Įkraunama...
Įkraunama...

Nostalgija dvelkianti pasaka arba Alpių karalystėj

Ir kaip aš taip ilgai neužmačiau naujo Jūsų pasakojimo ax.gif Perskaičiau per dvi dienas su dideliu malonumu. Kaip ir visada labai žaviuosi šeimos vieningumu, nuotraukų nuostabumu. Smagu vis rasti gyvūnų foto sesijų. Kažkuriame pasakojime atsimenu ypatingo grožio karvę, šiame įspūdingas šuo su dredais smile.gif
Nuo tilto ir aš nebūčiau leidus saviškiams šokti. O "rogutėmis" visai norėčiau nusileisti ir pati smile.gif
Laukiu kas bus toliau wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Esu tyli skaitytoja ir dar niekur nieko nerasiau, tik skaitau, renku informacija siame forume ir t.t.... Bet nebesusilaikau ir noriu padekoti Aidulkai uz fantastiskus kelioniu fotoreportazus 4u.gif Perskaiciau visus, o kai kuriuos ir ne po viena karta ax.gif Jus mokate taip puikiai papasakoti savo kelioniu ispudzius, kad man net kartais zada atima. Prisipazinsiu - gal del to, kad jusu lankytos vietos mane uzbure, gal del minciu, kad niekada neteks ju aplankyti - keleta karta net asara braukiau blush2.gif Kaip ir dauguma, vakarais nekantriai laukiu keliones tesinio. Ir dar karta noriu padekoti jums ir visoms mamytems, ir teveliams, kurie negaili savo brangaus laiko ir dalijasi savo kelioniu ispudziais.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2015 01 21, 15:58)
Aidluka, visi tavo reportažai nerealūs, nuotraukos fantastiškos, pasakojimas charizmatiškas  wub.gif kasdien su nekantrumu patikrinu, ar nėra tęsinio, apsidžiaugiu jį radus  thumbup.gif Linkiu kuo geriausios sėkmės keliaujant po platųjį pasaulį ir ačiū, kad daliniesi.

4u.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mergaitės, dėkui Jums visoms už tokius gražius, tikrai širdį sujaudinusius, žodžius, išsakytus man, mano šeimai ir mūsų kelionėms aciuks.gif 4u.gif Esam paprastų paprasčiausi žmonės, beprotiškai mėgstantys keliauti ir be kelionių negalintys įsivaizduoti savo gyvenimo wub.gif O tos mūsų kelionės, kaip matot, visai paprastos, be jokių didelių pastangų įgyvendinamos drinks_cheers.gif Tik, paskutiniu metu, pastebiu, kad suplanuoti kelionę ir keliauti mums yra daug paprasčiau nei dalintis įgyvendintom svajonėm ir įspūdžiais unsure.gif Nekeikit labai manęs dėl taip palengva rašomo reportažo – suprantu, juokingai atrodo vos ne mėnesį besitęsiantis vienos kelionės dienos aprašymas, bet... be proto daug laiko suryja nuotraukų parinkimas reportažui doh.gif Nesugebu kelionėse „protingai“ fotografuoti, tai grįžus visada vargstu su nuotraukų kiekio mažinimu blush2.gif Vyras ne kartą yra sakęs - jei keliaučiau su kokia agentūra, tai tikrai pačiam pirmam sustojime būčiau išmesta iš autobuso ir palikta likimo valiai blush-anim-cl.gif Na, bet, kol nereikia naudotis agentūrų paslaugom, vis dar bandau savo vyrukų kantrybę ir darau tai, kas man labai patinka hihihi.gif Džiaugiuos, kad likimas man padovanojo tokius ištvermingus gerbėjus – dėkui Jums visiems, kad taip kantriai laukiat mūsų nuotykių tęsinio wub.gif friends.gif Net neabejokit, vienas ar kitas pažadėtas reportažas, kad ir vėžlio žingsneliu judantis ar judėsiantis į priekį, anksčiau ar vėliau, bus aprašytas good.gif
QUOTE(jolantaO @ 2015 01 21, 14:47)
Ko tik nėra toje mūsų Europoje, net nežinojau, kad tokių ledo urvų yra. Labai įspūdingi.

