Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal mitybos būdai

QUOTE(-sky- @ 2014 11 21, 10:51)
Sveikos merginos!

As vel su nusiskundimais sad.gif  Vakar dienele buvo... zodziu atsikeliau visa issiputus, raizo pilva baisu, perkraciau kur cia kaip - mandarinu sugriesinau vakare, tai taip ir nurasiau.... Diena kaip ir susitvarke reikalai, nuvariau valandzike pasokineti Zumbos vakare (visai patiko  thumbup.gif ) ir grizus pavalgiau virtos jautienos gabaliuka su agurku+salota su al aliejum... Ne valandai nepraejus kaip uzejo man pilveli skaudeti, issiputus, raizo, skauda OMG?! Nesuvokiu, ka ne taip valgau sad.gif  Jau tada nebuvo ne vaisiaus, ne dar kokio  blogio sad.gif(((
P.S. as truputi nepagaunu kampo - ar yra lygiagreciai dar viena temute?  Paleo forumas? apie kalba cia?

O paprastai lengvai virškina maistą? Nes man pvz. mėsą sunkiau, tai jei sunkumas pilve, gerai būtų išgerti fermentų, kurie padeda virškint mėsą, arba gerųjų bakterijų visada turėt po ranka.
Atsakyti
-sky-, gal bandyk apdorotas daržoves valgyti, gal neraižys? Nors man nuo mandarinų irgi labai pučia ir dar kitai dienai to užtenka.
Esu sukūrus paleo forumą. Ten daug info prikaupta. Tiesa, seniai jau nesijungiau. Reikėtų ir administratorius ir moderatorius naujus paskirti. Gal kas galės tą funkciją perimti... ax.gif Tau nuorodą arba vėliau aš, ar kas kita perduos. Per tlf dabar nerasiu.
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2014 11 21, 10:03)
O paprastai lengvai virškina maistą? Nes man pvz. mėsą sunkiau, tai jei sunkumas pilve, gerai būtų išgerti fermentų, kurie padeda virškint mėsą, arba gerųjų bakterijų visada turėt po ranka.

Neturejau niekada jokiu bedu del virskinimo mesos. O vakare juk ir valgiau ja VIRTA, ne kaip nors apskrudinta sad.gif((
Bet siaip ne skrandis streikuoja, o grynai pilvo putimas ir astrus pilvo skausmas.

QUOTE(U-Star @ 2014 11 21, 10:05)
-sky-, gal bandyk apdorotas daržoves valgyti, gal neraižys? Nors man nuo mandarinų irgi labai pučia ir dar kitai dienai to  užtenka.

MAndarinai man ir siaip nedraugai, bet va uzderejo kieme, tai MB sumaitino man sad.gif Daugiau nesileisiu.

Del darzoviu matyt teks pereiti prie virtu, bet as laaabai megstu lapus zalius sad.gif ir agurkus:((((
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 21, 09:47)
MAndarinai man ir siaip nedraugai, bet va uzderejo kieme, tai MB sumaitino man sad.gif

Ne nu! Pamiršau kad pas jus ir taip gali būti. lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos merginos...sugrystu i tema, nes buvau uzsikasus kriksto mamos jubiliejaus dovana....atsventem jubilieju visai gerai ( maisto prasme, nieko negriesijau, nei "bankuhino" gabaliuko, nei torto, nei majonezo su liezuviu.....ir kaip gerai jauciausi ryte atsikelus, kad esu nepalauziama, nors nieks ir nekiso ir neliepe per prievarta valgyti kaip iprasta thumbup.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 11 21, 08:51)
Sveikos merginos!

As vel su nusiskundimais sad.gif  Vakar dienele buvo... zodziu atsikeliau visa issiputus, raizo pilva baisu, perkraciau kur cia kaip - mandarinu sugriesinau vakare, tai taip ir nurasiau.... Diena kaip ir susitvarke reikalai, nuvariau valandzike pasokineti Zumbos vakare (visai patiko  thumbup.gif ) ir grizus pavalgiau virtos jautienos gabaliuka su agurku+salota su al aliejum... Ne valandai nepraejus kaip uzejo man pilveli skaudeti, issiputus, raizo, skauda OMG?! Nesuvokiu, ka ne taip valgau sad.gif  Jau tada nebuvo ne vaisiaus, ne dar kokio  blogio sad.gif(((
P.S. as truputi nepagaunu kampo - ar yra lygiagreciai dar viena temute?  Paleo forumas? apie kalba cia?

as vakar lygiai taip pat jauciausi, nes ryte suvalgiau kriause doh.gif tai vakare vajei vajei kaip buvo sunku, ir virskinimas sustojes, skaudejo kasa, taip sunkiai jauciausi, pute raize pilva. kad nuo obuoliu taip yra zinojau, nevalgau, be tvat kriause doh.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2014 11 21, 12:31)

as vakar lygiai taip pat jauciausi, nes ryte suvalgiau kriause doh.gif tai vakare vajei vajei kaip buvo sunku, ir virskinimas sustojes, skaudejo kasa, taip sunkiai jauciausi, pute raize pilva. kad nuo obuoliu taip yra zinojau, nevalgau, be tvat kriause doh.gif

man nuo obolio taip buvo, atrodo, kad po zarnas balionas varineja su visokiais garsais ir potyriais ax.gif
Atsakyti
As obuoliu net ir nemegstu. Del kriausiu tai man nuo vaikystes mama sake, kad jos sunkiai virskinamos, kazkaip dar kazka... zodziu bijau as ju smile.gif Bet kad mandarino vieno poveikis visa para jaustusi kazkaip neitiketina... kad ryte nuo jo, taip, o kodel dar ir kita vakara?

Zodziu vadinasi taip, neturejau bedu su pilvu ir pradejau galvoti ka I burna imi, tai ir bedos prasidejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2014 11 21, 12:31)
sveikos merginos...sugrystu i tema, nes buvau uzsikasus kriksto mamos jubiliejaus dovana....atsventem jubilieju visai gerai ( maisto prasme, nieko negriesijau, nei "bankuhino" gabaliuko, nei torto, nei majonezo su liezuviu.....ir kaip gerai jauciausi ryte atsikelus, kad esu nepalauziama, nors nieks ir nekiso ir neliepe per prievarta valgyti kaip iprasta thumbup.gif

Iš kur man tokią valią...Laikiausi visą savaitę sąžiningai, o šiandien dariau medaus tortą, nes laukiam svečių, tai net keliai linko ir suvalgiau visus trupinius, likusius nuo papuošimo + bulkos su nutela unsure.gif
Atsakyti
O tai ko valgyt tuos vaisius, kai jau mesos pavalget? g.gif Vaisius galima valgyti ryte, TUSCIU skrandziu ir veliau pusryciaut kazka kito po gero pusvalandzio 4u.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif Vis dar namie atostogauju, jau noreciau i darba, bet patare gydytoja pasilikt namie bent iki kitu metu, ziuresim kaip cia gausis. Jauciuosi viena diena geriau, kita prasciau, taip ir slenka viskas pamazu. Apetito nera, svoris krenta, bet sugebejau mazdaug normaliai riebalus ivesti i savo mityba, tiesa, uztruko, bet, rodos, pavyko. Tiesa, kol kas tik sviestas, kokosu aliejus, siandien grietines bandysiu. Lasiniu ir tauku dar nebandau.

Klausimas zinancioms, nusipirkau varskes proteino 16, riebalu 8 ir angl 2,5 tai su man ja valgyt, kad proteina padengti dvigubai riebalais? Taip ir stovi saldytuve, nes nezinau kaip valgyti.

