Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal mitybos būdai

QUOTE(Nidulia @ 2014 12 09, 23:21)
O gal man tiesiog maistiniu medziagu truksta, nes pastaruoju metu suvalgau banana apie 12 val ir po to kokia 17/18 pavalgau mesos su darzovemis. Gal todel saltkretis krecia, ar gali taip buti?

Ir arkliui aišku, kad trūksta.smile.gif
Badauji, po to skundiesi, kad negerai, kad svoris krenta. O dar prie padidėjusio fizinio krūvio...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Nidulia, vaikeli, valgyti reikia ir saltkecio nebus ir energijos daugiau. Tiesiog nusistatyk zadintuva ir pavalgyk. Bananas ne maistas, geriau jau tarkuotu morku su grietinele butum suvalgius nei ji - efektas tas pats. Dar svarbu teisingai maista pasirinkti, kad maistines medziagas bent daug maz surinkti. As zinau, kad nenori, pamirsti, bet tiesiog taip reikia. pati taip gyvenu, dabar ipratau ir gerai, nes, kai mazai valgai svoris labai krenta ir jegu truksta. Man keptos jautienos kepeneles (dar rausvos) suteikia daug jegu, prie ju pasikepinu grybu ant sviestuko, skanumelis, dar jautienos steikas puszalis turi daug reikalingu medziagu. Rasau ta prasme, kad, jei maisto mazai, tai bent rinkis ji isskirtinai maistinga, nes is kiaulienos ar vistienos daug gero juk neprisirinksi, o va jautiena, aviena, gera zuvis butu geriau ir maistingiau, dar zveriena geras pasirinkimas, jei yra galimybe. Tiesiog skirk daugiau laiko maisto pasirinkimui ir aplamai valgymui, kad ir du, bet valgymai turi buti pilnaverciai, kad ir 1000kcal, bet surink daug maistiniu medziagu. Sekmes 4u.gif

Aha, cia pasisake pati ta, kur daug valgo lotuliukas.gif Bet as stengiuosi blush2.gif Juk visada lengviau kita pamokyti, nei paciam daryti - ir protingas atrodai ir siela nuramini gera darba padares blush2.gif

Ta ketoze yra geris man, bet nera ka veikti, nes po 5-6 val migo jauti persimiegojes, tai ir bludineju nuo 5 ryto, o gal cia amzius?
Atsakyti
Aš vakar pabandžiau nuo trijų valgymų, prie dviejų pereit (vis jausdavau, kad pietus valgau kai nesu alkana) ir pasisekė.
Su vaikais prieš mokyklą lašišos su kiaušiniu ir daržovėm pavalgiau, o apie 17val. kepenėlių su daržovėmis. Tiesa, į tarpą ananaso ir kriaušę suvalgiau ir vėliau sučiulpiau šaukštelį kokoso aliejaus. Šiandien atsistojus ant svarstyklių pamačiau, kad 400g netekau ir esu labai patenkinta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 12 09, 16:38)
aptikau tokį įdomų įrašiuką. Paskaitykit.  http://slenyje.lt/?m...0141118&lang=lt

Paskutiniu metu ziuriu labai populiaru tapo tokius rasinelius rasyt g.gif Man atrodo pamirstamas juose pagrindinis aspektas - na juk niekas nevalge tada kiausinius pusryciams, zuvy ar mesa pietum ir po to vel ta paty vakarienei. Gal ta mesa valgydavo pora kartu y savaite, nes medziokle gi kasdien nepasisekdavo. O tuose tarpuose saknelem, vaisiais, grybais, riesutais misdavo ar badaut tekdavo g.gif Nes kitaip jei kasdien vien tik mesa valge, pagal baltymu pertekliaus teorija visi ismire turejo but biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 12 10, 00:21)
Man toks jausmas, kad organizmas reikalauja angliu, todel taip prastai jauciuosi. Va dabar suedziau banana, tai net akyse prasviesejo.
O gal man tiesiog maistiniu medziagu truksta, nes pastaruoju metu suvalgau banana apie 12 val ir po to kokia 17/18 pavalgau mesos su darzovemis. Gal todel saltkretis krecia, ar gali taip buti?

