Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 10, 14:12)
Sveikos. Priimkit naują vairuotoją. Šiandien išsilaikiau vairavimą regitroj. Dar iki šiol kaip per miglą viskas iš laimės smile.gif

Sveikinimai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(South @ 2014 12 10, 21:40)
Tokiu ne,bet buna,o tu sakei is pradziu,kad ju is vis nebuna.

Daugumoje lengvuju-nebuna,tiksliau,tose standartinese kurios kaip visos(nezinau,kaip tiksliau issireikst),tikrai susireguliuoja veidrodziai smile.gif bet as is pat pradziu sakiau,kad,pvz.,golfuose nesusireguliuoja kad butu geras matomumas (berods pirma mano zinute sia aktualia tema smile.gif )-tiesiog netike soniniai veidrodziai ax.gif Visiskai gali nepasisalinti ilgesnese masinose,tokiose kaip Taures,ar cabrio,kaip Litlle...beje,ir naujose Toyotose,tose mazytese (aygo ir pan.)-irgi su matomumu ne kazka,akla zona turetu pasisalinti,manau,bet yra dideles aklos zonos vaziuojant atbuliniu (pvz.,opeliuose to nera-matomumas puikus,tiesa,is nauju meginau tik mokka,tai ten atgal vaziuoji kaip i prieki-jokiu aklu zonu).Mano astroj aklu zonu nera nei vaziuojant i prieki,nei atbula(nera teke sukineti galvos nei priekiu,nei atbulai vaziuojant-nera reikalo),dukros clio irgi susireguliuoja be aklu zonu smile.gif Na,apie sunkiasvores kalbeti nera reikalo-ten aklos zonos bus net nepriklausomai nuo to,kiek tu papildomais veidrodziais apsikabinesi-jie tik siek tiek pagelbsti,bet mums cia aktualu tik tiek,kad pacioms nelysti didzkems po sonu ta zinant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 12 10, 22:43)
Daugumoje lengvuju-nebuna,tiksliau,tose standartinese kurios kaip visos(nezinau,kaip tiksliau issireikst),tikrai susireguliuoja veidrodziai smile.gif bet as is pat pradziu sakiau,kad,pvz.,golfuose nesusireguliuoja kad butu geras matomumas (berods pirma mano zinute sia aktualia tema smile.gif )-tiesiog netike soniniai veidrodziai ax.gif  Visiskai gali nepasisalinti ilgesnese masinose,tokiose kaip Taures,ar cabrio,kaip Litlle...beje,ir naujose Toyotose,tose mazytese (aygo ir pan.)-irgi su matomumu ne kazka,akla zona turetu pasisalinti,manau,bet yra dideles aklos zonos vaziuojant atbuliniu (pvz.,opeliuose to nera-matomumas puikus,tiesa,is nauju meginau tik mokka,tai ten atgal vaziuoji kaip i prieki-jokiu aklu zonu).Mano astroj aklu zonu nera nei vaziuojant i prieki,nei atbula(nera teke sukineti galvos nei priekiu,nei atbulai vaziuojant-nera reikalo),dukros clio irgi susireguliuoja be aklu zonu smile.gif Na,apie sunkiasvores kalbeti nera reikalo-ten aklos zonos bus net nepriklausomai nuo to,kiek tu papildomais veidrodziais apsikabinesi-jie tik siek tiek pagelbsti,bet mums cia aktualu tik tiek,kad pacioms nelysti didzkems po sonu ta zinant smile.gif

Pasakiau vyrui apie veidrodelius,tai tik nusijuoke biggrin.gif ,o jis apie masinas tikrai daugiau zino,nei tu smile.gif .Nesusireguliuosi ju taip,kad visiskai nebeliktu aklos zonos,daugiau gincytis del to nematau prasmes smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 12 10, 21:19)
Tikrai susiveliau skaitydama postus. Nes palieki daug neaiskumu, ir prirasai daug priestaravimu savo pacios zodziams.

