Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

Pildžiau anketą ir... apsiverkiau. Visi tie simptomai ir problemos tokie pažįstami, tokie skaudūs ir atimantys gyvenimo kokybę. Tai problema, kurią kenti vienas. Visuomenė šios ligos tinkamai neįvertina, nuvertina, nesupranta jos keliamų sunkumų, nes pastarieji dažnai nematomi iš šalies, neakivaizdūs. Kaip ir depresija, kuri pasireiškia beveik identiškais požymiais ir dažnai eina koja kojon su tiroiditu. Labai sunku rasti bendraminčių, kurie suprastų. Esu labai jums dėkinga, kad savo tyrimui pasirinkote šią temą, nes tai bent kažkiek mažina vienišumo ir atskirties jausmą.
Atsakyti
Užpildžiau. Ačiū, kad apie tai rašote.
Atsakyti
Esu be galo jums dėkinga, kad prisidedate prie tyrimo ir dalinatės savo išgyvenimais, tai išties svarbu. smile.gif

Taip pat norėčiau atsiklausti, ar galėčiau pacituoti jūsų atsiliepimus pristatant darbą?
Manau, kad asmeniškas sureagavimas būtų iškalbingiau už tūkstančius statistikų, dėl ko šis tyrimas aktualus ir svarbus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doubtful @ 2015 04 27, 12:45)
Taip pat norėčiau atsiklausti, ar galėčiau pacituoti jūsų atsiliepimus pristatant darbą?
Manau, kad asmeniškas sureagavimas būtų iškalbingiau už tūkstančius statistikų, dėl ko šis tyrimas aktualus ir svarbus.  4u.gif

Aš sutinku
Atsakyti
QUOTE(Vincas Kibirijonas @ 2015 04 27, 07:03)
Visuomenė šios ligos tinkamai neįvertina, nuvertina, nesupranta jos keliamų sunkumų, nes pastarieji dažnai nematomi iš šalies, neakivaizdūs. Kaip ir depresija, kuri pasireiškia beveik identiškais požymiais ir dažnai eina koja kojon su tiroiditu.

Labai opi problema, bet tikrai daugelis nežinančių apie šią ligą, mąsto, kad tai ne liga, arba šiaip susako: daugelis turi juk problemų su skydliauke, ir pan...deja, bet daugelis neįžvelgia joje rimtumo...a...skydliaukė, nu tai nieko tokio maždaug... doh.gif
Atsakyti
Tiesiog skydliaukė tai mažytis organas, ir daugelis net nežino aplamai kokia yra jo funkcija ir kiek jis svarbus tiek žmogaus fizinei tiek psichinei sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 04 28, 09:12)
Tiesiog skydliaukė tai mažytis organas, ir daugelis net nežino aplamai kokia yra jo funkcija ir kiek jis svarbus tiek žmogaus fizinei tiek psichinei sveikatai.

Seniau buvo teigiama, kad skydliaukė, tai striuma - gumbas kakle, kurį išpjovus visos bėdos išgaruoja, viskas.
Atsakyti
Merginos, koks santykis tarp FT4 ir FT3 turetu buti? g.gif Gavau rezultatus (tik be ATPO)

FT4 17.2 (norma 12.0 - 22.0 pmol /L)
FT3 4.6 (norma 2.8 - 7.1 pmol/L)
TSH 1.3 (norma 0.27- 4.2 uIU/mL)

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2015 04 28, 12:30)
Merginos, koks santykis tarp FT4 ir FT3 turetu buti? 

aš pirmą kartą girdžiu apie tokio santykio vertinimą?

Šiaip Jūsų tyrimo rezultatai idealūs. Bet klausimas kaip pati jaučiatės. manau mano gydytoja pagal galimybes net patartų kiek sumažinti tiroksino dozę. Bet kiek pamenu, jums reikia kiek įmanoma mažesnio TSH dėl planuojamo nėštumo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 04 28, 14:24)
aš pirmą kartą girdžiu apie tokio santykio vertinimą?

Šiaip Jūsų tyrimo rezultatai idealūs. Bet klausimas kaip pati jaučiatės. manau mano gydytoja pagal galimybes net patartų kiek sumažinti tiroksino dozę. Bet kiek pamenu, jums reikia kiek įmanoma mažesnio TSH dėl planuojamo nėštumo.

Cia gal del pastojimo labiau tas santykis reikalingas blush2.gif

Mano tik ATPO buvo visad problematiskas, doze per puse jau sumazinau pries beveik 2 metus, tai TSH berods nusistovejo, nes buvo virs 2-ju, nors vistiek normoje. Dabar butu gerai toki ir islaikyti. O mazinti, tai nebent kas antra diena gerti, bet nenoriu , kad kiltu 4u.gif
Savijauta gera, net nepalygisi su tuo laikotarpiu, kai dar nevartojau tiroksino - kosmaras, net prisimint baisu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterra9: 28 balandžio 2015 - 14:03
Merginos, patarkit. Sausio pabaigoje dariausi TTH ir rodė 1,6 (bet ryte man rodos buvau išgėrusi tiroksino dozę 50mcg). Vakar pasidariau tyrimus negėrusi tiroksino (ir seselė ėmusi kraują sakė gerai, kad negėriau) ir tyrimo rezultatai 7,3. Eisiu šiandien kartoti tyrimus, nes negaliu savom akim patikėti, kad taip išaugo. Ar čia kaltė mano, kad prieš sausio tyrimą gėriau tiroksiną. Žodžiu... tai reikia jį gerti ar ne?
Atsakyti
Bet tu ir gyvenamąją vietą juk pakeitei. Šiltas klimatas vis tiek turi įtakos geresnei savijautai?
Atsakyti