Sveiki. Du mėnesius gėriau tiroxiną po 25mcg ir per tą laiką TTH nuo 7.55 nukrito iki 4.9, tačiau savijauta praktiškai nepagerėjo, vis dar jaučiu liguistą nuovargį, sunkumą galvoje, sunku susikaupti, mąstyti, nėra motyvacijos. Endokrinologė sakė, jog sekasi puikiai ir rodiklis beveik normos ribose, tačiau kodėl aš vis dar jaučiuosi taip blogai?
Taip pat ar visos geriate seleną, ar tai būtina/veiksminga?
QUOTE(Vincas Kibirijonas @ 2015 02 21, 19:17)
Sveiki. Du mėnesius gėriau tiroxiną po 25mcg ir per tą laiką TTH nuo 7.55 nukrito iki 4.9, tačiau savijauta praktiškai nepagerėjo, vis dar jaučiu liguistą nuovargį, sunkumą galvoje, sunku susikaupti, mąstyti, nėra motyvacijos. Endokrinologė sakė, jog sekasi puikiai ir rodiklis beveik normos ribose, tačiau kodėl aš vis dar jaučiuosi taip blogai?
Nu normaliai, mano TTH panasus, bet iskart skyre po 100mcg tiroxino, o jums tik po 25 ir puikiai nukrito... Idomu pagal ka cia ta doze nustato

QUOTE(neatleidziu @ 2015 02 21, 21:34)
Nu normaliai, mano TTH panasus, bet iskart skyre po 100mcg tiroxino, o jums tik po 25 ir puikiai nukrito... Idomu pagal ka cia ta doze nustato 

Matyt mano ligą pagavo dar gana ankstyvoje stadijoje, kai skydliaukė dar palyginti gerai dirba, todėl suveikė tokia menka dozytė. O skyrė pačią mažiausią dozę, kadangi pati vaistų vartojimo pradžia ir dozė didinama tik vėliau, po truputį, jei reikia.
Man su mano diagnoze vistiek niekas neaisku. Susiradau savo sena pasnekesi su drauge, kur pasakojau apie tyrimus, tai ziuriu, kad pries beveik 11menesiu mano ATPO buvo 1300, o TSH 2,46. Tada vaistu neskyre. Bet nei FT3, nei FT4 tyryme nebuvo.
Primenu, kad si karta dare tik TTH, kuris buvo 7,11. Nu teisybes delei as pati dariausi, nes sesele sake, kad tik toki reikia pasidaryt. Tai cia to uzteko, kad nustatyt jog skydliauke jau numire?
Pazistama aiskina, kad jei numire, tai reiketu salint.
Ar tikrai?
Internete radau stai ka: "Jeigu skydliaukėje yra mazgas ir ATPO reikšmė padidėjusi, tai tas mazgas greičiausiai yra autoimuninės kilmės (būtina atlikti citologinį skydliaukės tyrimą)." Tai cia tipo biopsija? Pas mane du dideli mazgai...
Nezinau, jauciu ar nereiks nueit dar pas viena endokrinologa.
Primenu, kad si karta dare tik TTH, kuris buvo 7,11. Nu teisybes delei as pati dariausi, nes sesele sake, kad tik toki reikia pasidaryt. Tai cia to uzteko, kad nustatyt jog skydliauke jau numire?

Internete radau stai ka: "Jeigu skydliaukėje yra mazgas ir ATPO reikšmė padidėjusi, tai tas mazgas greičiausiai yra autoimuninės kilmės (būtina atlikti citologinį skydliaukės tyrimą)." Tai cia tipo biopsija? Pas mane du dideli mazgai...

