Sveikos, vis paskaitineju ir neprisiruosiu parasyti. Bet uzmaciau, kad apie druskos rugsti kalbate, tai irgi noreciau paklausti, ka jautete skrandziuose pries ja geriant ir kaip pasireiske pagerejimas (jei pasireiske)??
As Paleo jau koki pusmeti. Mano sveikatos bedeles praktiskai identiskos i buvusias pas Nidulia. Pradzia paleo buvo ziauriai sunki, nes praktiskai tik gulet galejau, visa skaudejo, jegu nebuvo, daug kosejau, slogavau, skrepliavau, daug dusau, zodziu tragiska savijauta. Bet iskentejau...Dabar jau su energija geriau, baigesi didziosios slogos, o geriausi rezultatai pagereje skydliaukes hormonu rezultatai.
Tik skrandyje nuolatinis sunkumas, kuris pagereja isgerus mezymo. Tai darau isvada, kad kazko sunkiai virskina man tuos riebaliukus ir mesyte. Kaip manot, gal druskos rugsties trukumas?
QUOTE(ingridzi @ 2014 10 31, 11:44)
Sveikos, vis paskaitineju ir neprisiruosiu parasyti. Bet uzmaciau, kad apie druskos rugsti kalbate, tai irgi noreciau paklausti, ka jautete skrandziuose pries ja geriant ir kaip pasireiske pagerejimas (jei pasireiske)??
As Paleo jau koki pusmeti. Mano sveikatos bedeles praktiskai identiskos i buvusias pas Nidulia. Pradzia paleo buvo ziauriai sunki, nes praktiskai tik gulet galejau, visa skaudejo, jegu nebuvo, daug kosejau, slogavau, skrepliavau, daug dusau, zodziu tragiska savijauta. Bet iskentejau...Dabar jau su energija geriau, baigesi didziosios slogos, o geriausi rezultatai pagereje skydliaukes hormonu rezultatai.
Tik skrandyje nuolatinis sunkumas, kuris pagereja isgerus mezymo. Tai darau isvada, kad kazko sunkiai virskina man tuos riebaliukus ir mesyte. Kaip manot, gal druskos rugsties trukumas?
as geriau druskos rugsti, bet man stiprus skrandzio skausmai prasidejo..
Labuka, as vis dar namie sedziu, bet prie kompo nelindau pora dienu, nes oras pasakiskas pas mus, tai kulturinuos mieste arba tiesiog vaikstau pajuriu (iki juros man 300m gal maziau). Noriu i darba ziauriai, nusibodo toks nieko neveikimas. Perskaiciau jusu discusijas. Tikrai sutinku ne su viskuom ypac su kitokios nuomones netoleravimu. Nebutina kazka uzsipulti discusijos metu, kad irodyt tiesa. dar karta pasikartosiu, gyvenimas yra su daugybe atspalviu, jusu discusijoje maciau tik juoda ir balta. Bet, tikriausiai mano akys cia kaltos, vistik nebejaunikle esu
bet kuriuo atveju, smagu skaityti, kai kazkas vyksta, kaip sakoma, gincuose gimsta tiesa. ir nevarykit nieko is temos, prasau. Gerbkim visas nuomones, pasnekovus ir save, aisku. peace
1.Kaip ir dauguma, pries mane pasisakiusiu, nesutinku su sia nuomone absoliuciai, man tai atrodo tokia netiesa, kad net argumentuoti neiseina. Velgi, cia mano nuomone.
2. Atvirai pasakius nematau Menulio postuose negatyvo, pykcio ar irzlumo. Atleisk, bet tavo postai, kartais atrodo man pikti, storzieviski, kartais, rodos, kai skaitau tave, tai girdziu saukiant, o ne kalbant. bet mums sunku suprasti kartais, kai negirdim balso intonacijos, nematom veido israiskos, todel skaitykim, kas parasyta, o tai, ka mes suprantam
Butent
Butent, tema PALEO MITYBA, o cia gydomos ligos. Paleo yra labai paprasta, ir si tema net nekvepia ja. Si tema yra savigydykla. Tuomet, kodel negalima prideti ir dvasines puses? Ar cia vieniems galima rasyti ka nori, o kitiems ne?
Nidulia, 1gr baltymo 1kg LIESOS KUNO MASE o ne visos kuno mases, tai iseina apie 0,8gr 1kg gryno svorio
Milk of Magnesium, manau butu geriau, vakare isgerei, ryte palikai. Sekmes
Pas mus jis leidziamas besilaukiancioms, bet gal reiktu su gydytoju pasitart.
Mano irgi labai bjaurus charakteris, valio, gyvensiu ilgai
As irgi visada buvau sveika (ir dabar ligota nesijauciu), taip imunitetas mano stiprus, slogom nesergu, bet, pasirode, kad rimtesnes problemos kankina, todel ir yra tas energijos trukumas. Da karta irodo, kad mityba, sveikas gyvenimo budas galbut siek tiek padeda, bet neapsaugo nuo visu gyvenimo blogybiu, deja. Beje, musu vilksune serga artritu nors jai tik 10 metu, vaistais gyva jau 3 metus. Visada maitinama gryna mesa, rudeni dar valgo vaisius pati, kurie nuo medzio nukrenta. Tai nuo ko ji serga tada??? Nervuotis jai nereikia, maistas grynas?

