Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 11:41)
Nors vel taisykles near.Toki vaikai kartais uzauge buna kaip tik labia gerais tevais, ir stengiasi ,kad jo vaikui to netektu patirti.

Taip-nėra ax.gif . Nebūtinai alkoholikų ir smurtautojų šeimoj užauga blogi žmonės. Ir būtent nenori tokio šeimos modelio, bet tai daugiau išimtys. Kartais atsiranda giminaičių ar šiaip gerų žmonių (kad ir draugų tėvai), kurie įskiepija tikras vertybes. Pas kaimynus dažnai atvažiuodavo giminaičių dukra, po pamokų pamokas paruošti, pavalgyti, kartais permiegodavo, kai namuose tėvams daugiadienės būdavo. Užaugo puikiu žmogum, gaila tik kad jau virš 40 ir neištekėjo (galbūt bijo nusvilt, bijo kad būsimasis bus kaip tėvas g.gif ), bet ar tokios vaikystės savo vaikui norėtumėt ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 03, 11:52)
Taip-nėra ax.gif . Nebūtinai alkoholikų ir smurtautojų šeimoj užauga blogi žmonės. Ir būtent nenori tokio šeimos modelio, bet tai daugiau išimtys. Kartais atsiranda giminaičių ar šiaip gerų žmonių (kad ir draugų tėvai), kurie įskiepija tikras vertybes. Pas kaimynus dažnai atvažiuodavo giminaičių dukra, po pamokų pamokas paruošti, pavalgyti, kartais permiegodavo, kai namuose tėvams daugiadienės būdavo. Užaugo puikiu žmogum, gaila tik kad jau virš 40 ir neištekėjo (galbūt bijo nusvilt, bijo kad būsimasis bus kaip tėvas g.gif ), bet ar tokios vaikystės savo vaikui norėtumėt ax.gif ?

Matot,as negaliu tiksliai dabar pasakyti,kaip ten butu,jei sedeciau ant daugiadieniu.

Taciau dar zinau ir tai,kad yra inteligentisku seimu vaiku,kurie mielai mautu kur akys veda nuo grieztai nustatytunamu taisykli,tevu uzmaciu lankyti kazkokius burelius,kurie pasaku ju ,ju vaikui butinai reikalingi ir visu kitu sustandartizuotu remu.Jus manot ,kad tokio vaiko vaikyste yra laiminga?
Atsakyti
Maja Di pas tave pastovūs kraštutinumai arba išimtys. Panašu, kad kitoks gyvenimas tau neegzistuoja.

Ir neaišku,kuris bus labiau sutraumuotas žmogus, kuris užaugs geresniu ar blogesniu, tas, kuris gavo kelis kartus subinėn, ar tas kuris negavo, o nubaustas namų arešą sėdėjo, niekas nepasakys, nes palyginti neįmanoma. Gal va Senos pažįstamos vaikai, pagal tave, tai tikriausiai siaubingai auginti, bus puikūs žmonės, o visų švenčių metu jos namuose bus didžiulis linksmas bruzdėsys, kurio pav. tu auginusi, nu jau be jokio smurto tobulai, plovusi jų indus iki pilnametystės, nebarusi už dvejetą, tiesiog pavydėsi, nes sėdėsi viena, o va ryšio su vaikais taip ir nebus, o ir vaikai bus nesuradę savo gyvenimo kelio, nes mama laiku nepasakė tiesos, pav. kad vaikeli su tokiais pažymiais niekur neįstosi.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 11:58)
Matot,as negaliu tiksliai dabar pasakyti,kaip ten butu,jei sedeciau ant daugiadieniu.

Taciau dar zinau ir tai,kad yra inteligentisku seimu vaiku,kurie mielai mautu kur akys veda nuo grieztai nustatytunamu taisykli,tevu uzmaciu lankyti kazkokius burelius,kurie pasaku ju ,ju vaikui butinai reikalingi ir visu kitu sustandartizuotu remu.Jus manot ,kad tokio vaiko vaikyste yra laiminga?

Ne - nemanau ax.gif , vaikas yra žmogus ir per didelis muštras bet kame nesveika.
Vat tas ir yra, kad motina, sėdinti ant daugiadienių, irgi mano, kad ji labai gera mama ir jei atimamas alkanas sumuštas vaikas kabinasi jai į kojas dar nereiškia, kad jis labai ją myli ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 11 03, 12:08)
Maja Di pas tave pastovūs kraštutinumai arba išimtys. Panašu, kad kitoks gyvenimas tau neegzistuoja.

Ir neaišku,kuris bus labiau sutraumuotas žmogus, kuris užaugs geresniu ar blogesniu, tas, kuris gavo kelis kartus subinėn, ar tas kuris negavo, o nubaustas namų arešą sėdėjo, niekas nepasakys, nes palyginti neįmanoma. Gal va Senos pažįstamos vaikai, pagal tave, tai tikriausiai siaubingai auginti, bus puikūs žmonės, o visų švenčių metu jos namuose bus didžiulis linksmas bruzdėsys, kurio pav. tu auginusi, nu jau be jokio smurto tobulai, plovusi jų indus iki pilnametystės, nebarusi už dvejetą,  tiesiog pavydėsi, nes sėdėsi viena, o va ryšio su vaikais taip ir nebus, o ir vaikai bus nesuradę savo gyvenimo kelio, nes mama laiku nepasakė tiesos, pav. kad vaikeli su tokiais pažymiais niekur neįstosi.

