Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(Ramce @ 2015 01 10, 21:22)
As nesakau, kad mano beda didesne, tik Jus neryjate saujom vaistu nuo spaudimo, needate savo skrandzio, kepenu, neinate per kardiologus bandydama atrasti tinkamus vaistus. Nerizikuojate visom sirdies ir kraujagysliu ligom, infarktais palyginus su zmonem, turinciais auksta kraujo spaudima. O kaip atrodo zmogus, kai jam virs 200 spaudimas? Jis sokineja is dziaugsmo, ar ne? Tokie zmones seimu, vaiku neturi?

Jus nerizikuojate gimdyti vaikus kaip as pusantro menesio anksciau del preeklamsijos ar eklamsijos.

Visko net nevardinsiu, nenoriu saves nuskriaustos parodyti, dziaugiuosi, kad tik tokios ligos pas mane, ne koks vezys ar dar kas nors baisaus...

Neisizeiskit. 4u.gif

Jūs nežinote nei mano ligų, nei kiek jų turiu, nei kokia mano širdies būklė, nei kokius vaistus "ryju"... , taigi džiaugtis galiu nebent tuo, kad gyva, o ir matuoti kuris labiau vargsta nesiruošiu.

O ir nerašiau, kad kažkas sirgdamas cituoju jus: "šokinėja iš džiaugsmo ar neturi šeimų, vaikų"... priešingai nei jūs rašiau tik apie save ir savo bėdas... o jūs net žinote, kad man lengviau vaikus gimdyti ar aš mažiau rizikuoju bigsmile.gif
Atsakyti
Piene, Jūs čia tokia dirgli dėl skydlaiukės? doh.gif lotuliukas.gif g.gif
Atsakyti
As atsiprasau uz sarsala sita, matyt mane narkoze dar veike po apendicito operacijos. biggrin.gif Apsimeskim, kad nieko nesakiau, nors nuomones savo nekeiciu. Piene, jus tikrai nenoretumet prie savo ligu dar prisideti hipertenzija. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 01 11, 09:58)
As atsiprasau uz sarsala sita, matyt mane narkoze dar veike po apendicito operacijos. biggrin.gif Apsimeskim, kad nieko nesakiau, nors nuomones savo nekeiciu. Piene, jus tikrai nenoretumet prie savo ligu dar prisideti hipertenzija. 4u.gif  4u.gif

O kodel siulote Pienei prideti hipertenzija, o ne apsikeisti su ja ligomis ( savo hipertenzija i jos hipotenzija)? Nezinom kito zmogaus gyvenimo ir jo problemu, todel diskusija "kam geriau, lengviau ir kuriuo liga lengvesne ir t.t." visiskai beprasmiska, ir ne visada gyvenimas zmogaus, kuris pastoviai skundziasi kaip jam blogai, sunkesnis uz gyv. zmogaus, kuris nelinkes skustis rolleyes.gif
Atsakyti
Atėjau į šią temą su konkeečiais klausimais apie ligą, kuri nurodyta temos pavadinime. Norėjau sužinoti apie vaistus, ATPO, savijautą (ar tai tikrai šios ligos simptomai ir pan.)...
Ačiū toms, kurios bendrauja konstruktyviai ir stengiasi atsakyti, padėti, pasidalinti patirtimi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienė_: 11 sausio 2015 - 09:49
QUOTE(ineta68 @ 2015 01 11, 09:41)
O kodel siulote Pienei prideti hipertenzija, o ne apsikeisti su ja ligomis ( savo hipertenzija i jos hipotenzija)?  Nezinom kito zmogaus gyvenimo ir jo problemu, todel diskusija "kam geriau, lengviau ir kuriuo liga lengvesne ir t.t." visiskai beprasmiska, ir ne visada gyvenimas zmogaus, kuris pastoviai skundziasi kaip jam blogai, sunkesnis uz gyv. zmogaus, kuris nelinkes skustis rolleyes.gif

Nesiulau pienei hipertenzijos, nei vienam zmogui negaliu linketi ligos. 4u.gif Apsikeisti ligom ji ir pati turbut nenoretu geriau pagalvojus. ax.gif

O snekant bendrai apie ligas, tai nemegstu girtis savo ligom, kazkaip geda, atrodo jauna, o jau visa puokste ligu, pradedant skydliauke, paskui sirdis, paskui gimdos kaklelio bedos, onkologiniai ir t.t. Tokia senute tada pasijauciu. blush2.gif Bet va pazistu viena moteri, metu apie 60, visa gyvenima jai blogai, sirdis, skydliauke, tachikardijos, kepenys ir dar nnnn...o net vaistu paso neturi, net pas medikus pastoviai tikrintis nereikia, tiesiog save daro pastovia ligone, demesio gal trukumas, nezinau....

Snekant i tema, laukiu ir as savo skaiciu, rytoj skambinsiu endokrinologei, idomu ka kalcis ir fosforas parodys. Vis kabinejasi prie mano tu prieskydiniu liauku. doh.gif Echo vasario menesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramce: 11 sausio 2015 - 09:56
QUOTE(Pienė_ @ 2015 01 10, 18:35)
O gerti reikia tokią dozę, kad TTH būtų norma? Aš maniau, kad nebūtina to siekti  g.gif . Nors ką ten aš... juk gydytoja matė tyrimų rezultatus - įdomu, kodėl nieko nesakė, nedarė?