Ka pietums siandien, merginos? As apkepsiu jautienos kepeneles su sviestu, tada dar grybukai patroskinti su grietine ir kopusto, morku, burokeliu salotos tik nezinau ka ant ju uzpilti, nes alyvuogiu aliejus man neina dar. Any ideas?

QUOTE(-sky- @ 2014 11 21, 07:51)
Sveikos merginos!

Tokiu atveju reiktu aplamai nieko nevalgyti, ir ryte butum buvus sveika. As aplamai nieko nevalgau, esant bet kokiam negalavimui, tai greit viskas praeina. Kaip tavo BRA ar jau pasiskaiciavai?
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2014 11 21, 11:34)
man nuo obolio taip buvo, atrodo, kad po zarnas balionas varineja su visokiais garsais ir potyriais ax.gif

Nu bet ar čia normalu, kad žmogus negali suvalgyti vaisiaus be pasekmių!!! Gal nereikėtų jų šitaip griežtai išbraukti iš raciono? Juk Paleo jų nedraudžia?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 11 21, 13:47)
Tokiu atveju reiktu aplamai nieko nevalgyti, ir ryte butum buvus sveika. As aplamai nieko nevalgau, esant bet kokiam negalavimui, tai greit viskas praeina. Kaip tavo BRA ar jau pasiskaiciavai?

Matau kad is mano dideliu rasliavu niekas nesupranta visos sekos, tad schematizuoju:

18/11/2014 Troskinti burokeliai + veliau nelemtas mandarinas
19/11/2014 Ankstus rytas, pries pusrycius baisus pilvo putimas. Pusryciai buvo keli saukstai graikisko jogurto. Pilvas pamazu traukiasi, savijauta gereja. Apie 11 val metu arbata, sveikata - puiki, visi putimai baigesi.
13val pietus - darzovine kose (salieras+morka+svogunas+moliugas) ir vistos krandukai troskinti su svogunais. Savijauta puiki, energijos daug, keliaujam stykineti 18 val.
19,30 val skrandis saukia vakarienes - valgau siek tiek virtos mesos su zaliom darzovem ir al aliejum. dar saukstas kokoso al po maisto.
20,30 ar net anksciau balionelis puciasi puciasi ir 21,00 jau geriu vel metas ir jauciuosi baisiai negaluojanti.
20/11/2014 ryte viskas ok kaip niekur nieko.

Tai zodziu va, surasiau del to kad: nu ne po mesos as ta mandarina valgiau ir tikrai ne del alkio, o del to kad kieme uzaugo, vyras parnese ragaut, pasidaviau. Pati kalta, del to turbot pute pilva ryte, o gal ir ne. Nes diena kai viskas ok buvo, vaisiu nevalgiau nieko ir po super paleolitiskos vakarienes vel tas pats. Tad vistik manau reikes siulyti skrandukui virtas daugiau darzoves.... na bet ziuresim kaip ir ka... Gal ir buciau praleidus vakariene, bet esme ta, kad as jauciausi puikiai diena, IKI nepavalgiau.

O BRA rasausi kas diena sventai, tiksliau rasau ka valgau, tada suvedineju ir registra BRA vedu. NU kol kas pasakysiu taip, kad galutinai nusprendziau isigyti maisto svarstykles, nes nu pagal mano is akies matavimus man kaloriju nesusirenka kiek reikia, vidurkis turbot butu apie 1500, bet sakau, skaiciavimai apytiksliai. O siaip as vis save spaudziu link ketogenines, ir angliu stengiuosi daugiau 30g nesuryt, baltymu pamazinau iki 100 g per diena, kartais daugiau, kartais maziau, o riebalo pagaliau ir as padauginau kaip reikiant - nuo 120g bet daugiau net, nes kartais nesuskaiciuoju kiek kokoso al islaizau....
Zodziu, pirksiu artimiausiu metu maisto svarstykles ir ziuresim kiek paklaida mano "matavimu".

Atsakyti