bet kuriuo atveju, smagu skaityti, kai kazkas vyksta, kaip sakoma, gincuose gimsta tiesa. ir nevarykit nieko is temos, prasau. Gerbkim visas nuomones, pasnekovus ir save, aisku. peace

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 30, 14:10)
Maziems vaikuciams genetika ir mikrofluora perduoda mamytes, kurios nesilaike tu 4 punktu, todel tie vaikuciai ir serga. Ju maistas neuzterstas, bet ka valge mamyte iki pastojant ir besilaukdama? Kokiomis emocijomis ji gyveno? Buvo patenkinta gyvenimu ar buvo irzli, viskuom nepatenkinta ir t.t. Taigi... ne vaikutis kaltas, kad jis serga.
Tai as ir paminejau, kad ne tik maistas itakoja sveikata. Butent ir paminejau tiek kuniskus, tiek psichologinius dalykus. Valgant cukru, krakmola ir bulkas ir dziaugiantis gamtos groziu bei meldziantis, taip pat nebus pilnos hormonijos tarp kuno ir sielos.
Papildyta:
Tu ploji katuciu, bet pas tave pacia nera hormonijos. Kol kas pilna betvarke, bent man taip atrodo:)
O kas tau sake, kad mes tik vidurius savo stebime ir neuzsiimame sielos tobulejimu ir hormonija tarp kuno ir dusios? Tiesiog si tema daugiau apie vidurius ir kuna, todel apie juos ir diskutuojame. Parodyk nors viena musu nare, kuri tavo nuomone nepuoseleja savo sielos, dvasios ir kitu dalyku? Is kur tu tokias isvadas pasidarei? O svarbiausia, kad tu tvirtai tiki savo isvadomis. Taip, dvasia tai giliau nei maistas, bet juk musu kunams ir maistas reikalingas, todel turime ziureti koki maista dedame i savo kuna. Kunas - sielos indas o jis turi buti sveikas, kad jame gerai gyventu siela. Nebent tu is tos sektos, kur valgo/minta saule ir ju siekiamybe apskritai nevalgyti nieko, tik misti saules energija ir maldomis misko deivei Anastasijai.Va cia tai jau tu mane stebini savo isvadomis apie musu susikoncentravima tik apie maista. Is taves dabar tryksta kazkoks pyktis, negatyvas ir irzlumas, kuomet taip pati akcentuoji kalbas apie kakas. Pati prastai jautiesi o mus mokai geros savijautos pagrindu - paradoksas kazkoks.Gal tu savo galvoje pirmiausiai pasidaryk tvarka, tada nebus taip keista is taves klausytis tokio tipo pamokymus:)
rytorasa taip pat pakomentuoja, bet is jos postu nesilieja nusistatymas ir suirzes tonas, tad jos postus nera keista skaityti ir ramiai i juos reaguoti.
Papildyta:
Papildyta:
i
Tai as ir paminejau, kad ne tik maistas itakoja sveikata. Butent ir paminejau tiek kuniskus, tiek psichologinius dalykus. Valgant cukru, krakmola ir bulkas ir dziaugiantis gamtos groziu bei meldziantis, taip pat nebus pilnos hormonijos tarp kuno ir sielos.
Papildyta:
Tu ploji katuciu, bet pas tave pacia nera hormonijos. Kol kas pilna betvarke, bent man taip atrodo:)
O kas tau sake, kad mes tik vidurius savo stebime ir neuzsiimame sielos tobulejimu ir hormonija tarp kuno ir dusios? Tiesiog si tema daugiau apie vidurius ir kuna, todel apie juos ir diskutuojame. Parodyk nors viena musu nare, kuri tavo nuomone nepuoseleja savo sielos, dvasios ir kitu dalyku? Is kur tu tokias isvadas pasidarei? O svarbiausia, kad tu tvirtai tiki savo isvadomis. Taip, dvasia tai giliau nei maistas, bet juk musu kunams ir maistas reikalingas, todel turime ziureti koki maista dedame i savo kuna. Kunas - sielos indas o jis turi buti sveikas, kad jame gerai gyventu siela. Nebent tu is tos sektos, kur valgo/minta saule ir ju siekiamybe apskritai nevalgyti nieko, tik misti saules energija ir maldomis misko deivei Anastasijai.Va cia tai jau tu mane stebini savo isvadomis apie musu susikoncentravima tik apie maista. Is taves dabar tryksta kazkoks pyktis, negatyvas ir irzlumas, kuomet taip pati akcentuoji kalbas apie kakas. Pati prastai jautiesi o mus mokai geros savijautos pagrindu - paradoksas kazkoks.Gal tu savo galvoje pirmiausiai pasidaryk tvarka, tada nebus taip keista is taves klausytis tokio tipo pamokymus:)
rytorasa taip pat pakomentuoja, bet is jos postu nesilieja nusistatymas ir suirzes tonas, tad jos postus nera keista skaityti ir ramiai i juos reaguoti.
Papildyta:
Papildyta:
i

