Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 14:00)
Bet tai kaip fainai laikaisi, nei pieno, nei vaisių - net pavydas ima.  blush2.gif O druskos, tai man rodos normalu, kad norisi. Man kažkaip irgi būdavo, kad su paleo ar per whole30 bandymus,  net daugiau nei įprastai dėjausi. Ir ji tirkai nėra draudžaiama, netgi rekomenduojama dėl kažkokių savybių. Žinok, kai atradau labai stambią druską, trupinį kaip saldainiuką sučiulpdavau. Ir spaudimui gerai - nes mano žemas būdavo, o nuo tokios mitybos iš vis pakrisdavo iki 95. Tai druska visai sveika.  thumbup.gif Su saiku.

Del pieno tai kazkaip be bedu, o del vaisiu tai ne del gero gyvenimo biggrin.gif Laikausi, nes visaip kaip save itikineju, kad va numesiu nereikalinkus kg ir atkeliaus laime nestuke.gif Nu bet cia jau tokia savitaiga smile.gif

O tau tai tikrai neverta saves skriausti, dargi atvirksciai - pasilepink kaip imanoma 4u.gif

Ai, o druskos tai as nebijau, tik taip pastebejau.... Beje, buvo kazkada MB partempes naturalios druskos, ta prasme surinko pajury pavasari kazkur. Ta druska gulejo gulejo, o siemet nusprendziau su ja kopusta uzraugti, tai kad ji kur ... ji pasirodo kurrrrrrr kas suresne , kopustai nevalgomi sad.gif(( Pridejau svieziu dukart tiek, ziuresim ar nebus blogiau doh.gif
Atsakyti
Po kiek geriate, kas geria, vandeninio vitamino D. Po kiek lasiuku. Vakar pirkau vaistinej, tai vaistininke isiule butent vandenini, sake daug geresnis. 10 lt brangesnis uz aliejini. Sake, to aliejinio lengva perdozuoti. Dave vandenini, toki, koki anksciau kudikiams duodavau. Bet yra kitas, lietuviskas, aliejinis. Daug pigesnis, aconitum atrodo. Koki geriate?
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 11 06, 12:44)
O kodel jus valgot priespiecius ir pavakarius ?

Nes išalkstu smile.gif
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 12:53)
Bet tai kad ne apie kalorijas kalba turetu buti, bet riebalo pridejus butu daugiau . Angliavandeniu daugokoka, ir taip taip, puikiai zinom kaip vaisiai ju prideda smile.gif

As tai vaisius meciau del tu angliavandeniu, bet tai man reikia atsikratyti svorio, jei jums tai ne beda, tai gal ir nieko blogo su tais bananais.... Nors siaip jei jau galvoti apie sezoniskuma, tai rinktis deretu man regis citrusus...

Man svorio būtų sveika netgi priaugti smile.gif O pridėti riebalo, tai kaip - aliejų šaukštais valgyti? Nes, tarkim, mėsą valgau visokią (ir sprandinę, kuri tikrai riebi), sviestą valgau, varškę, sūrį - didžiausio riebumo. Tai nebent tą riebalą atskirai dar vartoti.
QUOTE(jautiena @ 2014 11 06, 13:32)
kazkokia bananu dieta  lotuliukas.gif sorry, negalejau susilaikyt...

Paprastai 1-2 bananai būna, čia šiandien tik pusryčiams pasipainiojo biggrin.gif man jie gerai eina - sotumo suteikia, virškinimo neapsunkina (kaip obuoliai), patogu į darbą įsidėti.

Tai visgi niekas neatsakė, kokia proporcija bra turėtų būti sveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 15:06)
Man svorio būtų sveika netgi priaugti smile.gif O pridėti riebalo, tai kaip - aliejų šaukštais valgyti? Nes, tarkim, mėsą valgau visokią (ir sprandinę, kuri tikrai riebi), sviestą valgau, varškę, sūrį - didžiausio riebumo. Tai nebent tą riebalą atskirai dar vartoti.

Aš irgi nepraryju riebalo atskirai - nei kokosų aliejaus, nei sviesto. Tai ant salotų piluos daugiau aliejaus. Man atrodo, ne didžiausia blogybė valgyti 4-5 kartus. Aš vienu kartu irgi negaliu pasisotinti tiek, kad nenorėčiau valgyt dar 6 valandas. Nebent tai turi būti milžiniška porcija kiekio prasme - bet tada skrandį ištampysiu - irgi ne kažką. Aš sakau, su kiekviena mityba turi susidraugauti, kad ji teiktų mlonumą - fizinį ir psichologinį (šitas dar svarbiau).
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 16:06)
Tai visgi niekas neatsakė, kokia proporcija bra turėtų būti sveika  smile.gif

As ne jokia eksperte, bet pati meginau ieskoti del tu proporciju siandien ir galiu pasidalinti ka isskaiciau. Visu pirma, kaip ir pati itariau, paleo nera vien tik atsisakymas grudu ir cukru, proporcijos yra itin svarbios. Dabar apie tas proporcijas, tai vieno receptor nera, nes priklauso nuo zmogaus sveikatos, amziaus ir fiznes veiklos. Vieni siulo riebalo 7O% Baltymo 20 % ir tik 10 % angliavandeniu. Bet sios proporcijos svyruoja, kaip jau minejau, tik tie svyravimai niekada neapsivercia tiek, kad angliu butu daugiau nei riebalo.

O del proteinu suvartojamo kiekio, man regis gana aiskiai parasyta Marks Daily Apple

Jis taip pat pasakoja apie tai, kad su laiku jo potraukys mesai sumazejo. Bet va kaip suprantu tokiai kaip as reiketu prisilaikyti 1,6 g /kg proteinu normos.

Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 14:15)
Del pieno tai kazkaip be bedu, o del vaisiu tai ne del gero gyvenimo biggrin.gif Laikausi, nes visaip kaip save itikineju, kad va numesiu nereikalinkus kg ir atkeliaus laime  nestuke.gif  Nu bet cia jau tokia savitaiga smile.gif

Pamatysi, kai tai įvyks, pati nesuprasi kas tam stebuklui labiausiai padėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai norit pasakyti, kad net jei valgytum darzoves 3 kartus I diena( be mesos tarkm), vis tiek nesurinktumem reikiamu angiliavandeniu?
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 06, 15:06)
Po kiek geriate, kas geria, vandeninio vitamino D. Po kiek lasiuku. Vakar pirkau vaistinej, tai vaistininke isiule butent vandenini, sake daug geresnis. 10 lt brangesnis uz aliejini. Sake, to aliejinio lengva perdozuoti. Dave vandenini, toki, koki anksciau kudikiams duodavau. Bet yra kitas, lietuviskas, aliejinis. Daug pigesnis, aconitum atrodo. Koki geriate?

viena lasiuka, aliejini
Atsakyti
Mėnuli, tau gydytojas turėtų pasakyti kiek reikia. Man buvo didelis vitD3 trūkumas, todėl reikėjo gerti keturis lašus Vigantol kas rytą, ir vakare dar vitaminai CalperosD3 ėjo. O mano vyrui reikėjo gerti po du lašus Vigantol ryte, ir kas antrą diena Calperos D3. Ir pusę metų taip.
Tai čia labai individualu kiekvienam. Be to, mano buvo aliejaus pagrindu.
Atsakyti
Pamatysi, kai tai įvyks, pati nesuprasi kas tam stebuklui labiausiai padėjo mirksiukas.gif

4u.gif 4u.gif

QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 17:46)
O mano vyrui reikėjo gerti po du lašus Vigantol ryte, ir kas antrą diena Calperos D3. Ir pusę metų taip.
Tai čia labai individualu kiekvienam. Be to, mano buvo aliejaus pagrindu.

As negeriu visai, nes nu... pas mus tu sauletu dienu per metus 361, tai niekad nesityriau netgi del D trukumo... Manot vertetu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 11 06, 17:36)
Tai norit pasakyti, kad net jei valgytum darzoves 3 kartus I diena( be mesos tarkm), vis tiek nesurinktumem reikiamu angiliavandeniu?

As kazkaip pasimeciau del sio klausimo. Man regis angliavandeniu surinkti paprasciau nei paprasta, netgi reikia pasisaugot, kad neperrinkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 15:16)
<...>
O del proteinu suvartojamo kiekio, man regis gana aiskiai parasyta Marks Daily Apple
<...>

thumbup.gif esu tikra, kad skaiciau ta straipsni ir anksciau, bet perskaiciau dar karta. trumpai ir aiskiai.
Atsakyti
As isigijau, nes retai iseinu i lauka, o jei ir iseinu, pas mus taip apniuke...Nu dabar galvoju, kam man ji ta brangu Vit. D vandenini ikiso. Interneto nuomones labai skiriasi. Bet daug kur radau, kad Vit. reikia butent atseit vandeninio. Ir kad aliejiniai net nera registruoti kaip vaistiniai preparatai, o tik kaip maisto papildai. Kai kudikiui, tai butent si ir duodavo visada. Aquadetrim. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 14:17)
Ir aš pasiskaičiavau, kiek suvalgau (labai apytiksliai).
Pusryčiai: kelios riekės riebaus varškės sūrio, avokado gabaliukas, bananas;
Priešpiečiai: bananas;
Pietūs: kiaulienos išpjova (~200 g), salotos (2 morkos, 1 apelsinas, kokosų aliejus)
Pavakariai: bananas;
Vakarienė: moliūginiai blynai (moliūgas, kiaušinis) su grietine
                ir gal juodo šokolado pora gabaliukų;

Viso: 
1200.3 kcal

130.75 g angliavandenių
67.78 g baltymų 
48.97 g riebalų

Daugiausiai anglių ir kalorijų iš tų trijų bananų, ir vis tiek man jų (kcal) mažoka atrodo  g.gif
Kokia BRA proporcija yra rekomenduojama?

akivaizdus riebalų trūkumas. Mano BRA 20-40-40, t.y. riebalų tiek pat, kiek anglių, baltymų dvigubai mažiau, man irgi svorio trūksta, o kokius riebalus valgyt, reik žiūrėt koks disbalansas rolleyes.gif

QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 06, 14:27)
Tai vat tu man ir pasakyk kas čia vyksta. Nesintetina kepenys baltymo, o kodėl???? Per daug jo nevalgom, fizinė veikla buvo(pas mane). Turiu simpatinį stresą, bet jis atsirado besimaitinant Paleo, kaip ir atsirado ilgesnį laiką (~4) nevalgius silpnumas, tarsi hipoglikemija, kai pradžioj galėjau pysdienį ištemt drąsiai. Ir kų daryt???

nežinau..... Bet man ne tik baltymo nevirškina, šiandien ridikus jutau visą dieną skrandyje, vieną dieną valgiau duoną su sviestu tongue.gif , ir ta sustojo.... mane vaistininkė paauklėjo, kad užsidirbsiu skylę skrandyje su ta druskos rūgštim g.gif tai gal kažką ir prisidirbau, nes anksčiau taip nebuvo g.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 18:52)
As kazkaip pasimeciau del sio klausimo. Man regis angliavandeniu surinkti paprasciau nei paprasta, netgi reikia pasisaugot, kad neperrinkti  blush2.gif

jei be vaisių, tai gal ir nelengva...
Atsakyti