Dar yra kitas postas pries si, bet jau tingiu ieskot ir cituoti, kur pritari pikkolo, kad akla zona neegzistuoja.

Naujausiam poste jau rasai, kad vis gi ilgoje masinoje alka zona bus didesne, bet pacituotam poste rasai, kad akla zona liks labai maza pasukus veidrodi.

Ka as supratau skaitydama, tarp eiluciu, kad gerai supranti tik apie tuos auto, su kuriais susiduri. Apie kitus tik spelioji, ir nepripazysti gaudama kitokia info.

Ai vienzo, ka cia aiskintis makalynej, jei pati nepasitikrini keliu postu atgal ka rasei  doh.gif

Va,kur priezastis,kad mes amzinai nesusisnekam-mano rasliavoj nereikia nieko skaityti tarp eiluciu-ten nieko nera!!! doh.gif Priestaravimu mano zodziuose nera niekur,tiesiog vienas sakinys buvo konkreciai apie tavo masina,o kitam yra paaiskinama ka duoda tas veidrodzio pasukimas-bet tai jau nera taikoma konkreciai tavo masinai doh.gif
Del to,su kokiomis masinomis susiduriu-tai galiu pasakyti kad su visokiomis,esu vairavusi visokiu visu kategoriju,paskutine is megintu buvo sita: ,http://www.15min.lt/naujiena/gazas/gatve/taupiausi-lietuvos-sunkvezimiu-vairuotojai-susitiks-kacergineje-221-438280 ,tik su prikabinta 24 tonu puspriekabe biggrin.gif gavau prasivaziuoti Kacergines ziede po varzybu smile.gif ,taip kad,patikek,man tikrai nera reikalo kazka spelioti ax.gif
P.s. tiesa,biski apsimelavau-nesu vairavusi motociklo,nemoku ir neturiu A kategorijos,va apie situos as nezinau nieko,tik tai,kad jie turi dvitakcius variklius... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 10 gruodžio 2014 - 22:05
Jau i kita tema-kai gyvenima ar mirti lemia sekundes dalys,ir bet kokia klaida gali buti prazutinga...cia ju buvo kelios,o sitos situacijos galejo ir nebuti,jei vaziuojant butu ziurima i kelia... sad.gif
ЗА ПЯТЬ СЕКУНД ДО СМЕРТИ?

00:03 — Шкода едет по главной дороге. Это так! Едет быстро и не обращает внимания, что водитель, выезжающей машины не предоставляет преимущество. И это так! Тормозит в последний момент. Далее следует удар по касательной.00:05 — от удара по касательной машину кидает влево в сторону встречки. Водитель шкоды пугается и реагирует на это поворотом руля вправо. Поворот руля неоправданно большой! Но, ещё не всё так страшно, нужно резко тормозить! 00:06 — Водитель вместо того, чтобы тормозить поворачивает руль опять влево... и отпускает тормоз? Это роковая ошибка! Машина встаёт боком и …скользит на встречную. Так скользит машина, водитель которой не повернул руль в сторону заноса!00:08 — Шкода вылетает боком на встречку и получает роковой удар в бок!

https://www.youtube....h?v=-17s7-4pnVc

Гибель девушки в ДТП на Садовом кольце сняли камеры - YouTube
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 10 gruodžio 2014 - 22:33
Denaxa, tenka ieskoti tiesos, nes vienam poste rasai viena, kitam kita. Todel pasidariau isvadas is visu tavo postu. Tiesiog pasistenk nevaidinti super moters ten, kur nezinai. Nezinojimas nera kazkokia geda, bent jau man.
Klausau geru patarimu, pvz pirma jungt rankini parkuojant automata. Sito nezinojau, bet dabar zinau su sios temos pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 12 10, 23:37)
Denaxa, tenka ieskoti tiesos, nes vienam poste rasai viena, kitam kita. Todel pasidariau isvadas is  visu tavo postu. Tiesiog pasistenk nevaidinti super moters ten, kur nezinai. Nezinojimas nera kazkokia geda, bent jau man.
Klausau geru patarimu, pvz pirma jungt rankini parkuojant automata. Sito nezinojau, bet dabar zinau su sios temos pagalba.

