QUOTE(Latifa @ 2014 10 27, 21:23)
Kažkuri klausėt dėl lovos statymo po stoglangiu, tai aš daugiau taip nestatyčiau

jei tik butu galimybe tikrai nestatyciau po stoglangiu ir dėl šalčio žiemą, ir dėl to kad per liūtis ar krušą nejauku po juo gulėt
Atejau vel pagalbos dviem klausimais
1. "prilipdėm" priestatą prie namo, ir naujam prieškambary atsivėrė vamzdynas, kurį kažkaip reik sugalvoti paslėpti 
Pirkmiausia kambario planas:

A- pagrindinis įėjimas,
B- išėjimas į vidinį kiemą
1- planuojama spinta
2 - čia planuoju statyt komodėlę ar konsolę (būtina vieta kai kam nudrėbt raktus ir monetas iš kišenių

)
3 - pora laiptu ir trumpas koridoriukas į "senąjį namą"
4- įėjimas į naujai pastatytą erdvę
Raudonai pažymėjau vamzdyno vietą, o atrodo ji dabar taip:
Jokių konkrečių minčių neturiu... Tam kambe norėčiau pastatyt arba spintelę sezoniniams batams arba kokį krėsliuką. Galvojau dar gal krėsliuką ten, kur numatyta komoda, o tam "vamzdžių" kampe pastatyti staltiese dengtą staliuką...
Beje, nežiūrėkit į koridoriuje matomą tapetą - ten senojo namo erdvė, kuri numatyta tvarkyti kitais metais
2. vienos panelės kambarys. Reikia pradėt nuo užuolaidų, nes kambarys į gatvę, tad keliantis ten norisi kad jos būtų. O kad pakabint užuolaidas reikia žinot šiek tiek daugiau kas bus kambary

Buvo užsidegus panelė mėlynų sienų - perkalbėjau, kad sužaisim mėlynom detalėm, sutiko. Norėjo fototapeto paryžiaus tema - irgi perkalbėjau, kabinsim fotodrobę - lengviau pakeičiama jei persigalvos

Turi baltą rašomąjį stalą iš Ikejos, planuojam Bily knygų spintas iš ten pat, bei įsimylėt suspėjo jau Ikejos Mėlynąjį foteliuką

Lova planuojam klasikinio tipo pusantragulę, galvūgalis trauktas medžiaga kurios spalvą dar irgi reikės sugalvoti prie bendros spalvos paletes.
taigi mano padėlioti variantai
A

Mėlyna, alyvinė, pilka spalvos
Alyvinė figūruoja pagrindinėj svetainėj ir kitur namuose, kaip ir į temą. HM Home skyriuje kažkada radom pagalvėlių spalvinį derinį kuris "prikibo". Nors šis variantas man spalviškai patraukliausias, neprivedu kokių užuolaidų čia reikia

Vienas tinkamiausių variantu man pasirodė pas mano draugę kabančios užuolaidos:

tik spalvų paletę gal reiktų keist į panašią:
Užuolaidas planuoju siūti pati, šitas "juostinis" variantas man būtų rimtas iššūkis
Šviestuvą nuotraukoje pakabinau laikinai "narvelį", bet pradiniam variante buvau galvojus padaryt iš derančių spalvų kažką tokio
Neįsivaizduoju kokio kilimo šiam variantui reikėtų. Kadangi kambarys nėra didelis, gal koks vienspalvis
ieškojau alternatyvų šiam variantui, ir gime mažiau išbaigti tokie:
B
Šiam variantui neįsivaizduoju kokios spalvos lova turėtų būti
C
Papildyta:
A dukros kambario variantui gal dar tokios užuolaidos tiktų, tik kraščiuką siūčiau mėlyną

(atsiprašau už kokybę, pas draugę prasisukau telefonu)