QUOTE(ulencija @ 2015 04 20, 17:13)
Sveikos, merginos, gyvenu su tiroiditu jau kokie 6 metai. Tiesa sakant, atsibodo jis man, bet neturiu kur dingti: tai širdis laukais lekia, tai jėgų visai nėra. Rodos, nusireguliavau dozę - ir vėl savijauta košmariška. Bet va prieš kokį mėnesį per Labą rytą" kalbėjo toks gydytojas Urbonas. Apie gliuteno(glitimo) netoleravimą. Ir pasakė tokią mintį, jog 90 procentų sergančių tiroiditu netoleruoja gliuteno. Pasidarė įdomu. Puoliau ieškoti informacijos. Aišku, lietuviškai jos - su žiburiu nerasi. Tačiau radau vokiškai(laisvai skaitau). O ten kuo rimčiausi straipsniai apie tai, kad mokslininkai turi vis daugiau įrodymų, kad gliuteno netoleravimas ir autoimuninės ligos tiesigiai susiję. Na, gliuteno netoleravimo tyrimo nesidariau. Viena, jis ne visada tikslus, antra, norint tikslios diagnozės daroma skarandžio biopsija. Bet medikai rekomenduoja pagyventi be kviečių, rugių ir miežių produktų, jog pajustume skirtumą: kas netoleruoja - jis didelis ir akivaizdus. Pabandžiau. Ir, žinot, daug geriau jaučiuosi. kol kas tik 4 savaitės, bet, visų pirma, krenta svoris(o jis nuo tiroksino vis augo), nebesimakaluoja širdis. nežinau, ką ir begalvoti. Gal kas su tuo susidūrėt??? Jei kas skaitot vokiškai, daugiau info čia: http://www.zentrum-d...-hashimoto.html Gali būti, kad yra ir informacijos angliškai. Pabandykit paieškoti.
Apie tai girdeta yra. Kai pasilaikiau dietos be gliuteno, ir man svoris pakrito. Bet tai turi tapti pastoviu gyvenimo iprociu, o man kazkaip seimai gaminant ir kartu maitinantis vis nepavyksta jo isvengti
