Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Bet is pradziu to baltymo kaip ir reikia daugiau, nes dazniausiai valgant daug angliavandeniu, baltymui nedaug vietos lieka. Reikia papildyti laisvuji amino rugsciu fonda. O kai jau ivaziuji su paleo, pripranti daug darzoviu valgyti, tada reikia jau susirupinti ir stengtis mazinti, dazniausiai organizmas pats to ir reikalauja. Mazinti baltymo kieki geriausia keiciant pvz. vistiena ( 100gr- 23gr baltymo) i kokia kita mesa: aviena - tik 12gr, o riebaliuku automatiskai daugiau gauname, kiauliena riebi-10gr, antiena-16gr. Valgyti tik riebia varske: liesa 21gr, dvaro 9%-16gr. Taip galima nemazinant porciju, zenkliai apriboti baltymo.
Atsakyti

Ar gerai paskaiciavai, baltymo net 130 gramu? Cia kiek mesos reikia suesti, kad sitiek baltymo gautusi? Gal pamegink per 2 lenteles susivesti?
http://www.kalorijos.lt/
Kur tau kris svoris, nes jei tiek baltymo, tai porcijos tokios nemenkos turi buti:)

Negi as tikrai apsirijele? Nu gerai gerai, atidziau suvedziau i kalorijos.lt, nugi vistiek susidare beveik 120 gramu. Nu ne kas diena tiek suriju mesos, bet vat turejau tokia vsitieno diena - isviriau ciela visrta, tad edem abu ir pietums, ir vakarienei.
Pusryciam 3 kiausiniai, salotos su vistiena pietums (apie 50-70 gramu vistienos, nesveriu is tiesu, bet is akies nepamazinau tikrai) ir vakarienei vistienos jau sulapnoju 150 manau tikrai jei ne daugiau. Dar pridedam kopusto, buroka virta ir vualia.

P.S. dekui uz nuoroda, si skaiciuokle man netgi geresne uz chronometer pasirode smile.gif

nu ne tiek ir daug, tikrai ne kalnus biggrin.gif jei valgyti trsi kartus, ir visus su baltymu, tai laisvai. o jei dar ir kokius burokus vietoj daržovių...pakiukas virtų burokų pagal cronometer turi kone 10g batymo. va, jau ir koks penktadalis lieknesnio žmogaus "dozės". sunku iš pradžių tuos kiekius susireguliuoti, ir kol nepradedi reguliariai žiūrėti, tai nelabai ir įsivaizduoji. bet... tada gaunasi totalus darbas, ir maistas gali visai protelį sujaukti unsure.gif

Va va, ir sakau, kad nesijauciu apsirijusi tikrai. Galeciau as atsimatuoti tos vistienos 50 per diena, betgi badas nuolat zvelgtu i akis sad.gif O kad darbas tai faktas, bet cia tik kai imi gilintis, nes kuo tolyn i miska.... Bet kazkaip noriu atrasti ta aukso rakta, nes nu kazkaip turi baigtis tas darbas....

Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 11 06, 10:07)
Bet is pradziu to baltymo kaip ir reikia daugiau, nes dazniausiai valgant daug angliavandeniu, baltymui nedaug vietos lieka. Reikia papildyti  laisvuji amino rugsciu fonda. O kai jau ivaziuji su paleo, pripranti daug darzoviu valgyti, tada reikia jau susirupinti ir stengtis mazinti, dazniausiai organizmas pats to ir reikalauja. Mazinti baltymo kieki geriausia keiciant pvz. vistiena ( 100gr- 23gr baltymo) i kokia kita mesa: aviena - tik 12gr, o riebaliuku automatiskai daugiau gauname, kiauliena riebi-10gr, antiena-16gr. Valgyti tik riebia varske: liesa 21gr, dvaro 9%-16gr. Taip galima nemazinant porciju, zenkliai apriboti baltymo.

As kaitalioju mesa, tai va tikrai per vistienos diena daug tu baltymu susidare doh.gif Bet esi teisi, kitas mesas valgant jo maziau, bet vistiek sulapnoju vis dar nemazai - apie 100gr susidaro.
Pieno produktu nevartoju visai ax.gif

Tai supratau, kad mazinti mesos reikia palaipsniui. Bet optimalu butu kiekvienam kuno kg po 1 g? Ar gerai supratau?
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 09:34)
P.S. dekui uz nuoroda, si skaiciuokle man netgi geresne uz chronometer pasirode smile.gif
Va va, ir sakau, kad nesijauciu apsirijusi tikrai. Galeciau as atsimatuoti tos vistienos 50 per diena, betgi badas nuolat zvelgtu i akis sad.gif  O kad darbas tai faktas, bet cia tik kai imi gilintis, nes kuo tolyn i miska.... Bet kazkaip noriu atrasti ta aukso rakta, nes nu kazkaip turi baigtis tas darbas...

Na, neprisirišk prie tų lentelių ir skaičiavimo. Juk nei joje nėra itin tikslūs skaičiai nurodyti, ir pati nesveri tiksliai, o iš akies. Tai dar maisto svarstykles prieš valgį pradėk naudoti lotuliukas.gif Bet aš nuo tokio dalyko nupuščiau. Man paprasčiau vadovautis šia lentele (čia vieno valgymo proporcijos): MAISTO PLANAVIMAS. Ir valgysi tiek, kiek ir reikia tau.

