Įkraunama...
Įkraunama...

Esu palūžusi

Bimbale, aš nesuprantu, kokiame pasaulyje jūs gyvenat, kas čia per idealizavimas ir teisinimas tokių žmonių doh.gif Kodėl iš paskutiniųjų stengiatės įžvelgti tai, ko nėra?
QUOTE
. Tik abejoju, kad si, paskutineje nuotraukoje esanti krosnis isties kurenama, nes net pusprotis ukininkas nedziaus lasiniu ir skilandziu virs karsciu spinduliuojancio peciaus. Kuo ta kambareli sildo tokia seimyna, elektra ar kitaip - tai nera informacijos gi.

Nu laba diena doh.gif Ar nematote, kokie tie skilandžiai? Aptirpę, avarvėję nuo karščio, pasidengę išsilydžiusių taukų ir suodžių koše. Mane net supykino į juos pažiūrėjus doh.gif
QUOTE
Kyla klausimas: is kur ir kokiomis aplinkybemis atsirado senesnes fotkes?
Iš senesnio straipsnio matomai, nes ta šeimynėlė neišdygo čia ir dabar iš po žemių. Kame čia kriminalas?
QUOTE
Antra, oi jau, kad sokinejo ir sokineja ta valdzia apie daugiavaikius. Tik vat konkreciai ka dave, ka padare, kuo padejo - na nei raides neradau  Aisku, gal tevai be reikalo atsisake pagalbos, gal ne... Na kas kas, o sita seima turetu sutikti su bet kuo ar ne? Kam jiems darzas prie namu, gi palakstys i laukus pora trejeta kilometru bulviu, krapu prireikus, na nera gi jiems ka veik kaime gyvenant, kiek cia tu vaiku gi ir ukio? Paliks motina mazelius po spyna uzrakintus, ant dvirkos ir pirmyn? Aisku, kad taip pat nereikejo pasididziuotis ir griebt kita siuloma troba uzkampy, kiek cia tos ziemos, isbris gi vaikai tas pusnis, kad mokyklon patektu?

Kad už tokias sumas siūlo namus nupirkti, tai čia nieko įspūdingo, ane bigsmile.gif Ir manot daugiau niekuo nešelpia? Tik akivaizdu, kad jie to nevertina, jiems viskas netinka, tai negi ims pasakoti ką konkrečiai gauna? Pakalbintų valdžios atstovus, tie papasakotų plačiau.
Jau įsivaizduoju tos šeimos daržus ir krapus su salotomis lotuliukas.gif Kaip taisyklė - kokia sodyba, tokie ir daržai, spėju, kad neužsiaugina net sau pakankamai visko.
Užkampiuose ir kiti žmonės gyvena, ir vaikus augina, ir į mokyklas, kaip jau minėjo, autobusiukai vežioja. Bet va šitiems tai kur jau, aiškiai per prasta būtų taip doh.gif
QUOTE
O mamos zodzius ar girdejot? Be galo grazi ne tik jos tarme, bet ir su didziuliu nuosirdumu tariami jos zodziai apie vaikus, kaip : ,,mano vAkai ypatingi!"
KUO ??? lotuliukas.gif Kaip supratau jau ir didelių yra, kad teises laikėsi. jeigu bent vienas būtų protingesnis ir tvarkingesnis, tokiame mėšle negyventų. Gi mato, kaip aplink žmonės gyvena, imtų, tvarkytųsi patys, jei tėvai tingi ar nenori, ar laiko neturi. Daugiavaikėse šeimose normalūs vaikai vieni kitus prižiūri, tvarkosi. Jeigu motka nesitvarko, ko nei vienas ypatingas vaikas nesiima to darbo? Jau auga 9 ir, ko gero, ne pabaiga, tokių pačių nevykėlių tinginių, susiras antras puses ir toliau dauginsis geometrine progresija doh.gif
QUOTE
Gyvenot kada nors kaime? Kilus bent is jo? Isivaizduojat bent akies krasteliu gyvenimo salygas ten? As negyvenu kaime, bet kilus is ten,taip pat yra keli kaime gyvenantys giminaiciai iki siol. Gal nedaug, bet nuraukiu siandienos buiti ir buti ten. Ir, patikekit, kad gilumoj Lietuvos kaimai yra prasigere iki negaliu, vaikai daugumos atimti, problemos ir skauduliai ten ...
Ar ukininkauti nera darbas, pagal jus? Gyvulius mezti du, tris kart paroj, darzus runkeliu nuraveti, laukus aparti ir uzseti - tai kas cia? Atostogos? Malonumas? 

