Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(mėnulis @ 2014 11 06, 17:12)
As isigijau, nes retai iseinu i lauka, o jei ir iseinu, pas mus taip apniuke...Nu dabar galvoju, kam man ji ta brangu Vit. D vandenini ikiso. Interneto nuomones labai skiriasi. Bet daug kur radau, kad Vit. reikia butent atseit vandeninio. Ir kad aliejiniai net nera registruoti kaip vaistiniai preparatai, o tik kaip maisto papildai. Kai kudikiui, tai butent si ir duodavo visada. Aquadetrim. g.gif

Tas vandeninis labai daznai alergizuoja kudikius, aliejinis geriau tinka, o dar vitaminas D tirpus riebaluose.
Paskaiciavau siandienos savo maisto kieki, gavosi A-32, B-56, R-130 1550kcal, sveriu 60kg

Voresta koks mazdaug pas tave dabar gaunasi maisto kiekis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 06 lapkričio 2014 - 17:53
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 16:52)
As negeriu visai, nes nu... pas mus tu sauletu dienu per metus 361, tai niekad nesityriau netgi del D trukumo... Manot vertetu?  g.gif

Čia tik ištyrus organizmą galima pasakyti. ax.gif
Bet vargu ar reiktų. Nes čia šiauriečių problema. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As kazkaip pasimeciau del sio klausimo. Man regis angliavandeniu surinkti paprasciau nei paprasta, netgi reikia pasisaugot, kad neperrinkti  blush2.gif

Man irgi labai lengvai susirenka ir šiuo metu skaičiuoju/rašausi.Pvz šiandien troškinys iš moliūgų 200g,morkų 100g,šparaginių žirnelių 100g,svogūno 10g,100g kiaul.faršo,sviestas ghi ir 50g grietinės riebios ir tiek suvalgiau vienu metu,nes mano skrandis tikriausiai labai didelis biggrin.gif Dabar tuoj valgysiu varškės 200g,graikiško jogurto 180g ir paskaičiavus žinosiu kuo galiu pasiskanint.Man taip skanu kai obuoliuko įsipjaustau,bet tikriausiai šiandien bus be nieko,nes taip iš visur tie angliai renkasi.Žinau,žinau,kad obuoliai geriau pirmoj dienos pusėj,bet kai jie pas mane būna laaabai retai...gal nieko tokio.Aišku,išmetus pieno produktus pagerėtų situacija,bet kol kas aš tam nepasiruošus.Žinoma,valgant neapdorotas daržoves truputį geriau,bet savo darže praėjusį penkt paskutinius ridikėlius išroviau,špinatai irgi baigiasi,o iš parduotuvės aš tokių dalykų neperku.Liko šakninės,o šakninės vėlgi ryškiai sunkesnės nei žalėsiai.Kopūstas man kai visiškai nėra kas valgyt.Nepamėgau,
bet valgau.Nors su paleo irgi matosi pagerėjimas.Viską valgant,nesvarbu ar sriuba,ar žali,ar rauginti-užtekdavo poros šaukštų ir pririšta prie namų lieku,nes toks vidurių pūtimas blush2.gif Dabar to tikrai nėra net nuo 500g.Man patartas santykis 60/120/48,na,iki50 ir kas čia yra?
Atsakyti
4u.gif  4u.gif
As kazkaip pasimeciau del sio klausimo. Man regis angliavandeniu surinkti paprasciau nei paprasta, netgi reikia pasisaugot, kad neperrinkti  blush2.gif

tai ne. jei nevalgai papildomai jokiu vaisiu - angliavandeniai tik is darzoves susirenki..
g.gif
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 16:46)
Mėnuli, tau gydytojas turėtų pasakyti kiek reikia. Man buvo didelis vitD3 trūkumas, todėl reikėjo gerti keturis lašus Vigantol kas rytą, ir vakare dar vitaminai CalperosD3 ėjo. O mano vyrui reikėjo gerti po du lašus Vigantol ryte, ir kas antrą diena Calperos D3. Ir pusę metų taip.
Tai čia labai individualu kiekvienam. Be to, mano buvo aliejaus pagrindu.

O nestumo metu nevartojai D vit? As aliejinio ikalu po lasiuka kasdien.
Siandien matem savo pilvinuka, koks fainas biggrin.gif Ir didelis biggrin.gif
Atsakyti
as gyvenu gerai, galiu pasakyti geriau nei anksciau turbut smile.gif

Nors stengiuosi valgyt kuo daugiau darzoviu, ir kaip minejo Jolkita- as irgi visa gyvenima save laikiau mesaede, ir net i paleo izengiau su 2 mesos patiekalais dienoj, del ko mane Voresta pabare, ir tik dabar, kai suprantu , kad gadinu mesa, kazkaip naturaliai iseina kad jos nebenoriu.. valgau mesa gal 2-3 kartus i savaite, dazniausiai kotletukus mazus, greitai paruosiamus, keptus orkaiteje, arba garuose. vis reciau uzkepu orkaiteje, po valanda jau nebekepu nieko..
itin retai skanauju puszales jautienos kur nors restorane.
vista irgi stengiuos valgyt nedaznai.
zuvies nebeperku, nes neturiu is kur gaut geros.. lasisos nebevalgau.
na ir tiek..
buna dienu kad visai be mesos.

