Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

O jūs palikit neatbėgųsį Tūzą tam vidiniam kieme kelioms valandoms - kitąkart pašaukus kūlversčiais į vidų varys biggrin.gif
Atsakyti
Visada nešiojuosi kišenėje skaniukų ir Ipei atbegus kai pašaukiu be proto ją giriu ir skatinu skaniukais. smile.gif
Turim kitokią bėdelę.
Ji iš džiaugsmo ar baimės linkusi kelis lašus nuvarvinti. Kartą grįžom iš svečių ir vyras iš karto, net nenusirengęs ją iš narvo išleido ir vedėsi į lauką. Ji tik išėjusi iš narvo iš karto ir myžtelėjo. Ne daug, ne balą bet tokia juostelė ir nusitęsė. Na vyras, aišku, užriaumojo, subarė. Dabar ji iš narvo bijo išeiti unsure.gif Kad ir ryte, atidarau o ji priglunda, vyzgina uodegą, džiaugiasi bet neina, turiu ištraukti.
Ir dėl to myžiojimo. Skaičiau kažkur, kad nesuteikti šuniui stiprių emocijų, tipo didelio džiaugsmo ar didelės baimės. Nu bet kaip tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 12 01, 09:56)
Ji iš džiaugsmo ar baimės linkusi kelis lašus nuvarvinti. Kartą grįžom iš svečių ir vyras iš karto, net nenusirengęs ją iš narvo išleido ir vedėsi į lauką. Ji tik išėjusi iš narvo iš karto ir myžtelėjo. Ne daug, ne balą bet tokia juostelė ir nusitęsė. Na vyras, aišku, užriaumojo, subarė. Dabar ji iš narvo bijo išeiti unsure.gif  Kad ir ryte, atidarau o ji priglunda, vyzgina uodegą, džiaugiasi bet neina, turiu ištraukti.
Ir dėl to myžiojimo. Skaičiau kažkur, kad nesuteikti šuniui stiprių emocijų, tipo didelio džiaugsmo ar didelės baimės. Nu bet kaip tai padaryti?

Mūsų vokietė myžčioja. Iš susijaudinimo, iš baimės. Stengiuos niekada neit pas ją vos grįžus, nežiūrėt į akis. Visus žaidimus, kontaktus ir džiaugsmus pradedam tik tada, kai ji atlieka savo reikalus. Ne visada balų pavyksta išvengti, bet manau, kad neskatinant ir tikslingai elgiantis, jas galima sumažinti iki minimumo.
Jei jūsiškė dar ir šiek tiek baili, tada sunku... Kiekvienas garsesnis ar piktesnis žodis gali privest iki balos. Niekada neguoskit, kai neina iš narvo, kai apsišlapina. Iš narvo bandykit su skanuku išviliot. Bet vėlgi, gražūs žodžiai ir nusmailintas liežuvis gali reikšti balutę...
Atsakyti
mano vokietukė irgi mėgdavo apsišlapint iš džiaugsmo, ypač mums parėjus namo doh.gif veisėja patarė paberti smulkaus sausiako saują ir tikrai padėjo thumbup.gif tiesiog buvau pasidėjus koridorius prie durų sausiako indely ir vos įeidavom pro duris, to sausiako paberdavom ir ji nukreipdavo dėmesį į sausiako rinkimą ir nebebuvo kada šlapintis biggrin.gif beje dėl to apsisysiavimo niekad nebariau, nes gi netyčia vaikui gaudavosi
Atsakyti
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2014 11 30, 19:36)
Suprast gali ir kokių 2-3mėn pupsikas,bet man supranta reikškia kai šuo namie stovi ant kilimo,šeimininkas rodo jam dešros gabalą ir sako ''Margi sėsk'' ir Margis atsisėda. Jokių dirgiklių tik šuo,dešra ir šeimininkas biggrin.gif

o va čia tai truputį klystate smile.gif prie stalo su dešra kiekvienas šuo genijus, o va išveskit į gatvę, kur daug dirgiklių ir ten pakartokit komandą: jeigu jis ją ir ten įvykdys, vadinasi ją moka, jeigu ne -vėl prie mokslų smile.gif