Gimiau, augau ir gyvenu bigsmile.gif Ir tikrai esu mačiusi išgeriančių šeimų, netvarkos, bet tooooookio košmaro akyse nesu regėjusi. Atkreipėte dėmesį, kad kaimynas nesutiko parduoti namų, kai sužinojo, kad jie ten gyvens? Žmogui širdį skaudėtų, kad jo namai būtų paversti tokiu sąvartynu. Reiškia ir tame kaime žmonės gyvena normaliai, nesupranta tokio apsileidimo. Žinokit, net kiaulė kampe reikalus atlieka ir švarų guolį palaiko, o čia doh.gif Ir dar gerbti juos, kad gėdą žmonių giminei daro?
Tik jau nepasakokite apie darbus, kaime visi normalūs žmonės dirba, bet tokioje betvarkėje negyvena. Neretas dar ir kitą darbą turi, ir namuose ūkelį prilaiko. Kaip pavyzdys, kaimynystėje buvusi daugiavaikė šeima, 7 vaikai užauginti. Tėvas dirbo traktoristu, motina- fermų darbininkė, turėjo ir daržų ir gyvulių, bet namuose pedantiška tvarka. Visi šapeliai išgrėbstyta, vasarą gėlių jūra aplinkui, viena gražiausiai tvarkomų sodybų apylinkėje.
Atsakyti
QUOTE(bimbalė @ 2014 11 28, 03:19)
gimdyt ir vaikus auklet tegali tik intelektualai, eruditai ir t.t. iseitu?

O tai kada jiems sviestis tada? Kada kulturintis?
Papildyta:
QUOTE(Itani @ 2014 11 28, 11:56)
Kaip pavyzdys, kaimynystėje buvusi daugiavaikė šeima, 7 vaikai užauginti. Tėvas dirbo traktoristu, motina- fermų darbininkė, turėjo ir daržų ir gyvulių, bet namuose pedantiška tvarka. Visi šapeliai išgrėbstyta, vasarą gėlių jūra aplinkui, viena gražiausiai tvarkomų sodybų apylinkėje.

O vaikais kada uzsieme? unsure.gif Kada juos auklejo, kalbejosi su jais, domejosi ju vidumi, isgyvenimais? Septyniu??
I burelius veziojo? Atostogauti? Pasaulio parode?
Atsakyti
QUOTE(Razul @ 2014 11 28, 12:03)
O vaikais kada uzsieme? unsure.gif  Kada juos auklejo, kalbejosi su jais, domejosi ju vidumi, isgyvenimais? Septyniu??
I burelius veziojo? Atostogauti? Pasaulio parode?


Gal kartu prie ūkio dirbant? Ar čia būtina sėdėt, nieko neveikt ir kiaulidėj gyvent, kad vaikais pasidomėt.

Būreliai, atostogos, pasaulis - yra? Super, nėra? Nė vienas be to dar nenumirė. Man tėvai pasaulio nerodė, ale niekuom prastesnė nesijaučiu. Užtat išmokė švaros ir tvarkos namie laikytis.
Atsakyti
QUOTE(Razul @ 2014 11 28, 11:03)

O vaikais kada uzsieme? unsure.gif  Kada juos auklejo, kalbejosi su jais, domejosi ju vidumi, isgyvenimais? Septyniu??
I burelius veziojo? Atostogauti? Pasaulio parode?

Tie, kurie straipsny aprašyti, turbūt visa tai daro, nes, kaip matyt iš nuotraukų, turi tam laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 28 lapkričio 2014 - 11:15
QUOTE(Razul @ 2014 11 28, 12:03)
O vaikais kada uzsieme? unsure.gif  Kada juos auklejo, kalbejosi su jais, domejosi ju vidumi, isgyvenimais? Septyniu??
I burelius veziojo? Atostogauti? Pasaulio parode?