Dar iš patirties galiu pasakyti, čia Voresta mane pamokė, kad norint numesti svorio, pagrinde reikia vartoti kokoso aliejų. Gal ir alyvuogių galima, to neatsimenu, pas mus jis nuo medžių nevarva, tai man nebuvo didelė bėda jo nevartoti. lotuliukas.gif O nuo kokoso svoris krito. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 06, 00:11)
bet praktika rodo, kad taip yra. Laikantis Paleo proporcijų po kelių mėnesių žmonės(apie savo pažystamus rašau) pradeda skūstis sutrikusiu virškinimu ir man atrodo, kad labiausiai kaltas čia baltymas.

bet tai gal jis ir anksčiau buvo sutrikęs, tik kol nevalgė daug mėsos, tai nejautė g.gif
pvz. Zabolotnyj, kodėl sako, kad neįmanoma perdozuot baltymo? jo gal ir neįmanoma perdozuot, jeigu jį virškina normaliai g.gif bet.... kai pradėjau gert druskos rūgštį, tai pora sav. buvo viskas gerai, t.y. niekas nepasikeitė, nežinojau kur skrandis, o dabar bijau kažką suvalgyt per daug (mažiausiai dabar baltymų valgau), nes stoja guzas skrandyje, atsipylinėja riebalais doh.gif tai kas čia darosi, skrandis nebevirškina, nes per tas 2 savaites "pavalgė " baltymo ir gana? kodėl tas virškinimas sutrinka (jolkita, aš čia nuo tavęs "užsikrėčiau" lotuliukas.gif )? nors to delno ir piršto principo nesilaukau, nes alkana amžinai būčiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 12:17)
Na, neprisirišk prie tų lentelių ir skaičiavimo. Juk nei joje nėra itin tikslūs skaičiai nurodyti, ir pati nesveri tiksliai, o iš akies. Tai dar maisto svarstykles prieš valgį pradėk naudoti  lotuliukas.gif Bet aš nuo tokio dalyko nupuščiau. Man paprasčiau vadovautis šia lentele (čia vieno valgymo proporcijos): MAISTO PLANAVIMAS. Ir valgysi tiek, kiek ir reikia tau.

Dar iš patirties galiu pasakyti, čia Voresta mane pamokė, kad norint numesti svorio, pagrinde reikia vartoti kokoso aliejų. Gal ir alyvuogių galima, to neatsimenu, pas mus jis nuo medžių nevarva, tai man nebuvo didelė bėda jo nevartoti.  lotuliukas.gif O nuo kokoso svoris krito.  mirksiukas.gif

Nu jau tikrai nupushciau ir as jei dar ir sverciau maista, tada butu ne kas kita kaip dietologes uz brangiai parduoto planelio laikymasis..... Tatai yra kancia sad.gif((( Su paleo kancios nejauciu jokios, ir noreciau kad taip0 ir liktu.

Whole lentele zinau, ir, man regis, panasiai ir gaunasi, bet.... GAl mano delnai lb dideli g.gif lotuliukas.gif

Kokoso alieju valgau, po sauksteli po maisto... Al aliejau saukstais nelabai, o galeciau ax.gif
Atsakyti
Ir aš pasiskaičiavau, kiek suvalgau (labai apytiksliai).
Pusryčiai: kelios riekės riebaus varškės sūrio, avokado gabaliukas, bananas;
Priešpiečiai: bananas;
Pietūs: kiaulienos išpjova (~200 g), salotos (2 morkos, 1 apelsinas, kokosų aliejus)
Pavakariai: bananas;
Vakarienė: moliūginiai blynai (moliūgas, kiaušinis) su grietine
ir gal juodo šokolado pora gabaliukų;

Viso:
1200.3 kcal

130.75 g angliavandenių
67.78 g baltymų
48.97 g riebalų

Daugiausiai anglių ir kalorijų iš tų trijų bananų, ir vis tiek man jų (kcal) mažoka atrodo g.gif
Kokia BRA proporcija yra rekomenduojama?
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 06, 12:31)
bet tai gal jis ir anksčiau buvo sutrikęs, tik kol nevalgė daug mėsos, tai nejautė  g.gif
pvz. Zabolotnyj, kodėl sako, kad neįmanoma perdozuot baltymo? jo gal ir neįmanoma perdozuot, jeigu jį virškina normaliai  g.gif bet.... kai pradėjau gert druskos rūgštį, tai pora sav. buvo viskas gerai, t.y. niekas nepasikeitė, nežinojau kur skrandis, o dabar bijau kažką suvalgyt per daug (mažiausiai dabar baltymų valgau), nes stoja guzas skrandyje, atsipylinėja riebalais  doh.gif tai kas čia darosi, skrandis nebevirškina, nes per tas 2 savaites "pavalgė " baltymo ir gana? kodėl tas virškinimas sutrinka (jolkita, aš čia nuo tavęs "užsikrėčiau" lotuliukas.gif )? nors to delno ir piršto principo nesilaukau, nes alkana amžinai būčiau  cool.gif