QUOTE(Džinė @ 2014 11 30, 23:14)
Man nepatinka Tūzas mūsų todėl, kad kai išleidi tarkim jį į vidinį kiemą, jis pasilakstęs kviečiamas neateina. Žiūri gudriom akytėm, uodegą vizgina, bet neklauso. Jei mato, kad bandai pagaut, tai jau vadinasi žaidimas: ir kuria net prigulęs.
Atidarai duris, jis tarpdury sustoja ir nei pirmyn, nei atgal wink.gif
Nežinau kaip jį išmokyt paklusnumo. Nes panašu, kad tuomet gaunasi jį vesti tik su dirželiu, nes kitaip - bėga kur nori...
galvoju - gal dar mažas, kvailas. Ir kaip išmokint? po mūsų azijatės, man šitas visiškas durnelis blush2.gif

hm, kaip jau Agnnyte sakė - mokyti reikia smile.gif čia elementarus paklusnumas, nueikit į kelias dresūros pamokas.

Agnnyte: aš kai į tavo Pepę žiūriu, matau savo Pesto smile.gif

vakar stebėjau šunį santykius. Guliu ant sofos pusiau sėdom. Prie manęs snaudžia retriveris. Tada ateina Pesto ir atsigula šalia. Iš visos povyzos matau, kad tikrai turi kažkokį slaptą planą: akys išsprogę, ausys priglaustos. Padeda galvą man kojos. Aš stebiu smile.gif
Ji tyliai tyliai urgztelna, pirmą kart net nesupratau, kad čia ji, bet retriveris reaguoja: toliau miegodamas padeda galvą man ant peties (atseit daryk ką nori aš vistiek arčiau šeimininkės guliu). Ir nors jis atseit miega toliau, matau, kad nervuojasi. Merga toliau savo planą įgyvendina - pasislenka arčiau jo. Retriveris mano išdidus, su mergom susiglaudęs nemiega, neatlaiko jo nervai ir išeina iš lovos. Kalė euforijoj raitosi jo vietoj lotuliukas.gif
Atrodo kaip ir nieko neįvyko, bet kaip buvo įdomu žiūrėt kuo čia viskas baigsis smile.gif Kaip ji tokia maža blem šokdina tokį didelį šunį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 11 30, 22:04)
Pasirodom smile.gif Pasipuošė mano vaikai rankų darbo antkakliais smile.gif

oho kaip kietai thumbup.gif Kas čia taip gražiai padirbėjo ? bigsmile.gif

mano ryžas vakar ko širdies smūgio man neįvarė doh.gif Kadangi savaitgalis,pietinis pasivaikščiojimas buvo ilgesnis,nei paprastai-pėdinom net iki parkelio.Ir grįžtant sutikom vaikiną-viskas būt gerai,bet jis matyt kalbėdamas telefonu sumojavo rankom...o mano durnelis suprato kaip grėsmę-ir kaip tempė už pavadžio lodamas doh.gif Dar tokio finto nebuvau mačius-visad elgias normaliai,ar tai dviratininkai būna,ar pėstieji-net dėmesio nekreipia,eina ir praeina...aišku stipriai sutampiau,išbariau,paskui visą kelią kaip styga ėjo šalia,elgės kaip šilkinis...nu bet man tokių "staigmenų" toli gražu nereikia ateity doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 12 01, 10:37)
Ir grįžtant sutikom vaikiną-viskas būt gerai,bet jis matyt kalbėdamas telefonu sumojavo rankom...o mano durnelis suprato kaip grėsmę-ir kaip tempė už pavadžio lodamas  doh.gif

