QUOTE(Liolio @ 2014 11 11, 12:19)
Ir dar kazkas rase, kad nieko nereiskiantis siuolaikinis menas. Man paciai irgi nera grazu estetiskai siuolaikinis menas, bet tai toli grazu nera nei nieko nereiskiantis, nei dvimecio tepliones, nei povyza.
Tokie pasisakymai tik reiskia, kad mes nieko nesuprantame mene. Tame tarpe priskiriu ir save pacia. Tai yra filosofija, simbolika ir daug ko viename. Siulau paziureti mano buvusio muzikos mokytojo kalba, gal kitaip ir i siuolaikini mena pradesit ziuret. Pridursiu, nors tai ir filosofija, bet as nesu i ja isigilinusi, as daug ko nezinau, del to man tai nera grazu. Bet akiraciui praplesti labai idomi laida. Oi, pasiilgstu muzikos pamoku...
Apie mena
o aš save priskirčiau prie tų, kurie pakankamai nusimano mene, kryptyse, žanruose, žino, kaip radosi tam tikri stiliai ir judėjimai, kokia filosofija inspiravo naujas kryptis, bet tai netrukdo man turėti nuomonę, kad dramblio piešiniai gali būti gražesni, už šiuolaikinio meno pavyzdžius.
Kitas dalykas - yra stiliaus ar krypties pradininkai (tarkim "reklaminio", "plakatinio" meno - Warhol'as), o yra tik facebook lygio tiražuotojai.
puiku, jei patinka toks menas, patinka dėl jo filosofijos - neveltui tai vadinamas "konceptualusis" menas, nes be savo koncepcijos jis daugiau nelabai ką ir turi.
O man menas pats iš savęs kad ir be jokių filosofijų turi kalbėti.
Jei skaitėte Čiurlionio biografijas, jo ir Čiurlionienės laiškus, yra Čiurliolio aprašyti įspūdžiai iš vienos pirmųjų jo parodų - kad stovi paprastas kaimo žmogus prieš jo paveikslą ir sako, maždaug "nieko aš čia nesuprantu, bet verkt norisi".