JolantaO, praėjusią vasarą sūnus iki pat paskutinės akimirkos tikėjosi kažką panašaus pamatyti ir patirti Norvegijos ledynuose wub.gif Deja, ledynus pamatėm ir net įlindom į juos, bet po iškirstus tuneliukus palandžioti greičiausiai galima tik Ronos ledyne drinks_cheers.gif Galbūt daugiau tokių vietų Europoj net nėra – bent jau aš tikrai nesu girdėjus g.gif Turim dar vieną svajonę - kada nors patekti į ledo urvą – manau, ten irgi turėtų būt įdomu bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(k** @ 2015 01 21, 22:17)
...Smagu vis rasti gyvūnų foto sesijų. Kažkuriame pasakojime atsimenu ypatingo grožio karvę, šiame įspūdingas šuo su dredais smile.gif

K**, karvučių, labai gražių, ir šiam reportaže dar parodysiu drinks_cheers.gif O tas „dredukas“ realybėj daug įspūdingiau atrodė wub.gif Kaip užhipnotizuoti į bėgantį spoksojom – dredai jam lakstant, kaip kokiam sulėtintam filme, taip lingavo ir plaikstėsi į visas puses, kad akių negalėjom atitraukti thumb_yello.gif Pirmą kartą gyvenime šios veislės šuniuką matėm wub.gif Tik šeimininkas greit jo lakstymus nutraukė – sakė, nėra jo „mergaitė“ tokia „gerietė“ kaip iš šalies atrodo ax.gif
QUOTE(k** @ 2015 01 21, 22:17)
...Nuo tilto ir aš nebūčiau leidus saviškiams šokti. O "rogutėmis" visai norėčiau nusileisti ir pati smile.gif

Ech, esu labai didelė bailė tokiems išbandymams – kartais bandau nugalėt savo baimes, bet... vistiek, anksčiau ar vėliau, pasiduodu blush2.gif Nuo tų rogučių galva jau svaigo vien žiūrint filmuotus įrašus, tai realybėj visiškai nesinorėjo išbandyt šio „malonumo“ schmoll.gif Jei būčiau bandžius, tai net neabejoju, kad visą kelią būčiau pralėkus užsimerkus ir melsdamasi, kad greičiau tas košmaras baigtųsi swoon.gif Tikiuos, kada nors kažkas "apsivers" galvoj ir man pavyks nugalėti savo visiškai nepagrįstas ir kvailas baimes blink.gif
Atsakyti
…Na, gal keliaukim toliau smile.gif Grįžę iš ledyno dar pavaikštinėjam po suvenyrų krautuvėlę (jos nepraėjus, neįmanoma nei patekti, nei sugrįžti iš ledyno) bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

…Sėdam į mašiną ir, besidžiaugdami patirtais įspūdžiais, važiuojam toliau - ledynas lieka tolumoj smile.gif

user posted image

…Netrukus pamatom, kad kažkam kelionė neplanuotai baigiasi unsure.gif

user posted image
Atsakyti
…O mes vėl raitom iki dar vienos, jau matytos - Grimsel perėjos wub.gif Tik šįkart oras čia pasitaiko toks, kad iš pradžių net nelabai suprantam kas vyksta g.gif Rūkas didžiulis, drėgmė beprotiška blink.gif Pagaliau susivokiam – pirmą kartą gyvenime patenkam į patį tikriausią debesį bigsmile.gif Pojūtis nepakartojamas drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

…Prieš akis ir debesy paskendęs, apledėjęs Grimsel ežeras wub.gif Vyrukai, prisiminę mūsų pirmosios kelionės planus, nepraleidžia progos iš manęs pasišaipyti: atsimeni, sakei, šitam ežeriuke galėsim paplaukioti lotuliukas.gif Aha, sakiau – juk tada nesupratau, kad tas ežeras dviejų kilometrų aukšty drinks_cheers.gif Na, nors ir per pirmą kelionę jau juokėmės iš mano “planų”, bet tąkart ežeras tikrai neatrodė toks “žieminis” kaip dabar schmoll.gif O dar tas debesis, su savo migla, šįkart tokią mistinę aurą aplink šią vietą kuria, kad kūnu net šiurpuliukai "bėginėja" thumbup.gif wub.gif

user posted image

user posted image

…Einam ieškoti murmeliukų drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

