Įkraunama...
Įkraunama...

Nostalgija dvelkianti pasaka arba Alpių karalystėj

...Pasidžiaugę Nufenen perėjos viršūne, aukštu sniego koridoriumi, leidžiamės žemyn wub.gif

user posted image

user posted image

...Galvoju, gal jau visas Nufenen grožis pamatytas - juk prieš kelionę matyti šios perėjos vaizdeliai didelio įspūdžio nepaliko rolleyes.gif Pasirodo - nė velnio – sunkiai protu suvokiamas grožis ir toliau tęsiasi thumbup.gif wub.gif Važiuojam - stojam, važiuojam - stojam thumbup.gif Vietom, rodos, net kvėpuoti nustojam ax.gif Įspūdį dar labiau sustiprina dangaus žydrynę skrodžiantys nuostabūs debesėliai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Net šiek tiek apšalusių šalpusnių aplinkam thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 04 sausio 2015 - 20:27
Oi, kaip gera pirmadienio ryta gauti doze nuostabiu kalnu vaizdeliu... biggrin.gif bigsmile.gif o ir shuniukas superinis, gauruotai kalninis 4u.gif nematyta pereja! smile.gif
o su degalinem ir duju uzpylimu tai budavo visokiu istoriju, ir kai per karsti negaledavom uzpilt, ir kai per siesta Italijoj, vidury karstos dienos -negaudavom..
Atsakyti
QUOTE(juki @ 2015 01 05, 11:56)
...o su degalinem ir duju uzpylimu tai budavo visokiu istoriju, ir kai per karsti negaledavom uzpilt, ir kai per siesta Italijoj, vidury karstos dienos -negaudavom..

Juki, mums kol kas vis pasisekdavo išvengti rimtesnių problemų su kuro įsipilimu, bet šis „nuotykis“ gerokai nustebino blink.gif Kad degalinės sekmadienio vakarą nedirba – ne jaujiena – ne kartą jau esam susidūrę su tokiu „reiškiniu“ drinks_cheers.gif Bet tai, kad kolonėlėj, nebeturinčioj kuro, ir toliau sėkmingai būtų „praryjami“ pinigai, tikrai keistokai pasirodė g.gif Tuo labiau, niekada nebūčiau pagalvojus, kad tokie cirkai gali dėtis tokioj išsivysčiusioj šaly kaip Šveicarija schmoll.gif Dar, kai vyras grįžęs, pasakė, kad vaikinukai, dirbantys degalinėj, pasiteisino, kad tokia situacija nutinka gan dažnai, nori nenori kyla klausimas – ar tai ne degalinės noras pasipinigauti g.gif Juk eurais vietiniai tikriausiai nelabai atsiskaitinėja – lieka turistai arba netoliese gyvenantys italai - labai abejoju, kad visi grįžtų ieškoti savo prarastų pinigų drinks_cheers.gif Gerai, kad mums aplinkybės taip susiklostė, kad planavom netoliese nakvoti, o, jei tai būtų nutikę dienos metu, tikrai būtume susiradę kitą degalinę ir su nuoskauda širdyje nuvažiavę savais keliais unsure.gif
QUOTE(juki @ 2015 01 05, 11:56)
Oi, kaip gera pirmadienio ryta gauti doze nuostabiu kalnu vaizdeliu...nematyta pereja! smile.gif

Graži perėja, ane mirksiukas.gif Man, rodos, už tą grožį turėčiau būti dėkinga ką tik apiburbėtai degalinei – juk jei ne ji, nebūtume taip anksti kėlęsi ir išvažiavę į kalnus blush2.gif Nebūtume matę iš už kalnų išlendančių rytinių saulės spindulių ridinėjimosi po rūką wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