Taure,as visuose postuose rasau ta pati,niekur niekas nesikeicia,tik yra zmoniu,turinciu problemu su teksto suvokimu+pomegi ieskoti kazko tarp eiluciu,ir tai,beje,butent moteru problema.Vyriskuose forumuose tokiu dalyku nera,ten kaip parasai-taip ir supranta,o jei pesiojamasi-tai del esminiu dalyku,ne del smulkmenu...nepyk,bet taip yra,deja ax.gif Ta problema pripazinti,sakyciau-irgi neturetu būti geda... Ir nezinojimas nera geda,bet as niekur nesu nei rasiusi,nei sakiusi to,ko nezinau,jei nezinau-taip ir sakau kad nezinau,ir gyvenime nesu kazko vaidinusi-neturiu tokio poreikio,as pilnai save realizuoju tikrame realiame gyvenime.Dar viena isskirtinai moteru problema-ieskoti asmeniskumu,kazkokiu problemu ten,kur ju nera ir būti negali...gal del to su daugeliu moteru taip sudetinga bendrauti-nes turi nuolat galvoti,kad tik nepasakytum kazka ne taip,nes tave gali ne taip suprasti...As,matai,dirbu vyriskam kolektyve,ir esu ipratusi sakyti tai ka galvoju per daug i vata nevyniojant,galbut,tai atsiliepia bendravimui sicia-nebemoku bendrauti "moteriskai"...nu bet cia jau mano beda...smile.gif Nepriimk labai asmeniskai,bet sitame musu pasipesiojime butent tu buvai kategoriska ir visai be reikalo nervinaisi... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 10, 21:12)
Sveikos. Priimkit naują vairuotoją. Šiandien išsilaikiau vairavimą regitroj. Dar iki šiol kaip per miglą viskas iš laimės smile.gif

Didžiausi sveikinimai 4u.gif Sėkmės kelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Persiskaičiau kelias temas ir nurimau, visoms veik panašiai po teisių išlaikymo. Pati jaučiuos dar nesavarankiška važiuot smile.gif bet tas praeina smile.gif

Pasiskambinau šiandien draudėjai, jo sako, kad jokio papildomo draudimo nereikia, nes nesvarbu stažas, jei metų man 30. Ar taip yra iš tiesų? Ar užtenka tik paprasto civilinio auto draudimo?
Papildyta:
Ačiū už sveikinimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 11, 09:34)
Pasiskambinau šiandien draudėjai, jo sako, kad jokio papildomo draudimo nereikia, nes nesvarbu stažas, jei metų man 30. Ar taip yra iš tiesų? Ar užtenka tik paprasto civilinio auto draudimo?
O būna kažkoks nepaprastas draudimas? smile.gif
Šiaip CA draudimo sutartyje turi būti konkrečiai išvardinti veiksniai, padidinantys riziką.
Atsakyti
Valkata, vat ir nežinau ar būna nepaparastas, žinau tik, kad tėtis kai sesė išsilaikė, pirko papildomą draudimą, kad ir ji galėtų važinėt. Bet sesei buvo 18metų tik ir stažo nulis. Dėl to ir skambinau draudėjai, ar papildomai turim dapirkti draudimą.
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 12 11, 11:18)
Valkata, vat ir nežinau ar būna nepaparastas, žinau tik, kad tėtis kai sesė išsilaikė, pirko papildomą draudimą, kad ir ji galėtų važinėt. Bet sesei buvo 18metų tik ir stažo nulis. Dėl to ir skambinau draudėjai, ar papildomai turim dapirkti draudimą.

Jeigu dabartiniame draudime nėra numatyta, tai reikėtų papildyti punktu, kad automobiliu naudosis asmenys, kurių amžius mažesnis nei 25 metai arba vairavimo stažas mažesnis nei 2 metai.
Atsakyti