…Nors per pirmąją kelionę murmeliukų čia matėm gan daug, šįkart aptinkam tik vieną vienintelį gražuolį įnirtingai graužiantį žemės riešutą wub.gif Kiti matyt nuo šalčio ir drėgmės slepias savuos nameliuos drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
…Leidžiamės nuo Grimsel perėjos apačion smile.gif Niūruma tęsiasi – negana to, dar prasideda ir dulksna doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

…Kam įdomu, ką galima pamatyti saulėtą dieną leidžiantis nuo Grimsel perėjos – atsiverskit mano pirmąjį reportažą drinks_cheers.gif O mes nusprendžiam, kad įspūdžių šiai dienai pakaks ir automagistralėm sukam link Keturių kantonų ežero - į savo jau pamėgtą kempingą Brunnen miestelyje thumbup.gif Tiesa, jei oras nebūtų subjuręs, šiandienos mūsų svajonių planas būtų buvęs šiek tiek kitoks: dar būtume norėję pakilti į kalno viršūnę stačiausiu Europoje keltuvu Gelmerbahn ir tik tada Susten perėja važiuoti į mano jau minėtąjį kempingą wub.gif

http://www.grimselwe...lmer-funicular/

Dabar galvoju, mums tikriausiai labai pasisekė, kad oras tądien privertė pakoreaguoti kelionės planus g.gif Juk gan kvailas sprendimas būtų buvęs kilti į kalno viršūnę vien dėl to pačio pasikėlimo - gi ten ir kalnuos beprotiškai gražu wub.gif O, ir aš, tąkart greičiausiai būčiau neišdrįsus kilti į viršų ir likus kalno apačioj laukti savo vyrukų blush2.gif Dabar sau esu pasižadėjus, jei kada sugrįšim į šią vietelę, kur kas protingiau ir įdomiau praleisim laiką: ne tik kad visi trys kilsim į kalno viršų (jei bijosiu, visą pasikėlimą ištversiu užsimerkus cool.gif ), tai dar ir žygį po kalnus susiorganizuosim thumbup.gif Bet tai įvyks (jei įvyks) tik kažkada, o šiandien mūsų nuotykiai baigiasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
wub.gif O koks gražuolis murmeliukas thumbup.gif photo.gif Kaip gera skaityti fotoreportažus. wub.gif Dėkoju, Aidluka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
8 diena. 2013 m. liepos 9 d., antradienis

…Nors vakaras Brunnen’e buvo apniukęs, rytas išaušta gražus ir saulėtas thumbup.gif Džiugina dar ir tai, kad šįkart nereikia griauti savo laikinųjų namų drinks_cheers.gif Bet ką šiandien veiksim g.gif Savo vyrukams turiu du pasiūlymus: plaukiojam laiveliu iš miestelio į miestelį po Keturių kantonų ežerą arba važiuojam ieškot vokiškojo Šveicarijos „veido“ wub.gif Tiedu, išgirdę šiandienos planus, viltingai žvelgdami į mane klausia: gal kartais savo svajonėse turiu užslėpus kokį kalnų keliuką – beprotiškai patiko vakarykštė diena rolleyes.gif Žvilgteriu į savo Šveicarijos žemėlapį bei Alpių atlasą ir matau – kuo puikiausiai galime vokiškąjį Šveicarijos „veidą“ praturtinti alpiškais vaizdeliais drinks_cheers.gif Tik, kad išsklaidyčiau savo abejones ir įsitikinčiau, kad vokiškasis Šveicarijos „veidas“ mano vyrukų nenuvils, pirmausia siūlau užsukti į Schwyz’ą rolleyes.gif Maniškiai sutinka – važiuojam bigsmile.gif

user posted image

…Pakeliui aptinkam ir nuostabią koplytėlę wub.gif

user posted image

…Na, ir Schwyz’o širdis - Rotušės aikštė wub.gif Gaila tik, kad pati rotušė užrakinta – labai norėjos ir jos vidun patekti ax.gif Na, bet ką padarysi – tenkinamės bent tuo, ką galim pamatyti aplink ją bigsmile.gif Freskomis išpuošta rotušė nei vieno iš mūsų trijulės nepalieka abejingu – džiaugiuos, vadinas vokiškasis Šveicarijos "veidelis" maniškiams patiks drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