...Lyg to rūko būtų per maža, likimas suteikė galimybę pirmą kartą natūralioj gamtoj dar ir kalnų ožius, stebinčius aplinką bei laipiojančius "sienom", išvysti thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
...Viena mūsų kompanijos „gudruolė“ irgi panoro ožka trumpam patapti blush2.gif Nežinau, bet kartais mano galvoj tokios „genialios“ idėjos gimsta, kad paskui nebežinau - verkti ar juoktis ax.gif Vyrui pabodus be galo be krašto stovinėti, buvau palikta savo kojom išraityti kelias kelio kilpeles smile.gif Ėjau ėjau ir sugalvojau vienos kilputės kampą nukirsti: žengiau porą žingsnių ir... akimirksniu iki pusės prasmegau sniego krūvoj doh.gif Kol vyrukai atbėgo manęs gelbėt, galvojau išprotėsiu nuo geliančio šalčio unsure.gif Na, bet gelbėjimo operacija puikiai pavyko - nubrozdinta koja netrukus buvo apibintuota, šaltis numalšintas karštos arbatos puodeliu wub.gif Dar kelios akimirkos moralų išklausymui, ir aš vėl, bet šįkart jau tvarkingai ir su palyduvu (sūnus pareiškė, kad nebeleis daugiau man kvailysčių krėsti blush2.gif ), vaikščioju kalnų keliukais thumbup.gif Ir vėl džiaugiuos kalnais wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...ir kriokliukais wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 05 sausio 2015 - 22:00
...Nusileidžiam šiek tiek žemiau – Nufenen slėnis nė kiek nenusileidžia perėjos viršūnei drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Stojam puikioj vietelėj prie upeliuko – susirengsim čia pikniką thumbup.gif Kol aš su didžiuliu entuziazmu užsiimu pietų gaminimu, vyrukai vaikšto po gražų slėnį bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Na, pagaliau mano brangiausieji sotūs ir laimingi – dabar jau ir aš galiu ramiai pavaikštinėti po kalnuotą slėnį thumbup.gif Sąžiningai pasakysiu – atsigrožėti negalėjau nei akį džiuginančiais kalnais, nei gėlynais nusėtom pievom drinks_cheers.gif Pabodus vaikščioti, tiesiog prisėdau ant akmenuko ir kaifavau kaifavau kaifavau wub.gif Netrukus man draugijos palaikyt ateina sūnus thumbup.gif Dabar jau abu kaifuojam ir abu vieningai nusprendžiam – Nufenen perėja – nuo pradžios iki pat pabaigos - pati gražiausia mūsų matyta perėja drinks_cheers.gif Gal kada nors didysis Alpių kelias pajėgs ją nurungti g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Gal jau metas važiuoti toliau – tik kaži kur didysis vyrukas prapuolė g.gif Nusileidžiam prie upelio ir, kitąpus, pavėsiuky pamatom snaudžiantį savo tėtuką thumbup.gif Tegu valandžiukę ramiai pamiega – įsivaizduojam, koks saldus pietų miegelis turėtų būt tokioj vietoj wub.gif O mudviem su sūnus veiklos nė trupučio netrūksta: tyrinėjam upelį , toliau žavimės mus supančiu pasauliu bigsmile.gif Net ir dabar, praėjus jau tiek daug laiko po kelionės, tik patys šilčiausi jausmai aplanko prisimenant šį nuostabų Šveicarijos kampelį drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 07 sausio 2015 - 18:57
Na tikrai nuostabūs, tiesiog, širdį veriantys vaizdai. Bet ir nuotraukų kokybė nereali, tiek vaizdinė, tiek techninė.
Atsakyti
QUOTE(jolantaO @ 2015 01 08, 10:58)
Na tikrai nuostabūs, tiesiog, širdį veriantys vaizdai. Bet ir nuotraukų kokybė nereali, tiek vaizdinė, tiek techninė.

Dėkui, JolantaO aciuks.gif Manau, nėra tos mano nuotraukos jau tokios gražios – juk ir fotikas mano net ne veidrodinis blush2.gif Na, bet vistiek – smagu, kad galiu atskleisti nors ir mažytę dalelytę to grožio, ką patys galėjom pamatyti wub.gif Realybėj ten nesulyginamai gražiau drinks_cheers.gif Iš tikro, Nufenen perėja mūsų kely atsirado visai netikėtai ir tapo vienu nuostabiausiu mūsų „atradimu“ thumbup.gif Planuojant kelionę, būtinai norėjau pravažiuoti istorine Gotardo perėja wub.gif Žiūrinėjau, iš kurios pusės patogiausia būtų ją pasiekti ir akis žemėlapy užkliuvo už visiškai nereikšmingo kalnų keliuko – mano žemėlapy jis net žaliu brūkšneliu, žyminčiu gražų kelią, nebuvo pažymėtas, o ir googl‘as nemetė tokių vaizdų, kuriuos pamačius galėčiau ištirpti ax.gif Pasirinkau tą kalnų keliuką tik dėl patogumo drinks_cheers.gif O realybėj išvysti vaizdai tooooooooookį netikėtą siurprizą pateikė, kad išsvajotoji Gotardo perėja, prieš Nufenen visiškai... blanko ir nublanko blush2.gif Pamenu, sėdim, Gotardo viršūnėj, ir visi trys viens kitam vos ne sutartinai tariam: Nufenen perėjos nėra ko ir lyginti su Gotardu drinks_cheers.gif O keisčiausia ir įdomiausia tai, kad Nufenen perėjoj apart „dredukinio“ šuniuko šeimininkų ir poros pralekiančių automobilių nieko daugiau taip ir nesutikom, o, tuo tarpu, Gotardo perėja... buvo tiesiog užtvindyta nuo turistų gausos ax.gif Vistik, kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, prieš populiarumą ir žinomumą, kaži ar įmanoma "pakovoti" g.gif Bet, kai geriau pagalvoji, supranti, kad kelionės tuo ir žavi, kad nežinai, kokius netikėtus "atradimus" savo svajonių pasakose galima "atkasti" drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš taip pat norėjau pagirti nuotraukas... vaizdai tinkantys vietoj ekrano užsklandos (nežinau ar taip lietuviškai skamba) 4u.gif
Su veidrodiniu irgi savi pliusai ir savi minusai g.gif Ypač kelionėse, del amžino saugojimo ir transportavimo wink.gif Puikus reportažas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Antarktida44 @ 2015 01 10, 18:30)
Aš  taip pat norėjau pagirti nuotraukas... vaizdai tinkantys vietoj ekrano užsklandos (nežinau ar taip lietuviškai skamba)  4u.gif
Su veidrodiniu irgi savi pliusai ir savi minusai  g.gif  Ypač kelionėse, del amžino saugojimo ir transportavimo wink.gif  Puikus reportažas  thumbup.gif

