Įkraunama...
Įkraunama...

Apšvietimas

QUOTE(coco5 @ 2016 11 25, 10:39)
O kur radote? Mes taip pat nerandame lauko šviestuvu. Bra tai dar kazkiek yra, o lubiniu kažkaip neužtikau.

Ardena ir Ekoliumenas
Atsakyti
gal žinot, kur galėčiau rasti daugmaž tokį šviestuvą?

http://www.sfgirlbyb...oom-conundrums/
Atsakyti
Tai jau kur perki, ten keiti.
Man pasakojo, kaip kažkoks diedas radiatorius pirko lenkuose - Suvalkuose. Santechnikai išbrokijo, netiko. Tada jis vežė juos pakeisti, pirko kitus, tie tiko, bet buvo brokuoti, jis vėl važiavo biggrin.gif Tai finale sutaupyti nepavyko.

Kita vertus, gal čia tam diedui taip nesisekė, gal kitiems sekasi geriau. Arba gal kažkas nuolatos važinėja ir jam nėr didelė bėda pasikeist. Ir dar svarbu, iš kur - Iš Vilniaus į Suvalkus - 200 km, iš Kauno - apie 100, iš Marijampolės - apie 60... tai yra skirtumas, kur vilniečiui 400 pirmyn atgal važinėt, ir marijampoliečiui 120.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 18, 23:00)
Sveiki,
Prabėgom peržvelgiau šitą temą, bet atsakymo ar nuorodos į apšvietimo skaičiavimą neradau... Google normalios skaičiuoklės taip pat kol kas nepavyko...
Gal kas žino kaip apskaičiuoti kiek Lm reik jei žinau kiek Lx noriu ant grindų ir aišku žinau koks lubų aukštis ir kambario kvadratūra ? smile.gif
Čia šitoj temoj kiek suskaičiau nieks (patarėjai parduotuvėse...) aukščio neįvertina, o nuo jo kvadrato priklauso irgi skaičiavimas...
Tarkim kambarys 12kv, ant grindų noriu 150Lx, atstumas nuo grindų iki lempos 2,7. Pagal mano išgooglintus skaičiavimus/skaitymus 150*12*(2,7*2,7)=~13.122 Lm, t.y. ~10 kaitrinių 100W lempučių... atitinkamai į LED lempučių skaičių galima perverst... kažkaip daugoka atrodytų, tik nežinau kur klaidą darau...  biggrin.gif

Atsakau pats biggrin.gif gal kam pravers..:
2,9-3m aukštyje esančiom lempom norint 41kv kambaryje visur ant grindų turėt 150lx, reikia apie 13.000lm lempų šviečiančių 120 laipsniu. Kad ir daug maž vienodai išdėsčius jas - ties centru bus šiek tiek daugiau nei 150, o pačiuose kraštuose truputį mažiau nei 150lx...
p.s. pasirodo suskaityta mano internetinė teorija prasilenkė kokis tris-keturis kartus... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 01 gruodžio 2016 - 21:30
cia iš praktikos, sumontuota jau? Liumenai kinietiški, ar Philips? ir t.t.
ar tik teorine dogma biggrin.gif
skaičiavimai, visada lieka tik skaičiavimais, ir nuo realybes skiriasi net kartais

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 01, 20:29)
Atsakau pats  biggrin.gif  gal kam pravers..:
2,9-3m aukštyje esančiom lempom norint 41kv kambaryje visur ant grindų turėt 150lx, reikia apie 13.000lm lempų šviečiančių 120 laipsniu. Kad ir daug maž vienodai išdėsčius jas - ties centru bus šiek tiek daugiau nei 150, o pačiuose kraštuose truputį mažiau nei 150lx...
p.s. pasirodo suskaityta mano internetinė teorija prasilenkė kokis tris-keturis kartus...  biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 02 gruodžio 2016 - 08:06
QUOTE(arkava @ 2016 12 02, 09:05)
cia iš praktikos, sumontuota jau? Liumenai kinietiški, ar Philips? ir t.t.
ar tik teorine dogma  biggrin.gif
skaičiavimai, visada lieka tik skaičiavimais, ir nuo realybes skiriasi net kartais

Nereik čia per daug bla bla tongue.gif Liumenai liumeniški, o jei sudėsi kinietiškus faktas bus blogiau, jei kinietiškus Philips lygiai taip pat blogai...
Sumodeliuota apšvietimo programa, orientacijai pasirinkus teisingus LED (ar tokius su kokiais atlikti skaičiavimai) manau gausis panašu, pirksiu gal net šiek tiek daugiau lm, kad turėt atsargą jei su metais tų liumenų skaičius sumažės, o gal net pavyks dimeriuojamus įsidėt...
Ir toks apskaičiavimas yra tikrai kartais geriau nei pardavėjų iš akies nusakytas W skaičius kvadratui... nevertinant lubų aukščio ir net nepasakius kokių lempų nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 02 gruodžio 2016 - 18:27
Labas vakaras,

Man labai reikia Jusu nuomones. Kokie minusai yra tokiu lubu ir apsvietimo? Ar tikrai ten tik dulkiu rinkykla? unsure.gif

https://s-media-cach...efebaec8313.jpg
Atsakyti

Labas vakaras,

Man labai reikia Jusu nuomones. Kokie minusai yra tokiu lubu ir apsvietimo? Ar tikrai ten tik dulkiu rinkykla? unsure.gif

Mano nuomone tai daugiau dekoras nei reali apšvietimo funkcija. Patys tokio sprendimo nedarėm, draugai yra pasidarę ir praktiškai niekada nejungia. O ar dulkių rinkykla, na pati pagalvokit, papildoma "lentyna" ant lubų, aišku, kad ten dulkės rinksis.