1.Kaip ir dauguma, pries mane pasisakiusiu, nesutinku su sia nuomone absoliuciai, man tai atrodo tokia netiesa, kad net argumentuoti neiseina. Velgi, cia mano nuomone.
2. Atvirai pasakius nematau Menulio postuose negatyvo, pykcio ar irzlumo. Atleisk, bet tavo postai, kartais atrodo man pikti, storzieviski, kartais, rodos, kai skaitau tave, tai girdziu saukiant, o ne kalbant. bet mums sunku suprasti kartais, kai negirdim balso intonacijos, nematom veido israiskos, todel skaitykim, kas parasyta, o tai, ka mes suprantam

QUOTE(rytorasa @ 2014 10 30, 17:34)
1. nieko nereikia menkinti. Viskas svarbu. Rašiau, kad svarbu ir kūnas ir dvasia, turi būti pusiausvyra. Žmogus, laikantis save vien kūnu ir prisiskaitęs, kad bulka kenkia ir jos atsisakęs sveikatos nesulauks, nes ne tik kūniški dalykai įtakoja žmogaus sveikatą. Kaip sena dvasėtoja turėtumėt žinoti, kad ligos visų pirma pasireiškia dvasiniame lygmenyje, vėliau pasireiškia kūne.
2. nesutinku...
ieškoti dvasinių ligos priežasčių nėra lengva ir tai daug sunkiau, nei nesuvalgyti bulkos. Bet, jeigu žmogus dvasingumą supranta taip, kaip aprašėt, tai tada kita kalba. Nes tai ne dvasingumas, o dvasingumo iliuzija.
2. nesutinku...

Butent

QUOTE(katinone @ 2014 10 30, 17:59)
Oij, mergaites... Na ir diskusijos uzvire temutej
Turejom pries keliolika (keliasdesimt?) temu "eretike" Azu, kuri dabar jau "saviake"
Bet ir kai buvo "eretike", bent jau i tema snekedavo
O dabartine priklydele (Menulis), sneka kazkur aukstesnese erdvese, nei mes visos esam, tai gal todel iki musu ateinancios mintys issikraipo? Noreciau priminti temos pavadinima "Paleo MITYBA". O jei yra mityba, tai yra ir perdirbimas(virskinimas),ir pasisavinimas(metabolizmas), ir salinimas(tustinimasis). Ir mityboj visa tai labai labai svarbu, nes sie dalykai niekaip vienas be kito negali egzistuoti. Taigi ir visu situ dalyku aptarinejimas temoj yra laiku ir vietoj. O va apie dvasinius dalykelius (kuriu reiksmingumo, aktualumo ir kokio tik norit kitokio -umo as jokiu budu neneigiu) reiketu diskutuoti tam skirtose temutese. Gero, grazaus, sotaus ir ramaus visoms vakaro 