… Schwyz’e žvilgsnį patraukia ir įdomi “dekoracija” – keptuvė, žyminti kavinukės darbo laiką thumbup.gif

user posted image

…Grįždami vėl stabtelim prie koplytėlės bigsmile.gif Kol aš bandau “išlaužti” geresnį kadrą ir įsitikinti, kad tikrai neįmanoma patekti į šios gražuolės vidų, maniškiai įsitaiso draugę – labai mielą senučiukę, kuri nepaliauja džiaugtis sutikus… lietuvius bigsmile.gif Sunku patikėti, jos pirmąja mokytoja kažkada buvo lietuvė moteris - froilen Steponaitytė wub.gif Būtumėt matę, kaip ta bobulytė, po tiekos metų, gražiai, taisyklingai ir su begaline pagarba ištarė tos savo pirmosios mokytojos tikrai gan sunkią lietuvišką pavardę thumbup.gif

user posted image
Papildyta:
…Atsisveikinam su senute ir grįžtam prie Keturių kantonų ežero smile.gif

user posted image

...Dabar visiškai nusiraminu, kad neteks šiandien po jį paplaukioti drinks_cheers.gif Vaizdeliai gražūs, bet šįkart ežero spalva nė truputėlį neprimena tos, kokią regėjom prieš kelerius metus unsure.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 25 sausio 2015 - 20:07
…Sukam link dar vienos, mano žemėlapy vos įžiūrima plonyte juostele pažymėtos, Klausen perėjos bigsmile.gif Prieš kelionę ir jos vaizdelius googl’o pagalba apžiūrėjau, bet, lygiai taip pat, kaip ir Nufenen, taip ir Klausen perėjos vaizdai, jokio didelio įspūdžio nepadarė schmoll.gif Kaip matėt, realybėj išvysta Nufenen perėja tiesiog užbūrė wub.gif Gal kuo nustebins ir Klausen g.gif Na, nėra ko daugžodžiauti - jei jau nusprendėm, kad šiandien mums reikia kalnų, tai ir važiuokim po šį kalnų keliuką paraityt drinks_cheers.gif Vos spėjam įsukti, tuoj reikia sustot – negalim ramiai pravažiuoti pro kalnų papėdėj įsikūrusius jaukius kaimukus wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

… Ir žaismingą mopedą, stovintį netolies nediduko krioklio, būtinai turim apžiūrėti bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
…Kylant aukštyn – vieną gražų kaimuką vis keičia kitas bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
…Pakelės vaizdeliai taipogi žavingi wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Kaži ką galėtų reikšti ši “dėžutė” ar net visas ženklas g.gif

user posted image
Atsakyti
…Kylam dar aukščiau – sodri žaluma tiesiog prikausto žvilgsnį wub.gif Nuojauta pradeda kuždėti – ar tik netaps ši Klausen perėja dar vienu nepakartojamu mūsų kelionės „atradimu“ g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

…Pakely prekystalis su akmenukų kolekcija, šalia surašytos kainos bigsmile.gif Jei kuris patinka, įmetęs pinigėlį į šalia padėtą dėžutę, gali pasiimti drinks_cheers.gif Pasitikėjimas turistais besąlygis thumbup.gif Kaži ar ilgai tie akmenukai šalia kokios lankytinos Lietuvos vietelės užsibūtų g.gif

user posted image

Papildyta:
…Kylam dar aukščiau bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

…Negaliu atsižiūrėti į kalnus šturmuojančius dviratininkus wub.gif Pagarba jiems didžiulė - patys tikriausiai niekuomet neatrastumėm tiek ištvermės, kad galėtume su dviem ratais po kalnų perėjas važinėt blush2.gif drinks_cheers.gif

user posted image
Atsakyti
...Kuo aukščiau kylam, tuo labiau svaigstam nuo mus supančių Alpių grožio wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

…Prieš akis ir vėl dviratukas thumbup.gif Geriau įsižiūrėję suprantam – čia gi tas pats, kurį neperseniausiai jau aplenkėm bigsmile.gif Juokas suima – pasirodo, kartais du ratai gali greičiau judėti už visus keturis hihihi.gif

user posted image
Atsakyti