Nidulia, susidaryk normal meniu, jei sportuoji. As su banana vienu nuejus y sporto sale ir po to tik vakare pavalgius, jau ir buciau nugriuvus kur doh.gif Tu man rodos nesurenki net 1000kcal blink.gif Tikiuos cia ne kasdien taip, nes pavalgyti pries sporta ir po sporto BUTINA. Nes tavo organizmas prades raumenis ardyt, o to tikrai nenori. Sportas turi atnesti nauda, o ne zala schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 12 10, 09:06)
Ir arkliui aišku, kad trūksta.smile.gif
Badauji, po to skundiesi, kad negerai, kad svoris krenta. O dar prie padidėjusio fizinio krūvio...

Kad specialiai tai tikrai nebadauju, taip gaunasi, bet tavo tiesa, reikes daugiau esti. Man buna, kad apie 14 val lyg ir uzsimanau valgyti, bet tuo metu nebuna kur pavalgyti, tai ir praeina alkis, o tada jau iki pat vakaro nenoriu valgyti.

QUOTE(JustDi @ 2014 12 10, 09:37)
Labas rytas 4u.gif

Nidulia, vaikeli, valgyti reikia ir saltkecio nebus ir energijos daugiau. Tiesiog nusistatyk zadintuva ir pavalgyk.

Tavo tiesa, reikes nustatytu laiku valgyti, nes naturaliai, tai tiesiog nenoriu, todel paskutiniu metu taip gaunasi - vienas valgymas. Aciu uz patarimus del maistingu patiekalu, labai atkreipiau I tai demesi:)

QUOTE(Egliukasz @ 2014 12 10, 11:43)

Nidulia, susidaryk normal meniu, jei sportuoji. As su banana vienu nuejus y sporto sale ir po to tik vakare pavalgius, jau ir buciau nugriuvus kur doh.gif Tu man rodos nesurenki net 1000kcal blink.gif Tikiuos cia ne kasdien taip, nes pavalgyti pries sporta ir po sporto BUTINA. Nes tavo organizmas prades raumenis ardyt, o to tikrai nenori. Sportas turi atnesti nauda, o ne zala schmoll.gif

cia tik paskutiniu metu tokie nevalgiadieniai pas mane. Siaip, 1500kcal surinkdavau. Tikrai nenoriu, kad raumenys imtu irti, juk as juos noriu sustiprinti ir nors truputi paauginti o ne suardyti. Ka patartum pries sporta valgyti?
Aciu, merginos uz patarimus ir rupesti, susiimsiu 4u.gif Prigasdinot cia mane, bet manau man tai I nauda:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 12 10, 12:36)

Kazka lengvo, bet suteikiancio energijos - ziurint po kiek laiko nuo pusryciu praeje, kai eini sportuot. Bet valgyk daugiau, nes tokia savijauta po sporto rodo, kad tikrai galbut per mazai angliu vartoji g.gif Ne ka maziau svarbu yra is tikro pavalgyti PO sporto 4u.gif
Atsakyti
pries sporta reikia angliu, tai kokiu darzoviu troskinio pasidaryti? Angliu, su vaisiais, surenku apie 100 g. per diena, tai nera taip jau mazai, palyginus su mano paleo pradzia, kai budavo iki 30g.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 10 gruodžio 2014 - 12:57
QUOTE(Nidulia @ 2014 12 10, 13:56)
pries sporta reikia angliu, tai kokiu darzoviu troskinio pasidaryti? Angliu, su vaisiais, surenku apie 100 g. per diena, tai nera taip jau mazai, palyginus su mano paleo pradzia, kai budavo iki 30g.