Tai vat tu man ir pasakyk kas čia vyksta. Nesintetina kepenys baltymo, o kodėl???? Per daug jo nevalgom, fizinė veikla buvo(pas mane). Turiu simpatinį stresą, bet jis atsirado besimaitinant Paleo, kaip ir atsirado ilgesnį laiką (~4) nevalgius silpnumas, tarsi hipoglikemija, kai pradžioj galėjau pysdienį ištemt drąsiai. Ir kų daryt???
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 12:12)
Whole lentele zinau, ir, man regis, panasiai ir gaunasi, bet.... GAl mano delnai lb dideli  g.gif  lotuliukas.gif

Aha, čia kažkada juokavom, kad labai patogu didelius delnus turėti. Pvz. pusryčiams kiek telpa kaiušinių saujoje, visus galima kepti lotuliukas.gif
P.s. Pieno produktų tu nevalgai, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo U-Star: 06 lapkričio 2014 - 12:28
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 13:17)
Pietūs: kiaulienos išpjova (~200 g), salotos (2 morkos, 1 apelsinas, kokosų aliejus)

Viso: 
1200.3 kcal

130.75 g angliavandenių
67.78 g baltymų 
48.97 g riebalų

Daugiausiai anglių ir kalorijų iš tų trijų bananų, ir vis tiek man jų (kcal) mažoka atrodo  g.gif

O kodel jus valgot priespiecius ir pavakarius ?
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 13:27)
Aha, čia kažkada juokavom, kad labai patogu didelius delnus turėti. Pvz. pusryčiams kiek telpa kaiušinių saujoje, visus galima kepti  lotuliukas.gif
P.s. Pieno produktų tu nevalgai, ar ne?

lotuliukas.gif

Pieno nevalgau ir kazkaip netruksta. Sakiau jei uzeis koks noras nenumaldomas, gal jogurto graikisko nusipirksiu, bet kazkaip pavarciau, paziurejau PC ir neemiau. O tas aviu ir ozku pieno jodurtas, uz grietine rugstesnis jis manes visai nevilioja. NA dar toks vietinis delikatesas artimiausiais musiskei varskei ar varskes suriui yra, irgi is aviu ozku, tai va to kai naminio gaus MB gal ir susigundysiu su medum ar carobu sirupu....

Nevalgau ir vaisiu, nebent ikrenta koks mandarinas ar apelsino skiltele karta per pora sav. Bet siaip tie citrusai mane seniau alergizuodavo, tad neturiu dideles meiles jiems.

Dabar vedu dienorasti nuo pirmadienio - smulkiai smulkiai rasau, ka edu, tada ziuresiu ka ir kaip keisti reikes....

P.S. siandien vakarienei vel skranduku gaminsiu - lb patiko smile.gif)) tik jauciu be kokosu pieno, kazkaip ant suresnio maisto mane traukia paskutiniu metu. Beje, gal irgi cia kazka reiskia.. nes anksciau ne kruopeles druskos nededavau nei garindama kalafiorus, nei i sviezias salotas, o dabar kazkaip norisi bent siek tiek blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 13:17)

130.75 g angliavandenių
67.78 g baltymų 
48.97 g riebalų

Daugiausiai anglių ir kalorijų iš tų trijų bananų, ir vis tiek man jų (kcal) mažoka atrodo  g.gif

Bet tai kad ne apie kalorijas kalba turetu buti, bet riebalo pridejus butu daugiau . Angliavandeniu daugokoka, ir taip taip, puikiai zinom kaip vaisiai ju prideda smile.gif

As tai vaisius meciau del tu angliavandeniu, bet tai man reikia atsikratyti svorio, jei jums tai ne beda, tai gal ir nieko blogo su tais bananais.... Nors siaip jei jau galvoti apie sezoniskuma, tai rinktis deretu man regis citrusus...
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 12:27)
kazkaip ant suresnio maisto mane traukia paskutiniu metu.  Beje, gal irgi cia kazka reiskia.. nes anksciau ne kruopeles druskos nededavau nei garindama kalafiorus, nei i sviezias salotas, o dabar kazkaip norisi bent  siek tiek  blush2.gif

Bet tai kaip fainai laikaisi, nei pieno, nei vaisių - net pavydas ima. blush2.gif O druskos, tai man rodos normalu, kad norisi. Man kažkaip irgi būdavo, kad su paleo ar per whole30 bandymus, net daugiau nei įprastai dėjausi. Ir ji tirkai nėra draudžaiama, netgi rekomenduojama dėl kažkokių savybių. Žinok, kai atradau labai stambią druską, trupinį kaip saldainiuką sučiulpdavau. Ir spaudimui gerai - nes mano žemas būdavo, o nuo tokios mitybos iš vis pakrisdavo iki 95. Tai druska visai sveika. thumbup.gif Su saiku.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 11:17)

<...>

kazkokia bananu dieta lotuliukas.gif sorry, negalejau susilaikyt...
Atsakyti