Įkraunama...
Įkraunama...

Avižiniai sausainiai

mano receptukas panašus į drugelio - tik aš dar primaišau ir kitokių grūdų dribsnių bei kiaušinį plaku ne tik su cukrum, bet ir su trupučiu medaus. taip pat labai skanu 4u.gif

apskritai, tai nėr ko lygint namie pasigamintų ir pirktinių, tad mamytės, tikrai, kepkim pačios! plius, skanu ne tik vaikams tongue.gif
Atsakyti
Drugelio receptas labai geras. Valgau ir valgau.
Tik viduj šlapoki šiek tiek gavosi. gal per aukštoj temperatūroj kepiau?Bet skoniui įtakos neturėjo smile.gif
Atsakyti
Man labiausiai patikę:

1,5 stiklinės miltų,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
90 g margarino,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna),
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinė razinų,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų.

Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius.
Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti.

Aš kepdama avižinius sausainius dribsnius sumalu kavamale, išeina gražesni.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinmedis: 05 sausio 2008 - 14:22
QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 01 05, 15:19)
Man labiausiai patikę:

1,5 stiklinės miltų,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
90 g margarino,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna),
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinė razinų,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų.

Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius.
Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti.

Aš kepdama avižinius sausainius dribsnius sumalu kavamale, išeina gražesni.
user posted image


bigsmile.gif Atrodo kaip tie, kur parduotuvėje būna - visad norėjau tokių išsikepti, bet vis recepto "neatrinkdavau".. Ačiū!
Atsakyti
kepiau siandien sauainius pagal drugelio recepta... tikriausiai per ilgai kepiau tai razinos i angliukus pavirto, o siaip tai labai skanus... visa seima giria thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !



kadangi esu didi tingine ir tingejau terstis su saukstu, tai isdejau visa tesla i skarda ir peiliu supjausciau tesla kvadratukais, manau del to skonis nenukentejo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
jokiu razinu nedejau, nes vaikai nevalgo ju mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 777as: 30 sausio 2008 - 13:37
irgi vakar dariau pagal drugelio receptą thumbup.gif tik dėjau apie 350 g dribsnių (beja,aptikau Maximoje vokiškus avižinius dribsnius thumbup.gif jie tokie švelnūs,kad ir košė iš jų nuostabi gaunasi ir sausaniams labai tiko bigsmile.gif ) ir dar lukštentų saulėgražų saują pakepinau,sezamo ir riešutų ax.gif ir dar baltyma išplakiau su cukrum ir po to įplakiau trynius . kepiau ir ant kepimo popieriaus ir ant sviestu išteptos skardos,tai antras variantas buvo skanesnis kažkodėl g.gif
Atsakyti
Nezinau,gal jau ir buvo toks receptukas,visos temos neperskaiciau. blush2.gif

250gr. margarino
250gr. miltu
250gr. aviziniu dribsniu ( as perku dezutese,kur greitai paruosiami,3-5 min. )
1 stikline cukraus
2 kiausiniai
2-3 saukstus medaus
biski sodos,druskos. Dar galima det dziovintus vaisius,razinus,riesutus,saulegrazus. kas ka megsta.

Visus ingredientus sumaisyti ir kepti.
Atsakyti
sveiki wink.gif kepiau sausainius pagal Drugeliorecepta. skanus gavosi bigsmile.gif thumbup.gif kepiau is dvieju kartu nes skarda maza taj antra kart kazkaip perkepiau blush2.gif razinos angliukai gavos unsure.gif doh.gif
Atsakyti
"beja,aptikau Maximoje vokiškus avižinius dribsnius"

Taip, jie mūsų mėgstamiausi thumbup.gif Jau tikrai ne vienerius metus perkam biggrin.gif

O mes kartais pasikepam tokių sveikuoliškų sausainukų:
-> kelis kiaušinio baltymus gerai išplakti, įmaišyti avižinių dribsnių, mėgstamų džiov. vaisių (labai skanu su džiov ananasais). Išmaišius šaukšteliu dėti ant skardos ir kepti. Mažai darbo ir gardu mirksiukas.gif
Ir dar vienas, kurių skonis kaip tų parduodamų "sveikuolių", žinoma, galima pasidaryti ne tokių saldžių mirksiukas.gif :
-> sumalti kavamale žemės riešutus, kad išeitų milteliai. Tada šiuos gautus riešutų miltus sumaišyti su plaktu baltymu (vienu ar keliais), įberti smulkintų džiov vaisių, avižinių dribsnių. Išmaišius šaukštu dėti ant skardos ir kepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 30 kovo 2008 - 17:35
Drugeli,sausainiukai thumbup.gif labai paprastukai ir tokie sveikuoliški 4u.gif
Atsakyti
Na, Drugelio sausainukai tikrai neabejoju, kad skanūs, tačiau nepasakyčiau, kad tai sveikuoliški. ax.gif Man viskas nesveikuoliška, kur dedamas sviestas... Žinau, tai nėr nuodas, bet...
Atsakyti