Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkų mokyklos Vilniuje

QUOTE(Gizmulka @ 2007 01 31, 16:48)

Man buvo keista, kai universitete kalbos kultūros dalyką geriau išsilaikydavo rusakalbiai/lenkakalbiai nei lietuviai.


Va cia tai sutinku drinks_cheers.gif
pas mus tas pats buvo
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2006 10 12, 22:43)
Perskaičiau mano komentarų pastebėjimus, todėl kyla forumietėms klausimų
1)Įdomu, kodėl vietiniai lenkų vaikai tarpusavyje kalbasi lietuviškai?
2)Ar tikrai vietinių lenkų mentalitetas toks pat kaip lietuvių?
3)Kodėl net Sovietiniais laikais dauguma lenkų tėvų savo vaikus atiduodavo ne į lenkišką mokyklą?
Laukiu atsakymų smile.gif


del punkto 1. viena karta puikia girdejau kai autobuse mociute isgirdusi kai vaikai snekasi lenkiskai jiems piktu balsu pasake , "mesgivenam lietuvoj prasom kalbetis lietuviskai" blink.gif sakes koks mentelitetas...

galiu pasakyti kad lietuviai vaikai dar baisiau kalbasi ypac rusu zargonais siaubas, siurbas ima... doh.gif lotuliukas.gif geda lietuvai...
del 2 punkto nesutinku...aisku skyriasi ziaurej ...lenku vaikai nors kiek yra isauklei, o lietuviu vaikai hamai...jau ne karta esu susidurusi... su suaugusiais sneka kaip su draugais...jokio elgesio ...kaip is kaimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AG@TA: 31 sausio 2007 - 18:00
QUOTE(Gizmulka @ 2007 01 31, 15:48)
Aš esu lenkė ir mano vaikai eis tik į lenkų mokyklą, net jei į jų būs nedaug ir reikės vežiuot į kitą miesto galą. Pati lankiau lenkų mokyklą, sėkmingai įstojau į universitetą, kurį užbaigiau su pagirimu. Gal būt tą lemė tai, kad mokyklos pakankamai aukštas lygis, galbūt stropus mokymasis, bet aš manau kad lenkų mokyklos nėra nei geresnės, nei blogesnės už lietuvių.

O kabinėjimasis už tokių pvz, kaip ja szlam/szedlam - biški vaikiškas mano manymu, nes ir lietuviai lietuviškai toli gražu nevisada taisyklingai šneka. Man buvo keista, kai universitete kalbos kultūros dalyką geriau išsilaikydavo rusakalbiai/lenkakalbiai nei lietuviai.

drinks_cheers.gif irgi baigiau lenkišką mokyklą, paskui studijavau universitete, kur baigiau 2 specialybės ir man jokių problemų nebuvo. Ypač pastebėjau kad kalbos kultūrą geriau išlaikydavo rusakalbiai/lenkakalbiai, lietuviai gaudavo blogus pažymius . Pagal tai turim gerą pavyzdį cool.gif

Atsakyti
Siaubas, su tokia nacionalizmo išraiška, kaip vicky dar nesu susidurus blink.gif fool.gif
Esu lenkė, kitais metais leisiu dukrą į mokyklą ir tikrai - į lenkų. Pati esu baigus lenkų mokyklą ir tame įžvelgiu TIK privalumus: vaikai išugdo savyje tautinį identitetą, žino daugiau kalbų, turi didesnį studijų pasirinkimą (PL). Ir noriu paneigti tą mitą, kad jie neišvažiuoja mokytis. Iš mano laidos išvažiavo apie 40%, ir aš tame tarpe, o paskui - grįžus į LT dar ir čia mokiausi, todėl įžvelgiu vien pliusus priklausomybėj tatutinei mažumai. Na bet, gal vicky čia jau nebesilanko ir nėr su kuo apie tai diskutuot ax.gif

Mamytės, norėčiau sudaryt lenkų mokyklų Vilniuje sąrašą, kad būtų galima žinot, iš ko rinktis. Manau, kažką tikrai pamiršiu, todėl labai prašau papildyt blush2.gif

A.Mickevičiaus (Kruopų g.11)
V.Sirokomlės (Linkmenų g.)
Jono Pauliaus II( Rygos g.10- pagrindinė, V.Druskio 11/7 - gimnazija)
J.Lelevelio (rusų-lenkų, Antakalnio g.33)
J.Kraševskio (Rugiagėlių g.15)
Š. Konarskio (Statybinkų g.5)
Lazdynų m-kla (rusų-lenkų, Žėručio g.4)
Grigiškių m-kla (nžn, gal ten tik kelios lenkiškos klasės, mažai žinau apie šią m-klą)
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 05 kovo 2007 - 01:46
Mieloji, BlackDee, nuo to, kad vaikas lankys lietuvišką mokyklą, jis netaps lietuviu ir nenustos priklausyti tautinei mažumai.

