Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Malawis
Atsakyti
Eri, koks pas tave filtras dabar? Pabandyk primažinti filtro srovę, jei yra reguliatorius, ir dar būna ant oro paėmimo šlangutės galo dedasi toks antgaliukas su reguliatoriumi oro srautui(bent jau ant Aquael filtrų taip yra, beveik visi filtrai šios firmos pas mane, tik skirtingu parametrų).
Atsakyti
QUOTE(Dzerse @ 2014 12 17, 17:15)
Eri, koks pas tave filtras dabar? Pabandyk primažinti filtro srovę, jei yra reguliatorius, ir dar būna ant oro paėmimo šlangutės galo dedasi toks antgaliukas su reguliatoriumi oro srautui(bent jau ant Aquael filtrų taip yra, beveik visi filtrai šios firmos pas mane, tik skirtingu parametrų).

senoj temoj as buvau viska surasius su nuorodom. tai jis yra uzdetas bet del reguliavimo nepasakyciau. galima sukti 15 ratu aplink ir jis oro nepaduos, o galima pasukt 16 karta ir tada bus max srove. ( g.gif anksciau taip nebuvo). Filtro srove stovi ant minimumo, nes kitu atveju zuvis sutraukiau kaip siukslytes prie filtro (ryskiai matosi kad per stipri srove, vos paplaukt begali nabages)

Šį pranešimą redagavo Eri`: 17 gruodžio 2014 - 20:24
Oooo melaniju jau kiek prisiveise pasirodo. Prasiurbiau dugna tai giliai nustebau ir tik per savaite tiek, tuomet labai aisku (velgi tuomces ziniu deka) kad ant dugno per daug visko.. Augalus apskabiau, kur buvo lapai su pukais, tai ziuresim ar pades (drastiskai bandau naikint dubli, bet kaip nuo filto nuimt ji - net neisivaizduoju - keist filtra nebent).

Bet geriausia dalis - anubis zieda isleido - tuoj skleisis smile.gif
Vat kas kas, bet augalai (geles vazoneliuose) pas mane auga. Orchideja pamenu pirkausi, mirusia uz pora litu maximoj (kaip kad buna ko zydincio neispardave) tai atsigavo per pora men ir zieda isskleide.. dabar ir nebesusiskleidzia. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 18 gruodžio 2014 - 12:56
"Isisodinau" "raudonaja valisnerija". Atrodo ciotkai thumbup.gif Galetu but riebesne; yra tik 7 lapukai, nes dar pora-trejetas vis tik supuvo "besidazydami". Kai grisim is kaimo butinai fotkinsiuos! (Dab neiseina, nes labai susidrumste, o be filtro reiks ciut luktert kol nusistoves).
Vis tik per nepilna pusmeti krevetkos atsakanciai prikakojo. Kita karta jau reiks siurbtelt. (Kol kas tik nuseminejau). Pajudinau zvyriuka tai ohoho kiek sudu isplauke lotuliukas.gif
Ilgiausiai uztruko viena is kazkur VEL (!!!) atsiradusi miniatiurini krevetuka is kibiro suzvejot ir kioske eile drinks_cheers.gif atstovet verysad.gif Antras buvau. Kaime tai suprantu, kad BUTINA pardej issiaiskint ar jau apsiversiavo Makricko karve, bet mieste... g.gif "O sitie sausainiukai ar skanus? O tie ar sviezi? Ai, nenoriu. O tos sasiskos atpigo ar ka? Pomidorai cia is kokio ukio? Man tai nereikia; nors... pora pasverkit. Ir mesytes paimsiu tik reik paziuret. Ir mandarina. Kiek cia sveria? Idekit dar viena. Ir maisiuka. Ai, ne, kazkur turejau maisiuka. Alfa, o mes pasiemem maisiuka? Atnesk is bagazniko. Gal vafliu nusiperkam ant svenciu?" Ir t.t. O galu gale "Alfa, o tu paemei mano pinigine"? Ir viskas suletintam tempe doh.gif Vobsce neisivaizinu kur logika, kai pinigines pradedama ieskot kai jau cekis ismustas g.gif
Atsakyti
Viena iš gyventojų

user posted image
Atsakyti
Dzerse, ne tik gyventojas fainuolis, bet ir augaliuko lapas atrodo toks sultingai skanus 4u.gif
Atsakyti
Šita dovanota vyšnia be galo džiaugiuos, auginta su CO2 buvo pas žmogų, bet žiūriu, kad ir pas mane ji puikiai jaučiasi.
Akvariumas šiandien vietoj planuotų 2 naujų gyventojų pasipildė visais 5 ir dviem augalais: dvi taip trokštamos laputės, du neplanuoti juodadarbiai šamukai gyvačiukai acanthophthalmus kuhlii bei albinosinis ancitrusas, o iš augalu didžiulis žydintis anubis ir echinodorus. Vyro staigmena wub.gif .
Atsakyti
Sveiki.
Pries kokius keturis menesius nusipirkom akvariuma 72l, nedidelis, bet kolkas turim galimybe tureti tik toki. Auginam apie 10 mazu zuvyciu (pora gupiju, du kardonesius, 2 skalerus, 2 neonus ir viena auksine) taciau auksine isnesem pas tevu, nes suvalge mums 8 zuvis (neonus ir gupijas) visa akvariuma verte. Viskas buvo iki siol gerai, isvalem akvariuma pries savaite ir vanduo tapo toks drumzlinas, vaizdas kaip per ruka. Kartais atrodo lyg apsivalo, bet veliau ir vel pasidaro toks drumzlinas. Filtras naujas, temperatura palaiko 24laipsnius, lempa buna ijungta nuo ryto iki vakaro kol einam gulti. Dar turim augala kazkoki lapuoti taciau pavadinimo nezinom. Gal kas galit patarti ka daryti, kad vanduo butu skaidresnis? ar pirkti kazkokius papildus vandeniui ar ka ? Kai pirkom akvariuma gavom skyscio nuo dumbliu, pilam ji bet nieko nepadeda. Esam pradedantieji tad kyla daug klausimu ir tikimes cia surasti atsakymu ir patarimu. smile.gif
Atsakyti
Kada paleistas akvariumas? Koks filtras? Kas kiek laiko jis plaunamas? Kas kiek laiko ir kiek vandens pakeičiat? Kiek laiko būna apšvietimas?
Atsakyti
QUOTE(Dzerse @ 2014 12 19, 00:01)
Kada paleistas akvariumas? Koks filtras? Kas kiek laiko jis plaunamas? Kas kiek laiko ir kiek vandens pakeičiat? Kiek laiko būna apšvietimas?

Pries tris menesius pirma karta pripylem akvariuma. Filtras (PROMAC magic filter) ji plaunam i savaite karta, bet dabar plaunam kas dvi dienas, nes galvojam gal per retai plaunam del to taip, taciau niekas nesikeicia. Beja ji pirkom nauja pries 3savaites, nes senasis sugedo (slanguteje kaupesi vanduo) Vandeni keiciam puse ant puse. Apsvietimas buna apie 14h.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MKB: 18 gruodžio 2014 - 23:12
Kas kiek laiko keičiat tą pusę vandens? Ar keičiant su vandeniu nusiurbinėjamas gruntas? Kiek per dieną šeriamos žuvys, kokį kiekį maisto gauna? Filtras plaunamas per dažnai. Kokiam litražui skirtas filtras, nes nurodėt tik pavadinimą, kuris laviruoja ant įvairaus litražo, bet nenusako konkretų turimą.
Atsakyti