Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(-sky- @ 2014 10 31, 09:57)
Beje, gal kas saldot moliuga?  Galvoju kad reikia kazkaip atsargu prisikaupti.
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Jo, ramiai, tik sugalvok kaip tau patogiau ar šiaudeliais, ar kubeliais. Mano daržovių šaltinis pas mamą yra. Tai ji už mane viską padaro. Bet esu šaldžius ir pati - nieko sudėtingo ir labai patogu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 10 31, 10:44)
O bandei druskos rūgštį? Aš beveik savaitę ją geriu, tai akyse šviesiau pasidarėwink.gif tik įdomu kodėl pirmus Paleo mėnesius jos netrūko? Ar gali būti, kad pradėjus daugiau baltymo valgyti, tiesiog nepratęs organizmas tiek jos neprigamini?

buvau nusipirkusi, kelias kapsules išgėriau, kažkaip pokyčių nepastebėjau, tai nebegėriau ir paleo nebesilaikiau. NA, nesupraskit neteisingai- nepuoliau valgyt miltinių ir saldainių, bet mano meniu atsirado daugiau vaisių, kartais bulvių, grikių, avižų, juodos ruginės duonos.

QUOTE(U-Star @ 2014 10 31, 10:44)
O vietoj mėsos juk galima baltymo, tipo kiaušinių ar dar ko? Nepadėjo?
Iš tos knygos supratau, kad tikrai nebūtina kasdien mėsą valgyti.
-----
Čia mes galime daug bartis ir draugauti dėl to, kokia mityba turi būti. O išvada viena - kiekviena net ir laikydamasi griežčiausių taisyklių, susikurs ir savo asmenines taisykles. Na nėra vienodų žmonių, nėra ir visiems tinkamo maisto kanono. Turim čia kažkokias gaires, ir jose daugiau ar mažiau balansuojame. Aišku, būtų daug paprasčiau, jei čia būtų ne paleo mityba, o kokia nors japoniška dieta, kurioje viskas miligramais aišku.  tongue.gif

tai valgiau kiaušiniu, nu bet kiek galima... biggrin.gif

drinks_cheers.gif taip. Aš padariau išvadas. Net prisiminti nenoriu, kaip baisiai jaučiausi... doh.gif O sveikesnės mitybos principus nebūtinai paleo priskirčiau, bet kokia sveikesnės mitybos kryptis kalba apie miltų, cukraus atsisakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 31 spalio 2014 - 10:06
QUOTE(U-Star @ 2014 10 31, 11:02)
Jo, ramiai, tik sugalvok kaip tau patogiau ar šiaudeliais, ar kubeliais. Mano daržovių šaltinis pas mamą yra. Tai ji už mane viską padaro. Bet esu šaldžius ir pati - nieko sudėtingo ir labai patogu.  smile.gif

Kaip suprantu neapvirta saldot, ar ne?

As saldyme esu naujoke, bet va turiu saldikli, tai meginu vadovaudamasi ivairiais blogais prisisaldyti. Stai netgi paemiau prisiviriau kalna "shokoladinio" cili ir uzsisaldziau puse, kad butu juodai dienai - maza ka.

Sia savaite apskritai labia dziugiai susiplanavau - visokiu pusiau pagamintu reikalu i dezeles saldytuve prisikroviau sekmadieni, tad sia savaite gaminimas buvo palaima, nepaisant to, kad laiko laaaabi truksta. Pas mus alyvuogiu sukavimo metas, tai nuo pernai metu medziai tiek uzauge ir tiek gausus derlius, kad vietoj dvieju dienu darbo jau 4 atidirbom ir dar 1 dienos darbo liko doh.gif Bet uztad aliejaus turesim wub.gif galesiu tiesiog maidytis jame biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 31, 11:09)
Pas mus alyvuogiu sukavimo metas, tai nuo pernai metu medziai tiek uzauge ir tiek gausus derlius, kad vietoj dvieju dienu darbo jau 4 atidirbom ir dar 1 dienos darbo liko  doh.gif  Bet uztad aliejaus turesim  wub.gif  galesiu tiesiog maidytis jame biggrin.gif

bigsmile.gif čia jūs patys auginat ir aliejų spaudžiat, ar čia darbas toks?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 10 31, 11:12)
bigsmile.gif čia jūs patys auginat ir aliejų spaudžiat, ar čia darbas toks?

