Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(juste10 @ 2014 11 05, 12:55)
sakykit o apie koki chronometra kalbat?gal ir man reiktu nusipirkt,nes dabar sunku susigaudyt BRA kiekyje.

www.chronometer.com
Atsakyti
Laba dienele,nezinau kaip del burokeliu,nes nesu rauginus,bet grybus rauginu .Reikia kokias tris dienas uzraugus laikyti siltai ,kol pradeda rugti ir tada nesigauna s...skonis,o jei laikai saltai tai visada gaunasi s....
Atsakyti
Skaitau Michael Tombak "Kaip gyventi sveikai 150 metų", kolkas labai patinka. Daug apie cukrų ir miltus rašo, dar nepriėjau to skyriaus, kaip ten kas skaidosi kai suvalgai kažką, užgeri kava su pienu ir pan biggrin.gif
Autorius nėra prieš mėsą, bet pats rašo, kad "Šaolino vienuolyne pasmerktuosius mirčiai maitindavo tik mėsa. Po 20-40 dienų jie mirdavo". Na, mes turbūt nė viena tokio mėsos kiekio nesuvalgytume biggrin.gif
Atsakyti
nefifi: ten ne nuo kiekio mirdavo, o todel kad maitindavo tik liesa mesa.
Atsakyti
mane dabar labia atruake ant raugintu darzoviu!
buvau nupirksus is pazistamo kopustu, o dabar jau ir teveliai pagamino smile.gif wub.gif
aj, ask iek save prisimenu, man agurkas ir kopustas buvo geriausias skanestas, mnuo pat vaikystes. bet ka.. vein to matyt neuzteko... smile.gif

Atsakyti
Man labai idomu, ar kuri naudojate vandens jonizatoriu? Ar jis daro tikrai sveikesni, skanesni vandeni? Tirpsmo vandens uzsisaldyti as negaliu. Man jis daug skanesnis nei iprastai, Apie jonizatoriu girdejau geru atsiliepimu. Is krano vanduo, koks pas mus is grezinio man neskanus. Daug kalkiu, gelezies.
http://www.tevu-darz...ns-jonizatorius

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 05 lapkričio 2014 - 14:21
QUOTE(Egliukasz @ 2014 11 04, 21:22)
*Kamelija* - mano pusryciai butu tokie - ypusejau kopustu keptuve ir pasidaviau biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Geriau jautiesi jau? 4u.gif

kažkaip vakare nustūmiau su kitu maistu, paskui aptikau, kad varškės per daug šaldytuve, reikėjo kažkaip naikint, tai iškepiau šitą http://keistaipapras...so-plutele.html, tai tas sausas kokosas vėl sustojo skrandy lotuliukas.gif bet, dievaži, koks neskanus cool.gif jei vyrui nepaskanės jis šiandien, tai keliaus į šiukšlyną cool.gif mano vaikai tai jau net neberagauja mano paleo gardumynų lotuliukas.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 11 04, 22:13)
Pas mane šaldiklyje  visad yra visiškai suvytintos (sausos) stirnienos, elnienos ar šerno kumpio atsargų. Tai pasiimu tokios mėsytės(baltymas), stiklainį savo karvukės sviesto(riebalas) ir kokių konservuotų žirnelių (angliavandeniai). Valgau sočiai, riebiai-porą kart paroj. Jei pritrūkčiau, tai bet kokioj parduotuvėj riebios varškės visad galima pasiimt. Paskutinės kelionės metu grįždama slovakiškos maskarponės užsifundijau. 0.5 kg indelio pakako porą kartų pavalgyt.

ai, tai keliaujat ne lėktuvu, kaip supratau g.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 11 05, 13:25)
aha, norėti daug ko galima. Ir aš užsimaniau raugintų kopūstų (pora metų jų neraugiau) Užraugiau trilitrinį ir vos įrūgo sušlemščiau labai skaniai kokį puslitrį. Ir ką- kitą dieną mano organizmas tranzitu jų atsikratė. Pamėginau dar po keletos dienų,  porą šaukštų- vėl tas pat. Nepatinka mano žarnynui tos bakterijos. Teks susitaikyt. ax.gif

aš kažkaip galvočiau, kad ne nepatinka, o jų nėra g.gif ypač, jei labai seniai nevalgėt... o juk tos raugo bakterijos, tai labai naudingos organizmui, gal reik po nedaug kasdien ir užsisėt jų žarnyne. Nors man JOKS maistas tokios reakcijos neiššaukia, o gaila, papiknaudžiaučiau lotuliukas.gif

mėnuli, kažkada labai domėjaus tais gyvais, negyvais, jonizuotais vandenim, net knygą turiu, bet paskui supratau, kad tai ne panacėja, ir ne tame vandeny sveikatos esmė cool.gif o dėl skanesnio vandens, tai gal paprasto britos filtro užtektų g.gif nes kalcis ir geležis vandeny sveikatai nieko blogo nedaro
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 05, 12:39)
Reikia jusu pagalbos.

