QUOTE(bevardė @ 2015 02 23, 14:05)
labai keista kad jums tokioje situacijoje gydymą pradėjo nuo tokios didelės (100) dozės. Visada prededama palaipsniui nuo 25 ir didinama, ilgiau trunka atsistatymas, bet tokią didelę dozę skyrus iš karto baisinį šoką organizmas gauna.
Sergant autoimuniniu tiroiditu niekas skydliaukės nešalina, nėra ji mirusi, tik neaktyvi. Skydliaukė šalinama tik esant tam tikrom jos patologijom (smarkus išdidėjimas, dideli mazgai arba prasidėję vėžiniai procesai)
Šiaip manau tikrai kito endokrinolo konsultacija Jums nepakenktų. Biopsijas ne visada daro, gal ir tie mazgai pas jus nėra tokie jau dideli, o ką jūsų pirma endokrinologė apie mazgus sakė? Ar tik skyrė 100 mg tiroksino?
Sergant autoimuniniu tiroiditu niekas skydliaukės nešalina, nėra ji mirusi, tik neaktyvi. Skydliaukė šalinama tik esant tam tikrom jos patologijom (smarkus išdidėjimas, dideli mazgai arba prasidėję vėžiniai procesai)
Šiaip manau tikrai kito endokrinolo konsultacija Jums nepakenktų. Biopsijas ne visada daro, gal ir tie mazgai pas jus nėra tokie jau dideli, o ką jūsų pirma endokrinologė apie mazgus sakė? Ar tik skyrė 100 mg tiroksino?
Vat ir man keista, kad iskart skyre po 100mg. Geriu jau beveik menesi, siaip nieko blogo nejauciu.
O truputi baisu man del to, kad galvoju, jog tai paveldejau, o ir gimus per cernobyli...
Aisku gal nestumas man cia viska issauke, nes vienas nestumas nustojo vystytis, antras lelius irgi norejo pabegt, bet siaip ne taip vaistu pagalba sulaikem

Tada pastebejo mazgus, bet itare, kad jie jau seni, iki tol nebuvau tyrusis... Liepe ateit pagimdzius po 3 men, atejau po 4 metu...

Dabar truputi baisu, nes mamai puse skydliaukes onkologiniam isoperuota...
13-ta diena vel einu pas ta savo endokrinologe, bet ji tik vaistu israsys ir toliau, nes ana karta neturejau vaistu knygutes... Gal tikrai verta pas kita nueit... Man idomu, kode iskart 100mg skyre, pagal ka cia ta doze nustatyta.. Siaip mano brolio sesuo kartu su ta daktare dirba, kaip ir noris pasitiket, bet...
p.s. Tai reiskias, kad ta musu skydliauke nemirus, bet man aiskino, kad jau ir neatsigaus ane?
p.p.s tie mazgai bet kada gali suvezet?
p.p.p.s. ausyse skamba gydytojos zodziai "bet tu matai, autoimuninis ir su tokiais mazgais"... cia seselei taip sake...
Pas mane ne daugimazgine, o du mazgai... kazkas 2cmx3cm ar cia dideli skaitos?