Butent, tema PALEO MITYBA, o cia gydomos ligos. Paleo yra labai paprasta, ir si tema net nekvepia ja. Si tema yra savigydykla. Tuomet, kodel negalima prideti ir dvasines puses? Ar cia vieniems galima rasyti ka nori, o kitiems ne?
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 30, 18:36)
Jei 1-am svorio kg reikia 1g baltymo, tai man galva neisnes kaip jo nepadauginti. Mano 2 valgymai: vistos koja, sparagines pupeles, briuselio kopusteliai, ghi, kokosu aliejus, varske, grietine. Baltymo net 97g. Jei valgyciau tik puse vistos kojos ir puse pokelio varskes, susidarytu labai mazai koloriju, per mazai. Tai kaip cia su tuo baltymu daryti? Skaiciau ir kitokia nuomone del baltymo, kad nevirsyti 100 g. parai.
Nidulia, 1gr baltymo 1kg LIESOS KUNO MASE o ne visos kuno mases, tai iseina apie 0,8gr 1kg gryno svorio

QUOTE(LumiLumi @ 2014 10 30, 18:37)
Galvojau apie kakas padiskutuoti, bet gal susilaikysiu. Matyt reikia rura svestu vandeniu apsiplauti, kad viskas lengvai slystu... Grazaus vakaro.
Milk of Magnesium, manau butu geriau, vakare isgerei, ryte palikai. Sekmes

QUOTE(U-Star @ 2014 10 30, 20:36)
Tai bendras dalykas tarp mūsų močiučių yra bjaurastis charaktetyje, tai čia ir bus jų tankiško ilgaamžiškumo paslaptis
Ei, o šiaip bendrai tau viskas gerai, tikiuosi nenutiko kas kad į tą vargšę dvasią pomidorus laidai.

Ei, o šiaip bendrai tau viskas gerai, tikiuosi nenutiko kas kad į tą vargšę dvasią pomidorus laidai.

Mano irgi labai bjaurus charakteris, valio, gyvensiu ilgai

QUOTE(rytorasa @ 2014 10 30, 20:54)
bet..... jeigu teisingai maitiniesi, turėtų būti stiprus imunitetas, t.y. ta bakterija ar virusas turėtų būti sunaikinamas, kol nesukėlė ligos. O šiaip liga yra organizmo apsivalymo procesas, tai iš kur tie teršalai sveikai maitinantis? Nuo keleto riešutų?
Kartais išties keistoka skaityti postus, kai rašoma, kad praeityje tiek sirgau, o dabar su paleo nebesergu ir nebesirgsiu, nors ką tik tas pats žmogus skundėsi "pagautu" virusu, arba skundžiasi, kaip vos kojas velka dėl energijos trūkumo. Tada natūraliai iškyla klausimas, ar žmonės tiek įtiki kažkur išgirsta/perskaityta teorija, kad nebepastebi kas iš tiesų vyksta? P.s. niekam to asmeniškai netaikau, prašau neįsižeisti...

Kartais išties keistoka skaityti postus, kai rašoma, kad praeityje tiek sirgau, o dabar su paleo nebesergu ir nebesirgsiu, nors ką tik tas pats žmogus skundėsi "pagautu" virusu, arba skundžiasi, kaip vos kojas velka dėl energijos trūkumo. Tada natūraliai iškyla klausimas, ar žmonės tiek įtiki kažkur išgirsta/perskaityta teorija, kad nebepastebi kas iš tiesų vyksta? P.s. niekam to asmeniškai netaikau, prašau neįsižeisti...

