Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(susidomejus @ 2015 05 01, 23:02)
ar visose masinose buna gamykline signalizacija?
tikrai ne visose, ypač senose
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 01, 23:02)
ar visose masinose buna gamykline signalizacija?

Gal kas pataisys, bet manau, kad gamyklines aplamai nebuna, ja idiegia veliau. Buna centrinis uzraktas+raktas, o signalizacija senesnem ideda, o naujom suprogramuoja. Galima rinktis ivairias, pvz. draudziant kasko reikalaujama auksciausio lygio signalizacija. Mes pirkom deveta masina (2008 m) is salono ir ji buvo be signalizacijos, ja suprogramavo MD group.
Atsakyti
senam merse dar buvo gamyklinis imobilaizeris pas mane.
Atsakyti
Tiksliai negaliu pasakyti, bet esu girdejusi zmones kalbant kag va toj ar toj yra gamykline signalizacija- tai gal buna... g.gif Imobilaizeris yra ir mano opelyje, ir, deja, toks, kurio neimanoma nulauzti (kai pavoge rakta norejau isvis juo atsikratyti, tai vat ir paaiskejo kad butent opelinio neatsikratysi... doh.gif ) bet imobilaizeris- ne signalizacija, ir jie manau tik gamykliniai ir gali buti... g.gif
Atsakyti
na, tiek signalizacija, tiek imobilaizeris yra apsaugos sistemos, tai, manau, skaitosi.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 05 03, 21:25)
Tiksliai negaliu pasakyti, bet esu girdejusi zmones kalbant kag va toj ar toj yra gamykline signalizacija- tai gal buna... g.gif  Imobilaizeris yra ir mano opelyje, ir, deja, toks, kurio neimanoma nulauzti (kai pavoge rakta norejau isvis juo atsikratyti, tai vat ir paaiskejo kad butent opelinio neatsikratysi... doh.gif ) bet imobilaizeris- ne signalizacija, ir jie manau tik gamykliniai ir gali buti... g.gif

Nu pas mane negamyklinis imobilaizeris. Tiesiog daugelyje automobilių būna viskas gamykliškai paruošta, bet nesuprogramuota, tik centrinis padarytas. O priklausomai nuo poreikių viską tau įdiegs tuo užsiimančios firmos. Tai čia gal ir skaitosi gamyklinė signalizacija, nes nereik nieko papildomai įdėti g.gif Vat senom tai reikėdavo įdėti signalizacijos blokelį, naujom nereik.
Va radau draudimo tokį paaiškinimą:
"Paprastai reikalinga turėti bent 3 lygio signalizaciją, t.y. imobilizatorius ( kuris dažnai būna gamyklinėje komplektacijoje automobiliuose nuo 2000 m.) ir garsinė signalizacija (kurią paprastai reikia sumontuoti servise pačiam savininkui)"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 04 gegužės 2015 - 08:59
QUOTE(džu @ 2015 05 04, 00:07)
na, tiek signalizacija, tiek imobilaizeris yra apsaugos sistemos, tai, manau, skaitosi.

Imobilaizeris nieko nesignalizuoja, tik neleidzia uzvesti variklio- tai tik viena is apsaugos sistemu. Signalizacija- pranesa seimininkui ir aplinkiniams kad kazkas lenda prie masinos.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 05 04, 09:54)
Nu pas mane negamyklinis imobilaizeris. Tiesiog daugelyje automobilių būna viskas gamykliškai paruošta, bet nesuprogramuota, tik centrinis padarytas. O priklausomai nuo poreikių viską tau įdiegs tuo užsiimančios firmos. Tai čia gal ir skaitosi gamyklinė signalizacija, nes nereik nieko papildomai įdėti g.gif Vat senom tai reikėdavo įdėti signalizacijos blokelį, naujom nereik.
Va radau draudimo tokį paaiškinimą:
"Paprastai reikalinga turėti bent 3 lygio signalizaciją, t.y. imobilizatorius ( kuris dažnai būna gamyklinėje komplektacijoje automobiliuose nuo 2000 m.) ir garsinė signalizacija (kurią paprastai reikia sumontuoti servise pačiam savininkui)"

Gal tai ir bus ta gamykline... g.gif
Imobilaizeris tai tikras galvos skausmas kai , tarkim, pameti rakta... su mielu noru atsikratyciau... doh.gif mano masinai jis nei velnio nereikalingas... doh.gif
Atsakyti
Būna ir gamyklinės signalizacijos. Su autonominėmis sirenomis, posvyrio bei mikrobangų davikliais ir t.t. ir pan. tik dažniausiai jos būna kaip papildoma įranga, kurios europiečiai neužsisako smile.gif

Imobilaizeriai jau daugelį metų yra gamyklinėje visų mašinų komplektacijoje, nes ES to reikalauja. Ir jie būna iškart veikiantys, nieko ten papildomai programuoti nereikia.

Jei mašinoje nėra signalizacijos, tai tiek senoms, tiek naujoms mašinoms ją reikia sumontuoti (signalizacijos valdymo blokas, smūgio, tūrio davikliai), vien "suprogramuoti" tikrai neišeina. Sakydama "suprogramuoti" jūs turbūt turėjote mintyje, kad jums MD Group sumontavo signalizaciją ir padarė, kad ją būtų galima išjungti/įjungti su originaliais automobilio rakteliais, o ne papildomu signalizacijos pulteliu?

O dėl KASKO, tai labai priklauso nuo automobilio modelio, kokios signalizacijos reikalaus. Vienoms mašinoms užtenka, kad būtų gamyklinis imobilaizeris, o kitoms reikalauja, kad palydovinio sekimo sistemos būtų sumontuotos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 04 gegužės 2015 - 12:25
Mano mašinoje yra gamyklinė, ir prieš tai turėtoje irgi buvo. Vyro dabartineje, ir praitoje irgi gamyklinės.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2015 05 04, 16:41)
Mano mašinoje yra gamyklinė, ir prieš tai turėtoje irgi buvo. Vyro dabartineje, ir praitoje irgi gamyklinės.

kuriu metu masina?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 04, 10:08)
kuriu metu masina?

is visu kiek turejom su gamyklinem signalizacijom, seniausia 2009, naujausia 2014
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 04, 17:08)
kuriu metu masina?
Kadaise pas mane buvo 1995 metų mašina su gamykline signalizacija smile.gif
Atsakyti