Badis yra vienakart taip sureagaves ziema, prasilenkinejom su mama, einancia su berniuku, vaikas rankoje laike sniego gniuzte didele ir kilstelejo ranka, Badis soko lodamas, likom issizioje, gerai, kad laikiau uzfiksuota pavadi.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 12 01, 11:37)
oho kaip kietai  thumbup.gif Kas čia taip gražiai padirbėjo ?  bigsmile.gif

Turim klube kolegę auksarankę - nu nerealiai daro. Net mano Graliui padarė tokį milžinišką smile.gif Turėsiu kuo papuošt vaikius smile.gif
O tu nepergyvenk, dažnai tokių siurprizų bus. Ir nori tu jų, ar nenori smile.gif Kitaip nuobodu būtų.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 12 01, 11:50)
Turim klube kolegę auksarankę - nu nerealiai daro. Net mano Graliui padarė tokį milžinišką smile.gif Turėsiu kuo papuošt vaikius smile.gif
O tu nepergyvenk, dažnai tokių siurprizų bus. Ir nori tu jų, ar nenori smile.gif Kitaip nuobodu būtų.

tikrai faini ...pagal vaizdą matau,kad nerti ir ant odos užsiūti ax.gif

nu nenoriu tokių siurprizų,bet jei sakai,kad čia daugmaž taip turi būt...atrodo bliam,protingas šuva,bet vistiek susišvietė makaulėj kažkokia nesąmonė... doh.gif Vyrui net nesakiau,bet reik įspėt,kad atidžiau stebėtų.

savajam senukui tai sakiau šalčiams megztinį numegsiu-nes petnešų lauk nekrapštė,tai gal ir su megztiniu bus viskas gerai tongue.gif Juodą vyrišką lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 12 01, 12:08)
nu nenoriu tokių siurprizų,bet jei sakai,kad čia daugmaž taip turi būt...atrodo bliam,protingas šuva,bet vistiek susišvietė makaulėj kažkokia nesąmonė... doh.gif  Vyrui net nesakiau,bet reik įspėt,kad atidžiau stebėtų.

Visada būna netikėtumų. Kad ir kiek šunį pažįsti, kad ir kiek auklėji. Daug ką galima nuspėt. Bet ne viską.

Mūsiškiai rūbų neturi. Na, Pepė turi. Kai būna -25, apvelku. Graliui nereikia, jam visad karšta smile.gif O ir nebūnam vietoj, judam, tai nesušąla. Kai dideli šalčiai, trumpinam pasivaikščiojimus tiesiog.
Atsakyti
nu manasis nėr opuolis,gi tiek metų prie būdos per šalčius sėdėjęs...bet va vakar kažkaip maršruto nedaėjęs,apsisuko namo-tai nusprendžiau,kad vėsoka,nors eina spėriai.Be to,sensta,o kai dar sąnariukai sustreikavę buvo,noris palepint... blush2.gif Va kažką tokio megsiu,tik juodą :

user posted image

ir taip pagalvojus mano šuniui gal nėr taip šalta,bet vakar pamačiau toyterjerą visą susirietusį-taip gaila pasidarė unsure.gif jie ir taip opūs šuneliai,o dar kailiuko nerasta-šeimininkė tai atsipūtus su pūkine striuke pėdina,o nabagas klaustuku sulinkęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 12 01, 14:25)
ir taip pagalvojus mano šuniui gal nėr taip šalta,bet vakar pamačiau toyterjerą visą susirietusį-taip gaila pasidarė  unsure.gif jie ir taip opūs šuneliai,o dar kailiuko nerasta-šeimininkė tai atsipūtus su pūkine striuke pėdina,o nabagas klaustuku sulinkęs  doh.gif

Ne visada jie nuo šalčio dreba. Daug dažniau - nuo perdėtų aplinkos baimių. Ypač, jei ten toyterjeras, o tokios veislės apskritai nėra biggrin.gif
Atsakyti