Iš kitų Jūsų žinučių akivaizdu, kad turite ekonominį ineteresą surinkti kuo daugiau vaikų į lenkiškas mokyklas. Tikiuosi, žmonės, skaitantys šį forumą, supras, kad tempiate "paklodę" į savo pusę.

Jau ne kartą esu pastebėjusi tendencingai laikraščio "Kurier Wilenski", kuriame dirbate/dirbote, skleidžiamas ideologines idėjas mokyklų atžvilgiu.

Linkiu nepamiršti, kad tokia forma siekdami savo asmeninio ekonominio intereso, nukenčia vaikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicky: 07 kovo 2007 - 17:22
QUOTE(vicky @ 2007 03 07, 17:20)
Mieloji, BlackDee, nuo to, kad vaikas lankys lietuvišką mokyklą, jis netaps lietuviu ir nenustos priklausyti tautinei mažumai.

Iš kitų Jūsų žinučių akivaizdu, kad turite ekonominį ineteresą surinkti kuo daugiau vaikų į lenkiškas mokyklas. Tikiuosi, žmonės, skaitantys šį forumą, supras, kad tempiate "paklodę" į savo pusę.

Jau ne kartą esu pastebėjusi tendencingai laikraščio "Kurier Wilenski", kuriame dirbate/dirbote,  skleidžiamas ideologines idėjas mokyklų atžvilgiu.

Linkiu nepamiršti, kad tokia forma siekdami savo asmeninio ekonominio intereso, nukenčia vaikai.

blink.gif fool.gif mastau.gif doh.gif Na aš esu šokiruota tokiu pasisakymu....
visų pirma nei dirbau, nei dirbu laikraštyje "Kurier Wilenski". Antra, nesiekiu jokio asmeninio ekonominio intereso, nes visa mano darbo patirtis susijusį su užsienio kapitalo verslo įmonėmis privačiame sektoriuje.
BET tvirtai laikausi nuomonės, kad kiekviena didesnė tautinė mažuma turi teisę bet kokioj valstybėj kurti savo pilnavertiška bendruomenė - su mokyklomis, kultūriniais renginiais, laikraščiais ir t.t.
Nežinau iš kokių mano žinučių sprendžiat, bet beveik visos mano žinutės parašytos skyrelyje "Grožis ir kosmetika" ax.gif , nemanau, kad tai susiję su lenkų mokyklomis.... doh.gif "Anyway", su tokiais nacionalistais, kaip Jus, gerbiamoji, iš tiesų sunku yra veltis į diskusiją, ypač, kad nepateikėtė nei vieno logiško ir protingo savo skleidžiamos nuomonės argumento. Labai norėčiau draugiškai užbaigti šią diskusiją ir pasiūlyti ramiai kiekvienam pasilikt su savo nuomonę, o ne įžūliai ją piršti oponentui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2007 03 05, 02:43)
Mamytės, norėčiau sudaryt lenkų mokyklų Vilniuje sąrašą, kad būtų galima žinot, iš ko rinktis. Manau, kažką tikrai pamiršiu, todėl labai prašau papildyt  blush2.gif

A.Mickevičiaus (Kruopų g.11)
V.Sirokomlės (Linkmenų g.)
Jono Pauliaus II( Rygos g.10- pagrindinė, V.Druskio 11/7 - gimnazija)
J.Lelevelio (rusų-lenkų, Antakalnio g.33)
J.Kraševskio (Rugiagėlių g.15)
Š. Konarskio (Statybinkų g.5)
Lazdynų m-kla (rusų-lenkų, Žėručio g.4)
Grigiškių m-kla (nžn, gal ten tik kelios lenkiškos klasės, mažai žinau apie šią m-klą)
4u.gif


As noreciau papildyti sarasa dar viena lenkiska mokykla Zaliakalnio pradine mokykla ( cia Naujojoje Vilnioje).
Siemet ir mano vaikas pradejo ja lankyti ir kiek girdejau atsiliepimu tai jie buvo labai deri. Geri pedagogai, salygos irgi geros. Man dar labai imponuoja kad prie klases yra didelis zaidimu kambarys, taip pat rubine ir tualetas. Tai tikrai labai patogu, ypac pirmokams thumbup.gif Be to dar vienas pliusas tai kad pradineje nera paaugliu doh.gif

