirks mama, bet nemaitins ir kitų išlaidų nepatirs, tad kažkokia suma mažesni jie gali būti. Nemanau,akd dėl savaitgalių kažkas išskaičiuoja 25lt nuo alimentų.

Teisiskai nepriklauso mazint alimentus kai vaikas pas teva. Teismo nustatyta suma jis privalo sumoket. Nebent is geros valios galetumet jam leisti sumoketi maziau.
As duodu vaikams (12 ir14 metu) kisenpinigiu kai vaziuoja pas teva. Nes praktiskai isitikinau, kad to reikia. Nes gali palikt su savo drauge savaitei ir nei lito nepaliks. O merguzele jiems tikrai nei lito neduos

QUOTE(AICHAO @ 2014 10 29, 09:13)
Yra buvę: "nori vaiko iki 9, atvažiuok pati ir pasiimk, aš atvežti negaliu" 
Papildyta:
Matai, jis gi moka alimentus ir įsivaizduoja, kad yra labai skriaudžiamas... vargšas.

Papildyta:
Matai, jis gi moka alimentus ir įsivaizduoja, kad yra labai skriaudžiamas... vargšas.
Jetau, na sielos ubagas, ne kitaip

QUOTE(Terroriste @ 2014 10 29, 10:59)
nelabai manau, kad 5 metu vaikui reikalingi kisenpinigiai
Neduokit. Prades eit i mokykla, tada bus kitas reikalas.

Neduokit. Prades eit i mokykla, tada bus kitas reikalas.
Na maniškiams 5m., tai irgi nelabai isivaizduoju, kam tokio amžiaus vaikams pinigai...
QUOTE(Juodoji_Orchidėja @ 2014 10 30, 17:28)
Dienom tai nea, bet jeigu vaikas bus 2savaites pas tėvą, tai labai realu, kad mama gaus tik pusę alimentų. Ir praktikoje taikoma. Dėl dienų čia aš paaiškinau vyro logiką.
Tiek laiko būt pas tėvą, tai jau ne pasimatymas su tėvu, o gyvenimas pas jį. Tokiu atveju tik susitarimo reikalas kaip elgtis su alimentais. Bet mano manymu, jei jau priteista suma mėnesiui, tai lai ima vaiką nors ir mėnesiui, bet vistiek turi pervest. Nebūtina juk mamai juos išleisti, pasitaupys, geresnį daiktą nupirks ar skaniau pavalgys kitą mėnesį už tuos pinigėlius. Juk ne iki cento kas mėnesį jie būtina išleisti, galima ir vaiko atostogoms iš jų pataupyti ar dantistui kai prireiks. Vaiko poreikiai tai ne vien pavalgymas ar apsirengimas juk.
neduodu.
bet gal nuo alimentu dydzio reiketu ziuret ir nuo dienu skaiciaus. jei alimentai minimalus, tai taip ir pasakyciau exui, kad is tokios pasalpos negaliu sau leist kisenpinigiu dalint. o jei nemazi, tai gal del sventos ramybes ir verta tuos kelius litus duot. nors kai pagalvoji, kam pas teva leidziant savaitgali, tie kisenpinigiai is vis reikalingi?
bet gal nuo alimentu dydzio reiketu ziuret ir nuo dienu skaiciaus. jei alimentai minimalus, tai taip ir pasakyciau exui, kad is tokios pasalpos negaliu sau leist kisenpinigiu dalint. o jei nemazi, tai gal del sventos ramybes ir verta tuos kelius litus duot. nors kai pagalvoji, kam pas teva leidziant savaitgali, tie kisenpinigiai is vis reikalingi?