QUOTE(neatleidziu @ 2015 02 21, 21:00)
pries beveik 11menesiu mano ATPO buvo 1300, o TSH 2,46. Tada vaistu neskyre.
labai keista kad jums tokioje situacijoje gydymą pradėjo nuo tokios didelės (100) dozės. Visada prededama palaipsniui nuo 25 ir didinama, ilgiau trunka atsistatymas, bet tokią didelę dozę skyrus iš karto baisinį šoką organizmas gauna.
Pazistama aiskina, kad jei numire, tai reiketu salint.
Ar tikrai?

Sergant autoimuniniu tiroiditu niekas skydliaukės nešalina, nėra ji mirusi, tik neaktyvi. Skydliaukė šalinama tik esant tam tikrom jos patologijom (smarkus išdidėjimas, dideli mazgai arba prasidėję vėžiniai procesai)

Šiaip manau tikrai kito endokrinolo konsultacija Jums nepakenktų. Biopsijas ne visada daro, gal ir tie mazgai pas jus nėra tokie jau dideli, o ką jūsų pirma endokrinologė apie mazgus sakė? Ar tik skyrė 100 mg tiroksino?
Sveikutės mergaites - reikia patarimo...autoimuninį lėtinį tirioditą turiu nuo 2010, tik vaistų jokių neskyrė. Dabar ( tiksliau prieš 2 savaites) TTH 4,80 ATPO 480, kitų rodiklių neatsimenu
Bet man sutino kaklas, jį keistai stabilizuoja, patino veidas, gerklėj toks geras guzas jaučiasi ir limfmazgiai padidėjo ...žeme šliaužiu po darbo namo geras mėnuo....jau čia man dabar eiti pas endokrinologę atgal ar laukti kontrolinio gegužės pradžios?
Gal aš per jautriai reaguoju? ar ir jūs jaučiat tokius simptomus?

Bet man sutino kaklas, jį keistai stabilizuoja, patino veidas, gerklėj toks geras guzas jaučiasi ir limfmazgiai padidėjo ...žeme šliaužiu po darbo namo geras mėnuo....jau čia man dabar eiti pas endokrinologę atgal ar laukti kontrolinio gegužės pradžios?
QUOTE(jurateba @ 2015 03 04, 12:18)
Sveikutės mergaites - reikia patarimo...autoimuninį lėtinį tirioditą turiu nuo 2010, tik vaistų jokių neskyrė. Dabar ( tiksliau prieš 2 savaites) TTH 4,80 ATPO 480, kitų rodiklių neatsimenu

Jei tu simptomu pries 2 sav, kai buvote pas endokrinologa, nebuvo, tai gal reiktu vel nueiti
Šeimos gydytojo konsultacija nepakenktų, abejoju ar čia skydliaukė kalta dėl tokių simptomų.
Tai gal verta keisti šeimos gydytoją? Limfmazgių padidėjimas rimta, tai ženklas kad jums infekcija, pasidarykit bent issamius kraujo tyrimus, reaktyvinio baltymo tyrimą.
Darė ta tyrimą , buvo nedidelis uždegimas. Dabar matyt dar didesnis.
Užtat parašiau Jums, kad galėčiau palyginti. Ar panašūs simptomai? Nes endokrinologė antro susitikimo metu pakeitė nuomonę ir neskyrė vaistų, nes labai susirūpinusi buvo konferencija Suomijoj
O šeimos gydytoja tik baksnoja aplinkui ir kalba apie fibromialgiją. Nežinau, gal aš reikalauju neįmanomų dalykų
Papildyta:
Skambinau gydytojai - liepė nuo alergijos tavegilio gerti
čia rimtai?

Užtat parašiau Jums, kad galėčiau palyginti. Ar panašūs simptomai? Nes endokrinologė antro susitikimo metu pakeitė nuomonę ir neskyrė vaistų, nes labai susirūpinusi buvo konferencija Suomijoj

O šeimos gydytoja tik baksnoja aplinkui ir kalba apie fibromialgiją. Nežinau, gal aš reikalauju neįmanomų dalykų
Papildyta:
Skambinau gydytojai - liepė nuo alergijos tavegilio gerti

čia rimtai?