Dėkui, Antarktida44 4u.gif Visai paprastos tos mano nuotraukos – juk nesu menininkė, bandanti išgauti kokius tai nerealius vaizdus, o tik fotografuoti labai mėgstanti keliautoja ax.gif Realybėj ten tikrai nesulyginamai gražiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
…Keliaukim toliau smile.gif Nors net nepradėjus rodyti, jau spėjau sumenkinti Gotardo kalnų perėjos grožį, noriu pasitaisyti ir patikinti, kad nėra ji tokia jau beviltiška schmoll.gif Tik lyginant su Nufenen, ji mums pasirodė ne tokia jau ir ypatinga kaip įsivaizdavom drinks_cheers.gif Na, bet bandykim ir po ją paraityt thumbup.gif Taigi, tarp Šveicarijos itališkosios ir vokiškosios dalių vingiuoja senoji Gotardo perėja, jungianti Biasca ir Andermatt miestelius smile.gif Senoji, mat dabar vos per dešimt minučių galima praskrieti tuneliu, jungiančiu skirtingose kalnyno pusėse esančius šios šalies regionus. Likimo ironija – ties Airolo miesteliu užsipliurpiam ir vietoj Gotardo kalnų keliuko nusukam į automagistralę vedančią link tunelio doh.gif Įsivaizduojam, kad jau dabar reiks visą tunelį pravažiuoti ir grįžti atgal, kad galėtume patekti ten kur svajojam ax.gif Bet, vėl eilinį kartą, pasirodo – nėra to blogo kas neišeitų į gerą: ne tik, kad netrukus randam išvažiavimą iš automagistralės, bet ir mūsų kely pasitaiko degalinė prekiaujanti dujom thumbup.gif Super – dujų bakas vėl pilnas - vėl galėsim po Šveicariją važinėti normaliom kuro sąnaudom - nebeerzins vyro žodžiai, kad mūsų mašina benzą kalnuos kibirais ryja blink.gif Iš tiesų, turistus, keliaujančius dujomis varomais automobiliais, galiu tik pradžiuginti, kad, dujomis prekiaujančių degalinių Šveicarijoj, lyginant su pirmąja mūsų kelione, gerokai padaugėjo drinks_cheers.gif Bent jau mums, per šią kelionę teko tik nuo Brig’o iki Airolo benzinu pavažiuot – visur kitur, visiškai nenukrypstant nuo maršruto, rasdavom labiau sau trokštamo kuro thumbup.gif Na, baigiu džiaugtis kuro “radybom” - pagaliau sukim į Gotardo perėją bigsmile.gif Pirmieji Gotardo perėjos vaizdai didelio įspūdžio nepalieka blush2.gif

user posted image

…Na, bet aš vis tiek netrukus aptinku ir širdį džiuginančių vaizdelių - dėmesį patraukia gražūs pakelės gėlynai ir žolynai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Čia tikriausiai ir vėl mūsų "apkalbėtieji" čiobreliai, ane g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 13 sausio 2015 - 17:18
…O pati Gotardo kalnų perėja nuo lig šiol mūsų matytų kalnų keliukų skirias tuo, kad per ją vedantis kelias yra ne asfaltuotas, o akmenim grįstas bigsmile.gif Iki pat viršūnės reikia raityti va tokiu keliuku drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

…Beveik visą laiką prieš akis šmėžuoja kalnų peizažą šiek tiek darkantis Gotardo tunelis unsure.gif Kam nesinori laiko gaišti raitant po kalnų keliuką – šis tunelis bei automagistralė yra puiki alternatyva per keletą minučių patekti iš vienos Šveicarijos dalies į kitą drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti