Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Sveikos, 

Pasidalinsiu ir aš savo istorija, tam kad kitoms būtų ramiau dėl tų Prisca tyrimų. Man 35, vyrui 42, na ir kaip istorijos visos čia - reikėjo daryt Prisca. Prisca I parodė DS 1:67 (tik biochemija), logiškai supranti, kad tai ne diagnozė, bet nervas nerealus. Antras tyrimas po 2 sav. - DS 1:57, nervas dar didesnis, o dar ir gydytoja nepaguodžianti - "nu visko būna, reikia toliau tirti". Dar dvi savaitės laukimo ir konsultacija su tikra genetike, kuri pažiūrėjus į pirmus rezultatus sako: nesuprantu kodėl jus čia siunčia ir kodėl darytas Prisca II, juk baltymas (hCGb) nesureagavęs, todėl ir rezultatai iškreipti...Mintyse keiki jauną ir nepatyrusią pirmąją "specialistę", bet VVT daromas. Nesakyčiau, kad visai nėra jokio jausmo ir rūpesčio, bet dar po savaitės sužinojus rezultatus, kad viskas OK tikrai apima nevaldomos ašaros. Visas nervas užtruko visą mėnesį... Jei būčiau žinojus, kad viskas taip, dar 9 nėšt. savaitę būčiau pasidarius mokamą tyrimą iš kraujo, kai dar neesi prisirišus prie pilvinuko ir būtų sutaupyta labai daug ir nervų ir ašarų. Sėkmės visoms.

Atsakyti
gavau tyrimo rezultatus bet ju nesuprantu, kuo greiciau kaip tik pavyks skuosiu pas daktare, bet gal kas gali pakomentuoti?


PAPP-A mIU/l normos 0 - 7,15 rezultatas 2779,00 + 2017.04.24
laisvas beta-HCG IU/l normos 0-0.1 rezultatas 30,39 2017.04.24


nieko nesuprantu
Atsakyti
Sveikos mamos,

pagal ka jus nusprendziat, kad reikia genetiniu tyrimu? pacios sumastot ar del amziaus pataria gydytojai?
Atsakyti
QUOTE(lekitra @ 2017 05 15, 17:09)
Sveikos mamos,

pagal ka jus nusprendziat, kad reikia genetiniu tyrimu? pacios sumastot ar del amziaus pataria gydytojai?


mano daktare pasiule pasidaryti PricaI, pati gal nebuciau sugalvojus. Man 30, tai kaip ir atsiranda nedidele rizika del amziaus.
Atsakyti
Mane irgi gydytoja siunčia prenatalinei patikrai, argumentuodama tuo, kad visas savo pacientes, kurioms virš 25 metų, siunčia. 4u.gif iš pradžių nerimavau, nejaugi kas ne taip, kokia rizika galėtų būti, bet dabar ramiau, reikia, tai reikia... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2016 11 11, 22:49)
Kadangi buvau skaičiusi šią temą, o pagal metus priklauso nemokama genetiko konsultacija, į santariškes skambinau pamačiusi teigiamą testą (prieš porą savaičių). Užregistravo reikiamam laikui, net galėjau rinktis kada man patogiau. Šią savaitę ginekologė patikslino laiką ir paskambinus be problemų perregistravo vėlesniam laikui, gruodžio pabaigai.

Sveikutes
turiu klausymą o jei uzsiregistruoji nemokamai konsultacijai. Tai ir tyrimai nemokamai atliekami? Ir kokiu numeriu registruojates santariskese?
Atsakyti

Sveikos,

Turiu klausima. Mane siuncia genetiko konsultacijai i santariskes kai bus 14 nestumo savaite. Ar genetiko konsultacijos metu aliekama ir echoskopija, ar jai uzregistruoja atskirai? Nes galvoju tai pirma echoskopija bus daryta labai jau velai.

Atsakyti
...
sorry, ne taip supratau klausimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 08 sausio 2018 - 11:20

Sveikos,

Turiu klausima. Mane siuncia genetiko konsultacijai i santariskes kai bus 14 nestumo savaite. Ar genetiko konsultacijos metu aliekama ir echoskopija, ar jai uzregistruoja atskirai? Nes galvoju tai pirma echoskopija bus daryta labai jau velai.

Taip,echoskopija atliekama.Mes buvom 12 savaiciu pas genetikus

Atsakyti

Tai dekui, Puiku tuomet. Norisi greiciau ka nors apciuopiamo pamatyti :)

Atsakyti
sveikos, turiu klausima kokie dariusioms prisca dazniausiai buna tikimybe del nervinio vamzdelio defekto? Man taip susikloste, Kai buvo uzregistravus klinikose mane perkele ale susirgus daktarei ateiti 14sav 4 d, dar kelis kartus perklausiau ar nebus per velu, 3 kart patikino, kad viskas gerai ir bus galima viska patikrinti kaip priklauso. Beto nieko kai alternatyvai nesiule, pas kita specialista ir pan. tiesiog perkelti laika. Visgi taip susikloscius siruacijai uzsiregistravau privaciai, bet jau buvom per dideli pagal ugi prisca I daryti ir matuoti rauksle, nors atejom tikrinti 13 sav. 3d. Kadangi jau buvau uzrasyta, nuejau ir ta 14 sav. 4 d. Ultragarsas abiem kartais viska graziai rode, jokiu itarimu ir pan. paskyre prisca II, genetike pakomentavo, kad viskas gerai, riziki jokiu nera, nieko toliau tirti nera prasmes,bet neduoda man kazkaip ramybe nervinio vamzdelio defekto rizika 1:1300, kai pas kitas kiek ziurejau tukstanciai buna rizikos. Gal as perdedu, tiesiog rezultatai pakomentuoti telefonu, man 29, o savo amziaus standartu nerandu, genetike tik sake, kai 1000 tada jau jie kreipia demesi. Plius prisca kiek skaiciau geriausia nuo 16 sav daryti, o man dare nepilnai 15 sav.
Atsakyti

Labas mamytės,

Rašau su dideliu nerimu aš esu 29m mano vyras 22m gyvenam Olandijoj. Esu nėščia 21sav, 20sav ekoskopu pamatė vaikui kad kairė kojyte skersa ir kairės rankytės pirštukai į kamuoliuką sugniaušti dar kad smakras į vidų paėjas ir širdutė kažkoke kitoke nei įprastai. Pasidariau vaisiaus vandenu tyrima atsakymas jokiu apsigimimų nėra, dabar daro DNR tyrimus 2sav lauksim atsakymų. Bet genetikės pasakymas buvo visi tyrimai gali būti geri nieko nerasime, bet kur pamatė patalogija ekoskopu niekur nedings, gal kas turėjote tokia situacija pasakykite jus man kaip taip gali būti tyrimai geri ekoskopu mato vaisiaus patalogija nebežinau nei ka galvoti išprotėsiu 😭😭 turiu dukra iš pirmos santuokos 8metu sveika kaip ridikas mergaitė.

Atsakyti