o darzoves stengiuos valgyti 3 kartus dienoj - ryte cukiniju kose dazniausiai su sveistuku.
per pietus arba salotos, arba saldytos darzoves
vakare apkepas/ragu/ troskintos darzoves, ar tos pacios sviezios salotos

tik problemele - nevalgau ryte darzoviu. jei kokie kiausiniai- tai geriausiu atveju pomidoru-agurku su grietine salotytes... ar burokeliai kokie, ar raugintas agurkelis..
na kazkaip man nelenda ir atrodo nekazka cia ir prigalvosi...o ir laiko ner..
gal turit kokiu pasiulymu, ka greitai is darzoviu pagaminti pusryciams (3 kartus dienoj nesinori to pacio valgyt...)
labai pamegau moliuga.
valgau ir paprikas, nors reikia raukti del autoiminines...

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 06, 19:48)

wub.gif thumbup.gif

as gal praziopsojau, bet pasakei darbdaviui jau?
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 06, 19:48)

Ne, nėštumo metų jau nereikėjo gerti. Ruošėsi išrašyti kažkokius, bet pažiūrėjo pregnacare sudėtį, sakė užteks ir tų. Aš juos jau buvau nusipirkus.
Kaip smagu, pirmą kartą matėt? thumbup.gif Mums pirmą echo darė kai buvau 5sav 5 d. Tai ten iš vis kažkokia kruopa 2mm. O jau kaip keista buvo, kai 9 sav.spirgiukas kojom rankom mojavo! Dabar tai dičkę dalimis apžiūri, nebetelpa visa į ekraną. lotuliukas.gif
Atsakyti
Darbdaviui dar nesakiau, nezinau kada pasakysiu...
Papildyta:
QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 20:04)
Ne, nėštumo metų jau nereikėjo gerti. Ruošėsi išrašyti kažkokius, bet pažiūrėjo pregnacare sudėtį, sakė užteks ir tų. Aš juos jau buvau nusipirkus.
Kaip smagu, pirmą kartą matėt?  thumbup.gif Mums pirmą echo darė kai buvau 5sav 5 d. Tai ten iš vis kažkokia kruopa 2mm. O jau kaip keista buvo, kai 9 sav.spirgiukas kojom rankom mojavo! Dabar tai dičkę dalimis apžiūri, nebetelpa visa į ekraną.  lotuliukas.gif

Pirma karta 6 sav ziurejo, tai irgi kruopa buvo. Dabar antras echo, jau 12sav ir 6 d. Makaluojasi, vartosi, paziurejo sprando rauksle, nosies kaula, sake, kad rizikos nera. Vyras pirma karta mate, net svyti is laimes. Sirdute girdejom. Faina smile.gif
Atsakyti
matau, vėl pasiklydot tarp trijų -BRA- pušų .
Aš jau tingiu beaiškinti.

QUOTE(ivetacom @ 2014 11 06, 18:50)

Voresta koks mazdaug pas tave dabar gaunasi maisto kiekis?

nebeskaičiuoju, nes įpratau ir maždaug žinau kiek ko dėt. kadangi MB nusitarkavo freizu porą pirštų ir nuo birželio vidurio sėdi namuose, tai valgyt taisau abiem. Dabar valgom troškinį. Nesvėriau daržovių, bet į puodą dėjau šviežio kopūsto, cukinijos ir pastarnoko, paskui stirnienos gabaliukų~300gr ir kiaulės lašinio ~100gr. Išvirus dar įdėjau ~stiklinę kaulų drebučių, ir pusę stiklinės grietinės. Pasvėriau baigusi- gatavas troškinys- tokia tiršta sriuba- svėrė netol 2 kg. Reiškia, mums abiems beveik po litrą/kg išeis. Ryte buvo panašiai, dabar valgom dukart.
Ką tik nupešiau jauną gaidžioką~ išdarinėtas sveria 1 kg, tai per rytojaus dieną mudu jo kauliukus ir nugriaušim.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 11 06, 20:00)
buna dienu kad visai be mesos.
---

o darzoves stengiuos valgyti 3 kartus dienoj - ryte cukiniju kose dazniausiai su sveistuku.
per pietus arba salotos, arba saldytos darzoves

Šiandien aš jau 3 diena be mėsos...žinojau, kad taip nutiks - valgai valgai ir vieną dieną feee... bet mirtinai noriu ryžių. Tai dviejų dienų mano pietūs buvo plovas, bet išrinkus kiaulės gabalus biggrin.gif Valgiau kaip kokį desertą. Nebaudžiu savęs, nes tvarkausi galvą ir mintis tuo klausimu.
--
aš nežinau, ką daryt su daržovėm. Nenoriu jokių žalėsių. Jei vasarą ėjo į trasą pomidoriukai su druskyte ir pipirais, tai dabar nebenoriu nieko šviežio. Gelbėjuos šaldytom-keptom daržovėm.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 11 06, 20:42)
dabar nebenoriu nieko šviežio. Gelbėjuos šaldytom-keptom daržovėm.