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 31, 00:38)
Tiek laiko būt pas tėvą, tai jau ne pasimatymas su tėvu, o gyvenimas pas jį. Tokiu atveju tik susitarimo reikalas kaip elgtis su alimentais. Bet mano manymu, jei jau priteista suma mėnesiui, tai lai ima vaiką nors ir mėnesiui, bet vistiek turi pervest. Nebūtina juk mamai juos išleisti, pasitaupys, geresnį daiktą nupirks ar skaniau pavalgys kitą mėnesį už tuos pinigėlius. Juk ne iki cento kas mėnesį jie būtina išleisti, galima ir vaiko atostogoms iš jų pataupyti ar dantistui kai prireiks. Vaiko poreikiai tai ne vien pavalgymas ar apsirengimas juk.
Jei žmonės protingi ir pinigų yra, nemanau, kad skaičiuoja ir dalina. Nes realiai jei tą mėnesį vaiko nėra, gi mama patiria išlaidų vis tiek( buto mokesčiai nedingsta).
Bet kitos išlaidos vyrui tenka, gi ir pramogos ir žaislas, tai rūbą kokį nuperka. Tiesiog žinau atvejų kai negauna dalies aliemntų, bei kai vaiaks pas tėvą, pusę jų net mama jam veda( pusę nes kaip sakiau, mamai būsto išlaidos ir kitos kasmėnesinės lieka).
Kazi padidintu man alimentus, jei uz viena vaika gaunu tik 250 lt i men ? vaikams kazko ipatingo neperka, kai teismas teise budavo prisidedavo prie didesniu pirkiniu. O dabar kokie 4 metai neprisideda prie nieko. Pora kart i menesi dviem dienom pasiima vaikus. Dar sugeba paimti po 20-30 lt - mano saskaita, pries pasiimant vaikus ( ant sureliu, ledu pvz ir pan ).
QUOTE(Juodoji_Orchidėja @ 2014 10 31, 12:01)
Jei žmonės protingi ir pinigų yra,
Šiuo atveju žmonės nei protingi nei pinigų yra, jei jau tėvas ubagauja savo sumokėtų alimentų sąskaita. Neturi centų tai neimk to vaiko į pasimatymą ir nedaryk gėdos nei sau nei vaikui ir vaiko mamos nenervuok. Arba veskis vaiką į parką ar vežkis pas močiutę kuri pamaitins ir nieko tau nekainuos, bet nemokyk vaiko nuo mažumės būt skolingu tėvui, mano tokia nuomonė. Žiauriai žema tokie dalykai, fui. Pridirba suskiai vaikų, o paskui pasimatymui centų neturi

Papildyta:
QUOTE(kristyyynyte @ 2014 11 02, 17:20)
Kazi padidintu man alimentus, jei uz viena vaika gaunu tik 250 lt i men ? vaikams kazko ipatingo neperka, kai teismas teise budavo prisidedavo prie didesniu pirkiniu. O dabar kokie 4 metai neprisideda prie nieko. Pora kart i menesi dviem dienom pasiima vaikus. Dar sugeba paimti po 20-30 lt - mano saskaita, pries pasiimant vaikus ( ant sureliu, ledu pvz ir pan ).

Papildyta:
QUOTE(Juodoji_Orchidėja @ 2014 10 31, 12:01)
Bet kitos išlaidos vyrui tenka,
Manau kad čia apie skirtingus dalykus kalba eina. Čia neina kalba kai tėvui alimentai priteisti bet realiai vaikas pas tėvą mėnesiais gyvena, jei pvz mamytė į užsienį kur išdūmė jį palikus, bet čia eina kalba tik apie pasimatymą su tėvu. Tai gali trukti ir pora valandų tik, o tėvas pinigų prašo kad vaikas su savim turėtų . *****, juk tavo vaikas čia, negi tikrai nė sūrelio nesugeba jam įpirkt

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 11 02, 18:28)
*****, juk tavo vaikas čia, negi tikrai nė sūrelio nesugeba jam įpirkt
Neturi pinigų pramogom tai nepramogauk, ir nepirk nieko jei pinigų neturi, o tiesiog pabūk su savo vaiku, nes kam kažką pirkt o paskui vaiko motiną terorizuot? Tokie "bajeriai" paskui tik bumerangu pačiai mamai pareina, pati pinigų duoda o vyras alimentų didinimo atveju pateiks čekius kiek visko pirko 

Aš gal pagal save sprendžiu matyt. Kad neima vaiko valandai, pasiima pvz 2 dienom. Atostogų metu pasiima tarkim 5 dienom( dabar 2 sav. atostogų). Realiai ką veikti valandą. o čia vyrų išmislas, kad būtinai riekia pramogų. Ką vaikui parke būtina pirkti ledų? Galima tikrai nemokmai praleisti laiką. Namie duot valgyti ką pats valgai ir viskas. Kišenpinigius duoda tas, pas kurį vaikas būna tuo metu. Man valndos pasiamtymai apskritai nesuprantami ir tik laiko gaišinimas(mano laiko). Tai šitą iškart išgyvendinom. Būk namie pririštas kai atvažiuos, būk kai parveš.
Alimentų bent po 400lt tai priteisia dabar tikrai. Kainos išaugę neblogai gi.
man tai nesuprantama, kam 5-meciui kisenpinigiai? O dar pas teva bunant
tai gaunasi, kad pvz. eina tetis su sunum per parka ir tetis sako: jei, vaikeli, turi pinigu, tai galim eit ledu nusipirkt
NEDUOCIAU
nori, tegul pats ir duoda.

NEDUOCIAU

Viršūnė

O kodel tu duodi tuos pinigus?