Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 29, 12:01)
tia tiesiog daiktas kaip ir daugelis daiktų, atliekantis savo funkciją ir atitinkamai atrodantis.

Pala pala biggrin.gif ką reiškia "atitinkamai atrodantis"? Kas patentavo tipinę šaldytuvo išvaizdą, o visus kitus variantus leido priskirt prie išpindėjimo ir užgaidų? tai jei daiktas turi funkciją, jo išvaizda neturi būti svarbi? Klozetas dar aiškesnę funkciją turi, tai kodėl renkamės tas retro parodijas? Lempos turi apšvietimo funkciją...
Nenoriu nuvesti diskusijos iki absurdo, bet mane tiesiog trikdo toks daiktų namuose skirstymas į tokius, kurie atlieka funkciją ir turi būti tokie, o ne kitokie. Ir tas "kitoks" būtent retro "makiažas". Nes gi modernių irgi būna visokių formų ir spalvų, bet čia jau ok, nes ne retro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 29, 09:22)
O negalvojote šaldytuvo statyti prie pat įėjimo? tam kitam kampe? Man atrodo, kad patogu jis ten būtų. Neprisimenu, tik kaip langai pas jus ten išsidėstę...
Papildyta:

Tokiu atveju šaldytuvo durys darysis link tos sienos ir jos jau neišnaudosit niekaip, o būtų galima pvz. kokią lentynėlę gražią pakabinti lėktėms ir pan., bet ji tada trukdytų iki galo atverti šaldytuvo duris.

Dar neapsisprendžiau dėl virtuvės išdėstymo. Noriu rasti patogiausią ir talpiausią variantą.

QUOTE(Dzenke @ 2014 10 29, 10:42)
Nezinau kaip leidzia technines galimybes, nematau kur langai, bet man noretusi taip:
Nes uz saldytuvo kampine spintele bus laaaabai nepatogi, stalvirsis taip pat toks uzkambis gausis.

Langai pažymėti raudonai
Žaliai pažymėtos plytų sienos, kurias galima palikti. O jei pačioje virtuvėje būtų nedidelis staliukas? O virš to staliuko lentynos? Ar jau gaunasi sviestas sviestuotas? Nes svetainėje bus stalas.

user posted image
Atsakyti
Kad jau prakalbote apie saldytuvus, tai idedu savo kampa. Kai dare anga, truputi I lankas nuvaziavau su ismatavimais. Gal apreminti staktos apvadu? Ka daryti su virsuje esancia anga, man tie krepseliai patinka, daugiau pynimo daiktu yra, bet suprantu, kad cia laikina. Spinteles nelabai noriu, nes ji apsunkins. Patarkite, nes priverdu koses, paskui srebiu. Juokingiausia, kad norimas saldytuvas netilpo I anga jau.
mano saldytuvo beda
Atsakyti
QUOTE(2 in 1 @ 2014 10 29, 12:52)
O jei pačioje virtuvėje būtų nedidelis staliukas? O virš to staliuko lentynos? Ar jau gaunasi sviestas sviestuotas? Nes svetainėje bus stalas.

Planą žiūrint kaip ir nėra didelio poreikio tam staliukui, galima nusinešti prie stalo. Nors pas mus kažkoks toks įdomus įprotis gerti kavą rymant atsirėmus į paaukštintą virtuvės spintelės kampą biggrin.gif jei vietos užtenka, gal ir dailu būtų miniatiūrinis staliukas ir lentynos- vizualiai žiurint nuo įėjimo apjungtų erdves.
Papildyta:
QUOTE(Rabambule @ 2014 10 29, 12:55)
Kad jau prakalbote apie saldytuvus, tai idedu savo kampa. Kai dare anga, truputi I lankas nuvaziavau su ismatavimais. Gal apreminti staktos apvadu? Ka daryti su  virsuje esancia anga, man tie krepseliai patinka, daugiau pynimo daiktu yra, bet suprantu, kad cia laikina.