Kalbėjosi, auklėjo, domėjosi kai visi draugiškai kokį nors darbą dirbdavo, ar šiaip ką veikdavo, kaip ir daugumoje dirbančių ir tvarkingų šeimų. Buvo labai vieninga šeima, visi visur kartu. Būrelius lankydavo toje pačioje mokykloje, po pamokų, vaikai buvo labai sportiški, dalyvaudavo net respublikinėse varžybose. Kurie norėjo, tie pasaulio pamatė užaugę, tapę savarankiškais. Kas blogai? bigsmile.gif Tėvai neišgalėjo prabangos suteikti, bet išaugino tokiais, kad tapę savarankiškais galėtų patys sau suteikti viską, ko nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 28 lapkričio 2014 - 11:22
kuri ten domėjosi iš kur senos nuotraukos? matyt iš vietinės spaudos - gūglas visagalis

http://www.zemaiciol...iew/7813/1/168/
http://www.zemaiciol...iew/3622/1/169/
Atsakyti
QUOTE(bimbalė @ 2014 11 27, 18:48)

Jokio asmeninio pykcio Jums nejauciu, jei Jus man jauciat del kazkokiu priezasciu, tai Jusu problema, ne mano.
Sekmes  4u.gif  Diskutuokit, palieku Jums sitas erdves.  4u.gif

as irgi jokio pykscionejauciu. Kodel tureciau jaust? Tiesiog labai juokinga, kai zmogus nezinodamas kaip dar savo mintis paremt registruojasi keliais nickais, kad "bendraminciu" turet lotuliukas.gif


***********
o kas liecia to straipsnio apie ta vargana seima, tai zinokit, man tokios seimos negaila. Kodel? Nes jie aptys del saves visai nesistengia, tik istiese rankas laukia kol kas pades. Kodel manau, kad nesistengia? Nes betvarkej gyvena. Netvarka ir namie, ir lauke. Jei bent kiek viskuo rupintusi, tai namai dabar nebutu tokios bukles. Bet jiem dzin, kad kas genda, negi PATYS tvakyt/taisyt turi? Geriau tegul duoda jiem kita nama, sitas gi jau "nusidevejo".....
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 11 28, 11:00)
o kas liecia to straipsnio apie ta vargana seima, tai zinokit, man tokios seimos negaila. Kodel? Nes jie aptys del saves visai nesistengia, tik istiese rankas laukia kol kas pades. Kodel manau, kad nesistengia? Nes betvarkej gyvena. Netvarka ir namie, ir lauke. Jei bent kiek viskuo rupintusi, tai namai dabar nebutu tokios bukles. Bet jiem dzin, kad kas genda, negi PATYS tvakyt/taisyt turi? Geriau tegul duoda jiem kita nama, sitas gi jau "nusidevejo".....


O ar bandėt paklausti, kodėl?
Viskas, ką jūs rašot yra tiesa smile.gif, tačiau tai tik pliki faktai. Akivaizdūs, badantys akis.
Tad kodėl? Kodėl šeima iš straipsnio negali/nenori/nemoka kitaip gyventi, rūpintis, tvarkytis, stengtis? Ir dar vienas klausimas, kodėl jūs visa tai daryti galite/mokate/norite?

Tikra istorija - keturiolikmetę iš tėvų paėme VTAS, patalpino į tikrai neblogus vaikų namus. Suėjo jai tenai aštuoniolika, gavo įsikūrimo pašalpą (tris-keturis tūkstančius litų) - milžiniškus pinigus... Grįžo mergaitė į gimtas vietas, iškart pastojo ir ištekėjo. Gimė berniukas, po metų kitas, šeima buvo nuolat stebima VTAS, lankė soc. darbuotojai dažnai ir visa laimė. Kai antrajam buvo apie tris mėn. VTAS abu berniukus paėmė. Mažajam nušalusios kojos, vyresnėlis išsekęs nuo bado ir su bronchitu. Vaikus sugydė ir kartu su mama devyniolikmete apgyvendino kartų namuose. Ji iš ten pabėgo, kartu su vaikais, į kitą rajoną. Rudenį VTAS vaikus vėl paėmė, šį katą suvisam, nuolatinai ribotos motinystės teisės. Po metų gimė dar vienas berniukas, jį paliko ligoninėje, pasirašė atsisakymo dokumentus, mažylis turi VAS.
Kodėl? Kodėl ji taip elgiasi? Argi nenorėtų ji gražiai gyventi, džiaugtis savo vaikiukais, mylėt ir būt laiminga? Žinoma norėtų.