As Kipre gyvenu. Auginti nereikia, medziai patys auga smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 31, 11:13)
As Kipre gyvenu.  Auginti nereikia, medziai patys auga smile.gif)))

tai supratau, kad ne Lietuvoje.. biggrin.gif Nu bet tie medžiai yra kažkieno, ar gali bet kas tas alyvuoges rinkti? blush2.gif
Atsakyti
=rytorasa,2014 10 31, 10:04] O sveikesnės mitybos principus nebūtinai paleo priskirčiau, bet kokia sveikesnės mitybos kryptis kalba apie miltų, cukraus atsisakymą.

Tai va, kad taip. Tik paleo nenatūralių neleidžia ir riebalus leidžia. tongue.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 10 31, 10:09)
Kaip suprantu neapvirta saldot, ar ne?
As saldyme esu naujoke, bet va turiu saldikli, tai meginu vadovaudamasi ivairiais blogais prisisaldyti.

Jo, žalius. Viską šaldom - moliūgus, tarkuotas morkas, šparagines pupeles (jas mama apvirtas šaldo), svogūnų laiškus, krapus, petražoles (su tais daugiau darbo, nes nuplauti ir nudžiovinti gerai reikia, kad birūs būtų). Jei turi šaldiklį tai fantastika - visą derlių jame laikyti gali.

Pas mus alyvuogiu sukavimo metas, tai nuo pernai metu medziai tiek uzauge ir tiek gausus derlius, kad vietoj dvieju dienu darbo jau 4 atidirbom ir dar 1 dienos darbo liko  doh.gif  Bet uztad aliejaus turesim  wub.gif  galesiu tiesiog maidytis jame biggrin.gif

Ochhhh, aina sau, kaip faina. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo U-Star: 31 spalio 2014 - 10:19
Ar tas alyvuoges galima valgyti zalias? Ar skanios?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 10 31, 09:24)
tai esu jau kažkada rašiusi. Mėsos negalėjau aš tiek valgyti, kiek rekomenduojama. Suvalgius dažniau/daugiau ji akmeniu virsdavo skrandyje, jaučiausi apsunkusi.  Labai sukilo rėmuo, tiesiog tiek, kad nebegalėjau naktį gulėti, tai miegojau prisidėjusi aukštų pagalvių pusiau sėdėdama, jeigu tai galima pavadinti miegojimu. Su virškinimu darėsi vis blogiau, atsirado bjaurus burnos kvapas, tiesiog pradėjau bijoti bendrauti. Pasidariau kraujo tyrimus ir išsigandau- cholesterolis sukilo iki debesų. Labai lauktos energijos taip ir nesulaukiau...  biggrin.gif Vienintelis pliusas- nukritę 7kg svorio.

Rytorasa, tai kad rekomenduojama mesos nelabai ir daug, geriausias baltymas yra is kiausiniu, ikru, kepenu, inkstu. O ar tas tavo baltymas buvo trumpai apdorojamas, po kiek laiko paleo darei cholesterolio tyrimus, nes is pradziu jis ir turi padideti, kol assivalo organizmas.

