Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 11, 11:18)
Valkata, vat ir nežinau ar būna nepaparastas, žinau tik, kad tėtis kai sesė išsilaikė, pirko papildomą draudimą, kad ir ji galėtų važinėt. Bet sesei buvo 18metų tik ir stažo nulis. Dėl to ir skambinau draudėjai, ar papildomai turim dapirkti draudimą.

Visur savi niuansai, bet reikia labai įsigilinti į sutartis, nes sako vieną, o realiai to nebūna. Mums draudėja pasakė (PZU), kad vien dėl to "žalialapio" statuso reikia papildomai drausti, nes rizikos grupė kita. Klausėm kelių kitų, tai tik mykė nieko konrečiai nepasakydamos, bet aiškino, kad jų daug pigesni doh.gif
Atsakyti
Tikre, mūsų draudėja irgi pzu, bet nustebau, kai pasakė, kad nieko nereikia. Galgi nusiųsiu užklausą epaštu į būstinę...
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 10, 21:12)
Sveikos. Priimkit naują vairuotoją. Šiandien išsilaikiau vairavimą regitroj. Dar iki šiol kaip per miglą viskas iš laimės smile.gif

sveikinu 4u.gif

Valkata, vat ir nežinau ar būna nepaparastas, žinau tik, kad tėtis kai sesė išsilaikė, pirko papildomą draudimą, kad ir ji galėtų važinėt. Bet sesei buvo 18metų tik ir stažo nulis. Dėl to ir skambinau draudėjai, ar papildomai turim dapirkti draudimą.

yra privalomas vairuotojų civilines atsakomybės draudimas ir yra kasko.

ar mašiną turėsi savo? ar dalinsies su kažkuo?

jei turėsi savo, tai ir draudimas bus pagal tavo stažą ir amžių paskaičiuotas (plius automobilio duomenys, gyvenamoji vieta, kt.)

jei dalinsies mašina, tuomet reikia įtraukti papildomas sąlygas: 1) kad vairuos asmuo neturintis 2 m. stažo; 2) kad nevairuos jaunesni nei 30 metų (jei nevairuos už tave jaunesni asmenys)
tokiu atveju draudimas kažkiek pabrangs, bet ne karvę, kaip pvz., aštuoniolikiniams vairuotojams
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 11, 13:26)
Tikre, mūsų draudėja irgi pzu, bet nustebau, kai pasakė, kad nieko nereikia. Galgi nusiųsiu užklausą epaštu į būstinę...

Va ir Gemma rašo, kad viena iš priežasčių jaunesnis nei 30 metų vairuotojas, tai manau, kad teisingai Tavo draudėja nurodė 4u.gif Pas mus išbrangsta, nes mašina registruota anytos vardu, ir MB ir aš jaunesi nei 30 metų, o aš dar plius "žalialapis" ax.gif
Atsakyti
Kartoju: pasiimate savo turimą tos mašinos CA draudimo sutartį ir skaitote. Ten bus juodu ant baltu surašytos sąlygos, kurioms esant/nesant didėja rizika ir reikia perskaičiuoti draudimo įmoką. Tos sąlygos pas įvairias kompanijas būna skirtingos, net ir tos pačios draudimo kompanijos sąlygos gali skirtis.

Pvz. mano if draudime sudarytoje sutartyje įrašyta:
1.4.3. Draudimo rizika įvertinta, įmoka apskaičiuota atsižvelgiant į tai, kad:
Transporto priemonės nevairuos asmuo, kurio amžius mažesnis nei 23 metai, nesvarbu ar transporto priemonę naudoja jos savininkas ar kitas valdytojas (pvz., nuomininkas).

Ir viskas. Taigi, jei tam žaliam lapeliui jau sukako 23, tai jis gali drąsiai ta masina važinėtis, jokio regreso įvykio atveju nebus.