Ar aš sakiau nors žodį, kad senos pažįstamos vaikai blogi, ko gero dar geresni nei mano, pati nepulk į kraštutinumus. NO tik 10 lietuvių šeimų iš kurių atimti vaikai ir tikrai nemanau, kad už pliaukštelėjimą subinėn juos atimė. Juos atimė dėl jų pačių gėrovės, niekas neatiminėtų nei tavo, nei senos pažįstamos vaikų, tuo labiau tam kad juos kažkam parduotų.
P. s. Ačiū už palinkėjimus, bet juos pasilaikykite sau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 03 lapkričio 2014 - 11:21
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 03, 09:45)
Yra, ir nemažai, dažnai organizuoja tie patys, kurie organizuoja nėščiųjų kursus (kurie vyksta ne poliklinikose), ypač mažesniuose miesteliuose. Reikia tik pasidomėti.

Pas mus net nesciuju kursu nera. Nebent koks AVENT paskaitele suorganizuoja, apie zindyma lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 03, 12:12)
Ne - nemanau ax.gif , vaikas yra žmogus ir per didelis muštras bet kame nesveika.
Vat tas ir yra, kad motina, sėdinti ant daugiadienių, irgi mano, kad ji labai gera mama ir jei atimamas alkanas sumuštas vaikas kabinasi jai į kojas dar nereiškia, kad jis labai ją myli ax.gif .

Jis ja myli.Labai.Ji jam yra vienintele visame pasaulyje,kokia bebutu.
Jei jau tikrai padetis sudetinga-motina ji dauzo,ar susidejusi su kokiu prievartautoju ar sadistu ir apsimeta ,nematanti,kas vyksta salimais..Bet ne I vaiku namus ar pas globejus ,o visu pirma gal yra kokia normali mociute ar teta.Ir nereikia vaikais spekuliuoti.Nereikia ,kaip NO ,vaiku teisiu darbuotojams moketi alga,dydziu priklausancia nuo suregztu bylu skaiciaus.Vien sitai viska ir pasako.
As manau,kad bet kokiu atveju reikia daryti viska,kad vaikas butu paliktas savos seimos terpeje.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 03, 12:19)

P. s. Ačiū už palinkėjimus, bet juos pasilaikykite sau.

Aš tau nieko nelinkėjau, pateikiau pav. primityvų, supratai kaip norėjai. Tiesiog jau tas tavo paranojiškas visur matymas smurto, labai keistai atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 03 lapkričio 2014 - 11:30
QUOTE(Aimeja @ 2014 11 03, 12:08)
Gal va Senos pažįstamos vaikai, pagal tave, tai tikriausiai siaubingai auginti, bus puikūs žmonės, o visų švenčių metu jos namuose bus didžiulis linksmas bruzdėsys, kurio pav. tu auginusi, nu jau be jokio smurto tobulai, plovusi jų indus iki pilnametystės, nebarusi už dvejetą,  tiesiog pavydėsi, nes sėdėsi viena, o va ryšio su vaikais taip ir nebus, o ir vaikai bus nesuradę savo gyvenimo kelio, nes mama laiku nepasakė tiesos, pav. kad vaikeli su tokiais pažymiais niekur neįstosi.

Nu jau taip parasei, kad as pati issigandau saves kaip monstro lotuliukas.gif Saves apgynimui galiu pasakyti, kad kasdien pas mus namuose pilna surmulio, triuksmo, erzelio, ne tik per sventes, kad dvieju skyrybiniu vaiku niekaip nesugebu pas teva isgrusti is tokios baisios seimynines atmosferos devil.gif Anaiptol, verziasi pas mus i namus net vaiku draugai doh.gif
P.s. Aimeja, kazkada seniai diskutavom apie paaugliu rukyma. Praejo va kiek metu, mano vyresnelis jau mete. Tuo metu diskutavom apie vaiku pasitikejima tevais, as gyriausi, jog sunus nebijojo prisipazinti man, kad pabande rukyti nuo 13 metu ir aiskino, jog absoliuciai visi klasiokai, net mergaites, visi iki vieno bande rukyti. Idomu, o kaip taviskis? Tada sakei, kad jis ne nebande, o as uzgincijau, jog tiesiog nepasigyre ar nepagavai biggrin.gif
Atsakyti
Man keista, kai taip persudoma bet kokia situacija. Negi tikrai nera skirtumo tarp pliaukstelejimo per sikna kai vaikas patologiskai isterikuoja ir dauzymo girtuokliu aplinkoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 03, 12:33)
Man keista, kai taip persudoma bet kokia situacija. Negi tikrai nera skirtumo tarp pliaukstelejimo per sikna kai vaikas patologiskai isterikuoja ir dauzymo girtuokliu aplinkoj doh.gif

Man si tema panasi i tema "Ar zindytas vaikas tures rysi su tevais ar ne" lotuliukas.gif Teko dalyvauti ir tokioj biggrin.gif Argumentai analogiski. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 03, 12:33)

Siais laikais yra mdinga tiek viena ,tiek kita vadinti vienodai-SMURTAS PRIES VAIKA.Ko pasekoje gali buti apribojamos jusu,ponia,motinystes teises.