As irgi visada buvau sveika (ir dabar ligota nesijauciu), taip imunitetas mano stiprus, slogom nesergu, bet, pasirode, kad rimtesnes problemos kankina, todel ir yra tas energijos trukumas. Da karta irodo, kad mityba, sveikas gyvenimo budas galbut siek tiek padeda, bet neapsaugo nuo visu gyvenimo blogybiu, deja. Beje, musu vilksune serga artritu nors jai tik 10 metu, vaistais gyva jau 3 metus. Visada maitinama gryna mesa, rudeni dar valgo vaisius pati, kurie nuo medzio nukrenta. Tai nuo ko ji serga tada??? Nervuotis jai nereikia, maistas grynas?
daug plepat, įdomu būtų įsikišti, bet siaubingai trūkstu laiko. Dar vienas su virškinimu susijęs niuansas- dažnai į paleo pereinantiems (ypač prieš tai vegetariavusiems/veganavusiems) pritrūksta laisvųjų amino rūgščiųTam, kad pagaminti fermentus 100 g baltymo perdirbimui, organizmas turi iš savęs paimti 460g aminorūgščių skolon Todėl tokiu atveju nė druskos rūgštis negelbės.
Aš nepatyriau jokių problemų pereidama, druskos rūgšties (tirpalo 2proc) įsigijau po pusės metų nuo paleo pradžios, pavartojau kurį laiką, praktiškai nieko nepajutau- nei geriau nei blogiau, bet ir niekad neturėjau skrandžio ar virškinimo problemų.
Pažįstama,(ne paleo) su kuria mėn pradžioj lėkėm į užsienį, vakar parašė, kad jai prieš dvi savaites operavo skrandį, atvėrė, pažiūrėjo, 4 st vėžys, gydymo jokio, nieko neišpjovė, paleido numirti.
.
Mėginsim pereit į ketogeninę mitybą, jei tik galės virškinti maistą.
Papildyta:
trumpai . Skaičiau: vilkas, papjovęs avį pirmiausia išdrasko ir suryja vidurius- matyt jam irgi reikia angliavandenių ir bakterijų. Tad šuniui irgi reik ne vien grynos mėsos bet ir vidurių, o jei tokia liga, ir daug riebalo. Pas mane irgi sena kalė, bet jai nuolat atitenka vištų, triušių viduriai, tai nėra sąnarių problemų. Tik jau su uosle prastokai.
Jei po parašymu gryna mėsa slepiasi ir visokie žarnokai, taukai, tai atsiprašau
Aš nepatyriau jokių problemų pereidama, druskos rūgšties (tirpalo 2proc) įsigijau po pusės metų nuo paleo pradžios, pavartojau kurį laiką, praktiškai nieko nepajutau- nei geriau nei blogiau, bet ir niekad neturėjau skrandžio ar virškinimo problemų.
Pažįstama,(ne paleo) su kuria mėn pradžioj lėkėm į užsienį, vakar parašė, kad jai prieš dvi savaites operavo skrandį, atvėrė, pažiūrėjo, 4 st vėžys, gydymo jokio, nieko neišpjovė, paleido numirti.

Papildyta:
QUOTE(JustDi @ 2014 10 31, 13:25)
Beje, musu vilksune serga artritu nors jai tik 10 metu, vaistais gyva jau 3 metus. Visada maitinama gryna mesa, rudeni dar valgo vaisius pati, kurie nuo medzio nukrenta. Tai nuo ko ji serga tada??? Nervuotis jai nereikia, maistas grynas?
trumpai . Skaičiau: vilkas, papjovęs avį pirmiausia išdrasko ir suryja vidurius- matyt jam irgi reikia angliavandenių ir bakterijų. Tad šuniui irgi reik ne vien grynos mėsos bet ir vidurių, o jei tokia liga, ir daug riebalo. Pas mane irgi sena kalė, bet jai nuolat atitenka vištų, triušių viduriai, tai nėra sąnarių problemų. Tik jau su uosle prastokai.