As pagaliau padariau dideli darba ir smulkiai susivedziau savo 3 dienu valgymus i chronometer, taigi isvados:
- angliu susidaro labia padoriai nuo 20 iki 80 g per diena smile.gif
- baltymu ryskus perteklius! Vistienos diena, tai susidare net 130 g sad.gif bet ir siaip visada ju per daug .

Tai jus man pasakykite, kiek tu baltymu turetu susidaryti?
Ir ka tada valgyti ir nebadauti?
Riebalai  vos normas virsija, anglys kaip tik, o baltymu per daug  doh.gif

P.S. svoris nekrenta sad.gif

Čia toks "amžiaus" klausimas į kurį ne kartą bandėm surast atsakymą doh.gif
Visos susiduria su baltymo padauginimo problema. Daržovių tiek neprivalgysi, kad surinktum tinkamą kiekį anglių. O ar galima riebalu kompensuoti nežinau. Gal Voresta atsakys?
Kiek aš suprantu, anabolikams ypač negerai padauginti baltymo kaip ir riebalų, įpatingai sočiųjų.
Mano aplinkoj yra ne vienas žmogus, kuris maitinasi Paleo. Ir visiems(be išimties) po kelių mėnesių pastringa baltymas gerklėj. Padariau išvadą, kad vis tik su laiku to baltymo yra padauginama, ypač kai nėra fizinės veiklos.
Mano vyras profesionalus sportininkas savo noru "sėdi" ant Paleo, valgo tikrai daug baltymo ir jam super. Bet jis ir katabolikas - tai jam kuo sunkesnį maistą duosi, tuo geriau. O va nesportuojantiems anabolikams baltymas tris kartus per dieną - per sunki užduotis.
Peršasi išvada, kad kol anabolikas tinkamai neatvers savo membranų su daržovytėm, aliejuku ir mažai baltymo - ankščiau ar vėliau stos virškinimas. Ir kuo toliau, tuo bus sunkiau virškinti, nes atsiras visokių toksinų nuo nesuvirškinto baltymo, per daug energetinio substrakto iš riebalo - kaip sakė Talalakinas, o paskui HS išvertė - mėsmalė užstrigs g.gif
Atsakyti
Ir dar noriu paklausti, ar gerai, kai ryte jauti burnoje rugstu skoni. Ar organizmas per daug uzrugstejes tada, gal tai reiskia tai g.gif Ir ka daryti. Seip su virskinimu ir su riebalu virskinimu problemu tikrai jauciamu nera.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 05, 17:31)
Ir dar noriu paklausti, ar gerai, kai ryte jauti burnoje rugstu skoni. Ar organizmas per daug uzrugstejes tada, gal tai reiskia tai g.gif Ir ka daryti. Seip su virskinimu ir su riebalu virskinimu problemu tikrai jauciamu nera.

Ir prieš Paleo taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 05, 17:34)
Ir prieš Paleo taip buvo?

Taip, atkreipiau demesi siu metu pradzioje. Tai tikrai ne del paleo. Galvojau, kad gal organizmas "uzrugstejes".
Papildyta:
Diena viskas normaliai. Bet kai atsibundu ryte taip jauciasi.
Papildyta:
Tai tada ir pamaniau, gal reiketu gerti sarminio vandens. Skaiciau atsiliepimus. Saldziau vandeni kuri laika, bambalyje. Jis tikrai skanesnis toks, bet butelis plastmasis, tai kiek girdejau negerai saldyti, nes plastikas isskiria i vandeni kenksmingas medziagas. (O bliude saldyti negaliu ar puode emaliuotam. Tai paskui norejau jonizatoriaus to. Bet dar nepirkau. Nes skaiciau, kad toks vanduo organizma sarmina. Cia sm tema yra apie jonizuota vandeni )
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 05, 17:47)
Taip, atkreipiau demesi siu metu pradzioje. Tai tikrai ne del paleo. Galvojau, kad gal organizmas "uzrugstejes".
Papildyta:
Diena viskas normaliai. Bet kai atsibundu ryte taip jauciasi.
Papildyta:
Tai tada ir pamaniau, gal reiketu gerti sarminio vandens. Skaiciau atsiliepimus. Saldziau vandeni kuri laika, bambalyje. Jis tikrai skanesnis toks, bet butelis plastmasis, tai kiek girdejau negerai saldyti, nes plastikas isskiria i vandeni kenksmingas medziagas. (O bliude saldyti negaliu ar puode emaliuotam. Tai paskui norejau jonizatoriaus to. Bet dar nepirkau. Nes skaiciau, kad toks vanduo organizma sarmina. Cia sm tema yra apie jonizuota vandeni )

O gal tu kaip tik baltymo per mažai valgai? Tai tos rūgštys ir kyla, nes jų daug skrandis prigamina ir neturi kur dėt, nes baltymo nėra g.gif
Atsakyti