Tad ir jūs draudimo sutartyje pasižiūrėkite kas įrašyta. Tos moterėlės, kurias jūs klausinėjate, jūsų sutarties turbūt net nemato ir pasakoja bile ką, kas ant liežuvio užeina smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. Lauksiu mb grįžtant, paskaitysiu ką rašo. Mašina kolkas viena ant dviejų, asmeninės teks kiek palaukti...
Atsakyti
Šiandien stipriai sninga, ganėtinai šalta. Kaži kaip bus su slidinėjimais ant kelio. Dar nemėginau dabartinių ratų sniego sąlygom g.gif
Atsakyti
QUOTE(South @ 2014 12 10, 23:02)
Pasakiau vyrui apie veidrodelius,tai tik nusijuoke  biggrin.gif ,o jis apie masinas tikrai daugiau zino,nei tu  smile.gif .Nesusireguliuosi ju taip,kad visiskai nebeliktu aklos zonos,daugiau gincytis del to nematau prasmes smile.gif.

Tu mane pazisti? g.gif Ar esi ekstrasense,kad sugebi i mano smegenis ilysti? g.gif Net zinai,kaip mano masinoj veidrodziai sureguliuoti (beje,joje visiskai nera aklos zonos) doh.gif
Ir siaip as nesiginciju-tik pasidalinau man zinoma info,o kas norit-galit ir gincytis ...man tai dzin teisybe pasakius... doh.gif Kam reikia-pasinaudos,kam nereikia-tai juk niekas nevercia,ar ne? rolleyes.gif Tik manes nereikia megint itikinti tuo,ko nera-neiseis,as esu realiste ir vadovaujuosi faktais,o ne tuo,kuo kazkas tiki ar netiki... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 12 11, 20:06)
Tu mane pazisti? g.gif  Ar esi ekstrasense,kad sugebi i mano smegenis ilysti? g.gif Net zinai,kaip mano masinoj veidrodziai sureguliuoti (beje,joje visiskai nera aklos zonos) doh.gif
Ir siaip as nesiginciju-tik pasidalinau man zinoma info,o kas norit-galit ir gincytis ...man tai dzin teisybe pasakius... doh.gif Kam reikia-pasinaudos,kam nereikia-tai juk niekas nevercia,ar ne? rolleyes.gif Tik manes nereikia megint itikinti tuo,ko nera-neiseis,as esu realiste ir vadovaujuosi faktais,o ne tuo,kuo kazkas tiki ar netiki... ax.gif

Kad ir kaip noretum,bet nesi protingiausia,todel jei as sakau,kad mano vyras daugiau ismano,taip ir yra,ir as cia nepiktai,ar bandydama tavo zinias sumenkinti.Nenoriu viesai rasyti,kur mano vyras dirba,bet sakau,kad jis tikrai nusimano daugiau uz tave,todel as tikiu juo mirksiukas.gif .
Atsakyti

man draudimas brangesnis, nes, nors teises turiu nuo 1991 m., bet sita mano pirma nuosava masina, nusipirkau nuosava pirma taip sakant pries pencija ... wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 11 gruodžio 2014 - 22:44
Kiekviena draudimo bendrovė turi savą kainos skaičiavimo formulę, vieni įtraukia vienus faktorius, kiti - kitus. Teisingai valkata sako, kad reikia žiūrėti turimo draudimo poliso sąlygas, ten turi būti konkrečiai nurodyti vairuotojo apribojimai dėl rizikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little feet: 12 gruodžio 2014 - 07:22
QUOTE(Taurė @ 2014 12 11, 18:36)
Šiandien stipriai sninga, ganėtinai šalta. Kaži kaip bus su slidinėjimais ant kelio. Dar nemėginau dabartinių ratų sniego sąlygom  g.gif

Aišku, kad slidinės. Juk ten jūs žieminių/vasarinių padangų nepripažįstate, ištisus metus su tom pačiom važinėjate wink.gif
Atsakyti