QUOTE(ingridzi @ 2014 10 31, 12:44)
Laba,
paskutiniu metu pavalgius visada jausdavau sunkumą, pilnumą, maudimą - tarsi visas maistas stotų. O dabar kai geriu druskos rūgštį po kiekvieno valgio, tai to sunkumo jausmo nėra ir jaučiu kaip viskas susivirškina. Bet man mezymas nepadėdavo to jausmo pašalinti.
Kas del sios ar panasios mitybos tikimo man asmeniskai - tai man ir mano vaikams tai labai tinka. Bet tikrai taip valgyti mums reikia prisitaikyti. Pvz mano vaikas, kaip ir as, megsta riebia mesa. Ja aisku gali valgyti be jokiu kruopu, ryziu. Galetu buti toki pietus ar vakariene, arba viskas kartu - pakeptas ar isvirtas riebios kiaules smotas. Ir viskas. Nu taip skanu. Bet jei vaika, dar toki labai valgu, sert gryna mesa su biskiu darzoviu, tai mes i bankrota nueitume. Tai vistiek verdu ryzius ar grikius salia. Del visrkinimo bedu lyg ir nera, bet pastebejau, kad kai emiau est gryna kokosu alieju eme viena vakara skrandi skaudet. Mano virskinimas siaip tvirtas yra. Tai manau yra vistiek ta riebumo riba. Manau kaip ir visur butinas normalus poziurius. Kol noriu, valgau taip, jei ka, ir bulka valgysiu, jei apsigalvosiu. Zinoma, kitas dalykas butu jei liga.
Taip, butent, JustDi, si tema yra apie sveikata, ir idomu pakalbeti ne tik apie paleo liaupses bet ir kitus aspektus, kurie ta sveikata liecia. Ir asmeniskai juokina kai kazkas tai ka rasiau priskiria maldai, meditacijai, blogi tevai - kerstas vaikams, negali medituot - jei hemorojus ir pan. Padetu ir padeda vien savo vietos suradimas. Kaip tada pasikeicia gyvenimo kokybe. Siandien svente daugiau maziau yra, kai tas kitas pasaulis yra taip arti, kad net jauciasi. Taip, yra daug mums nezinomu klausimu. Su nezinomais atsakymais.
Beja, sunys zalius vaisius ir darzoves valgo, jei serga. Mano suo, kuris sirgo, esdavo zalius burokus ir zalia bulves. Pasiimdavo is kibiriuko ir esdavo. Jam ant kuno atsirasdavo augliai. Ir is ne vieno girdejau, kad sunys intuityviai taip elgiasi. Prie mesos raciona paivairina darzovemis.
Taip, butent, JustDi, si tema yra apie sveikata, ir idomu pakalbeti ne tik apie paleo liaupses bet ir kitus aspektus, kurie ta sveikata liecia. Ir asmeniskai juokina kai kazkas tai ka rasiau priskiria maldai, meditacijai, blogi tevai - kerstas vaikams, negali medituot - jei hemorojus ir pan. Padetu ir padeda vien savo vietos suradimas. Kaip tada pasikeicia gyvenimo kokybe. Siandien svente daugiau maziau yra, kai tas kitas pasaulis yra taip arti, kad net jauciasi. Taip, yra daug mums nezinomu klausimu. Su nezinomais atsakymais.
Beja, sunys zalius vaisius ir darzoves valgo, jei serga. Mano suo, kuris sirgo, esdavo zalius burokus ir zalia bulves. Pasiimdavo is kibiriuko ir esdavo. Jam ant kuno atsirasdavo augliai. Ir is ne vieno girdejau, kad sunys intuityviai taip elgiasi. Prie mesos raciona paivairina darzovemis.
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 31, 14:58)
... sert gryna mesa su biskiu darzoviu, tai mes i bankrota nueitume.
Siaip kad atvirksciai turetu buti - kalnas darzoviu su trupuciu mesos... just saying....
QUOTE(-sky- @ 2014 10 31, 15:28)
Siaip kad atvirksciai turetu buti - kalnas darzoviu su trupuciu mesos... just saying....
kas del vaiku, tai nelabai jie ju nori. o jei sekant uriviniais, tai is kur jos pas juos, zalios, ziemos, pavasario metu. jei ziuret ka urviniai valge. nedaug belieka. kopustas, burokas.
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 31, 11:51)

Papildyta:

Vaje kokia nelaime zmogui. Duok zinoti kaip jai seksis.
Gauna visko tikrai, vistos tai su visom plunksnom net ir avienos gauna, tipo visa eriuka padraskyt. Dabar dar kokosu alieju pradejau duot, tai ryja viska.
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 31, 12:58)
Kas del sios ar panasios mitybos tikimo man asmeniskai - tai man ir mano vaikams tai labai tinka. Bet tikrai taip valgyti mums reikia prisitaikyti. Pvz mano vaikas, kaip ir as, megsta riebia mesa. Ja aisku gali valgyti be jokiu kruopu, ryziu. Galetu buti toki pietus ar vakariene, arba viskas kartu - pakeptas ar isvirtas riebios kiaules smotas. Ir viskas. Nu taip skanu. Bet jei vaika, dar toki labai valgu, sert gryna mesa su biskiu darzoviu, tai mes i bankrota nueitume. Tai vistiek verdu ryzius ar grikius salia. Del visrkinimo bedu lyg ir nera, bet pastebejau, kad kai emiau est gryna kokosu alieju eme viena vakara skrandi skaudet. Mano virskinimas siaip tvirtas yra. Tai manau yra vistiek ta riebumo riba. Manau kaip ir visur butinas normalus poziurius. Kol noriu, valgau taip, jei ka, ir bulka valgysiu, jei apsigalvosiu. Zinoma, kitas dalykas butu jei liga.
Mazas pastebejimas, maitinti vaikiukus reikia daug darzoviu ir truputi mesos bei daugiau riebalo, o ne atvirksciai. O poziuris, sakyciau normalus, mes patys sprendziam ka mums daryti. Vat jei butum abejinga viskam tada butu blogiau, o dabar ieskai ir rasi kas tau ir tavo seimai tinka ir patinka. Sekmes.
Mano visi keturi eda zoles nuo patvoriu ir vaisius bei kopustus salia zalia mesos, bet 3 sveiki, o viena ligota.
Mėnuli, Tai žinoma, kad viską su protu reikia valgyti. Gali valgyti vien obuolius su lašiniais visą mėnesį ~ ir tai bus paleo maistas, bet visai ne sveika mityba. Taip pat ir riebalus būtina riboti, nesvarbu, kad jie leidžiami - svarbu kiek jų suvartojo. Tuo labiau mėsos neturi būti valgoma daugiausia. Man atrodo daugelio čia esančių meniu pagrindą sudaro daržovės. O mėsai tenka maximum trečdalis viso jų kiekio. Dėl to nereikia sotumui kimšti ryžius ar bulves. Užtenka daug daržovių su biški riebaliuko ir gabalėliu mėsos, ar poros kiaušinių. Kad paprasčiau būtų - per vieną valgymą lėkštėje telpa delno dydžio mėsa ar kiti baltymai, aplink ją kiek telpa daržovių ir nykštys riebalų. Vaisius, šiek tiek riešutų ir augalinių riebalų. Psleo mityba nėra riebus šmotas mėsos, o sveikai subalansuotas naudingų maisto medžiagų meniu.
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 31, 11:34)
Rytorasa, tai kad rekomenduojama mesos nelabai ir daug, geriausias baltymas yra is kiausiniu, ikru, kepenu, inkstu. O ar tas tavo baltymas buvo trumpai apdorojamas, po kiek laiko paleo darei cholesterolio tyrimus, nes is pradziu jis ir turi padideti, kol assivalo organizmas.
na, nevalgiau tos mėsos kalnais, tikrai ne, tiesiog užvalgius jos jaučiau, kaip ji guli skrandyje, sunkumas ilgai jausdavosi. Pvz. pavalgydavau 18val, o vakare nuėjusi miegoti apie 23 val. negalėdavau užmigti dėl "akmens" skrandyje...

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 31, 13:51)
daug plepat, įdomu būtų įsikišti, bet siaubingai trūkstu laiko. Dar vienas su virškinimu susijęs niuansas- dažnai į paleo pereinantiems (ypač prieš tai vegetariavusiems/veganavusiems) pritrūksta laisvųjų amino rūgščiųTam, kad pagaminti fermentus 100 g baltymo perdirbimui, organizmas turi iš savęs paimti 460g aminorūgščių skolon Todėl tokiu atveju nė druskos rūgštis negelbės.
.

nežinau, ko man trūksta, bet tai ne man.

QUOTE(mėnulis @ 2014 10 31, 15:31)
kas del vaiku, tai nelabai jie ju nori. o jei sekant uriviniais, tai is kur jos pas juos, zalios, ziemos, pavasario metu. jei ziuret ka urviniai valge. nedaug belieka. kopustas, burokas.
tai ne salota ir ne krapa, bet taip - kopustai sviezi ir fermentuoti (rauginti), morkos, cukinijos, molugai, burokai, salieru saknys ir esu tikra rasite ir daugiau.
O siaip tikiu, kad nelabai tu darzoviu vaikas nori, ypac jei iki tol kirto bandeles. Tai manau natural, bet gal kitos mamos patars kaip tas darzoves pagaminti, kad ir vaikams butu priimtiniau ir lengviau issiulyti... Tas pereinamasis laikotarpis turbot sunkus, bet ka cia vaikui, ir suaugusiam zmogui reikia susitureti neuzkrimtus kokios lengvos ir gretai grojancios anglies....
O siaip del propurciju maciau Ursula Star labia gerai viskas uzrase, tad nesikartosiu.