Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(Le Murka @ 2014 11 03, 11:25)
Pas mus net nesciuju kursu nera. Nebent koks AVENT paskaitele suorganizuoja, apie zindyma  lotuliukas.gif  doh.gif

O tai kokiame užkampyje gyvenat? Vis viena yra koks miestas netoli, ten turėtų būti tokių kursų.
Pvz. pas mus darželyje organizavo kursus tėvam, norinčių buvo nemažai, bet kai reikėjo susimokėti pinigus, tai liko vos pusė ir neįvyko tokia paskaita.
Man regis kad dažnai tėvai tiesiog bijo tokių kursų, nes tai tarsi reiškia, kad jie nemoka vaikų auginti.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 03, 13:07)
Esmė tik kaip gyvena dauguma, tiek ir šypsenų aplink yra biggrin.gif

O kaip gyvena dauguma? Ir kas ta dauguma?
Vos paskelbus oficialiai, kad nuo naujų LT bus euras, prasidėjo tikras statybų bumas, ir dar tokiais tempais. Kas akivaizdžiai rodo, kad šešėlinė ekonomika klestėte klesti. Juodų pinigų apstu ir ne visada dirbantys už minimumą, gauna tik minimumą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 03, 14:16)

Vos paskelbus oficialiai, kad nuo naujų LT bus euras, prasidėjo tikras statybų bumas, ir dar tokiais tempais. Kas akivaizdžiai rodo, kad šešėlinė ekonomika klestėte klesti. Juodų pinigų apstu ir ne visada dirbantys už minimumą, gauna tik minimumą.

Dauguma -tai liaudis.Kuri gyvena is minimum.Ir tiems,kas negyvena is minimumo,o vazineja su tais nuliovais ,labai sunku suvokti,kad yra daug tokiu,kurie gyvena is minimumo lotuliukas.gif Ir kas svarbiausia,jie nesuvokia,kaip galima gyventi is to minimumo,kad is minimumo gyvena vieni glusiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 03, 13:16)
O tai kokiame užkampyje gyvenat? Vis viena yra koks miestas netoli, ten turėtų būti tokių kursų.
Pvz. pas mus darželyje organizavo kursus tėvam, norinčių buvo nemažai, bet kai reikėjo susimokėti pinigus, tai liko vos pusė ir neįvyko tokia paskaita.
Man regis kad dažnai tėvai tiesiog bijo tokių kursų, nes tai tarsi reiškia, kad jie nemoka vaikų auginti.
Papildyta:

Mazeikiai
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 10:17)

Labai teisingai atsakėt. Kai paklausi tėvų, kas jums svarbiausia, visi alei vieno atsakys: vaikai. O, pažiūrėkit, kaip sudėliota kasdienybė: darbas- namai-vaikai.. Vaikai yra paskutinėje vietoje, ir tikrai dauguma būtent taip ir gyvena.  rolleyes.gif

ne paskutineje, trecioje biggrin.gif juokas cia aisku, man irgi vaikai pirmoje vietoje, bet pagal skiriama jiems laika - trecioje, po darbo (9val./para) ir namu (tvarkymai, skalbimai, virimai).

zinoma, jei pinigu butu tiek, kad nereiktu man eiti i darba, mielai ta laika praleisciau su vaikais, lankytume kazkokius burelius, piestume, kalbetumemes, kartu ziuretume filmus ir pan. Dabar kad vaikams lieka laiko trupiniai, nuo namu ruosos (be abejo i tai galima itraukti ir vaikus, tik ne visada pavyksta, kai reikia kuo skubiau kazka padaryt, esi pavargus po darbu, tada siunti vaikus i kita kambari, o pati tvarkaisi ant staigio). na savaitgalius stengiames isnaudot.

kita vertus, kas is to, jei visa diena gali praleist su vaiku, bet su juo net nepasikalbi, tai gal geriau tos 7 min. (kazkoks mokslininkas paskaiciavo, kad vidutinis amerikietis tiek laiko per para skiria savo vaikui), bet jos tikrai kokybiskos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2014 11 03, 14:29)
ne paskutineje, trecioje biggrin.gif juokas cia aisku, man irgi vaikai pirmoje vietoje, bet pagal skiriama jiems laika - trecioje, po darbo (9val./para) ir namu (tvarkymai, skalbimai, virimai).

zinoma, jei pinigu butu tiek, kad nereiktu man eiti i darba, mielai ta laika praleisciau su vaikais, lankytume kazkokius burelius, piestume, kalbetumemes, kartu ziuretume filmus ir pan. Dabar kad vaikams lieka laiko trupiniai, nuo namu ruosos (be abejo i tai galima itraukti ir vaikus, tik ne visada pavyksta, kai reikia kuo skubiau kazka padaryt, esi pavargus po darbu, tada siunti vaikus i kita kambari, o pati tvarkaisi ant staigio). na savaitgalius stengiames isnaudot.

kita vertus, kas is to, jei visa diena gali praleist su vaiku, bet su juo net nepasikalbi, tai gal geriau tos 7 min. (kazkoks mokslininkas paskaiciavo, kad vidutinis amerikietis tiek laiko per para skiria savo vaikui), bet jos tikrai kokybiskos  wub.gif

ten nemano postas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 11 03, 12:27)
Tai labai smagu  wub.gif

sakot smagu kad nutautėjam? Kas dar džiugina?
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 09:17)
lotuliukas.gif  4u.gif

Tai,kad ne del vaiku geroves tie vaikai paimami.Del biznio.Tame visas ir reikalas.

o biznis kame? kad vaikus reikia išlaikyti?

QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 09:48)
Nebutinai geju.
Beje,jiems labia reikalingi toki vaikai,kaip jusiskaii-gerai isaukleti,intelektualus.Ten toks geris yra deficitas.

aha. Norvegai išimtinai neintelektualūs ir prastai išauklėti. Vis stebiuosi, kaip tokia neintelektuali tauta susikūrė sau tokią gerovę. Gamtos turtų galite neprikaišioti - greta - dar turtingesnė Rusija, nepasižyminti visuotine gerove. Iš kitos pusės - kita gerovės valstybė - Švedija, turinti tų turtų mažiau. Bet gyvenanti gerai.
Bijau, kad perkėlus lietuvius ar kitas posovietinio mentaliteto tautas į turtingą gamta šalį, rezultatas būtų kaip Kaliningrade - kur išpuoselėtas kraštas buvo tiesiog nugyventas.
QUOTE(adrija @ 2014 11 03, 11:27)
Jis ja myli.Labai.Ji jam yra vienintele visame pasaulyje,kokia bebutu.
Jei jau tikrai padetis sudetinga-motina ji dauzo,ar susidejusi su kokiu prievartautoju ar sadistu ir apsimeta ,nematanti,kas vyksta salimais..Bet ne I vaiku namus ar pas globejus ,o visu pirma gal yra kokia normali mociute ar teta.Ir nereikia vaikais spekuliuoti.Nereikia ,kaip NO ,vaiku teisiu darbuotojams moketi alga,dydziu priklausancia nuo suregztu bylu skaiciaus.Vien sitai viska ir pasako.
As manau,kad bet kokiu atveju reikia daryti viska,kad vaikas butu paliktas savos seimos terpeje.

o jūs įsitikinusi, kad NO gauna atlyginimą už kiekvieną paimtą vaiką? gal galite pasidalyti savo žinojimo šaltiniais? pageidautina oficialiais, be abejo.
Lietuvoje irgi ieškoma vaiko giminaičių. Procentas vaikų, augančių globos namuose nei kiek ne mažesnis. Ypač turint omeny, kokiais atvejais vaikai paimami.

QUOTE(Monteverte @ 2014 11 03, 13:07)
Kaip toje Norveijoje, gauna bananų ir iPadą ir nieko nebereik cool.gif

jūs gyvenate Norvegijoje ar jūsų vaikai gyvena Norvegijoje?
Papildyta:
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2014 11 03, 13:38)
sakot smagu kad nutautėjam? Kas dar džiugina?

tautinė savastis - žema savivertė ir smurtas aplinkoje?

tiek to, būsių ne lietuvė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 03 lapkričio 2014 - 13:44
QUOTE(Karusia @ 2014 11 03, 13:44)

tautinė savastis - žema savivertė ir smurtas aplinkoje?

tiek to, būsių ne lietuvė.

tiek kiek skaičiau ir mokiausi - vis susidurdavau su tuo, kad lietuvių visada buvo aukšta savivertė. Smurtas aplinkoj? Mano aplinkoj smurto nėra.
Yra tik pasakojimai kad jis gal būt yra, bet man su tuo susidurti neteko. Į Norvegiją niekada nevažiuočiau gyventi, ne dėl jų politikos apie smurtą- buvau ten, man nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 11 03, 13:44)
jūs gyvenate Norvegijoje ar jūsų vaikai gyvena Norvegijoje?

Remiuosi straipsniais, kurie buvo įdėti, nes daugiau nėra kuo remtis. Porą patenkintų ten gyvenančių narių juk irgi nesiskaito, nes taip pat rastume šiame ar kitame forume nepatenkintų Norvegijoje gyvenusių narių, pvz. kai buvo suimti už neva padarytą išžaginimą ir atimta teisė į advokatą ir apskritai į viską porai mėnesių ir pan.
Tikrai rasite tokių istorijų, jei nuoširdžiai paieškosite ax.gif
Atsakyti
Kas keisčiausia, jog kai kokioje temoje moteris pasiskundžia, jog sunervino nepaklusdama vyrą gavo į nosį nuo jo, tai visos tuoj sukudakuoja "Smurtautojas! Bėk, palik, nenormalus, trenks ir antrą kartą, negi lauksi, kol negyvai uždaužys?"

Kai tėvas /-ai tą patį padaro vaikui, tai ką jūs manote? Tos pačios kudakuoja "Matyt, buvo už ką, kitaip neišauklėsi"

Žodis žodin kartoja smurtautojų pasiteisinimus - "Neklauso, kitaip nesupranta, yra už ką, nes sunervuoja".

Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2014 11 03, 13:50)
Į Norvegiją niekada nevažiuočiau gyventi, ne dėl jų politikos apie smurtą- buvau ten, man nepatiko.

o jei norvegija neptiko, tai visas europietiškumas - blogai?

Monteverte - rask penkis spalio mėnesio straipnsius apie tai, kaip gerai gyventi Lietuvoje. Arba Rusijoje. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 11 03, 14:04)
o jei norvegija neptiko, tai visas europietiškumas - blogai?

beatodairos vakarėjimas, rusėjimas, lenkėjimas- visada negerai. Aš taip manau.
Atsakyti