Tokios dar sveikiau, bent man. žalios labai išraižo žarnyną.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 10:34)
Papildyta:
As kaitalioju mesa, tai va tikrai per vistienos diena daug tu baltymu susidare  doh.gif  Bet esi teisi, kitas mesas valgant jo maziau, bet vistiek sulapnoju vis dar nemazai - apie 100gr susidaro.
Pieno produktu nevartoju visai  ax.gif

Tai supratau, kad mazinti mesos reikia palaipsniui. Bet optimalu butu kiekvienam kuno kg po 1 g? Ar gerai supratau?

Ai, tai tu cia su vista susirinkai tiek baltymo:)

QUOTE(U-Star @ 2014 11 06, 12:17)
Tai dar maisto svarstykles prieš valgį pradėk naudoti  lotuliukas.gif Bet aš nuo tokio dalyko nupuščiau.

Ir nematau nieko blogo maisto sverime bent jau kazkuri laika, kol imsi susivokti proporcijose. As pati pirkau maistines svarstykles ir kuri laika viska sveriau, kad veliau jau is akies zinociaukiek ir ko reikia valgyti. Dabar jau nebereikia sverti, nes is akies galiu tiksliai nuspresti ar gera BRA santyki pasirinkau.

QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 13:53)
lotuliukas.gif

Pieno nevalgau ir kazkaip netruksta. Sakiau jei uzeis koks noras Nevalgau ir vaisiu, nebent ikrenta koks mandarinas ar apelsino skiltele karta per pora sav.
As tai vaisius meciau del tu angliavandeniu, bet tai man reikia atsikratyti svorio, jei jums tai ne beda, tai gal ir nieko blogo su tais bananais.... Nors siaip jei jau galvoti apie sezoniskuma, tai rinktis deretu man regis citrusus...

Bet tai tu idealiai valgai svorio metimui. Vaisiu nevalgai, pienisku nevalgai, turetu tikrai Kristi svoris. Gal prie liesos mesos kirsk kokoso saiksteli:) Nors mano maze nevalgo kokoso, bet per kelis menesius 15 kg nurideno. Tiesa, jos porcijos near dideles. Issiverda brokoliu poka (400 gramu) paskanina arba grietines saukstu, arba sviestu ir 1 blauzdele ar koks mesgaliukas.

QUOTE(mėnulis @ 2014 11 06, 16:06)
Po kiek geriate, kas geria, vandeninio vitamino D.

Nesavivaliaus ir nejuokauk su vitamin D. Reikia tyrima darytis, kad matyti ar tau jo truksta ir koks tas trukumas. Pas mane buvo didelis trukumas, tai geriau po 10000 vienetu aliejiniu (2 capsules)po kiek laiko vel dariau tyrima, kad sekti kaip kinta rodmuo. Jei imsi be tyrimu savavaliskai gerti, tai gali ir nubludinti.

QUOTE(Amarcord @ 2014 11 06, 16:06)

Paprastai 1-2 bananai būna, čia šiandien tik pusryčiams pasipainiojo biggrin.gif man jie gerai eina - sotumo suteikia, virškinimo neapsunkina (kaip obuoliai), patogu į darbą įsidėti.

Tai visgi niekas neatsakė, kokia proporcija bra turėtų būti sveika  smile.gif

Tavo beda, kad gaunasi 4/5 valgymai=4/5 insulin suoliai. Gal tu nesociai pavalgai, kad tau reikia uzkasti? O gal ne skrandis praso tu banana tarp valgymu o smegenys? Man uzeina toks smegenu reikalavimas suesti koki vaisiu.

QUOTE(-sky- @ 2014 11 06, 17:52)
4u.gif  4u.gif

Jei nevalgai vaisiu, tai tikrai nera paprasta surinkti angliu is darzoviu per daug. Tu kuri laika suvedinek I lentele ir pamatysi, kad is darzoviu nesusigraibai ne 40 gramu angliu:) As kai priedu briuselio kopusteliu, brokoliu, sparaginiu (400/500gramu vienam valgymui) tai dar susigraibau angliuku, bet jei maziau darzoviu, tai labai mazai angliu susidaro. O jei po 3 bananus per diena, tada jau perdozuoti angliavandeniu labai nesunku smile.gif
Man siandien edrumo diena, Kaip nescia, visko nori ir nezinau ko noriu, slamsciau viska, kas butu po ranka, gerai, kad po ranka nieko blogo near biggrin.gif
Atsakyti