QUOTE(mėnulis @ 2014 12 05, 13:40)
Man labai patinka rucula (grazgarste). kazin ar ji man namie, kur gana tamsu, uzaugtu nors kiek. ka dar galima augint kambari, kokias salotas. kas uzaugtu.

neisivaizduoju, bet gal butu kokiu tokiu augalu.
tamsoj jokie lapai neužaugs

ir prie dabartinės dienos šviesos neužaugs, nebent galima daigint saulėgrąžas (dabar nauja žaliavalgių mada

) , kviečių želmenis, dar ką nors, bet čia maisto bus panašiai kaip pipirinė.
QUOTE(Egliukasz @ 2014 12 05, 14:50)
Na kadangi pries bandant paleo buvau beveik beriebalinej dietoj ( bandziau zaliavalgyste ), tai kiek pamenu, nuo lasiniu is pradziu kaip ir visai nieko buvo ( daugiausiai negalavimu buvo nuo mesos ). Duona juoda anksciau toleruodavau visai neblogai, bet jokiu dideliu reakciju galbut nebudavo del to, kad to glitimo mano organizmas buvo varginamas kasdien, nepajegus gintis, ko pasekoje ir autoimunine atsirado

Cia butu paleo interpretacija. Kita interpretacija galima padaryt tokia, kad 30 dienu produkta ismetus is mitybos tavo organizmas vel turi prisitaikyti apdoroti. Kita interpretacija dar butu, kad kai po 30 dienu ismetus produkta ir vel jy pabandzius pajunti negalavimus, tau jis netinka. Cia pritempt prie bet ko turbut galima, ziurint is kokio kampo reik
tai va man irgi šitas klausimas labai įdomus, iš kurio kampo pažiūrėt

nes tikrai nenormalu jei labai bloga būna suvalgius vaisiaus ar duonos. O tau gal nustatyta kokia celiakija? ar čia gali būti koks angliavandenių gripas? nu ta prasme, kai nuimi angliavandenius būna, o gal būna ir kai pridedi daug daugiau, nei kad įprastai valgai (jei buvai ketozėj, tai faktas, kad bus blogai, bet jeigu ne, kodėl tada blogai? )

bet vis tiek nuo vieno karto, tai nenormalu.
Man su patirtim kažkaip ateina tokia išvada, kuo daugiau visko riboji, tuo racionas mažėja ir mažėja, nes vėl grįžt prie visko valgymo kažkodėl nebeišeina

nes kai pirmą kartą apribojai kažką ilgam laikui, nuo tada kažkas išėjo iš rikiuotės ir viskas, nebesugrįšta.