Na taip nemazai, gali ir 150 gr. turret tom dienom, kai sportuoji, susideliok valgymus kitaip. Pries sporta ir po pavalgyk, o toliau ir didesnis tarpas iki vakarienes gali buti. Paleo leidzia sportuojantiems ir 4 kartus per diena valgyt, jeigu reikia smile.gif

Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 12 09, 17:32)
Voresta, o tu kada matavaisi ketonus? Man kažkodėl atrodo, kad pati esi ketoz adapted. Ir vis galvoju ar ketogeninis disbalancas visgi nerodo ketozės. Nes, tarkim teoriškai ketogeninis disbalancas yra kai žmogus valgo daug angliavandenių, o energiją gamina iš riebalų. Bet o tačiau, kai aš turėjau ketogeninį prieš tai beveik metus sėdėjau ant law carb. Taigi, šitoj vietoj jau išsiskiria teorija su praktika. O ir ketonų pas mane tada rado, tik dabar neprisimenu kiek nes tada neaktualu buvo...

niekad nematavau, nes nė neturiu kuom. Žiemą neišeina daug anglių suvalgyt, ypač jei valgai tik vieną sykį.
Dėl ketozės ir ketogeninio- kai pirmąsyk paskaičiavau savo pH indeksą, jis buvo minus 4, išsigandau, ( rašoma, kad tie, kas turėjo anabolinį disbalansą-mano vėžiukas anabolinis buvo- vėliau dažnai nuklysta į katabolizmą) tačiau šlapimas, laimė, to nepatvirtino. Ir beveik metus laikiausi low carb paleo (galimai buvau ir ketozėj, ypač žiemos metu), o pH indeksas priartėjo prie normos, kvėpavimas padažnėjo, oro sulaikymas sutrumpėjo.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 12 10, 00:21)

mislinu kad vieą valgymą gali sau leist tie, kas vasarą daugiau lašinio užsiaugino. O pas tave atliekamo nieko nėr, o tu dar dūšyjies su ilgu sportu. Taigi, ir į pečių turi daugiau įmest. Tik nežinau ką labiau rinktis turėtum.
Atsakyti
Ne į temą:
Kažkada,(dar prieš paleo) landžiojau po rusiškus žaliavalgių forumus, stebėjau jų netašyto guru Izium'o karjerą ir šlovinimą
Vakar skaitau
Изюм очень серьёзно психически болен. Он одержимый. Только в отличие от других одержимых, типа того же Савелия или Прометея, он ещё и болезненно зациклен на своей якобы исключительности и избранности. Плюс ко всему обладает очень ярким воображением, домысливая и додумывая то, что ему хотелось бы иметь в действительности. То, что он "открыл", называется ферментирование. Методов ферментирования существует в мире великое множество, но все они базируются на принципах разведения бактерий, полезных для человеческого ЖКТ. Шурик же, по своей непроходимой тупости и самоуверенности, изобрёл метод ферментирования надёжно убийственный для организма. Особенно если питаться ТОЛЬКО этой едой, что он и делал. Метод заключается в ферментировании, а говоря иными словами сквашивании, предварительно термически обработанной при 70 градусах растительной пищи. То есть он тупо варил крупы, бобовые, картофель, стоя с градусником над кастрюлей, а потом оставлял протухать, добавив в эту квашню мелконарезанного сырого лука. Видимо, по его представлению, фитонциды, содержащиеся в луке, должны были убивать болезнетворные организмы и плесень, оставляя лишь только полезные для здоровья(Ахахаха) Понятно дело, что он экспериментировал с временем термообработки, временем сквашивания, пока не получал тот результат, который ему нравился. В итоге этих экспериментов тухлая варёная картошка, тухлый варёный рис, горох, чечевица превращались в некое подобие творога, или кефира(о котором и идёт речь в скриншоте) Вот это и была та самая божественная турбожрачка, от которой у Шуры пёр вес, потенция, росли волосы во всех местах, и которую он назвал своей "визой голд". Но, пропитавшись этой турбоболтушкой с годик, он заимел нешуточные проблемы со здоровьем, по причинам ранее уже мною описанным. И, после курса лечения и очищения таблетками для восстановления печени, теперь технично соскочил на хлеб с салатами, которые по прежнему прихлёбывает своим божественным кефирчиком в гораздо меньших количествах, нежели раньше. 
lotuliukas.gif

