QUOTE(Juliaana @ 2016 01 05, 22:34)
Sveiki, esu čia naujokė, perskaičiau beveik visas AFS temas, turėjau 2015m. 2 nesekmingus nėštumus,kolkas iš begales tyrimu turiu šiuos, gal kas galetu ką pakomentuoti:anti-beta2-GP1 Ig GAM antikūnai prieš beta2 glikoproteiną 1 Ig GAM (opt.t)0,748 (norma 0,513) teigiama, AKA Ig GAM antikūnai prieš kardiolipiną Ig GAM (opt.t) 1,098 (norma 0,665) teigiama, bet žemiau šis tyrimas issklaidytas i kur visi rodmenis neigiami, bet kodel sie tada teigiami, gal kas ką gali pakomentuoti? LA taip pat neigiami, bet APTT arti viršutinės normos rybos 39,5 (norma 28-40), bei atrankinis dRVVT 39,3 (norma 31,0-42,0). Nenoriu ieskoti lygu, bet priežastį žinoti tikrai labai noreciau
Sveika.
Su AFS yra labai sudėtinga situacija, jų būna užslėptos formos ir gali išsiaiškinti, kad turi AFS tik ilgainiu kartojantis tyrimus. Pas mane irgi tik 3 iš tų daugelio rodiklių yra ribiniai arba šiek tiek viršija normų ribą. Bendra klinikų išvada, kad AFS nėra, bet aš turėjau 2 persileidimus (tiesą sakant, per 1 nėštuma leidausi skystinančius). Anro nėštumo metu nesileidau, o gydytoja per skaną sakė, kad mato aplink vaisių trombus.
Tad patarčiau naudoti kraują skystinančius vaistus arba bent trombo aspiriną, nes kitaip čia gali dar ilgus metus darytis tuos tyrimus.
P.S. Po persileidimo abrazijos ligoninėj padaryti keli kraujo krešėjimo rodikliai pas mane buvo normos ribose, net ir tas, kuris 1 kartą atliekant tyrimą kažkiek viršijo. Tai ir suprask kaip ten yra