Atsakyti
QUOTE(rinkute19 @ 2016 12 15, 20:22)
Labas vakaras,

Man labai reikia Jusu nuomones. Kokie minusai yra tokiu lubu ir apsvietimo? Ar tikrai ten tik dulkiu rinkykla?  unsure.gif

o pas mus toks apšvietimas numatytas kaip pagrindinis ir vienintelis. Jeigu laiko turite kokį mėnsį kitą - pasakysiu kaip realybėje gavosi 4u.gif
Nes vis dar laukiam LED juostų. Užsisakėm Kinijoje. Važiuoja biggrin.gif nors pagal laiką, tai galvoju jog asmeniškai koks nors kinietis neša. O jeigu kokie Himalajai jam pakeliui gavosi, tai ir iki Velykų gali trukti biggrin.gif
Dulkės ... jos yra visur. Ar taip ar taip valaisi. Nu išsivalysiu tris, keturis kartus per metus. Ne problema.
Atsakyti
Minusas - irengimo kaina. Pliusas - pasleptas pagrind apsvietimas. Sudejom 14w/m LED juosta - šviiesos-kaip ligoninej. Juostos-14m.

Jei kinai neturi sandeliu kur europoj, siuncia apie menesi. Iš EE (Allexp sandeliai) rozetes, valdikliai- atejo per 2,5 sav.

QUOTE(rinkute19 @ 2016 12 15, 19:22)
Labas vakaras,

Man labai reikia Jusu nuomones. Kokie minusai yra tokiu lubu ir apsvietimo? Ar tikrai ten tik dulkiu rinkykla?  unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 16, 10:53)
Minusas - irengimo kaina. Pliusas - pasleptas pagrind apsvietimas. Sudejom 14w/m LED juosta - šviiesos-kaip ligoninej. Juostos-14m.

Jei kinai neturi sandeliu kur europoj, siuncia apie menesi. Iš EE (Allexp sandeliai) rozetes, valdikliai- atejo per 2,5 sav.

kokiam aukštyje ir kiek m² patalpa? man paranoja, jog bus mažai šviesos. Suplanuota 30m juostos ~14W/m ~40m², 2,75m aukštyje. Galios kaip ir per akis, bet va šviesa "iš nišos" ir 14W/m kinietiškais "standartais" neleidžia atsipalaiduoti biggrin.gif
o kas dėl įrengimo kainos? koks minusas? Mano skaičiavimais tai vos ne pigiausias sprendimas. Pažiūrėjau, kiek šviestuvai kainuoja, tai nusiraminau labai labai biggrin.gif normalesnio dydžio nuo 600€ ir dar nėr į ką žiūrėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 16, 10:42)
kokiam aukštyje ir kiek m² patalpa? man paranoja, jog bus mažai šviesos. Suplanuota 30m juostos ~14W/m ~40m², 2,75m aukštyje. Galios kaip ir per akis, bet va šviesa "iš nišos" ir 14W/m kinietiškais "standartais" neleidžia atsipalaiduoti  biggrin.gif
o kas dėl įrengimo kainos? koks minusas? Mano skaičiavimais tai vos ne pigiausias sprendimas. Pažiūrėjau, kiek šviestuvai kainuoja, tai nusiraminau labai labai  biggrin.gif normalesnio dydžio nuo 600€ ir dar nėr į ką žiūrėt  g.gif

Papildyta:
irengima - turejau omeny -Nišos. Lygus G/K pigiau butu.
Lubos - 2,75. plotas - gal 33-34. Centre yra ir sviestuvėlis, bet as kai"ligonines" nemegstu, tai pakanka LED.
LED klijuota ant AL kampinio profilio, kuriuo apdirbtas nišos bortas.
Viršuje- jis švarus, todel LED gerai prilipo

QUOTE(longger @ 2016 12 16, 10:42)
kokiam aukštyje ir kiek m² patalpa? man paranoja, jog bus mažai šviesos. Suplanuota 30m juostos ~14W/m ~40m², 2,75m aukštyje. Galios kaip ir per akis, bet va šviesa "iš nišos" ir 14W/m kinietiškais "standartais" neleidžia atsipalaiduoti  biggrin.gif
o kas dėl įrengimo kainos? koks minusas? Mano skaičiavimais tai vos ne pigiausias sprendimas. Pažiūrėjau, kiek šviestuvai kainuoja, tai nusiraminau labai labai  biggrin.gif normalesnio dydžio nuo 600€ ir dar nėr į ką žiūrėt  g.gif

Atsakyti