Dabar pasižiūrėjau lankytus forumus juose beveik išnyko senbuviai, (ir net patys forumai), arba tie forumai besilaiko naujai atėjusių,"pavėlavusių į žaliavalgystės traukinį" arba dar nesubyrėjusių fanatikų dėka.
Tie patys žmonės, buvę žaliavalgiai, kuria antisyroedenije forumus, perkasi multivarkas ir dalijasi receptais kaip ruošt maistą lotuliukas.gif
Darau išvadą- veganžaliavalgystės banga nuduso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 gruodžio 2014 - 15:08
Laba,
10-a diena laikausi "ant riebalų": valgau riebiai ir numažinus angliavandenius (jokių daržovių, apie vaisius net nekalbu). Bet vietoj lauktos ketozės (kad išjudinti svorį), sulaukiau, ko gero, gripo. Temp. 37.1, nosis bėga, drebulys krečia jau antrą savaitę, laužo galūnes. Energijos turiu, miegu mažai, galiu nuo 4 val. ryto pradėti bludinėti po namus.
Vaistų nuo peršalimo dar nesiruošiu gerti, geriu arbatas (be medaus, jie ką tongue.gif ). Žiūrėsiu, kaip čia toliau laikysiuos. Pasipasakojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 12 10, 14:39)
Na taip nemazai, gali ir 150 gr. turret tom dienom, kai sportuoji, susideliok valgymus kitaip. Pries sporta ir po pavalgyk, o toliau ir didesnis tarpas iki vakarienes gali buti. Paleo leidzia sportuojantiems ir 4 kartus per diena valgyt, jeigu reikia smile.gif

Na, nors ir nenoriu valgyti pries sporta, bet teks valgyti. Tik nesumastau, ka gi tokio valgyti pries ta sporta, nes praktiskai is karto vaziuociau sportuoti. Nors imk ir kokiu grikiu priesk. 3 kartus man tikrai nesigaus valgyti, bent du kartus meginsiu susidelioti maistingus pavalgymus.
Jau prigasdinot, tai nulekiau kepenu pirkti. Privalgiau kepenu su burokeliu/zirneliu salotom, dar sauksta alyv. aliejaus sriubtelejau. 950 kcal vienu valgymu. Manau, kad visai gerai R-69g. B-53g. A-36, Dar vakarop ka nors gero suvalgysiu ir viskas bus liuks.
Aciu, merginai, kad vis patariate ir pastatote I teisinga kelia:)

QUOTE(" voresta " @ 2014 12 10, 15:37)
niekad nematavau,  nes nė neturiu kuom. Žiemą neišeina daug anglių suvalgyt,  ypač jei valgai tik vieną sykį.

mislinu kad vieą valgymą gali sau leist tie,  kas vasarą daugiau lašinio užsiaugino. O pas tave atliekamo nieko nėr,  o tu dar dūšyjies su ilgu sportu. Taigi, ir į pečių turi daugiau įmest. Tik nežinau ką labiau rinktis turėtum.

O kaip tu su vienu valgymu gyveni? Juk nei lasinio esi prisiauginusi o ir veiklos turi savo ukyje?
Bet kokiu atveju, aciu uz rupesteli, tikrai stengsiuos daugiau valgyti ir ziureti, kad tai butu maistingas maistas.
Siandien jauciuosi gerai, nepalyginti su vakar.
Atsakyti