Tokie žmonės yra tarsi neįgalieji - be vienos kojos, be orientacijos, akli, kartu su sveikais treniruotais atletais, pastatyti prie starto linijos, bėgimui, kuris vadinas gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 11 28, 13:00)
Tiesiog labai juokinga, kai zmogus nezinodamas kaip dar savo mintis paremt registruojasi keliais nickais, kad "bendraminciu" turet  lotuliukas.gif

Aš manau, kad vienąkart, jūsų paprašysiu tokius kaltinimus pagrįsti.

Nes matau, kad nesibaigia provokavimai, neaiškūs kaltinimai ir t.t. Kaip tai susiję su šia tema, jūsų asmeniniai ir niekuo nepagrįsti įtarinėjimai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2014 11 28, 15:17)
Kodėl? Kodėl ji taip elgiasi? Argi nenorėtų ji gražiai gyventi, džiaugtis savo vaikiukais, mylėt ir būt laiminga? Žinoma norėtų.

Tokie žmonės yra tarsi neįgalieji - be vienos kojos, be orientacijos, akli, kartu su sveikais treniruotais atletais, pastatyti prie starto linijos, bėgimui, kuris vadinas gyvenimas.

Labai gražiai parašėt. Bet kaip padėti tokiems, kai jie patys nesupranta, kad jiem gero nori tos pačios VTAS ax.gif . Kad jiem pagalbos ranką tiesia, kaip motyvuot tokius g.gif . Manot, kad iš tėvų namų išėjus ta mergaitė būtų kitokia?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 28, 12:31)
Labai gražiai parašėt. Bet kaip padėti tokiems, kai jie patys nesupranta, kad jiem gero nori tos pačios VTAS ax.gif . Kad jiem pagalbos ranką tiesia, kaip motyvuot tokius g.gif . Manot, kad iš tėvų namų išėjus ta mergaitė būtų kitokia?


Iš savo tėvų? Kur geriama ir smurtaujama - ne, nemanau. Bet išėjusi iš namų, kur tuos keturis metus būtų gyvenusi šeimoje, išmokusi nors kažkiek tvarkytis su pinigais, pamačius kad gyvenime galima seikti ir pasiekti kažko daugiau nei pašalpos už vaikus. Būtų kitokia. Galbūt būtų įstojus mokytis amato, o gal net į kolegiją kokia.
Pernai metų pabaigoje 4368 vaikai gyveno vaikų globos įstaigose, kiek jų jau yra tokie kaip mano aprqšyta mergaitė. Beje, jos berniukai ... buvo patalpinti į tuos pat globos namus kur mama augo.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2014 11 28, 16:04)
Iš savo tėvų? Kur geriama ir smurtaujama - ne, nemanau. Bet išėjusi iš namų, kur tuos keturis metus būtų gyvenusi šeimoje, išmokusi nors kažkiek tvarkytis su pinigais, pamačius kad gyvenime galima seikti ir pasiekti kažko daugiau nei pašalpos už vaikus. Būtų kitokia. Galbūt būtų įstojus mokytis amato, o gal net į kolegiją kokia.
Pernai metų pabaigoje   4368 vaikai gyveno vaikų globos įstaigose, kiek jų jau yra tokie kaip mano aprqšyta mergaitė. Beje, jos berniukai ...  buvo patalpinti į tuos pat globos namus kur mama augo.

Būtent, tik kažkodėl pas mus labai bijoma, kad gėjai, kaip Norvegijoj, pradės "grobti" vaikus doh.gif . Ir tokios šeimos, kurios pasiaukojamai augina svetimus vaikus (ir dažnai nelengvus), mano nuomone, turėtų būti labiau remiamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 28 lapkričio 2014 - 15:42