Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas (AFS)

QUOTE(ewilgirl @ 2015 07 05, 22:54)
Siuntimo prasyciau is seimos gydytojos, nes pas genetike nebevaziuosiu. Is genetikes parveziau atsakyma seimos gydytojai, nes ji buvo siuntusi. Israse parasyta rekomenduojama issitirti del antifosfolipidinio sindromo. Tai man idomu, ar tirtu nemokamai, ar vistiek reiktu moketi!? Jei valstybineje reiktu moketi, tai neiciau pas hematologa, o iskarto i privacia laboratorija tirtis. Tik nzn kokius tyrimus darytis.

Kai gausi siuntimą pas hematologą iš šeimos gydytojo - hematologo konsultacijos ir paskirti tyrimai nemokami.

Jei prieš siųsdama pas hematologą šeimos gydytoja nuspręstų tau paskirti kraujo tyrimus - kainuos. Ar nuspręs, nuo gydytojos priklauso.
Atsakyti
QUOTE(migle) @ 2015 07 06, 05:48)
Kai gausi siuntimą pas hematologą iš šeimos gydytojo - hematologo konsultacijos ir paskirti tyrimai nemokami.

Jei prieš siųsdama pas hematologą šeimos gydytoja nuspręstų tau paskirti kraujo tyrimus - kainuos. Ar nuspręs, nuo gydytojos priklauso.

Aišku, ačiū
Atsakyti
Gal kas turite ir galite man parašyti asmenine žinute gydytojo Abraičio tel.nr? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cit @ 2015 06 12, 16:27)
Sveikos,
Naudoju clexane 0,4 aspirina 100mg ir apturejau hematoma, sako dar  truputi like jos...
Ar buvo kam butent nuo skystinsnciu susidarytu hematoma? Daktare speja, kad del jos, ir liepe skystinanciys leistis tik du kart i savaite, esu pasimetus, nzn kaip daryt, ar nepakenks mano kukuliams, kad tiek retai skystinsiu? Gal nors kas antra diena? Esu turejus 2persileidimus, si kart pirmas kartas, ksi plaka sirdeles

Tikrai vaistai nepakenks... o buna hematomu... man su pirmu nestumu buvo 14 savaite ir kraujavau gausokai...buvo dalele atsiskyrus placentos... bet viskas issivaiksciojo ir nesiojau iki galo 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės,

Gal pasakysite kur Vilniuje galima išsitirti, ar neturiu to AFS? Planuoju IVF artimiausiu metu, norėčiau žinoti. Pirmas buvo nesėkmingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuojauta: 25 rugpjūčio 2015 - 14:14
Sveikos, man parūpo, o kokiom dozėm skiramas heparinas? Na tarkime, neturiu to diagnozuoto AFS, klinikiniai tyrimai nieko nerodo, bet visa eiga - kartotiniai persileidimai ledžia spėt kad tai galėtų būt priežastis..Kadangi gydymas tik vienintelis heparinu, tai tapo įdomu,o kokios tos profilaktinės heparino dozės, ar juos skiria kokiais tais vienetais ar pan? ar reik darytis kraujo tyrimus, kad tikrint kiek kraujas nuskystinamas?
Atsakyti
Man skyrė Fraxipariną po 0,3 kas 2 dieną, kartais skiria kasdien (darant IVF).
Atsakyti
Žinau, kad skiria pgl kūno svorį tas dozes, tai leiskite pasmalsaut, o koks jūsų svoris? 4u.gif blush2.gif

Laukiu II ir geriu aspiriną 100 mg..Galvoju jei bus II reiks staigiai pradėt ką leistis...ir staigiai papult pas gyd kuris bent kiek išmano to reikalo specifiką.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 09 08, 13:37)
Man skyrė Fraxipariną po 0,3 kas 2 dieną, kartais skiria kasdien (darant IVF).

o kodėl kas antrą dieną ir kas paskyrė, nes man sakė visi heparinai trumpalaikio veikimo, ne taip kaip aspirinas, veikia dar savaitę, o pvz hepariną kurios naudoja visą nėštumą reikia nutraukti prieš gimdymą vieną dieną
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 09 07, 14:42)
Sveikos, man parūpo, o kokiom dozėm skiramas heparinas? Na tarkime, neturiu to diagnozuoto AFS, klinikiniai tyrimai nieko nerodo, bet visa eiga - kartotiniai persileidimai ledžia spėt kad tai galėtų būt priežastis..Kadangi gydymas tik vienintelis heparinu, tai tapo įdomu,o kokios tos profilaktinės heparino dozės, ar juos skiria kokiais tais vienetais ar pan? ar reik darytis kraujo tyrimus, kad tikrint kiek  kraujas nuskystinamas?

man skyrė zibor 0.2 kas vakarą ir aspirino po 100. svoris apie 60kg
Pilnos AFS diagnozės irgi neturiu, bet vienas kraujo rodiklis rodė AFS.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 09 07, 15:42)
Sveikos, man parūpo, o kokiom dozėm skiramas heparinas? Na tarkime, neturiu to diagnozuoto AFS, klinikiniai tyrimai nieko nerodo, bet visa eiga - kartotiniai persileidimai ledžia spėt kad tai galėtų būt priežastis..Kadangi gydymas tik vienintelis heparinu, tai tapo įdomu,o kokios tos profilaktinės heparino dozės, ar juos skiria kokiais tais vienetais ar pan? ar reik darytis kraujo tyrimus, kad tikrint kiek  kraujas nuskystinamas?

aš laukiuosi, nuo 8 ar 9 savaitės leidžiuosi zibor 0,2, kas antrą dieną, taip gydytoja paskyrė. Svoris 75kg. Aspiriną gėriau 75mg prieš pastojant ir iki kol pradėjau zibor leistis.

bet patvirtintos diagnozės neturiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 09 08, 12:40)
Žinau, kad skiria pgl kūno svorį tas dozes, tai leiskite pasmalsaut, o koks jūsų svoris? 4u.gif  blush2.gif

62 ax.gif

Papildyta:
QUOTE(ailima @ 2015 09 08, 13:12)
o kodėl kas antrą dieną ir kas paskyrė, nes man sakė visi heparinai trumpalaikio veikimo, ne taip kaip aspirinas, veikia dar savaitę, o pvz hepariną kurios naudoja visą nėštumą reikia nutraukti prieš gimdymą vieną dieną

Odeta prieš 2 metus skyrė kasdien.
Šįkart kas antrą dieną - Karp. Ir sakė, kad priklausomai nuo kažkokių gudresnių krešėjimo rodiklių gal reikėtų ne iki galo, nutraukti daug anksčiau.
Latviai sakė, kad užtektų aspirino 75 kasdien.

Atsakyti