P.S. Del vicky provokuojanciu pasisakymu: ignoruokime juosir nekreipkime demesio!!! mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Laba diena,

mes planuojame leisti savo sunu i Vivulskio mokykla, nors visai neseniai galvojau kad eis i lietuviu, net lietuviu darzeli lanke. Dabar, kai jau arteja laikas i mokykla, supratau, kad pats vaikas labiau linkes eiti i lenku. Gal kas gali parasyti apie Vivulskio mokykla atsiliepimu ir pasiulyti gera pradinuku mokytoja. Kaip tes su prailginta grupe ir ar buna antra pamaina.
Atsakyti
QUOTE(Anita @ 2008 03 16, 17:03)
Laba diena,

mes planuojame leisti savo sunu i Vivulskio mokykla, nors visai neseniai galvojau kad eis i lietuviu, net lietuviu darzeli lanke. Dabar, kai jau arteja laikas i mokykla, supratau, kad pats vaikas labiau linkes eiti i lenku.  Gal kas gali parasyti apie Vivulskio mokykla atsiliepimu ir pasiulyti gera pradinuku mokytoja. Kaip tes su prailginta grupe ir ar buna antra pamaina.

sveika 4u.gif
užeik čia gal kuri mamytė patars g.gif
Atsakyti
Va cia tai bent dalyku priraset....
pati baigiau Lenku mokykla, dbr mokausi Romerio Universitete...Moku puikiai: lenku, lietuviu, rusu, anglu kalbas. Be to mokausi dar dvieju kalbu... Geras jausmas kai grupiokai tik mikcioja klausydami kai snekuosi su draugemis savo gimtaja arba rusu kalba... Moketi kalbas tai didziausias turtas.
Atsakyti
smile.gif Sveiki, tek visko prisiskačiau, kad man viskas susipainiojo.
Aš irgi leisiu savo dukrelė kitais metais į mokyklą, pati esu baigusi lenkišką mokyklą ir noriu pasisakytiašią temą.
Nuo to kiek ir kokias kalbas moka vaikas priklauso tik nuo vaiko, man pvz. sunkiai sekėsį su kalbom tai ne vienos labai gerai ir nemokų, už tai nusprendžiau savo vaikus leistį į lietuvišką mokyklą, tikiuose kad nors vienos kalbos jie galės išmokti gerai, o ne visu po truputi.
Atsakyti
QUOTE(Lilija84 @ 2008 12 10, 16:20)
Nuo to kiek  ir kokias kalbas moka vaikas priklauso tik nuo vaiko, man pvz. sunkiai sekėsį su kalbom tai ne vienos labai gerai ir nemokų, už tai nusprendžiau savo vaikus leistį į lietuvišką mokyklą, tikiuose kad nors vienos kalbos jie galės išmokti gerai, o ne visu po truputi.

gerai pati pastebejot kad "Nuo to kiek ir kokias kalbas moka vaikas priklauso tik nuo vaiko" todel visai nelogiska skamba tolesnis jusu postas kad leidziant vaika i lietuviska mokykla jis "nors vienos kalbos jie galės išmokti gerai, o ne visu po truputi". O tai kad jis budamas ar lenku ar kitos tautybes besimokydamas lietuviu mokykloje netaps lietuviu o ir praras savo tautini identiteta jums visai nesvarbu? Kaip jis gerai ismoks kitos kalbos budamas kitos tautybes jei netures starto kada tevai jam galetu padet (pripazinkit, kad dauguma vaiku pradinese klasese mokosi kartu su tevais kurie padeda isisavint ir ismokina vaika mokytis) o toks tevas ar motina nebaiges mokyklos ta kalba kuria dabar mokysis ju vaikas vargu ar sugebes tinkamai paruost savo vaika tolesniam mokymuisi .
Is gyvenimo ir asmenines patirties - nesvarbu kokia kalba vaikas mokosi jei jis turi gyvenime uzsibriezta tiksla, nora ir motyvacija jis tikrai to pasieks, nesvarbu ar jis mokysis lietuviu, rusu ar lenku kalba.
O dar noreciau pridurt - jeigu jus jau taip ziurit i ateiti ir pergyvenat del savo vaiku tai neziurekit tik sau po kojom o zymiai toliau nes esam pasaulio pilieciai o tokiu budu reiketu visiems mokytis anglu , prancuzu, vokieciu ar kinieciu kalbu nes jos pasauli valdo .
Prie sovietu sajungos lenkai leisdavo savo vaikus i rusu mokyklas taip pat su ta mintim kad jie ateity vos ne ministrais turetu tapt, deja istorija parode visai ka kita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.A.K.: 10 gruodžio 2008 - 15:53