Man rodos visos kitos dietos daugiausiai bandomos svoriui mazinti ir tada daug negalvojama apie pasekmes,nes ir neilgai ant ju zmones gali issilaikyti. Paleo yra sveikatos pagrindas ir jei kazkaip negerai prie jo, butinai reikia apmastyti ir jieskoti priezasciu. Zmogus gali tik tiketi, kad jis valgo paleo, o is tikruju daryti daug klaidu, jei organizmas sveikas, jis pats pasirupins reikalingomis proporcijomis ir atmes tai, kas jam nereikalinga, o jei yra sutrikimu, gali ir nesusidoroti ir tada reikia sverti maista ir jieskoti sau tinkamiausio balanso.
Sunkiausia tiems, kas tikru bedu neturejo, tai ir kabo tarp paleo ir tradicines mitybos, kas atsikrate rimtu negalavimu jokiu pretenziju neturi, tik nagrineja savo pojucius.
Blogai, kad pas mus nera rimtu instituciju, kuriuos uzsiimtu metabolizmo klausimais ir jo korekcija. Lenkijoje yra keleta centru, kur gydytoju priziurimi zmones net atsikrato I ir II tipo diabetu, daznai sustabdoma Alzheimerio liga, svori meta visi, tik kiekvienam asmeniskai koreguoja BRA santyki. Daug ligu traukiasi, tik reikia tureti ziniu. As galvoju gal kada su maziu ir nuvaziuoti i toki centra, jei jo alergija visiskai neisnyks. Mum paleo dave labai daug, svarbiausia ramybe. Kai buvo labai blogai, pirmiausia lekem i ligonine, priemem vasa gydyma, gavome patarimus ir tik grize namo, supratau, kad stovejome tik prie pragaro vartu, o tikrasis pragaras prasidejo po tradiciniu gydytoju pagalbos... Tik su paleo galiu rinkti jam maista, stebeti jo poveiki ir buti rami, kad vaikas auga sveikai, kad jei i ka ir reaguoja, tai susidoroja savo jiegomis, kad visada galiu grizti prie bazinio maitinimo ir reakcija visada sumazes be vaistu pagalbos. Tuo ir noriu pasakyti, kad po to kai zinau kaip buvo pries ir po, niekas mane neisves is sio kelio ir tik galiu padekoti vorestai, kad ji dar turi jiegu ir noro kalbinti zmones ir siulyti pagalba. Gal kai kam tiesiog dar per anksti pradeti paleo, bet gerai nors zmogus zinos, kad prispyrus, gales gauti pagalba, jei tik pats to panores.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 10 31, 11:15)
tai supratau, kad ne Lietuvoje..  biggrin.gif Nu bet tie medžiai yra kažkieno, ar gali bet kas tas alyvuoges rinkti?  blush2.gif

Na taip, tie medziai musu kieme auga. Ir ne siaip 2, o kelios desimtys smile.gif)))

QUOTE(U-Star @ 2014 10 31, 11:19)

Jo, žalius. Viską šaldom - moliūgus, tarkuotas morkas, šparagines pupeles (jas mama apvirtas šaldo), svogūnų laiškus, krapus, petražoles (su tais daugiau darbo, nes nuplauti ir nudžiovinti gerai reikia, kad birūs būtų). Jei turi šaldiklį tai fantastika - visą derlių jame laikyti gali.

O man saldytos morkos neskanu, nzn kodel. Sparagines ir as saldydavau, bet mes vienais metais ju tiek atsirijom, kad 2 metus dabar net nesejom. Reikes dabar pasiset.

Petrazoliuvisada turiu smile.gif O va svogunu laiskus reikes ismeginti irgi smile.gif

O siaip negaliu skustis, auga pas mus viskas ir greitai. Noreciau visas darzoves savas auginti, bet... jei tik para butu dvigubai ilgesne... nes paseti neuztenka,jei koki savaite nepasirupinu savo darzeliu ten jau dziungles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 31, 11:34)
po kiek laiko paleo darei cholesterolio tyrimus, nes is pradziu jis ir turi padideti, kol assivalo organizmas.
Įdomu g.gif Kuo tai pagrįsta? Gal yra kokios info ta tema? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 31, 11:33)
Ar tas alyvuoges galima valgyti zalias? Ar skanios?

Tiesiai juo medzio tai ne, nes jos siaubingai karcios.

Bet jos yra sudomos. Kol dar zallios tai jas reikia numirkyti, kad pasisalintu kartumas mazdaug tris paras pries tai jas sutraiskius, kad kartumas lengviau pasisalintu. O tada numirkius pasudyti. Laikosi puikiai kelis metus smile.gif

Jau sunokusios t.y. juodos alyvuoges jau maziau karcios, bet vistiek tiesiai nuo medzio nevalgomos visai. Ju traiskyti nereikia, ir sudom be vandens. Druskas istraukia is ju vandeni su kartumu, laikosi metu metais.

ir vienas ir kitas pries valgant patartina bent valandai pamarinuoti. O jau marinate isradingumas, tai labia nuo seimininkes ir regiono priklauso.

Beje, jei nesat maciusios - derliaus nuemimas labia idomus reikalas. Jos neskinamos, o nusukuojamos tokiu grebliuku - sukomis nuo saku smile.gif

Tai va tiek zodeliu sios dienos evangelijoj apie alyvuoges smile.gif
Atsakyti