Dėčiau apvadą su filingine plokšte virš šaldytuvo.
Kažk tokio, jei vietoj gipsinių apvadų įsivaizduot medį ar mdf. Tie angos kraštai prašyte prašosi apdailos.
user posted image
O jau tie krepšeliai prie juodo blizgaus paviršiaus tai tokia proza prie poezijos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 29 spalio 2014 - 12:06
QUOTE(femme @ 2014 10 29, 12:00)
Dėčiau apvadą su filingine plokšte virš šaldytuvo. O jau tie krepšeliai prie juodo blizgaus paviršiaus tai tokia proza prie poezijos biggrin.gif

Tada kitas klausimas- filingas duru ar virtuves spinteliu, jie siektiek skiriasi. Bet malkom prie zidinio irgi didelis pintas krepsas su juodu apvadu, kilimas pintas. Vynine, orkaite turi blizgesio kaip saldytuvas, negaliu sakyti, kad netinka blizgesys ir pynutes, bet jau man taip atrodo g.gif
Atsakyti
Kur buvo įdėta nuorodą į kaimišką interjerą, pavyzdys, kaip lova stovi po stoglangiu. Nors tai ne nuolatinė gyvenama vieta.

user posted image

Kaip manote, ar šis stalas ir kėdės galėtų "įsipaišyti" į provanso stilių? Kėdžių gobeleną galima keisti. Mes dabar jį puikiai naudojam bute, patinka jis man ir savo kokybe ir forma. Tik kėdės gal ne visai.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 10 29, 13:07)
Tada kitas klausimas- filingas duru ar virtuves spinteliu, jie siektiek skiriasi. Bet malkom prie zidinio irgi didelis pintas krepsas su juodu apvadu, kilimas pintas. Vynine, orkaite turi blizgesio kaip saldytuvas, negaliu sakyti, kad netinka blizgesys ir pynutes, bet jau man taip atrodo g.gif

Kadangi durys salia, o spintelės priešais, tai sakyčiau su durim reiktų derint.

Dėl pynutės, tai pasakiau nuomonę apie konkretų vaizdą blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 29 spalio 2014 - 12:13
O as jau tarp stiliu pasimeciau biggrin.gif doh.gif doh.gif doh.gif Lyg ir turejau eiti link provanso, bet ziuriu, kad arteju prie lengvos, sviesios klasikos biggrin.gif
http://www.domusgale.../...a lova .JPG

jei panasaus tipo balta lova butu, tai jau tokios spinteles prie jos netiktu kaip suprantu g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 10 29, 12:07)

O gal virs saldytuvo juoda plokste daryti nudazius su juodais kreidiniais dazais? Vizualiai saldytuvas butu tokio aukscio kaip durys.
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 10 29, 13:12)
O gal  virs saldytuvo juoda plokste daryti nudazius su juodais kreidiniais dazais? Vizualiai saldytuvas butu tokio aukscio kaip durys.

Hm, turit omeny lygią, ar tokį pat filingą, tik juodą? Aš likčiau prie balto, bet aš jūsų stiliuje ne ekspertė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 10 29, 12:07)
Tada kitas klausimas- filingas duru ar virtuves spinteliu, jie siektiek skiriasi.

Gal durų apvadu aprėminti tą nišą šaldytuvui g.gif , nes durys šalia, o spintelės kiek toliau... Tie krepšiai ten schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(2 in 1 @ 2014 10 29, 13:08)
Kur buvo įdėta nuorodą į kaimišką interjerą, pavyzdys, kaip lova stovi po stoglangiu. Nors tai ne nuolatinė gyvenama vieta.

Kaip manote, ar šis stalas ir kėdės galėtų "įsipaišyti" į provanso stilių? Kėdžių gobeleną galima keisti. Mes dabar jį puikiai naudojam bute, patinka jis man ir savo kokybe ir forma. Tik kėdės gal ne visai.
]

Jau sodyba su stoglangiais išvis baisu doh.gif kodėl ne "špokinyčios" tuomet? Net nesulyginamas vaizdas.

Puikus komplektas ir dažyt nebandykit wink.gif
Atsakyti