Beje,mano maziukas turejo kritimo zemen tarpsni.Buvau isties tokioj beviltiskoj situacijoj,kad net baisu prisiminti.Lankemes ir pas psichologa,ir pas neurologa,ir pas savo pediatra.Beje,man gauti patarimai ziauriai kertasi su siu dienu nuostatais lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 03, 12:37)
Man si tema panasi i tema "Ar zindytas vaikas tures rysi su tevais ar ne" lotuliukas.gif Teko dalyvauti ir tokioj biggrin.gif Argumentai analogiski. biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ir reziume?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 11 03, 09:43)
* Tema beprasmė, kaip ir sakiau. Vieni nesupranta kitų.

** Beje, norinčios NO sistemos LT, tikriausiai nežino , kad Armėnijoje, Gruzijoje, dar kažkur nepamenu, iš viso nėra nei vaikų namų, nei brangios globėjų sistemos, vaikus užaugina giminė, va taip va visi, ir auklėja kaip sugeba. Bet tikriausiai, tai dėmesio neverta patirtis, nes  tik turtingas yra teisus, tik jo sistema gera.

* Jėzau, tai neskaitykit, nu unsure.gif

** Žinokit, tikrai nežinau. Būtų įdomu susipažinti. Sakot, jie ten vaikus mušdami pasiekė tokį lygį? O, jūs pripažinsit, kad jūs toli gražu irgi nežinot NO sistemos? g.gif

QUOTE(flight @ 2014 11 03, 10:17)
Manyčiau, yra ir kitų priežasčių. Dauguma turbūt norėtų, bet didžioji dalis dirbančių ir vaikus (ypač- mažesnius) auginančių tėvų sukasi gan intensyviam rate: darbas- namai-vaikai. Grįžę po darbų tėvai  dar turi paruošti maistą, sužiūrėti vaikus, pasirūpinti namų švara, tvarka, kažką išplaut-išdžiaustyt, jei vaikai mažesni - padėti jiems išsimaudyti, vyresniems gal padėti pamokų  ruošoje ir t.t. Palikti alkanus vaikus vienus namuose tam, kad išklausytum teorinį kursą, kaip mylėti savo vaiką - man atrodo karikatūriškai smile.gif
Dauguma tėvų tokiu atveju renkasi pabendravimą su savo vaikais, nes to laiko pabendravimui jau ir taip - minimumas, negu išlėkimą kažkur paklausyti paskaitos apie vaikus.

Labai teisingai atsakėt. Kai paklausi tėvų, kas jums svarbiausia, visi alei vieno atsakys: vaikai. O, pažiūrėkit, kaip sudėliota kasdienybė: darbas- namai-vaikai.. Vaikai yra paskutinėje vietoje, ir tikrai dauguma būtent taip ir gyvena. rolleyes.gif

Kursas nėra apie tai, kaip mylėti vaiką. Kursas apima labai labai daug. Pradedant kas tu esi pats, kokios tavo šaknys, baigiant vaiko auklėjimu diržu. Plius nagrinėjamos realios situacijos, aptarinėjamos vienos kitų situacijos, video. Papildoma medžiaga. Idėjų daug duodama, ir plius namų darbai. Beje, auklėjimas mušant, padarytas specialiai pačioje paskutinėje stadijoje, nes tada dažniausiai visi sėdi nulenkę galvas ir jau būna supratę, kad yra kitų būdų su vaikais susikalbėti 4u.gif Ir, kaip tik sakyčiau tos teorijos labai labai mažai 4u.gif

QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 10:17)
Tai,kad ne del vaiku geroves tie vaikai paimami.Del biznio.Tame visas ir reikalas.

Pasakysiu sąžiningai, skaitau jūsų pastoviai tokias numetamas frazes ir bandau suprasti: jūs čia rimtai rašot, ar parašot bile ką ant durniaus, taip sakant? Juokaujat?

QUOTE(Maja Di @ 2014 11 03, 11:27)
Bet man dar baisiau už fizinį smurtą psichologinis- kai vaikas ujamas, jam kalama į galvą, kad jis pats blogiausias, niekam tikęs, nurašytas ir gyvenime nieko nepasieks, ypač paaugliui. Gerai jei jis stiprus psichologiškai, jei ne, tai tokiu ir užaugs kaip jam sakoma ax.gif, arba net pasirinks savižudybę, nepateisinęs tėvų lūkesčių. Geriau jį už smulkmeną pagirti, nei pastoviai uiti už nesuplautus indus, nesutvarkytą kambarį, gautą dvejetą. Daugiau matyti ką jis gero padaro, o ne ką blogo ax.gif

Spėju ne LT gyvenat? g.gif
Atsakyti