Iš tikrųjų, tai taip. Tiroksino dozė skaitoma teisinga, kai TTH rodiklis būna normoje. Tuomet ir savijauta tampa gera.
Jūs gal dar neseniai geriate tiroksiną ir nėra nustatyta Jums reikiama dozė (atsiprašau, nepamenu ar anksčiau rašėte apie tai). Bet galų gale dozė turėtų būti didinama tiek, kad TTH, kaip minėjau, būtų reikiamose ribose.
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2015 01 11, 12:23)
Iš tikrųjų, tai taip. Tiroksino dozė skaitoma teisinga, kai TTH rodiklis būna normoje. Tuomet ir savijauta tampa gera.
Jūs gal dar neseniai geriate tiroksiną ir nėra nustatyta Jums reikiama dozė (atsiprašau, nepamenu ar anksčiau rašėte apie tai). Bet galų gale dozė turėtų būti didinama tiek, kad TTH, kaip minėjau, būtų reikiamose ribose.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Po dviejų mėn. eisiu pas endokrinologą. Jeigu gydytoja nieko nekeis - tai pati paklausiu, kodėl nedidina dozės (pasirinkus čia info, bus drąsiau ir klausinėti, žinosiu kaip turi būti smile.gif ).
Pačiai turbūt neverta dabar koreguoti dozes g.gif

Papildyta:

QUOTE(ineta68 @ 2015 01 11, 09:41)
O kodel siulote Pienei prideti hipertenzija, o ne apsikeisti su ja ligomis ( savo hipertenzija i jos hipotenzija)?  Nezinom kito zmogaus gyvenimo ir jo problemu, todel diskusija "kam geriau, lengviau ir kuriuo liga lengvesne ir t.t." visiskai beprasmiska, ir ne visada gyvenimas zmogaus, kuris pastoviai skundziasi kaip jam blogai, sunkesnis uz gyv. zmogaus, kuris nelinkes skustis rolleyes.gif

Ačiū už supratimą, palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pienė_ @ 2015 01 11, 17:22)
Ačiū už atsakymą  4u.gif
Po dviejų mėn. eisiu pas endokrinologą. Jeigu gydytoja nieko nekeis - tai pati paklausiu, kodėl nedidina dozės (pasirinkus čia info, bus drąsiau ir klausinėti, žinosiu kaip turi būti smile.gif ).
Pačiai turbūt neverta dabar koreguoti dozes  g.gif

Ne, pati nereguliuokite dozės. Normalu, kad pradžioje skiriama maža dozė, kad galima būtų matyti kaip organizmas prie jos taikosi. Tiesiog kai jau eisite pas endokrinologą, įsiminkite kokios yra TTh ribos ir kai atliks kraujo tyrimą, kur bus nurodytas TTH (manau, kad darys šį tyrimą), tai matysite ar tas skaičius patenka į ribas ar ne. Jei nepatenka, tai gydytoja turėtų didinti dozę. Jei nedidins, galėsite tiesiog pasiklausti ar nereikėtų, ir kuo remiantis nedidina smile.gif Pačiai bus aiškiau, kas su jumis vyksta.
Atsakyti
noreciau paklaust,nei vienai is jusu neskaudejo koju raumenys?
Atsakyti
QUOTE(Pienė_ @ 2015 01 10, 17:35)
O gerti reikia tokią dozę, kad TTH būtų norma? Aš maniau, kad nebūtina to siekti  g.gif . Nors ką ten aš... juk gydytoja matė tyrimų rezultatus - įdomu, kodėl nieko nesakė, nedarė?

Tik pagal TTH rodmenis skiriama didesnė ar mažesnė tiroksino dozė, pagal ATPO rodiklį dozė nekoreguojama. Atpo dažniausiai didėja iki maximalios nustatomos vertės apie 1300 ir viskas, karytais lieka nepakitusi arba nedaug padidėja. Ir itin retais atvejais ATPO grįžta į normos ribas, bet čia man regis kai būna netipiška hipotirozė, t.y. laikina būsena, bet ne atoimuninė liga.

QUOTE(Quietly @ 2015 01 11, 12:23)

good.gif
Atsakyti
QUOTE(zadeika @ 2015 01 11, 22:00)

sveiki, pasalinus visa skydliauke ir pradejus vartoti tiroksina, skaudejo butent koju raumenis, niekaip negalejau suprasti kodel ir del ko, turiu kelias padidejusias venas, pradejau tepti heparino tepalu, nemanau, kad kaskokie pojuciai pakito, bet tai praejo, gal per pusmeti, gal ilgiau, atvirai-neieskojau info kodel, endokrinologe irgi nieko doro nepasake,
Papildyta:
QUOTE(zadeika @ 2015 01 11, 22:00)

pamirsau pamineti, tada buvo sunki hipotireoze, tth 40,
Atsakyti